![]() |
Re: Slike va?ih studio-setup-ova
Quote:
|
Quote:
|
Zaboravih da odgovorim u vezi RT60, cela akcija od pocetka je usmerena na to da se dobije dobar RT60 rezultat
|
Ahaaa...na slici se ne vide rupice izmedju drveta pa nisam pomislio da pravis tjunovane apsorbere,mada ima raznih nacina.Okaci molim te poslednji grafikon ako nije frka pa da vidimo kako to izgleda,znam da grafikon nije presudan ali moze dosta da se vidi a pogotovo mi je interesantno a verujem i ostalima posle ovakvog nacina akusticke obrade.I koliki je RT60 na kraju?Moze cifra?
|
ovako Helmholtz nije zastaren ili staromadan.
To bi u ovom trnutku tio navesti:):):):) pozz Denis |
Quote:
pozdrav! |
... za?to da ne?!
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
hehe....ti si ga video u ?ivo.....i isprobao.......i zna? ?ta mo?e napravit.....:D
|
Quote:
|
Moje cestitke Braco i neka je sa srecom...prostor izgleda vrh..nadam se da tako i funkcionise..pozz brate..
|
Hvala ti Nole, jos da se prosetas do Nisa da popijemo neko pivce i odsviramo ponesto.
|
2 Attachment(s)
Posle toliko muka,doslo je i to dugo ocekivano prvo snimanje:wink:
Evo par fotki,naj vaznije da je ispalo i vise nego dobro,prezadovoljni smo:) Uvek moze bolje i bice,naj vaznije je da nam sam prostor nije pravio toliko problema koliko sam ocekivao,a nije ni sredjen akusticki tek je u planu da se radi,tako da ocekujem jos bolje snimke.:D Veliki Pozdrav! |
nindzino omiljeno mesto za izlazak :kissing::guitar:
http://img219.imageshack.us/img219/1681/img1752c.jpg http://img338.imageshack.us/img338/6019/img1750c.jpg |
1 Attachment(s)
.. osnovne stvari ali polako. .. Prijatan ambijent .. to mi je posle same ideje, najvaznije..
|
Re: Slike vaših studio-setup-ova
Postade to ugodno ćoše! :)
|
Zadovoljan sam, mada planiram da ostavim nesto novca pa da uradim difuzor na zadnjem zidu, ono o cemu smo ranije pricali.
Kada sam stavio bas-trap na plafon (na zadnji zid) pre nekoliko meseci, tada se desila promena i to je ok, ne mislim da je promasaj ali sad posle duzeg vremena, kada sam se navikao, osijecam opet da od nekud bruji bass, negde se zadrzava-rasprsuje.. ili sta vec .. |
onda daj umesto tog skrajno neozbiljnog akustičkog tretmana prave absorbere i tek onda kakav difuzor po pameti!
I taj difuzor neče pomoči ni kod niskih frekvencija nego tek na one iznad recimo 500Hz i naviše. Difuzor ne popravlja što absorberi ne odrade. Absorber je posve drugo nego difuzor. |
NLP, problem je u tome sto su mi pozadi vrata, u prevodu - nemogu da postavim zadnje bass-trapove. Prostor je vec postojao, nisam naknadno gradio. Po citavom zadnjem zidu se rasprsuje sve sto dodje do njega. Zadnji zid je cist, jedino krevet visine 80cm,sirine isto koliko i radni sto.I taj bas-trap sto sam stavio uz sami plafon (sirine prostorije).
Nije jednostavno. A sto se tice prednjih bas-trapova oni su 50cm x 50cm, visine 240cm i popunjeni su svaki po 18m2 staklene vune 5cm debljine. Gustinu ne znam tacno ali je standardno pakovanje, tek pre nekoliko meseci pocela se prodavati staklena vuka bas za akustiku. Do tada samo standard. |
i?lo bi.
