Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Revolver Studio, iz temelja (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38483)

Tomislav 31-03-2012 08:48 PM

Re: Revolver Studio, iz temelja

WOW :shock:

Svaka čast!

quake2 01-04-2012 04:38 AM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 326189)
Bravo, jako lijepo, stvarno si se potrudio.
Po pravilima struke, sa puno truda i volje.

Jedan detalj, da skrenem pa?nju .
Mo?da da pripazi? da pločice na podu između dvoja PVC vrata ne bi smjele dodirivati oba vrata jer na taj način rade coupling između zidova.

Sitnica, vjerovatno nije big deal ali eto primjetio sam pa reko da napi?em.

Odlicno.....nisam se setio:banghead:.Na svu srecu,mogu da skinem fug masu i uletim sa nekim silikonom u boji.Hvala puno.

Bockie 01-04-2012 09:43 AM

...a i ako krene slabije, mo?e? uvek da stavi? neke lepe stolove i stolice i ima? dosta "fensi" kafić...:D

Bravo matori...!
:thumbsup:

BlasterMaster 01-04-2012 03:35 PM

kad vidite da je unapred isplanirano izlazak kablova iz poda i da se tacno zna gde ce rekovi doci to vec dovoljno govori koliko se dugo i sa koliko entuzijazma to planiralo. za sad jos necu da te hvalim quake tek kad sve bude gotovo :grin: cekamo nove slike...

nego sad se setih da pitam. Kako reaguje lamperija na toplotu koju emituju sijalice? da li se zagreva okolo onih ukrasnih drzaca? iako su male greju ko lude par puta sam se opeko kod mene, doduse ja ih imam na knaufu ali bogami i njega greju itekako... plasim se samo da zbog toplote ne potamni lak oko njih ili da ispuca drvo nedaj boze... kako si resio tu problematiku? u svakom slucaju mozes da predjes i na led sijalice, pojavile se sad koje odgovaraju za isto grlo + rade na 220 isto svetlo samo ne greju uopste...

NLP 01-04-2012 06:27 PM

Lepo si napravio Quake2 :thumbsup:

voomighty 01-04-2012 06:58 PM

au...... lepote matori............

svaka cast!

quake2 01-04-2012 07:32 PM

Quote:

Originally Posted by BlasterMaster (Post 326219)
kad vidite da je unapred isplanirano izlazak kablova iz poda i da se tacno zna gde ce rekovi doci to vec dovoljno govori koliko se dugo i sa koliko entuzijazma to planiralo. za sad jos necu da te hvalim quake tek kad sve bude gotovo :grin: cekamo nove slike...

Bice uskoro nove slike Matori,sledeca nedelja je opet udarna:).

Quote:

Originally Posted by BlasterMaster (Post 326219)
nego sad se setih da pitam. Kako reaguje lamperija na toplotu koju emituju sijalice? da li se zagreva okolo onih ukrasnih drzaca? iako su male greju ko lude par puta sam se opeko kod mene, doduse ja ih imam na knaufu ali bogami i njega greju itekako... plasim se samo da zbog toplote ne potamni lak oko njih ili da ispuca drvo nedaj boze... kako si resio tu problematiku? u svakom slucaju mozes da predjes i na led sijalice, pojavile se sad koje odgovaraju za isto grlo + rade na 220 isto svetlo samo ne greju uopste...

Prvobitna ideja su bile upravo led sijalice i to iz razloga koji si naveo....nema mnogo isijavanja toplote oko njih a i dugovecnije su+rade na 220v i nema zujecih trafoa u okolini.Posto im je cena za sada vrlo paprena a ja vec po koji put probijam budzet:banghead: kao privemeno resenje sam stavio obicne halogenke od 35v.One su u sustini pogubne za obicno,tanko lamperje.Iskrive ga,ispucaju lak i sve ostalo kao sto si napisao.Ovde su od lamperja uradjeni samo paneli na plafonu u drum roomu a sve ostalo je brodski pod debljine 22mm.Ali....ni ta debljina naravno ne resava situaciju pa sam privremeno angazovao coveka da kriticna mesta upakuje u azbest i mogu ti reci da se prenos toplote zaista sveo na minimum.....sacuvace drvo i lak za jedno vreme a dotle cu halogenke zameniti ledovkama.Drugog resenja u principu nema.Led sijalice su koliko znam oko 5-6evra komad,ocekuje se pad cene ali bez obzira na sve,sigurno cu ih uzeti u naj skorije vreme i resiti problemcic na duge staze.

NLP 01-04-2012 07:37 PM

Kad kupuje? ne kupuj kineske LED, njihov ?ivotni vijek je premnogo puta veoma kratak.
Veoma je "veselo" kad treba razstavljati elemente...

quake2 01-04-2012 07:40 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 326225)
Lepo si napravio Quake2 :thumbsup:

Hvala puno Nenade,drago mi je da ti se svidja.

quake2 01-04-2012 07:42 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 326231)
Kad kupuje? ne kupuj kineske LED, njihov ?ivotni vijek je premnogo puta veoma kratak.
Veoma je "veselo" kad treba razstavljati elemente...

Da,da....one su jeftinije ali na zalost nisu resenje.Gledacu da to resim kako treba.

All times are GMT +1. The time now is 07:45 AM.