Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Preporucite dobar film (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26758)

BlasterMaster 25-01-2015 05:04 PM

Re: Preporucite dobar film

@igor ozb? auuu... pa vidim ja (jes` da nije neko merilo) po nominacijama za oskara interstelar samo za vizuelne efekte, muziku, i originalnu temu (hans mozda dobije drugi oskar)... sve jedno prica me je zaintrigirala jer volim taj sci-fi podzanr o univerzumu itd (ujedno preporucio bi film Kontakt iz tog miljea)
ima pregrst dobrih filmova koje cekam da se pojave u 1080p, imitation game, birdman, theory of everything, american sniper, grand budapest hotel, itd itd...

Igor 25-01-2015 07:40 PM

I ja volim sci-fi, međutim, neubedljivu priču ne mogu učiniti efektnom ni odlični glumci, ni perfektna vizualizacija. Film koji si pomenuo, Kontakt, upravo je fantastičan primer dobrog balansa, gde se insistira na jednostavnosti, na tome da sve vreme ima? kontrolu nad radnjom, a opet, nema spora da je su?tina u čistoj fantaziji, i ona ti prosto ne da da bude? miran kada razmi?lja? je li to zaista klasik, jer takav ima? osećaj.

Mada, ja volim i taj neki, nazovimo ga, artistički pod?anr, tipa "Until the end of the world", prosto, poklapa se sa melanholičnom crtom moje ličnosti, i u tom smislu ne odlučujem se često da takve filmove preporučujem nepoznatima.

Interstellar ima zanimljivu ideju, selidba čovečanstva, i spoznanje tog novog sveta, neizvesnost vezana za otkrivanje, ali... Sve vreme film te baca tamo-vamo-tamo-vamo, u jednom trenutku gubi se dra? tog naizmeničnog putovanja kroz vreme, oseća? kao da se nalazi? u sobi u kojoj neko pali i gasi svetlo, i da je to, to slepilo, taj feel, u stvari poenta.
Nekako sve to meni deluje usiljeno, pa čak i sama gluma, prosto, nisam osetio nijedan jednini upečatljiv momenat, ima mnogo kli?ea za moj ukus, i premda je film super da se iskokaju kokice i upotpuni popodne, među omiljenima mi neće biti ni pomoću kritova. Pardon, xitova.

Ono ?to mi je trenutno u fokusu, a i već neko vreme, to je ju?nokorejska kinematografija. Imaju jako, jako dobre filmove.

BlasterMaster 25-01-2015 11:51 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 364285)
I ja volim sci-fi, međutim, neubedljivu priču ne mogu učiniti efektnom ni odlični glumci, ni perfektna vizualizacija. Film koji si pomenuo, Kontakt, upravo je fantastičan primer dobrog balansa, gde se insistira na jednostavnosti, na tome da sve vreme ima? kontrolu nad radnjom, a opet, nema spora da je su?tina u čistoj fantaziji, i ona ti prosto ne da da bude? miran kada razmi?lja? je li to zaista klasik, jer takav ima? osećaj.

upravo! uzasno me iritira ta tendencija da se filmovi sci-fi zanra, ili neka drama/triller pogotovo zasnovani na teoriji vremena desavaju ko sto ti kazes pali-gasi svetlo, i to toliko da se covek izgubi i u prici i u interesovanju za film... tako me je i onaj film looper odbio jer ti kao posmatrac dogadjaja totalno izgubis kontrolu kad krene zaplet da ni kad se zavrsi film, ne shvatas sta si propustio... sad, dal je do reditelja, ili do scenarija, ja ne znam... mislim da od tih blok bastera samo Nolanovi filmovi meni odgovaraju po tom zapletu, covek ume da rasplete, i inception, i prestiege, i dark knight...
zbog toga u poslednje vreme vrednujem samo one filmove koje te nateraju prosto da ne zelis da se film zavrsi... uglavnom neke avanture ili komedije bez preterane radnje ali sa dobrom poentom...

