Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Waldorf Blofeld (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20773)

dr.Ru 08-12-2008 12:22 AM

Re: Waldorf Blofeld

postao sam vlasnik jednog primerka :)
jos samo da posetim Leshu u ducanu :)

silicon science 08-12-2008 12:26 AM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru (Post 228541)
postao sam vlasnik jednog primerka :)
jos samo da posetim Leshu u ducanu :)

Bravo :wink: Dobar potez, poslacu ti neke moje patcheve ako si zainteresovan :D :)

lesha 08-12-2008 01:26 AM

nek je sa srecom :wink:

clusterchord 08-12-2008 01:31 AM

a sto ga ti prodajes , silikone sine .. kod tebe se sprave mjenjaju ko gace..:D

inace ovi moji u audio pro imaju vec narucen blofeld keyboard, al se jos nezna tocan datum dolaska..

suska se da ce klasicni desktop blofeld isto dobiti funkciju flash roma.. jer kad se otvori untura su chipovi vec postavljeni.. tvrde ljudi vani koji su gledali... hmm kmhmmm

cestitam, Ru.. ;)

silicon science 08-12-2008 11:29 AM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 228557)
a sto ga ti prodajes , silikone sine .. kod tebe se sprave mjenjaju ko gace..:D

Povlachim ga iz prodaje... Nego znas li ikoga ko bi prodao Kawai K5000, moze i rack sa makro kontrolom...

clusterchord 08-12-2008 03:35 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 228591)
Povlachim ga iz prodaje... Nego znas li ikoga ko bi prodao Kawai K5000, moze i rack sa makro kontrolom...

eh zakasnio si jedno 7 godina :grin: imao sam K5000W i macro controller. W verzija je imala cijeli S , plus 32voice Rompler i sekvencer kao workstation pa si mogao kombinirati jedne i druge soundove u layer... vrlo zanimljivo.

ovaj S dio, daklem aditivna sinteza, je stvarno radio neke prekrasne soundove, i mozda naljepsi (najtopliji) digitalni pad koji sam cuo.. cak i od JD990 koji mi je u tome referenca. ali jednostavno nisam tada imao vremena da ga programiram previse i prodao sam ga za tesku lovu .. jbga. trebale su mi pare za analogiju 8-)

macro kontroleri su jako jako rijetki, a i preporucam K5000S verziju zbog dvije stvari.. prvo . fantastican arpeggiator kojeg nema na R i W, i apsolutno najbolja semi-weighted tipka koju sam probao... slicna kao na virusu KC/KB.

zna ih se pojavit na njemackom ebayu, neki put i za ispod 500 eura.

PS drago mi je da ces zadrzat Blofeld, stvanro je super sprava.. ali tek pogotovo kad uronis dublje da radis svoje soundove.. wavetabling je fenomenalna sinteza..

silicon science 08-12-2008 04:12 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 228619)
eh zakasnio si jedno 7 godina :grin: imao sam K5000W i macro controller. W verzija je imala cijeli S , plus 32voice Rompler i sekvencer kao workstation pa si mogao kombinirati jedne i druge soundove u layer... vrlo zanimljivo.

ovaj S dio, daklem aditivna sinteza, je stvarno radio neke prekrasne soundove, i mozda naljepsi (najtopliji) digitalni pad koji sam cuo.. cak i od JD990 koji mi je u tome referenca. ali jednostavno nisam tada imao vremena da ga programiram previse i prodao sam ga za tesku lovu .. jbga. trebale su mi pare za analogiju 8-)

macro kontroleri su jako jako rijetki, a i preporucam K5000S verziju zbog dvije stvari.. prvo . fantastican arpeggiator kojeg nema na R i W, i apsolutno najbolja semi-weighted tipka koju sam probao... slicna kao na virusu KC/KB.

zna ih se pojavit na njemackom ebayu, neki put i za ispod 500 eura.

PS drago mi je da ces zadrzat Blofeld, stvanro je super sprava.. ali tek pogotovo kad uronis dublje da radis svoje soundove.. wavetabling je fenomenalna sinteza..

Eh, ima jedan sad u Nemachkoj na Ebay za 575 eura, ali lik ne zeli preko Paypal placanje vec na rachun direktno:mad: i to mi nije bas sretna varijanta, ne znam:cry: A trebao sam danas da saljem kesh za Nemachku i da se pazari... Tuzan sam

fischek 12-12-2008 09:23 PM

uz'o sam i ja :grin:

http://www.gazibara.net/blo.jpg

silicon science 12-12-2008 09:28 PM

Velkom tu d klab druze, lepo chuchi na Nordu :wink: :) :)

Joyba 12-12-2008 09:41 PM

monitori/zvucna k...c palac....ma da ja krknem jos jedan sint pa nek puca :D

aj u zdravlje :)

All times are GMT +1. The time now is 06:47 AM.