![]() |
Re: Pokazi svoju konfiguraciju
Apple Power Mac G5, DUAL 2.7 GHZ.
16 GB DDR RAM, 2x400GB SATA WESTERN DIGITAL DRIVES. 2X23 INCHES STUDIO DISPLAYS. Pro Tools|HD 3 Accel system for PCI 1 HD Core I 2HD Accel carte 1 192 I/O i 1 96 I/O Control PRO 24 Pro Tools HD7 Cubase SX3.1 AVALON AD2022 Neve 1081 Lexicon L480 Rosette 800 Motu 2408 MK3 Motu 896 HD Motu Midi Time Piece A/V Opcode Studio 64/XTC Korg: IX300, PA80, LEGACY, MOS2000, EXTREM EX6, MS20 Yamaha MOTIF ES7 Rolan PHANTOM X6, Novation SUPERNOVA2, Alesys ANDROMEDA, Moog VOYAGER Softwares imam puno, da ne nabrajam. Sve LEGALNO Pozdravljam sve prisutne ovde, posto sam novi i prvi put sam ovde, i izvinite na moj SRPSKI jer nije mi maternji. Nalazim se u USA. Pozdrav |
Ako neki od APPLE korisnika ne znaju il nisu culi, a spomenuo sam da imam 16GB RAM na mome G5, moguce je, znam da na pocetku nije bilo, al to je bila samo MISSINFORMACIJA APPLEa.
Svaki DUALni G5 processor podrzava 8 modulax2GB RAM isto kao i svaki QUAD CORni G5. Pozdrav svima |
Majko mila Nedime 76 pa sta ce ti 16GB rama ? Sta radis ti stim ? Radio sam na kompovima sa 2GB rama i to je vise nego dovoljno ! Al otkud znam , ipak je to apple , mozda tu stvari drugacije funkcionisu :confused: . Jos jedna stvar ,
ne kapiram bas do kraja sta ce ti te tolke workstation klavijature korg , roland , yamaha ? Il si ti to mozda napisao sta bi sve voleo da imas ? ;) |
Majko mila Nedime 76 pa sta ce ti 16GB rama ? Sta radis ti stim ? Radio sam na kompovima sa 2GB rama i to je vise nego dovoljno ! Al otkud znam , ipak je to apple , mozda tu stvari drugacije funkcionisu :confused: . Jos jedna stvar ,
ne kapiram bas do kraja sta ce ti te tolke workstation klavijature korg , roland , yamaha ? Il si ti to mozda napisao sta bi sve voleo da imas ? ;) |
Kako kaze moj prijatelj koji je skoro otisao u Ameriku: Amerika je to sine :) |
Tazzman, nije to sta bi voleo da imam nego vise toga jest mozda i sto bi voleo da NEMAM ako bi ga mogao prodat, imam sve to jer od toga zivim isto sta i DIVINER kaze, AMERICA JE OVO.
16 GB RAM mozda nije i nista, kad zamislis da ponekad koristim PIANO od 2-3 GB u KONTAKT, nekad necu da idem na DFD nego sve bacim u RAM, radim dosta i FILMSKE stvari, znaj da RAM nikad nije dosta, kad bi mogao 64 GB RAM i to bi ubacio. Pozdrav |
U pravu je nedim76...tih 16GB RAM-a se veoma lako jutilizuje (utilize - iskoristiti) :). Da sam na njegovom mjestu, davno bih imao superracunar (jer tamo se to moze zaraditi...ne lako, ali moze zaraditi) sastavljen od vise PC racunara (klastera) :) . Ne...ne salim se...govorim ozbiljno...:) |
Da, znam o tome, znam mesto, mislim coveka koji ima preko 50 G5's, kompanija neka, sve u jedno, na 3 monitora, gde su svi procesori 1 i sva RAM je 1.
Ram je jedna od najvaznije stvari, nikad nije dosta i kad bi 64GB imao. |
Quote:
Ima ovde toga, doduse ne znam da se koriste za rendering... ali ima poneki u institutima... ne znam koliki su, verovatno su na PC a ne na MAC masinima, mada je Apple krenuo da prodaje gotove cluster-e u paketu (ormaru) pre par godina... mislim da su to ovde neki i kupili, a i cini mi se da ih nisu kupili za nauku a jos manje za muziku i film... nego 'nako... za internet surfanje. pozdrav bogi |
Da, u pravu si, to su CLUSTER FARMS, al pojedinacne computere, jer APPLE nema jos toga u SINGLE BOX, ima samo RAIDS za H.D.s al ne za procesore.
I da, koriste ih strogo za rendering, animacije i video, jer SINGLE PROCESSOR to moze da sanja samo. |
All times are GMT +1. The time now is 06:36 PM. |