![]() |
Re: difuzor panel
Nemoj tako duboko jer ti ns 10 ni blizu 30 Hz nemogu doci.
I pogledaj ako si vec toliko para ulozio da si kupis ECM 8000. nema ti koristi sa c414 nije ti to mjerodavno. Moj savjet dalje, ako dobijes taj mic onda ti je dovoljna jedna pozicija. nacu jednu sliku kako se postavlja mic. i to jedini nacin. koji za nas relevantan. pozz Denis |
Quote:
Quote:
Evo nešto na brzaka: http://www.hometheatershack.com/foru...iscussion.html razlike nisu velike... |
Nlp nemoj tako.
nemojte zvucnike bez veze muciti. kada dodje do cilja lako se izmjeri cili spektar. A sto cu mjeriti 30 Hz ako mi zvucnici ne repoduciraju to. Nema potrbe. Cuvjat drivere. A sto tice mic koristite mic poput emc 8000 to je mirofon i slicni njemu za take stavari namjenjen. niko nece Km 184 staviti u Kick,a D112 snmiti Hihat. Jer nisu relevantni samo grafikone. Kako vidite ima EQwizzardu jos stvari koje se mjere. Tako da ako zelite nesto ozbiljno raditi kupiti mic ECm 8000 toliko para ulazete i sada bi trebalo stediti na 60€ nov. svako kao hoce. Ali bez alata nema zanata. to mije je dedo govorio :) A poziciju opet kazem nacu sliku. Pozz Denis |
... pa dobro onda nek podesi donju frekvenciju na vi?e ako je to sad problematika, ionako ni?ta se neče desiti sa zvučnicima... nek se malo igra da se upozna i to je to:)
Da mikrofon ne treba da je vrhunski da se vidi gdje je glavnina problema: http://www.realtraps.com/art_microphones.htm ... ali neka bude malomembranski omni. |
da
netriba vrhunski treba ogovarajuc mic. sve za svo je svrhe. kako sam vec rekao. :) pozz |
1 Attachment(s)
Ono sto sam za sada uspeo da uradim je da malo podesim program i ponovo premerim a uskoro cu da uzmem ecm 8000 ili nesto slicno pa merim opet ali mi se rezultati kada uzmem u obzir da zadnji zid jos uvek uopste nije tretiran ne cine losi.Kako ovo vama izgleda?
|
bolje bi bilo pričekati na odgovarajuči mikrofon:wink:
|
Pozdrav,stigoh sa puta konacno pa da vas prvo pozdravim a onda pitanjce:).Pricali smo vec o difuzoru za zadnji zid pa kada sve uzmem u obzir poslednji plan je da radim QRD p.n.23,tri komada,120cm visoke,po 60cm siroke i 13cm duboke.Po proracunu sa ove stranice http://www.mh-audio.nl/diffusor.asp#calcul difuzori bi radili u opsegu 938hz do 8041hz.Stajali bi jedan do drugog i pokrili bi veci deo zadnjeg zida,ono sto ostane prostora pokrio bih jos apsorberima.Iza difuzora bih isao sa 5cm kamene vune 120kg/m3 i airgapom od 5cm.Jel sve to ok ?
|
dobro.
Iza difuzora nema velikog smisla stavljati absorpcijski materijal ako če biti difuzori od masivnog drveta ako če biti od stirodura onda bi ne?to pomoglo, koliko točno nije moguče predvidjeti. Ali kombinuj difuziju i apsorbciju koliko mo?e, prostor je dosta malen kao ?to smo več nekolko puta pomenuli. |
Hteo sam da radim qrd od medijapana sa pregradama od lima 1mm.Znaci da ipak idem difuzor na tvrdu podlogu,tu je bilo nekih oprecnih misljenja koliko se secam.Tako mi je u svakom slucaju lakse:wink:.
|
All times are GMT +1. The time now is 08:35 PM. |