![]() |
Re: Revolver Studio, iz temelja
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Buga rules!!!
|
pa vidi, studije poput lizzarda i sl svakako neću još dugo sebi moći priuštiti. Tako da bi pre išao na taj neki prostor koji mogu bar pošteno srediti, i urediti vizualno-komunalno, a da pritom ne bude akustički neupotrebljiv. Režija me manje brine od drum room-a.
|
quake...buraz... drum soba - pre je be no ! :shock:
ovo za dimenizje te pitam iz dva razloga, prvi zato sto vidim monitor sa one slike pa mi verovatno zbog toga na slikama delovalo manje, a ono ispada da nije monitor nego neki manji tv? a i pitam da vidim gde ce ti odprilike doci mix sto (da li ce zatvarati frontalno te kutije ili ne) a sad vec kapiram kako si odprilike koncipirao postavku... ja sam kod mene morao da zbog pozicioniranja dva para monitora na velikim stalkovima (+dva ekrana) i zbog stola, morao da zrtvujem rek sklanjanjem u stranu... ali bitno da kapiram kako ces postaviti... btw, reko si da ces objasniti zasto je moralo peskarenje i lakiranje kamena, pa evo da pitam jel bas mora da se peskari ili moze nekako drugacije da se skine taj sloj? |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
:thumbsup: |
1 Attachment(s)
Radili smo malo i testove ovih dana.U drum room-u je stari Rogers bubanj i raznorazni dobosi.Prvo smo test radili sa uradjenom kombinacijom kamen-drvo po zidovima a na plafonu je bio osb,a zatim smo dve trecine osb ploca prekrili brodskim podom kao sto je i planirano pa ponovo svirali.Mogu reci da u trci drvo-osb...osb debelo gubi bitku.Nije to ta refleksija koja se trazi.Ono sto nas je u trenutku, prilikom prvog testa zgranulo, je karakter i kolicina reverba prostorije.Bubanj je zvucao totalno punchy,masno,jasno,precizno i kao u triput vecem prostoru.Prva pomisao je bila da ce reverba biti isuvise jer sam se bio navikao na zvuk prethodne sobe koja je (sada kapiram) bila totalno "mutava" i "tanka".Vec sutra smo zavrsili plafone postavljajuci u prednji i zadnji deo brodski pod preko osb-a i napravili smo u srednjem delu konstrukciju za apsorber dimenzija 2m puta 3m.Sledeci test je bio da slazemo slojeve azmafona u konstrukciju apsorbera i proverimo kako tada stoje stvari.Azmafon je malo po malo umeksavao zvuk,krao na volumenu,panchu i reverbu,dobijali smo neku jazz-i varijantu i na kraju previse mrtav zvuk.Kada smo azmafon na kraju sutnuli iz prostorije i zasvirali ponovo, bili smo 100% sigurni da nam nikakav apsorber u drum room-u nije potreban.Konstrukciju apsorbera cemo prekriti ramom sa zaheftanim platnom i ostaviti mogucnost da u slucaju snimanja necega sto treba da bude dosta "soft" i sa manje reverba mozemo lako i brzo da ubacimo azmafon i dobijemo taj karakter.Evo slike plafona sa brodskim podom.
|
All times are GMT +1. The time now is 06:47 PM. |