Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   sam svoj majstor (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25320)

analog 05-06-2011 01:36 PM

Re: sam svoj majstor

naveo sam 30 stepeni jer sam predpostavio da neće? moći da postavi? difuzor u osi tweetera, već pod uglom. na 15 i 30 stepeni se obično mere tweeteri u svojim datasheet-ovima, pa sam se poslu?io njima da vidim koliki je pad van ose

boggy 05-06-2011 02:40 PM

Quote:

Originally Posted by analog (Post 307394)
.....tako da taj difuzor u sredini ipak nebi bio gubljenje vremena i novca.

Ne bi...

pozdrav

bogi

grada27 14-06-2011 01:46 AM

3 Attachment(s)
Konacno uzeh letvice za MLS, uzeo sam nekih 110m,videcu koliko ce otici dimenzije su 4cm x 1cm i mikro fiber.Sutra mi stize onaj materjal sto je NLP pomenuo, kod nas ima vise naziva Lutrasil,Agril,Vrteks,Kovertan,a evo i fotke kako sam zamislio spoj za plafon.U samom plafonu isao sam sa onim tiplovima sto mi je Boggy predlozio,drze odlicno.Hvala Boggyu i svima za ne sebicne savete koje dobijam,ne znam kako bih to bez vas uradio!!!:grin:

Veliki pozz!

grada27 20-06-2011 09:46 PM

4 Attachment(s)
Pokusavam da se dobro osiguram od prasine koja proizvodi kamena vuna,imam jako lose iskustvo sa tim.Sada ne znam da li sam preterao i nesto pokvario,ali sam morao sve da uradim da bih je eliminisao.Vunu sam prvo prekrio slojem azme,pa preko ono platno AGRIL, i to dva sloja, pa na kraju mikro fiber.Meni deluje obecavajuce,ali videcu u praksi kako ce se pokazati,jos cu staviti lajsne po ivici gde je sve to zaheftovano,nadam se da sam na dobrom putu.Ako to jos bude radilo kako treba, eto pravog recepta za eliminisanje prasine,mislim da je to vrlo bitna stvar. :wink: Tu su i fotke kako to izgleda.

pozz

Eomsy 20-06-2011 09:57 PM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 308218)
... eto pravog recepta za eliminisanje prasine,mislim da je to vrlo bitna stvar. :wink: Tu su i fotke kako to izgleda.

Brijem da bu to sasvim do panja 8-) ...

Solozabal 21-06-2011 12:05 AM

To platno ne bi trebalo raditi probleme kod bas trapova, ali kod absorbera za prve refleksije ce vjerovatno imati negativni utjecaj.

boggy 21-06-2011 07:50 AM

Quote:

Originally Posted by Solozabal (Post 308230)
To platno ne bi trebalo raditi probleme kod bas trapova, ali kod absorbera za prve refleksije ce vjerovatno imati negativni utjecaj.

Ako preko stavi barem "MLS letvice" ocekujem da ce se negativan uticaj smanjiti.

ALI... treba posebno obratiti paznju, kada se ima tolika kolicina platna u vidu membrane... na cinjenicu da ce ta membrana oscilovati... i to je neminovno. E sad... postoji nesto gore od oscilacija a to je slucaj kada ta membrana udara u neku prepreku, letvicu, kamenu vunu ili sta god drugo, a da nije FIKSIRANA na tu prepreku. Ako to masovno postoji onda to predstavlja PROBLEM, koji se jasno cuje, ali, ako nema iskustva, tesko se procenjuje odkud to dolazi. Zato preporucujem da svi slobodni, napeti i nezaheftani slojevi platna u tapacirungu imaju barem 5mm prostora do prvih prepreka, da bi membrana komotno mogla da osciluje bez "klipovanja"....

pozdrav

bogi

NLP 21-06-2011 07:01 PM

Ako ima? mikrotkaninu kroz koju mo?e? da duva? bez nekog jačeg otpora onda ti ta dva sloja filca za vrtove (vidim da ima? letnu varijantu) + tkanina neče ni?ta pokvariti.

grada27 21-06-2011 09:19 PM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 308289)
Ako ima? mikrotkaninu kroz koju mo?e? da duva? bez nekog ja?eg otpora onda ti ta dva sloja filca za vrtove (vidim da ima? letnu varijantu) + tkanina ne?e ni?ta pokvariti.

Vazduh definitivno prolazi,nekako se rasprsi po povrsini isto kao kod pop filtera ,tek pri snaznijem duvanju u platno oseca se strujanje sa druge strane.Inace postoji razmak i to 1-2 cm izmedju platna i azme tj kamene vune tako da je to ok.Jedino sto mogu to je da idem sa jednim slojem AGRILA umesto sadasnjih dva?

pozz!

NLP 21-06-2011 10:26 PM

Ako je letni celulozan filc onda je ok i sa 2 sloja ako zimski bolje je 1.

All times are GMT +1. The time now is 06:44 AM.