![]() |
Re: Slike va?ih studio-setup-ova
Quote:
Quote:
RM |
Quote:
hvala. |
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27192
Membranski difuzor/absorber. Triaxis je sve to sam uradio - DIY, ja sam mu savetovao. |
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
da, prvi je SE a drugi mikrofon je rucni rad. Radi ga jedan lik iz Svajcarske i svi najpoznatiji rep artisti u svajcarskoj snimaju na njemu (sad ga je uzeo i kool savas iz nemacke) evo ga ovde: technische daten kapsel typ: kondenser meni je ovo zaista odlican mikrofon. Trenutno se dvoumim izmedju Avalona M5 i Great Rivera ME-1NV i cim budem uzeo preamp u sredu, snimam bilo sta i kacim da se cuje kako to zvuci onako sirovo sirovo :)frequenzgang: 10 Hz - 20 kHz richtcharakteristik: kugel-niere-acht mit zwischenpositionen (9 positionen) maximaler pegel : 145dB grundrauschen spl din/iec 651: 10dB-A rausch-spannungsabstand nach din/iec 651: 81 dB http://echochamber.ch/Suter/wer_hat_es.htm ^^ ko ga koristi itd... :) |
Re: Slike vaših studio-setup-ova
4 Attachment(s)
Evo par fotki mog radnog prostora...
|
Svaka ?ast kressa ! ! !
|
Kovinic sabirnica :) inace super fotke, deluje bas prijatno
|
Quote:
|
Sto se tice Koviniceve Sabirnice,nju sam prvi put cuo na jednoj zatvorenoj prezentaciji kod Mikija i Saleta u Strip studiju,i bila je to ljubav na prvo slusanje:),utisci su bili fenomenalni,i moji i njihovi.Neznam koju verziju Sabirnice si slusao,posto je vremenom Kovinic usavrsavao svoj,kako on sam kaze, "prototip", koji je u vlasnistvu Kobca i Kona,ali ova verzija zvuci jako ozbiljno.U principu,sve je to pitanje ukusa,neko vise voli burek sa sirom,neko sa mesom...:)
|
Quote:
|
Quote:
Ima sigurno 3-4 godine. Uopste mi se nije svidelo. Ali bih voleo cuti, ako moze? Koliko ima kanala i koja lova?:confused: |
Quote:
|
Daj mi njegov telefon.
|
Quote:
|
nije bash studio, vise je nindzino tajno italo d.i.s.k.o skroviste, danasnja fotka:
http://i230.photobucket.com/albums/e...dmotorclub.jpg <object width="425" height="344"> <embed src="http://www.youtube.com/v/1HbgfC7I6w0&hl=en_US&fs=1&color1=0x2b405b&color2=0 x6b8ab6" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></object>Download: FLVMP43GP |
poveća kolekcija raznih slika iz mojeg studija :)
http://www.facebook.com/album.php?ai...6&l=e720d1ca43 |
Quote:
|
3X surround studio preview
1 Attachment(s)
Mali preview mog surround studija. Bolje slike usokoro
Pozdrav Svima Joka :grin: |
Re: 3X surround studio preview
Quote:
Zdravo Joka, izgleda super. :) pozdrav bogi |
Hvala Bogi,
Radim nesto i slucajno su upali neki prijatelji u studio i uslikali me. Napravicu bolje fotke celog studija kad budem imao vise vremena. Pozdrav Joka :grin: |
Quote:
:) pozdrav bogi |
Quote:
Moram priznati da izgleda do jaja. Uslikaj ti jo? koju, npr. vocal booth, pa CR iz vocal bootha, pa ?ablju perspektivu ...:D ALL ARE WELCOME!!! |
Quote:
Nema sarenih ponjava i tepiha po zidovima, nema krsa i loma i kablova i papirica i djubreta itd (cesta slika po malim studijima !!) Naslucuje se da je mali prostor, hoce slika da zavara:wink:, ali nema veze. bravo! |
Quote:
pozdrav bogi |
|
Re: 3X surround studio preview
Quote:
Koje su dimenzije ovog control rooma? Super izgleda! :) |
Hvala svima na lepim komentarima.
