Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   sam svoj majstor (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25320)

grada27 29-05-2011 07:58 PM

Re: sam svoj majstor

3 Attachment(s)
Napokon cu dobiti nekih 15 dana slobodno,pa se nadam da cu zavrsiti.Ostavio sam rupu u kamenoj vuni da mogu ruku da provucem u slucaju da mora nesto oko kabla da se radi:wink: evo i slike.Nadam se da nisam nigde zabrljao,ne mogu da verujem da je do sada otislo vise od 15 bala kamene vune i ko zna jos koliko ce.

NLP 29-05-2011 08:51 PM

Ako hoče? ne?to ozbiljno da napravi?, tako i treba, samo napred!8-)

analog 29-05-2011 10:07 PM

Svaka čast, lepo napreduje, idemo dalje! :)

boggy 30-05-2011 02:14 AM

Grado, pridruzujem se "drugarskom tapsanju po ramenu" :D
Dobro izgleda...

pozdrav

bogi

grada27 01-06-2011 09:54 PM

Hvala na podrsci,naravno da ne odustajem.Imam jedno pitanje,a tice se estetike.Nesto gledam i cini mi se da bi lepo izgledalo ako bih brodskim podom zatvorio jedno pola metra od plafona,naravno sve ostalo bi bilo otvoreno tj u platnu i letvicama oko zvucnika.Sada ako bi to pravilo neki akusticki problem, onda nista :(

pozz1

boggy 01-06-2011 10:00 PM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 307196)
Hvala na podrsci,naravno da ne odustajem.Imam jedno pitanje,a tice se estetike.Nesto gledam i cini mi se da bi lepo izgledalo ako bih brodskim podom zatvorio jedno pola metra od plafona,naravno sve ostalo bi bilo otvoreno tj u platnu i letvicama oko zvucnika.Sada ako bi to pravilo neki akusticki problem, onda nista :(

pozz1

To bi napravilo akusticku promenu, ne zasigurno problem. Ako nisi siguran onda pokusaj da smontiras MLS diruzor koji ima 50% vazduho propustiljvosti. Orijentisi letvice horizontalno radi lepse estetike i to je to. Letvice stavljas preko platna, koga si ranije zakucao.
O MLS smo vec pricali u nekoliko tredova... glavna diskusija je bila u Eomsy-jevom legendarnom threadu.

pozdrav

bogi

grada27 01-06-2011 10:04 PM

1 Attachment(s)
Mislim na ovaj deo iznad prozora bude zatvoren brodskim podom do plafona,naravno ako to ne pravi neki problem.

pozz

boggy 01-06-2011 10:05 PM

Brodski pod do plafona ili MLS do plafona je prilicno slicna intervencija. Razumeo sam te sta si mislio... mada jos uvek treba da ga popunis kamenom vunom.

pozdrav

bogi

grada27 04-06-2011 10:09 PM

2 Attachment(s)
Uspeo sam da napunim kamenom vunom sve.Sutra cu pokusati da okacim plafon,ali pre toga moram jos u nabavku kamene vune,do sada preko 25 bala,a zidove nisam ni poceo, kao ni vokal booth :shock:,ne znam samo gde nestaje sva ta kolicina.Utisci, soba mi i dalje zvoni na pljesak,videcu kad se okaci plafon.

Pozz!

boggy 04-06-2011 10:38 PM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 307370)
........:shock:,ne znam samo gde nestaje sva ta kolicina.

Dobro mi je poznat taj "fenomen".
Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 307370)
...soba mi i dalje zvoni na pljesak,videcu kad se okaci plafon.
....!

Zakosi cloud, kada ga budes montirao. 5-10 stepeni. (nizu stranu stavi napred)
Tretiraj zidove.
Kad sredis jednu stvar, pojavi se druga, koju nisi do tada cuo zbog prve... to je jos jedan (takodje poznat) "fenomen".

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 06:11 PM.