Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Test mix - kanali za vezbanje... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28658)

Bockie 26-08-2009 05:43 PM

Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Cika Percival,kada bi sklonio ove trake jazz-a i ubacio manijaka,a da nista ne menjas efekte koje si nakrkao,verovatno bi odlicno zvucalo...:grin:

Prebudzio si snimak,bass razvaljuje,kao da ga je svirao Duff McKagan, gejtovan dobos,jak kick,reverbi... U onom klasicnom jazz-u se to ne koristi,bar ne ovako drasticno.. Dakle, milovanje EQ-a (veoma oprezno sa istim) ,kompresija moze i mora ali ne "deep compression" (onaj sto dahce od bolova)...
..ok,nije strasno,logican zajeb,za to i sluzi vezba,mada svaka cast za trud...
...aj ponovo...

Poslusaj ovo ...cisto da imas ideju...

MUzzY 26-08-2009 06:02 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 254087)
Cika MUzzY je lepo uradio! Nije mi mozda izbor reverba po ukusu,sto je manje bitno,ali imam utisak da je rev time malo duzi... Nema pravila,sve sme,ali mi je ovo vise za neki club ambience ili sl... Klavir si isto malo sabio u mono... A' moz' i tako... Ostalo je dosta korektno. Bravo...

E 'fala :)

Klavir mono????! Stereo track je 100% plus sam stavio stero spread!?

Sto se reverba tice... joj, zahteva bas dostsa mozganja. Evo koji su mi bila razmisljanja na tu temu pa taman mozes(te) da me korigujete/dopunite:
1. bubnjevi - dodao sam plate na overhedove da bih dobio sto kristalniji" zvuk cinela i malo im pomogao da vise zvone. Od gomiletine sam izabrao neku srednju varijantu 1.4s koji jako voli visoku hercazu :) Takodje sam pazio da ne preteram sa prostorom sto cesto imam tendenciju da uradim.
Na snare sam dodao jedan room reverb takodje sa namerom da ga malo oplemenim i dozvolim da duze zazvoni.
2.Truba i sax: Sve vreme mi je u glavi bila zelja da ovo nekako izvucem iz te "live snimak" atmosfere (da, iako se cuje aplauz :D) pa sam stavio 2 totalno razlicita plate-a na trubu i sax ali nisam jos uvek zadovoljan. Vise mi se svidja truba kako je ispala nego sax...
3. klavir - totalni pakao! ... ili je do klipovanja pri usnimavanju ili je ta zvucna bas bezveze ... ne znam, uglavnom sam klavir ima neki room koji ne znam kako da ukrotim. Posle gomile testiranja raznih mali room reverba stao sam na poslednjem koji sam probao jer sam popizdeo... Sta ovde predlazete?

Eq-ovao (tj. bojio) sam sve kroz ik multimedia vintage EQ (mnogo mi se svidja). Kombinovao sam logic-ov comp i ik multimedia vitnage comp ali sto suptilnije zbog dinamike osim na basu gde sam se izivljavao jer sam hteo da nivo basa bude sto manji a da se opet oseti i cuje posto mi se jako dopada kako zvuci.

eto... toliko :)
poz!

P.S
Nisam nikako cika, imam 25 godina :D

Bockie 26-08-2009 09:11 PM

Poslusaj i ti ovo ...cisto da imas ideju...
Quote:

1. bubnjevi - dodao sam plate na overhedove da bih dobio sto kristalniji" zvuk cinela i malo im pomogao da vise zvone.
Ovo se ne radi sa reverbom, vec sa kompresijom i EQ,ali pazljivo. Nije greska da se koristi verb za overe,ali za poboljsanje ili naglasavanje room efekta i ukupnog zvuka boobnja. Kristal? To je bila bronza... :D

Quote:

Sve vreme mi je u glavi bila zelja da ovo nekako izvucem iz te "live snimak" atmosfere
Zasto naopako? Pa jeste live,sto gubis vreme kad je sve u overima, a oni nose ceo snimak...

Quote:

3. klavir - totalni pakao! ... ili je do klipovanja pri usnimavanju ili je ta zvucna bas bezveze ...
Moguce da ima koji klipic,ali nije konstantno u klipu.. Kartica jeste dosta skromna...:~(
Predlazem da nista ne drndas,namesti pan gde zelis,EQ minimalan (dakle za ekvivalizaciju - izjednacavanje, a ne pravljenje drugog instrumenta) i lepo uvuci u snimak.

Uopste,svi popale trake, i 'ajmo,lopatu i tovari plug-ove...
Cekaj,polako,samo po eq na kanal i sastavljaj zvucnu sliku! Kad tako dodjes do kraja ideja,onda kompresor (ovde u prvom slucaju na duvace), pa dalje redom,sto manje i samo po potrebi... Tek na kraju neki kratak club ambience a ne sekund i po plate,pa na overe,pa slusas koliko je to dodalo rev-a na sve ostalo,samo ti overi... Pa po malkice ako kud-gde-god zafali... I usput jos domincavanja slike i tako redom... Tek na kraju ako u opste treba ,ja licno mislim ne,ali,rekoh, pravila nema,moze "brucibel" nekog plate-a na duvace...

ko jos hoce kanale - evo ih ovde

percival 27-08-2009 05:35 PM

Stvarno nisam neki poznavaoc a ni ljubitelj jazza, ali jbg.covijek mora svasta nauciti.Evo probao sam malo smiriti dozivljaje(mislim na prvi mix) nadam se da je sada bolje.Valjda sam makar nesto pogodio???
http://www.sendspace.com/file/42nojy

Bockie 27-08-2009 05:50 PM

To je ono o cemu sam govorio! BRAVO! ,mnogo bolje,ako te ne bude mrzelo,odmori koji dan usi pa probaj jos... percival opet prijatno iznenadjuje...
Mnogo bolje...!

rale_ 27-08-2009 11:18 PM

Aj da pokusam...

http://www.sendspace.com/file/qqa2ky

InsaneEyes 28-08-2009 04:24 AM

muzzy i rale izuli iz gaca, svaka cast!

nisam nikakav strucnjak al meni se moj chikago mix najvise svidza iako zvuci predratno u odnosu na ove zveri sto su ljudi postovali :D

http://www.sendspace.com/file/owccpq

jos bi se ovom prilikom izvino starom basu dobro je osto ziv, i pazite na zvucnike :cool3:

Hepek 28-08-2009 01:52 PM

E ljudi mislim da imam pojedinacne trake pjesme sexy back od justin timberlake , pa bih mogao postaviti da se rade mixevi kome se da:)
Znaci ima sve, svaki detalj iz pjesme.

awacs 28-08-2009 03:23 PM

Quote:

Originally Posted by Hepek (Post 254222)
E ljudi mislim da imam pojedinacne trake pjesme sexy back od justin timberlake

Mislim... da je bolje da ih ne pominje?.

Pozdrav,

Vasa

Bockie 28-08-2009 04:23 PM

Quote:

justin timberlake
Ovo ume da izazove akutno zapaljenje debelog creva,cak i na sam pomen...

Ali,sto da ne, stavi... ...bice to mix na caju i prepeku...

Rale uradio fino,malo za moj ukus preproduciran bubanj,mozda malo vise efekata,sto ja volim,mozda bih malo utrnuo bass... Korektno u sv slucaju...

Insane je uradio odlicno! Malo tamniju mix,ali 100% ubodeno... Bravo!

All times are GMT +1. The time now is 12:19 PM.