Kako sto je Boggy rekao radi se o prostoru kojeg sam imao. Znaci soba nije specijalno dizajnirana da bi ispunila geometriske proporcije koje bi pomogle oko bolje raspredele modova. Znaci Dimenzije sobe su Duzina L=591cm, Visina H=329cm, Sirina W=356cm. Ovo su dimenzije pre nego sto sam poceo graditi unutrasnje zidove. A evo i linka gde se moze videti panorama vew koji su mi kolege napravile: http://digitalmedia.org.mk/miso/HDVi...ode=1&Viewer=2 Kliknite na link ili kopirajte gornji link i stavite ga u browseru. Mozda je potrebno dodatno instalirati HD view, koji je besplatan, da bi pogledali sobu. Pozdrav, Joka :grin: |
Lepo Joka!
Malo usko ali izgleda odlično. Te BAD curved diffsorbere si si sam napravio? Da li je na leđnoj stijeni membranski 1D difuzor? |
Hvala :)
Da BAD sam sam napravio. A na Zadnjem zidu je QRD7 diffractal. Nazalost nisam uspeo da napravim skyline diffusere. CNC koji sam proektovao nije mogao da radi u delicu milimetara kako sto sam zamislio. Covek koji mi je radio mashinski deo nije mogao da napravi staticni stol i da zaustavi vibracije i inerciju kretanja. Inace sve je super proradilo ali nije za precizne stvari :( Tako da sam pribegao jednostavnijoj QRD varijanti :) Pozdrav Joka :grin: |
@Joka
stvarno ti je lep studio, mali ali vrlo efektan i sredjen sa ukusom, verovatno jako prijatan za rad. Srecno :) |
Quote:
Skyline na 0.5mm precizno iz stirodura ide sa CNC strojem i kru?nim rezilom (i tračnim probali smo) ali recimo sa profesionalnim CNC strojem koji re?e sa cekas ?icom je napravio povr?ine previ?e nepravilne zato ?to ?ica vrlo rahlo podrhtava zbog gustog poliestirena (ne znam kako da opi?em ali znam da si mo?e? predstavljati). Iz drveta dakako nema problema. Kod obojih je vrlo te?ko nano?enje ili laka (drvo) ili utrjevalne smole (poliestiren) zbog svih njegovih segmenata. ... kako god, dobro izgleda! |
Hvala Moriz na lepim recima i fala Nenade na informacijama.
Pozdrav Joka :) |
Joka,prelepo izgleda .. samo napred
|
Hvala Ivane :)
|
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Za?to su ti overi tako nisko? Tako sam ih i ja stavljao, ali sam ih kasnije digao puno vi?lje i dobivao puno bolje rezultate...kad su mi bili nisko nikako nisam mogao dozirati cinele u mixu jer su klipale u masteringu (mastering limiteru kompresiji---cemu vec), a odkad dr?im vi?lje overe mogu dodavati cinele koliko ?elim a ne smetaju ??? Ne znam...:ups: |
pretpostavljam da misliš na spot mikrfone na činelama (beli akg451, duguljasti). Overhead su mi oni crni 414 iza, na jednom stalku na šini, i oni su prilično visoko iznad bubnjareve glave i odlično hvataju ceo bubanj. A ove 451 sam kačio za svaki slučaj, da u mixu imam slobodu da pojačavam određene činele u određenim momentima, i ako zafale generalno. Oni su postavljeni tako da je maximalna separacija između onog što gađaju i ostatka bubnja.
|
pretpostavljam da misli? na spot mikrfone na činelama (beli akg451, duguljasti). Overhead su mi oni crni 414 iza, na jednom stalku na ?ini, i oni su prilično visoko iznad bubnjareve glave i odlično hvataju ceo bubanj. A ove 451 sam kačio za svaki slučaj, da u mixu imam slobodu da pojačavam određene činele u određenim momentima, i ako zafale generalno. Oni su postavljeni tako da je maximalna separacija između onog ?to gađaju i ostatka bubnja.
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:12 PM. |