Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   difuzor panel (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24716)

boggy 10-06-2009 06:31 PM

Re: difuzor panel

Quote:

Originally Posted by quake (Post 248165)
Isao sam na dva difuzora i vise apsorbcije.Dimenzije su 65cm sirina,120cm visina,14cm dubina, p.n.23,sto mi onda daje konacni opseg od 871hz/7422hz.Nadam se da nisam preduboko otisao.Hteo sam da prosirim gornju frekvenciju ali sam na zalost nasao samo MDF debljine 28cm.Izmedju zidova bi isao plastificirani lim debljine 1mm svuda.To bi bilo to,malo rizikujem sa donjom frekvencijom ali ako dobijem jos jedno upozorenje penjem se na 1000khz i ne razmisljam vise mada imam utisak da i ovo nije tako duboko jer sam ipak na 2m od difuzora.

Ocekuj da ce da bude tezak poprilicno i preduzmi sve mere opreza da ne padne na nekog i ozbiljno ga povredi. Sto se tice donje granicne frekvencije.. ici malo nize sto se tice donje granicne frekvencije nije strasno ali nije ni neophodno u tako malom prosotoru... odluci sam.... nikakvo upozorenje nemam.

pozdrav

bogi

quake 12-06-2009 06:52 AM

Hvala Boggy,poceli radovi:).A za tezinu......vec sam se naostrio, jer ce sve imati sigurno bar 300kg u komadu(2 qrd+3 apsorbera).Napravio sam masivno postolje,stezem sve nazad za zid i stezem za plafon.Trebalo bi da bude skroz cvrsto.Pozdrav,trebace mi bar dve nedelje da se izborim sa ovim pa kacim slike.

quake 03-07-2009 08:29 PM

3 Attachment(s)
Spremljeno je nesto materijala za difuzore.44 plastificirana lima i 46 letvica MDF-a debljine 28cm.Postolje sam vec slikao,jos je ojacano,fale jos samo ledja i farba i moze sve da se sastavlja.

quake 23-07-2009 08:47 PM

2 Attachment(s)
MDF je farban poliuretanom,posle sloja na slikama isao je jos jedan i pre toga podloga....

quake 23-07-2009 08:49 PM

1 Attachment(s)
Na kutiji je bilo potrebno farbati samo unutrasnji ram.Gornja stranica je kasnije skinuta radi lakse montaze unutrasnjih delova....

quake 23-07-2009 08:52 PM

3 Attachment(s)
I onda je krenulo lepljenje silikonom.....

quake 23-07-2009 08:59 PM

4 Attachment(s)
I konacno kraj lepljenju.Preporucujem svakome ko pocinje da radi akustiku da prvo pravi difuzor,dok ima volje ,elana.....posle je sve lakse.....Sutra nameravam da jos sve dodatno ucvrstim i srafovima,za svaki slucaj mada je i ovako dosta cvrsto a i pretesko.....preko 100kg sigurno.....Ovo su dva spojena difuzora pn 23 i konacne dimenzije su 146cm sa 120cm....Potrudicu se da nabavim neki foto aparat i ne slikam vise fonom jer su slike mutne...inace je difuzor jako lep.Znam da to sad nije toliko bitno ali eto,blejim u njega vec sat vremena.....

NLP 23-07-2009 09:15 PM

... nema ?ta, odlično.

quake 23-07-2009 09:27 PM

Hvala Nenade,jos da se izborim sa kacenjem na zid:( ...imam masivno postolje ali opet hocu da ga dobro stegnem sa svih strana pa i odozgo....

OFF 23-07-2009 10:51 PM

za redosled pravljenja si 100% u pravu:banghead::banghead::banghead::D

dve stvari..... zasto mora taj lim da se koristi, ne moze samo MDF da se slaze?

Kod kacenja, ja sam moj difuzor kacio (preko 80kg) na drveni ram pricvrscen za zid..... OBAVEZNO nadji nesto da poturis ispod dok budes kacio i obelezavao rupe za tiplove..... 2 coveka se iskilave sa tim, za treceg nema mesta, a odmah ce i da pomere dif i ode sve u q..... meni su pomogle 2 letvice, podebele koje su podupirale celu konstrukciju dok se kacila

All times are GMT +1. The time now is 10:11 PM.