Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Revolver Studio, iz temelja (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38483)

quake2 12-03-2012 11:21 PM

Re: Revolver Studio, iz temelja

1 Attachment(s)
Takodje sam mislio da je pisanije gomile likova sa GS-a kako je za zvuk bubnja najvaznije kako zvuci soba u kojoj se snima isuvise pretenciozno jer su sve sobe u kojima sam radio zvucale poprilicno slicno a drasticne razlike bih osetio promenom bubnjara ili kompleta bubnja....ali ne....krbuljavi Rogers sa starim plastikama i krs cinelama u novoj sobi zvuci mnogo puta bolje nego sto je DW ili Perl reference zvucao u staroj sobi sa svim mogucim ugadjanjem,stimovanjem,raznoraznim bubnjarima itd....tesko za poverovati ali uskoro ce biti snimaka za poredjenje-staro-novo,pa ce mi biti drago da cujem i vase misljenje.Na slici gsn Miki bez cije pomoci ne bi bilo ni tako brzih testova i verovatno bih se grdno zaj....sa dodavanjem apsorbera u startu...a kasnije mi na pamet ne bi palo da ih vadim.

quake2 12-03-2012 11:27 PM

1 Attachment(s)
A evo i konstrukcije na sredini plafona (u nekom trenutku testiranja), koja ce posluziti (ako za to bude potrebe) za menjanje karaktera drum room-a u odredjenim situacijama.Sutra pauza pa ....idemo dalje,ima tu jos posla:).

quake2 24-03-2012 09:22 PM

2 Attachment(s)
Kompletna drvenarija u studiju je ofarbana.Izmedju nitro,uljanog i akrilnog laka, odlucio sam se za uljani.Montirane su i lajsne preko svih spojeva i srafova.Bice vise slika,za sada samo par.

quake2 24-03-2012 09:28 PM

2 Attachment(s)
Zadnji i zadnji bocni apsorberi u reziji su popunjeni azmafonom.Oko 50cm je debljina azmafona na zadnjem zidu.

quake2 24-03-2012 09:47 PM

5 Attachment(s)
Plafon u drum room-u je na kraju resen ovako.Konstrukcija plafonskog apsorbera je popunjena sa 10cm azmafona a isti toliki je i air gap iza.Preko toga tek treba da dodju platno i drvene lajsne.Sa iste konstrukcije smo sistemom vesanja spustili cetiri reflektujuca panela napravljena od iverice pa presvucena drvetom.Ugradjena je i plafonska rasveta.Sta smo tako dobili....pa sobu koja ce dok su paneli gore imati maximalnu reverberaciju a u slucaju da hocemo manje prirodnog reverba moguce je brzo i lako skinuti neke ili sve panele.Razlike u zvuku su drasticne i u sustini dobro je da imamo kontrolu nad reverberacijom (iako nam se jaaaaaako svidja:))....bice je jos(kontrole) u vidu stojecih panela.

quake2 24-03-2012 09:57 PM

5 Attachment(s)
.......

NLP 24-03-2012 10:12 PM

Uljano je ok.
Lepo si se setio umetnuti prirodnu svetlost, toga premnogoputa fali.
Ne bi umjesto refleksionih ploha/povr?ina prilagodio difuzore (ima ih mnogo vrsta na izabor kod specifičke situacije)?

quake2 24-03-2012 10:26 PM

Ostavio sam kao jednu od solucija da kasnije ploce na plafonu busim i napravim BAD difuzore...ali sam sada u velikom cajtnotu sa vremenom....u ponedeljak treba da pocnem raditi ovde,sto otprilike znaci da cu do tada poginuti od posla:)...ali moram ispostovati neke rokove.Bice kasnije nekih dorada a jedna od njih je verovatno i difuzija na plafonu:wink:.Sutra konacno postavljamo podove i platna pa slikam i kacim.

NLP 24-03-2012 10:48 PM

Aha odlično da.
Difuzija če ti još "otvoriti" zvuk, pazi samo na fazne pomake klasičnih Schroedorevih difuzora i min. distance udaljenosti... a imaš i 1D binarne amplitudne (npr. Boggijevi predlozi), 2D BAD itd.

Jel to naravna svetlost ili "sijalice"?! ... sad kad bolje gledam liče na žarulje?

quake2 24-03-2012 11:02 PM

Vidis...i ja sada primecujem da ovi polureflektori na plafonu lice na prozore kada se uslikaju:)...bila je jedna od ideja u pocetku da se postave krovni prozori u reziji i drum roomu (pa dok radimo gledamo u zvezde:)) ali sam odustao, pa prozore smestio na zadnje zidove,vide se i oni na slikama,kontao sam da na njih mislis.Dosta su veliki i prirodnog svetla ima dovoljno,otprilike su 190cm puta 80cm...Difuzorima cu posvetiti posebnu paznu,sada na zalost nema vremena,ali naci ce se valjda uskoro,ima raznih varijanti kao sto kazes pa cemo naci nesto najoptimalnije.

All times are GMT +1. The time now is 12:33 AM.