Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Shta posedujete od vijura? [fotke] (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14296)

silicon science 12-08-2007 02:21 PM

Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 164933)
pitam se da li ste se obojica odlucili za alesise zbog masnijeg zvuka :D

Heh. Nisu to loshe kutije, kad mi malo resili taj srednji i visoki spektar bili bi to sjajni zvuchnici. I obavezno zatvoriti te rupe jer to mulja i kvari zvuk skrozz. Ali kad se naviknes na njih, sasvim korektno se moze raditi. A i za 350 evra sta drugo kupiti. Mozda KRK ali meni se taj zvuk uopste ne svidja. Jako mi mulja tu od 300Hz pa na gore.

Don Solaris 12-08-2007 02:27 PM

http://www.rolandsynthesis.com/tmp/desk.jpg

fischek 20-08-2007 01:54 PM

Quote:

Originally Posted by milos (Post 146629)
Ma to si ti njega uzeo zato sto ga Oldfield koristi:)
Salim se,cuo sam da lead2 ima puniji i bolji zvuk od lead3 ....

si cuo nesto u vezi sa Nordom Lead-om 2X mozda? koliko sam uspeo da shvatim nijedan sledeci nije onoliko dobar koliko je prethodni bio - kao kad ti majstor kaze za bojler - ee, taj cuvaj, takvi se vise ne prave

milos 20-08-2007 03:15 PM

Koliko znam,lead 2x ima identicne Motoroline cipove kao i lead 2 ,ima isti program, samo sto ima bolje DA konvertore,vise memorije za snimanje patcheva,4 glasa vise polifonije...
Ne vidim nijedan sazlog da je lead2 bolji od lead2x,moze samo obratno....
Probaj Nord G2 demo - cisto da steknes uvid kako zvuci lead 3
Potrazi neke patcheve na netu(neki ce ti raditi a neki ne zbog ogranicenog broja modula u demo verziji)

silicon science 20-08-2007 03:26 PM

Quote:

Originally Posted by milos (Post 166317)
Koliko znam,lead 2x ima identicne Motoroline cipove kao i lead 2 ,ima isti program, samo sto ima bolje DA konvertore,vise memorije za snimanje patcheva,4 glasa vise polifonije...
Potrazi neke patcheve na netu(neki ce ti raditi a neki ne zbog ogranicenog broja modula u demo verziji)

Mislim da nema nikakve razlike. A i ta fama oko Nord-a 3 i to da lose zvuci je cista glupost:banghead: . Moze zvucati samo drugacije...
Jedina, da kazemo mana NordLead-a je to sto nema analogni filter. Bas sam nocas do samog svitanja svirao Norda 2, i uporedjivao sirov zvug saw-a sa Roland SH101 i njegovim Saw-om. Verujte mi, razlike u zvuku su GOTOVO NEPRIMETNE. Ali, filteri... E tu su razlike drasticne. SH filter je LUDILO, jak, prodoran, brz, ubija i cepa zvucnike, dok je Nordov slab pokusaj emulacije analognih filtera. Kad bi ubacili pravi, analogni filter, NordLead bi pojeo za dorucak mnoge analogne sintove...

lesha 20-08-2007 05:49 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 166321)
Kad bi ubacili pravi, analogni filter, NordLead bi pojeo za dorucak mnoge analogne sintove...

moze li neki plugin da uspesno emulira analogni filter?

silicon science 20-08-2007 06:22 PM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 166339)
moze li neki plugin da uspesno emulira analogni filter?

Teshko da moze:(

fischek 20-08-2007 08:22 PM

Quote:

Originally Posted by milos (Post 166317)

pa isto to i ja mislim - unapredjena verzija, zato se zove 2X, a ne 3, a isto tako ne verujem da je Clavia-i u interesu da razvija losiju tehnologiju, da bi meni prodala gori instrument - ako me kapiras (probacu Nord G2)

cucko 05-09-2007 06:46 PM

Dobio pedalu :D
Electro Harmonix Small Stone Phaser :bounce2:

Sta reci.... milina jedna....

MHz 06-09-2007 12:46 AM

Quote:

Originally Posted by cucko (Post 168231)
Dobio pedalu :D
Electro Harmonix Small Stone Phaser :bounce2:

Sta reci.... milina jedna....

Sjajno! chestitam..brutalan phaser..

All times are GMT +1. The time now is 12:50 PM.