![]() |
Re: Test mix - kanali za vezbanje...
Imam i ja (izmedju ostalog..) SVE trake od Bob Marley-a Sun Is Shining..!
Kad sam radio remiks onomad, dali su mi sve pa da skidam sta mi treba (ja uzeo samo vokal), ali ima sve, bubanj, gitare, bas, orgulje, prateci, udaraljke, i naravno Boba... Malo mi frka da me neko ne ganja...ako okacim. Moram da vidim jel ima toga po netu...da nebude : igracka-placka !! Ali bili bi bas zezanje, jer su instrumenti pisanje od smeha (snimak i kako je odsvirano !!) PS - nema sve od pocetka, nego recimo minut bubanj, gitare isto...bas par linija,,itd. Tako su ovi iz Island Recorords izkopirali.. |
Aj widi jel sme,nemo' se zezas...
|
stvarno nemo se zazash, al to bi bila ludnica
|
Iskreno, uzivao sam radeci ovaj mix, svaka cas' cika Bockie za upload ovog materijala :)
Slusah malo mixeve i moja konstatacija je da je previse kompresije kosrisceno Ne znam, ako je live jazz band, ne bi trebalo da pumpa tj da se comp cuje previse, sto je moj utisak slusajuci radove...valjda je to posledica modernog vremena..ne znam..ipak jazzeri imaju drugaciji pristup soundu Ja bas isao suprotnim pravcem - sto manje comp, a sto vise dinamike i balansiranje tako da se lead instrumenti cuju kao dominantni Bas je oslobadjajuce kad ne mislis o RMSu i da treba da nabudzis snimak da prsti...nije me bilo briga sto je average peak oko -10db..moj je utisak ovde da tako nekako i treba...sirovije i dinamicno a kome treba volume - there's volume knob:D Eto, toliko od mene...moj mix..poz svima i komenti su dobrodosli http://www.sendspace.com/file/30r44n edit: "dobio" samo novi compressor pa se qrchim :D - verzija sam blagim comp na masteru http://www.sendspace.com/file/25jk3a |
Quote:
Quote:
- za pozadinsku kafansku scenu u nekom filmu bih prvo izabrao chicago miks ne zato sto je mega giga matematika vec zbog autenticne carolije koju su stvorili muzicari a koju nisam puno sjebao - skoro svi kanali su tu negde +-10%, osim overheada i trube koje sam digao skoro 200% u odnosu na sve ostalo - koristio sam budjave poljske kompresije i elemental audio equium & nomad blueVerb koji se prvi put pokazo koristan na svemu, osim.. ..klavir je PERFEKTAN, samo sam ga panoramirao svaka druga intervencija je Bogohuljenje fantasticne svirke - bas sam prekuvao provlacio ga kroz 300 *raca, cak i kroz vocoder. mislim da je ispao vise alkoholicarski fazon, gotiva jedino sto probija na mestima, let's punk fazon and i love it - sto manje reverba na duvacima - veca prisnost muzicara sa alkoholicarom na sanku i u generaliji istinskiji ulicni fazon - serem. al to je sex, wine and jazz :D |
poshto piem wino i jer sam zagushio evo lekcija za glupake tj mene, saund govori vise od 1000 rechi :guitar:
http://www.youtube.com/watch?v=-iKf6sGJvQo PERFEKAT!!! :guitar: |
Bas si napucao atmosferu InsaneEyes! :) Kao da sedim tamo u klubu.
Vidis stvarno, totalno drugacija filozofija i pristup od mog utiska. Bas cool! Ja sam nekako valjda navikao na taj "prostor" volim "veliki" zvuk... |
Everlast mu ga je dao malo jace po bubnju,(eq) sto svakako nije greska,mada mislim da treba da je generalno u jazz-u,bar ovom klasicnom, onako siroviji i suvlji u eq smislu...
Pre svega mislim da je to posledica snimanja i ozvucavanja 40-ih i 50-ih,pa i ranije kada su sve to radili sa 3-4-5 "mikrafona",pa je na bubnju bio u vecini slucajeva cak 1 majk ili samo ambijenti na "celu bandu",pa nije bilo puno prostora za eq-ovanje pojedinacnih elemenata bubnjeta i drugih stvari... U svakom slucaju mi je ultra drago da se cika Everlast razgalio!!! Matori, imas od mene ceo dwd sa svim trakama,ako ti se dopada,mislim da ima 10tak numera snimljeno... Javi kad si do mene ili Boriwoja da naklesem jedan dwd...:) |
|
Nije me mrzelo da radim re-mix jer nesto i nisam bio zadovoljan prvim mixom:)
Duvaci ubise kad se pojaca - jebu kevu u midrange-u:D Druga verzija, dosta eq-inga, compression, itd.. http://www.sendspace.com/file/a9z0kd |
All times are GMT +1. The time now is 03:01 AM. |