Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Pokazi svoju konfiguraciju (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=7828)

Nedim76 26-01-2006 06:11 AM

Re: Pokazi svoju konfiguraciju

Apple Power Mac G5, DUAL 2.7 GHZ.
16 GB DDR RAM, 2x400GB SATA WESTERN DIGITAL DRIVES.
2X23 INCHES STUDIO DISPLAYS.
Pro Tools|HD 3 Accel system for PCI
1 HD Core I 2HD Accel carte
1 192 I/O i 1 96 I/O
Control PRO 24
Pro Tools HD7
Cubase SX3.1
AVALON AD2022
Neve 1081
Lexicon L480
Rosette 800
Motu 2408 MK3
Motu 896 HD
Motu Midi Time Piece A/V
Opcode Studio 64/XTC
Korg: IX300, PA80, LEGACY, MOS2000, EXTREM EX6, MS20
Yamaha MOTIF ES7
Rolan PHANTOM X6,
Novation SUPERNOVA2, Alesys ANDROMEDA, Moog VOYAGER
Softwares imam puno, da ne nabrajam.
Sve LEGALNO

Pozdravljam sve prisutne ovde, posto sam novi i prvi put sam ovde, i izvinite na moj SRPSKI jer nije mi maternji.
Nalazim se u USA.

Pozdrav

Nedim76 26-01-2006 07:30 AM

Ako neki od APPLE korisnika ne znaju il nisu culi, a spomenuo sam da imam 16GB RAM na mome G5, moguce je, znam da na pocetku nije bilo, al to je bila samo MISSINFORMACIJA APPLEa.
Svaki DUALni G5 processor podrzava 8 modulax2GB RAM isto kao i svaki QUAD CORni G5.

Pozdrav svima

Tazman 29-01-2006 05:26 PM

Majko mila Nedime 76 pa sta ce ti 16GB rama ? Sta radis ti stim ? Radio sam na kompovima sa 2GB rama i to je vise nego dovoljno ! Al otkud znam , ipak je to apple , mozda tu stvari drugacije funkcionisu :confused: . Jos jedna stvar ,
ne kapiram bas do kraja sta ce ti te tolke workstation klavijature korg , roland , yamaha ? Il si ti to mozda napisao sta bi sve voleo da imas ? ;)

Tazman 29-01-2006 05:33 PM

Majko mila Nedime 76 pa sta ce ti 16GB rama ? Sta radis ti stim ? Radio sam na kompovima sa 2GB rama i to je vise nego dovoljno ! Al otkud znam , ipak je to apple , mozda tu stvari drugacije funkcionisu :confused: . Jos jedna stvar ,
ne kapiram bas do kraja sta ce ti te tolke workstation klavijature korg , roland , yamaha ? Il si ti to mozda napisao sta bi sve voleo da imas ? ;)

diviner 29-01-2006 05:43 PM

Kako kaze moj prijatelj koji je skoro otisao u Ameriku:

Amerika je to sine :)

Nedim76 30-01-2006 12:43 PM

Tazzman, nije to sta bi voleo da imam nego vise toga jest mozda i sto bi voleo da NEMAM ako bi ga mogao prodat, imam sve to jer od toga zivim isto sta i DIVINER kaze, AMERICA JE OVO.
16 GB RAM mozda nije i nista, kad zamislis da ponekad koristim PIANO od 2-3 GB u KONTAKT, nekad necu da idem na DFD nego sve bacim u RAM, radim dosta i FILMSKE stvari, znaj da RAM nikad nije dosta, kad bi mogao 64 GB RAM i to bi ubacio.

Pozdrav

diviner 30-01-2006 04:37 PM

U pravu je nedim76...tih 16GB RAM-a se veoma lako jutilizuje (utilize - iskoristiti) :). Da sam na njegovom mjestu, davno bih imao superracunar (jer tamo se to moze zaraditi...ne lako, ali moze zaraditi) sastavljen od vise PC racunara (klastera) :) . Ne...ne salim se...govorim ozbiljno...:)

Nedim76 02-02-2006 01:14 PM

Da, znam o tome, znam mesto, mislim coveka koji ima preko 50 G5's, kompanija neka, sve u jedno, na 3 monitora, gde su svi procesori 1 i sva RAM je 1.
Ram je jedna od najvaznije stvari, nikad nije dosta i kad bi 64GB imao.

boggy 02-02-2006 01:43 PM

Quote:

Originally Posted by Nedim76
Da, znam o tome, znam mesto, mislim coveka koji ima preko 50 G5's, kompanija neka, sve u jedno, na 3 monitora, gde su svi procesori 1 i sva RAM je 1.

Pricas o cluster farm? Koriste ih verovatno za rendering animacija.
Ima ovde toga, doduse ne znam da se koriste za rendering... ali ima poneki u institutima... ne znam koliki su, verovatno su na PC a ne na MAC masinima, mada je Apple krenuo da prodaje gotove cluster-e u paketu (ormaru) pre par godina... mislim da su to ovde neki i kupili, a i cini mi se da ih nisu kupili za nauku a jos manje za muziku i film... nego 'nako... za internet surfanje.

pozdrav

bogi

Nedim76 02-02-2006 01:58 PM

Da, u pravu si, to su CLUSTER FARMS, al pojedinacne computere, jer APPLE nema jos toga u SINGLE BOX, ima samo RAIDS za H.D.s al ne za procesore.
I da, koriste ih strogo za rendering, animacije i video, jer SINGLE PROCESSOR to moze da sanja samo.

All times are GMT +1. The time now is 06:36 PM.