Iako ima? vrata, zato postoje mobilni absorberi, makar na točkičima. Za druga rje?enja kako ?to... tu bi trebale slike prostora itd. Samo jo? dodatni difuzor u tvojoj situaciji neče ni?ta posebno rije?iti. |
2 Attachment(s)
evo i moje
|
Quote:
pozdrav bogi |
prve slike iz novog studija/stana, u koji se preselih proljetos. zasad sam prebacio ponesto wideband absorbera koje sam imao i u starom stanu. za prvu ruku.
rade se 2 difuzora za zadnji zid. doce jos widebanda (konoplja 40kg/m3, sa slojem azme) i bass trapova (kamena 90kg/m3); odotraga, u kuteve, strop, sa strane itd. veze istocnog zida gdje je DAW, sa južnim zidom gdje je rhodes/oberheim itd, i sa vokal booth prostorijom (koja se ovdje ne vidi) idu kroz zidove 4ch balans. mogami multikorom. još nije sve ni spojeno. ovo je studijski setup, ali kad imamo probe za Nimbus Dei, onda sve izgleda malo drugačije (ubi me to prespajanje i preslagivanje svaki put.. ) klik za veće fotke: http://www.babic.com/PICs/Studio-Dark-sml.jpg http://www.babic.com/PICs/Studio-Light-sml.jpg http://www.babic.com/PICs/Studio-Backwall-sml.jpg |
Quote:
a levo cose teshkashi analogije :) modular i mini :) |
1 Attachment(s)
|
3 Attachment(s)
mi stigli do pola :D
|
5 Attachment(s)
e konacno :)
vidite da nije sve gotovo..posto moram jos da izolujem vrata na reziji...i da osposobim treci ekran (mada, sve nesto kontam kako uopste i potreban al ajd sad...haha). Razija me malo podseca na onu koju OFF ima ili mozda gresim? ne znam :) evo, pa prosudite sami. Sve sam radio po crtezu jednog od najcenjenijih likova ovde. |
Druze, jel si ti smrsao ili planiras da dovlacis mrsave klijente? Skucheno mi to nesto. :D
|
ma de sam smrsao...necu da rizikujem da me oduva neki malo jachi vetar :D a cini ti se..mada, rezija je bila 3.85 sa 3.10/3-20*2.30 visina.. e sad, soba se smanjila drasticno...a gluva je 2ipo sa 2ipo plus 2.20visina :) ono, solidna gluva (cini mi se) i sasvim, po meni, dovoljna soba za reziju...cim upoznas svoje monitore vise nema problema (nadam se :D)...
druze, dodji na bleju...mogu da stavim 3 komplexa i 3 tribala najopustenije u reziju :D:rotfl: |
si ti to napokon doshao u srbiju ili bi da mu platish kartu? :)
|
uh brate, ja sam mnogo cesce u srbiji nego sto ti mislis 8-) samo sto nikako da stignem da posetim sve ljude i da se javim svima..a trenutno sam jos uvek preko...dolazim krajem januara. Snimanje singla za drugi album "'vo - 'no" :rotfl:
|
5 Attachment(s)
evo nekih fri?kijih
|
1 Attachment(s)
i re?ija u mraku
|
2 Attachment(s)
http://rumski.com/forum/images/attach/jpg.gifhttp://rumski.com/forum/images/attach/jpg.gif
Jedan zanivljiv studio u njemačkoj. Tamo smo radili dolbi za film. Sat je 1000e. Baziran je na Pro Tools-ima. Na donjoj slici je moj prijatelj Bla? koji je sav izbezumljen jer mu nisu dali zapalit cigaretu u studiju:confused:. |
Quote:
Kompex koji su ono mikrofoni na slici? pozz |
Quote:
|
@ LaNotte
pa ne bih mu ni ja dao da pusi u prostoriji gde je Neve DFC :) mnogo to para da se kvari duvanskim dimom :wink: @ Arthur vidim i ti si krenuo vintage :) taj Ludwig je mama :) doduse ne znam kako radi sa tim uljanim, ja sam fan Pinstripe Remo na njemu - dobijes vintage i moderno istovremeno :) Dobri ti ti Simpo Dusheci :D |
Quote:
lepo izgleda jesi radio sa njim , kakav je? nije mnogo skup vidim pozdrav bitche |
nisam radio sa njim, ali recimo slusao sam neke snimke sa jeftinijim SE 2200 (taj je oko 200 eura) i prijatno se iznenadio. Meni deluje simpa, mada nista dok ja to ne probam sam :)
pozdrav korenje-velenje :D |
All times are GMT +1. The time now is 04:52 PM. |