Igor 26-01-2015 09:03 AM

Upravo to. :)

Uro?_86 15-04-2015 11:40 AM

Nightcrawler (2014)

Po meni najbolji film uz "prisoners" za 2014.

AudioStorm 16-04-2015 05:55 PM

Fincer ponovo objasnjava !!! :thumbsup:

http://www.imdb.com/title/tt2267998/?ref_=nm_knf_t3

spartakus 16-04-2015 07:54 PM

a od mene sf-Alien Abduction,Banshee Chapter,Exists,Extraterrestrial,Monsters.2.Dark.Co ntinent,Robot.Overlords,
horori-The.Pyramid,The Woman in Black 2 Angel of Death,The Rite (2011),Diggind.Up.the.Marrow.2014,Clown..ovi filmovi su meni ok..jbg ja uglavnom horore gledam.

LAMPASH 17-04-2015 12:56 AM

Quote:

Originally Posted by spartakus (Post 365725)
a od mene sf-Alien Abduction,Banshee Chapter,Exists,Extraterrestrial,Monsters.2.Dark.Co ntinent,Robot.Overlords,
horori-The.Pyramid,The Woman in Black 2 Angel of Death,The Rite (2011),Diggind.Up.the.Marrow.2014,Clown..ovi filmovi su meni ok..jbg ja uglavnom horore gledam.

Uh, spartakuse, pa gde nadje ovaj Monsters 2!?!?!?!?! :shock: Gluplji film ne videh skoro, a u prilog tome govori i ocena na imdb. Jedva sam uspeo da ga odgledam do kraja. Znaci dosadno na kub! Prvi deo je 500 puta zanimljiviji:wink:

Iz ove tvoje liste mi je Clown solidan, mada retko gledam hororce, vise sci fi.

A ja koliko vidim ti gledas iz horror zanra sve zivo i mrtvo:wink: ne biras?

Nego jeste li culi da krece da se snima nova sezona x-files:trchi:

spartakus 17-04-2015 11:19 AM

e ja sam cuo da krecu nastavak bash tamo gde su stali(invazija vanzemljaka),lampash pa ja poskidam jedno 20 filmova a od toga pogledam jedno 2,3(njih preporucim) zato sto se snimaju razni krshevi,meni je onaj benshi ok,a sto se tice monstersa i oni su mi ok jeste da je prvi deo bolji ali zar ne shvatash nama ne trebaju bica sa druge planete.sami smo sebi dovoljni da se samounishtimo,takodje i piramida je ok uradjena..dok onaj krsh dzinovska ajkula ubija slonove to bih zabranio da se uopshte prikazuje.priznajem ja se lozim na paranormalne sile i demone vestice a veliki sam i fan sf.aj predlozite neke filmove i jel istina da izlazi prometej 2.

LAMPASH 17-04-2015 12:51 PM

Quote:

Originally Posted by spartakus (Post 365737)
e ja sam cuo da krecu nastavak bash tamo gde su stali(invazija vanzemljaka),lampash pa ja poskidam jedno 20 filmova a od toga pogledam jedno 2,3(njih preporucim) zato sto se snimaju razni krshevi,meni je onaj benshi ok,a sto se tice monstersa i oni su mi ok jeste da je prvi deo bolji ali zar ne shvatash nama ne trebaju bica sa druge planete.sami smo sebi dovoljni da se samounishtimo,takodje i piramida je ok uradjena..dok onaj krsh dzinovska ajkula ubija slonove to bih zabranio da se uopshte prikazuje.priznajem ja se lozim na paranormalne sile i demone vestice a veliki sam i fan sf.aj predlozite neke filmove i jel istina da izlazi prometej 2.

Istina je, samo treba biti malo strpljiv:):

http://www.imdb.com/title/tt2316204/?ref_=nv_sr_2

All times are GMT +1. The time now is 02:34 PM.