![]() |
Nego...skapirao sam i konacno podesio ovog mog Helicon-a u Korgu...i mogu reci da sam promenio misljenje :oops: Sve mi se vise i vise svidja...i dalje stoji da su mu preseti ruzni i da ima puno posla oko njega ali se na kraju isplati...recimo terca koju mi peva je kao da jos jedan Ja :lol: stoji i peva iza mene i to ne isto kao ja nego jos bolje :lol: sa sve vibratom i tim cudima...odlicno :wink:
|
Quote:
|
Quote:
izvini....zamislio sam te na bini kako pevas narodnjake..... |
Quote:
e, ali ja san u principu protiv toga heliona. ok, ok za zive svirke i neke bezvezne produkcije, jingleove, reklame i sl. ili ako se bas zeli taj nekakav zvuk, ali za popravo trebaju bit pravi backovi i tu nema alternative. pa ja ne virujen da se u kraljevu, banja luci... a da ne govorin u beogradu, novemu sadu... ne mogu 'odgojit' neki backovi. pa nije jedina u srbiji ta aleksandra?! :shock: ja iman u korculi (korcula nema ni 4000 stanovnika) dvi cure sa kojima radin sve jingleove, demoe, reklame... i njima to ide sve bolje i bolje i mislin da ce one vrlo brzo 'propjevat' prave backove. naravno, sa njima treba potrosit malo vise vrimena i treba im ispisat aranzman, ali isplati se jer nema sanse da to dobijes heliconom. pa cak da on savrseno slaze te backove, opet neko mora vrhunski otpjevat onaj osnovni glas ili ako je vokaliza, onaj 'uuuu', 'aaaa', 'mmmm'... ma bas bi voli cut tega halicona kako se nosi sa malo slozenijim harmonijama i aranzmanima. dakle, ja curama u slusalice stavim onaj glas koji pjevaju odsviran na klaviru. obzirom da one nisu 100% tocne, kod snimanja koristin jedan trik. slusam ih uvik kroz auto tuner tako da odma znan sto ce se dogodit u slucaju da neke djelove trebam intonativno popravljat i rezultat bude odlican. 8) ma, kakvi helikoni, kakvi helikopteri. to su price za malu dicu :P |
Ma normalno Sandro ne moze nikakav hardware da zameni dobar vokal ali neverovatno je koliko je to blisko odradjeno, skini demo i sa demoa nekih 20% kvaliteta oduzmi jer je poznato da je demo najkvalitetnije moguce odradjen posao, tj. ono sto ne mozes nikada skoro izvesti.
|
Quote:
ako ti je pjevac super, e taj ce sebi i backove snimit bez problema, puuuuno bolje nego ce to ucinit ijedna sprava. osim toga, kod ozbiljne produkcije nece backovi pjevat cilo vrime zajedno sa pjevacem. dakle, ako je los pjevac od demoa oduzmi 95%, a ako je super pjevac onda ne koristi taj helikopter i dodaj 300%. ;) |
To sa stimerom je odlicna fora i ja to uvek radim u kriticnim momentima. Stavim Autotune na slusanje kanala i to sa blagim podesavanjem da ga ne zateze previse i ako je tu sve OK, bice dobro i u kasnijoj obradi. Ovo, naravno vazi samo za pratece, a za glavni, "mucim" glavnog dok ne bude sve kako treba. Joj sto me ljudi mrze... :D
|
Quote:
|
Quote:
@Sandro Znas kako kazu .. Pricaju samo oni koji nisu probali .. Ovaj Helicon od 1800 eur i dobijes dve Aleksandre Radovic , po meni najbolji zivi back vocal u EX-YU .. :wink: |
Totalno se slazem sa Sandrom...Za live varijante i za doterivanje lead vokala moze,ali za studio nikako...ne zato sto on to ne moze,nego nije to to...pevaljka je pevaljka,a masina je masina i tu se prica zavrsava-veoma jednostavno...Vokal ti je kljucni deo pesme i kao takav mora da bude i najbolje odradjen...danas ljudi gledaju da sto vise snime...cak i jednostavne solo deonice na gitari gledaju da snime iako mogu da to sempluju,a kamoli vokal "plastificirati"...to nikako.Na kraju krajeva,nije ni jednostavno dobiti prave rezultate sa njim...za svaki vokal drugo podesavanje+midi,itd...Mnogo je lakse snimiti pravi back.
|
All times are GMT +1. The time now is 07:11 PM. |