Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Slike vaših studio-setup-ova (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12770)

zvincic 29-01-2007 02:08 PM

Re: Slike va?ih studio-setup-ova

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler
Na stalcima su Hi-Fi kutije Mission 701 koje mnogo masnije sviraju od Dynaudia i slu?e mi za kontrolu, u?ivanje i impresioniranje klijenata... jer stvarno zvuče moćno! (?to će reći - neviđeno la?u :D )

kakvih klijenata? (hint: nemas studio :D)

Tiki the Boyler 29-01-2007 02:50 PM

Re: Slike vaših studio-setup-ova

Quote:

Originally Posted by zvincic
kakvih klijenata? (hint: nemas studio :D)

Pa nemam studio... ja držim psihološko savjetovalište za posrnule muzičare! Zakazivanje termina na PP... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

@SumAnuT
Koristio sam "službeni" Canon A620 koji ima Panorama Assist, a kao stativ sam koristio daktilo stolicu koja rotira... poslije toga malo igranja u Photoshopu i to je to... nije baš sjajno, ali za prvi put valjda može proći!?

ANITA 29-01-2007 03:29 PM

Tiki... ambijent je predivan! I'm impressed!

SumAnuT 29-01-2007 04:27 PM

Quote:

@SumAnuT
Koristio sam "službeni" Canon A620 koji ima Panorama Assist, a kao stativ sam koristio daktilo stolicu koja rotira... poslije toga malo igranja u Photoshopu i to je to... nije baš sjajno, ali za prvi put valjda može proći!?

Ma kako na moze. Ja ni mnogo udaljenije panorame nisam uspeo da snimim, sa istim tim asistantom. Uvek bi mi ugao bio vidljiv :banghead:

Oggy 29-01-2007 04:37 PM

Tiki, kako si zadovoljan sa TC Konektom i da li si ga poredio sa nekim drugim spravama u klasi, pa iznad?

zvincic 29-01-2007 05:27 PM

Quote:

Pa nemam studio... ja dr?im psiholo?ko savjetovali?te za posrnule muzičare! Zakazivanje termina na PP... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

vrh! :hyper::hyper::hyper::hyper:

mandrak 29-01-2007 06:15 PM

3 Attachment(s)
Da se pridru?im

mandrak 29-01-2007 06:21 PM

1 Attachment(s)
A ova je iz studia 9 htv-a, gdje ponekad raspravljamo sa toncima kakav bi saund htjeli.

Tiki the Boyler 30-01-2007 08:35 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Tiki, kako si zadovoljan sa TC Konektom i da li si ga poredio sa nekim drugim spravama u klasi, pa iznad?

U veoma kratkom vremenu sam imao priliku izmjenjati E-MU 1212m (sa M-Audio DMP3 preampom), PreSonus FirePod i TC Konnekt 24D...
Nisam ih nikako uspio direktno upoređivati, ali ako ti nešto znači... kez na mom licu je bio sve veći sa svakom novom spravom... (a tako to valjda i ide)

Ne trebam vam pričati ništa o prelasku sa Live 5.1 na E-MU 1212m...
Ali pri prelasku sa 1212m na FirePod sam se prvi put počeo češkati po glavi. Samo slušanje mi je bilo malo tanje na FirePodu, dok su snimci izlazili mnogo bolje. Pretpostavljam da se radi o blagoj prednosti konvertora kod E-MUa dok su preampi FirePoda daleko nadmašili DMP3 (koji je, ruku na srce, dosta dobar). Mada je u tom duelu PreSonus (po meni) izašao kao pobjednik - što zbog funkcionalnosti (pakovanje, preampi, broj kanala, kontrole pod rukom) što zbog puno boljih latencija pod opterećenjem... gdje se E-MU pokazao kao očajan!
Prelaskom na TC mi je sve nekako leglo na svoje... Moj subjektivni utisak je da je preamp još otvoreniji a konverzija izuzetno dobra. E sad... na njemu uglavnom radim na 24/96 jer nema problema sa latencijom ni na poprilično opterećenim projektima (na Athlon 64 2800 procu sa 1GB DDR - 15 audio traka 24/96, 10 Hypersonic 2 instrumenata, 2 x NI Symphonic Orchestra, nešto Wavesovih kompresora i EQ-ova, 3 x Assimilator + dignut Fabrik R - latencija 5.3ms bez problema...), a subjektivan sam i iz razloga što puno čačkam njegov Fabrik C kompresor (fascinira me kako radi, a naročito onaj opaljeni interfejs) na ulazu, tako da se čistim zvukom preampa nisam dovoljno ni bavio...
Gledaću (ako mi vrijeme dozvoli) da usnimim nešto dobro za test pa da okačim...

p.s. O ovome možemo nastaviti na Recenzijama...

stigma 19-02-2007 05:52 PM

Evo i moje skroviste da ne recem "atelier" :rotfl:- link

All times are GMT +1. The time now is 06:29 AM.