Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   HOLOGRAM (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10605)

David 05-05-2005 04:27 PM

Pa i bila je ideja da zvu?i prili?no osamdeseta?ki ...

sille 05-05-2005 06:56 PM

Quote:

Originally Posted by David
Pa i bila je ideja da zvu?i prili?no osamdeseta?ki ...

Mene ovo (na momente)neodoljivo podseca na "Osmi putnik",narocito gitare.
Jel postoji neka veza izmedju ta dva benda?

Inace mi se svidja,jako slusljivo(moj komentar je cisto kao slusalac,posto o produkciji i drugim stvarima pojma nemam).

P.S.preslusao sam samo nekoliko kracih pesama,sad skidam ostale.

David 05-05-2005 08:43 PM

Jedina veza izme?u Holograma i Osmog putnika je ?to smo odrasli na istoj glazbi , i ?to se me?usobno poznajemo , a mislim da je glazba samo na prvi pogled sli?na . Njihove su pjesme ipak jednostavnije i lak?e ulaze u uho , osim toga pola mojih pjesama su instrumentali :)

sille 05-05-2005 10:48 PM

A sto ti je stvar "Stranac" samo 53k?
Sad sam preslusao sve.Ima tu svega "Filigran" me podseca na "Stjene"?!?
Sto vise slusam sve mi se vise dopada.Moj favorit je "Kraj"gitare su bas onako kako ja volim.

David 06-05-2005 12:05 AM

Te stvari je uploadirao Zvincic , ja nisam imao prostora za to , a za?to ta ima samo 53 kb ne znam , pretpostavljam da ?e on zavr?iti upload jednog dana ... :)

Pjesma "Kraj" nije moja , napisao je Frank Stallone , brat popularnog Ramba , i bila je u filmu "Staying Alive" (nastavak Groznice subotnje ve?eri) meni se svidila energija pjesme , malo sam je prearan?irao da bude jo? malo ?e??a i napisao svoj text . Pjesma "No?" je tako?er iz istog filma , i nju sam prili?no prekrojio , a uz njih dvije nije moja ni "Samo me ?vrsto stisni za ruku" . Tu pjesmu je izvodio "Big Blue" sa Goranom Karanom , ali pjesmu je napisao prijatelj s kojim smo istu pjesmu svirali puno prije "Big blue" , ali kad se band raspao , on je prodao pjesmu Karanu ...

Zanimljivo je da te "Filigran" podsje?a ba? na Stijene , svirao sam davne 1988. godine u Stijenama ...

sille 06-05-2005 12:39 AM

Da,da,da,sve vreme mi je bila poznata melodija,ali nisam znao odakle pa
rek'o mozda me samo asocira na nesto.Pa da i "Kraj" i "Noc" imaju nekako slicnu atmosferu.Preludij mi isto dobro zvuci jesi to zavrsio?Bas bi voleo cuti kako si to uradio.

P.S.Ah, "Stijene",kako sam se samo "trovao" sa "Jedanaest i petnaest"
albumom.

David 06-05-2005 08:03 AM

"Preludij" je ustvari uvod u "Samo me ?vrsto stisni za ruku" , sve ove pjesme treba? poredati po brojevima i maknuti pauzu izme?u pjesama na audio CD-u i dobi?e? cjelinu , tako je snimljeno , pjesme se pretapaju iz jedne u drugu , zami?ljeno je sve kao jedna velika cjelina , ima ih sve skupa 19 , trebao bi ih Zvincic uploadirati do kraja ...

"Jedanaest i petnaest" je zbilja daleko najbolje ?to su Stijene ikad napravile , na?alost ja sam puno kasnije do?ao u band , tad je Maja Blagdan bila nova u bandu , ba? nakon ?to je Vesna Ivi? oti?la ...

labrys 08-01-2007 03:27 AM

Re: HOLOGRAM

Quote:

Originally Posted by sille
Mene ovo (na momente)neodoljivo podseca na "Osmi putnik",narocito gitare.
Jel postoji neka veza izmedju ta dva benda?

Inace mi se svidja,jako slusljivo(moj komentar je cisto kao slusalac,posto o produkciji i drugim stvarima pojma nemam).

P.S.preslusao sam samo nekoliko kracih pesama,sad skidam ostale.

mislim da je david ostarija 30 god kad je ovo procita.

All times are GMT +1. The time now is 09:12 PM.