Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Skolstvo bi trebalo zabraniti (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20565)

master29 05-08-2008 03:23 PM

Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 212166)
to bas i nije dobar stav. Cesto imam ovu raspravu sa gomilom muzicara - i poznajem neke odlicne muzicare koji nemaju ni dan skole, i cesto se zakucaju u solazama i aranzmanima - jednostavno ne mogu da daju delivery. zaglave se u svoj preset i to je to - nema daljih progresija. I onda se cude zasto je to tako. mozda misle da je to trenutna kriza, ali kad posle godinu dve vidim da imaju isti problem, naravno da nije inspiracija u pitanju. Jednostavno - sve sto naucis iz bilo koje profesije ne moze da ti skodi ! A u muzici je najbolje naravno : sve naucis, zaboravis, i krenes u svoje! Naravno da ima ljudi koji bez trunke skole naprave nezaboravne melodije i riffove... i onda recimo vidis tipa sa simfonijskim kako izvodi svoje hitove... ali sigurno doticni kantautor nije seo za Sibelius i raspisao orkestracije :wink:

znanje ne moze da skodi. :) Da se moze bez njega, moze, kao i u bilo kojoj drugoj profesiji. Pitanje je samo vremena ko ce do kog cilja stici za koje vreme. :wink:

pozz :)

Ko da sam ja pisao,apsoluto istinito:-) pozz

Ilija Ilic 05-08-2008 03:27 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 212306)
Imam ja par takvih u okruzenju , i fantasticna je kolicina gluposti koje iz neznanja naprave ..... koliko sam samo vremena potrosio ispravljajuci razne gluposti .....

A interesantno je da svi imaju tu teoriju ...... i onda kad shvate neka pravila posle izvesnog vremena , tako se i teorija menja .....

Zato sam u najboljoj nameri i rekao .... polako , ima vremena :)

Pozdrav

Pozdrav i tebi procitaj to sta si napisao, pa se stavi u moj polozaj, pa shvati sam zasto sam protivnik. Ako se za tebe umetnost uci, ocenjuje, postoje granice ( pravila ) onda ne vredi raspravljati o ,, teoriji ,,. Koliko znam muzika ne moze biti fizika ni matematika, ni sport:D mozda tebi moze! Moze i na festivalima da se ocenjuje ukus i umetnost kao u kladionici:D Nekom bi odgovaralo ali nece moci tako lako! Ja nikad necu biti hipnotisana gomila! Valjda svi znamo sta znaci rec umetnost! Malo se zapitaj o cemu mi pricamo i budi svoj! Na ovu temu da kazes nekom da lupa gluposti, to govori o tebi.

master29 05-08-2008 03:31 PM

Quote:

Originally Posted by Ilija Ilic (Post 212313)
Koliko znam muzika ne moze biti matematika,

?????? Muzika=matematike,usko su povezne nauke.Pozz

Ilija Ilic 05-08-2008 03:31 PM

Bitch

Mozda se i Mocart zakucavao u solazi:D

Ilija Ilic 05-08-2008 03:33 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 212314)
?????? Muzika=matematike,usko su povezne nauke.Pozz

E pa tu je problem kod tebe, znaci ja i ti smo naucnici:D

Max 05-08-2008 03:36 PM

Quote:

Originally Posted by Ilija Ilic (Post 212313)
Pozdrav i tebi procitaj to sta si napisao, pa se stavi u moj polozaj, pa shvati sam zasto sam protivnik. Ako se za tebe umetnost uci, ocenjuje, postoje granice ( pravila ) onda ne vredi raspravljati o ,, teoriji ,,. Koliko znam muzika ne moze biti fizika ni matematika, ni sport:D mozda tebi moze! Moze i na festivalima da se ocenjuje ukus i umetnost kao u kladionici:D Nekom bi odgovaralo ali nece moci tako lako! Ja nikad necu biti hipnotisana gomila! Valjda svi znamo sta znaci rec umetnost! Malo se zapitaj o cemu mi pricamo i budi svoj! Na ovu temu da kazes nekom da lupa gluposti, to govori o tebi.

Lepo ti kazem da sacekas , naucis pa da se javis .....

Drugo , nisam pricao o tebi , nego o ljudima slicnim tebi sa kojima sam imao iskustva .

Trece , tvoja muzika nema mnogo dodirnih tacaka sa umetnoscu , vise mi se cini kao pokusaj da se sa komercijalnim ( manje vise ) kopijama probijes ....

..... a i festivali , tesko da ima veze sa umetnoscu i ocenjivanjem iste ......

( ovo je moje licno misljenje )

Pozdrav

Ilija Ilic 05-08-2008 03:39 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 212317)
Lepo ti kazem da sacekas , naucis pa da se javis .....

Drugo , nisam pricao o tebi , nego o ljudima slicnim tebi sa kojima sam imao iskustva .

Trece , tvoja muzika nema mnogo dodirnih tacaka sa umetnoscu , vise mi se cini kao pokusaj da se sa komercijalnim ( manje vise ) kopijama probijes ....

( ovo je moje licno misljenje )

Pozdrav

Opet se vrati iznad pa procitaj sta sam napisao:banghead:

Pa naravno da je komercijalna sta je u tom lose:D

master29 05-08-2008 03:43 PM

Quote:

Originally Posted by Ilija Ilic (Post 212316)
E pa tu je problem kod tebe, znaci ja i ti smo naucnici:D

Ne bih o tome,muzika je siroko rasprostavljena i na neki nacin su svi umetnici naucnici,jer kroz skolovanje ucis nesto sto je drugi uradio,znaci ucis od naucnika,llogicno.Ne vidim nikakav problem,samo kazem da su usko vezane nauke,muzika jeste nauka ali jedna od retkih gde su najbolji slabi djaci jer nikad dosta ucenja.Ko moze da ti kaze da 100% poznaje muziku taj te laze...Eto ja sam najslabiji medju najslabijima ali se trudima da jos uvek ucim i jako puno treba skolovanja uvek i svakom.Zao mi je kad dodju Muzicari u studio,slepi pored bogom danih ociju i oslanjaju se na svoje uvo.....skola je potrebna za pocetak,sredinu i kraj.....zavisi samo koliko individua zeli da nauci.Pozz

Max 05-08-2008 03:44 PM

Quote:

Originally Posted by Ilija Ilic (Post 212318)
Opet se vrati iznad pa procitaj sta sam napisao:banghead:

Pa naravno da je komercijalna sta je u tom lose:D

Mislim da je glupo sto sam procitao i prvi put ..... drugi put bi takodje bilo gubljenje vremena .

Zelim ti puno srece u tvojoj umetnosti ;)

Pozdrav

master29 05-08-2008 03:47 PM

Ilija,imas na forumu mnogo akademskih gradjana u svakojakim profesijama,sto???znaci svi smo ludi sto smo godinama ucili neke skole.Ne kazem da svo znanje dolazi iz institucija,ali deff je potrebno....posle se sam nadogradjujes,puno slusas,vezbas radis.Mnogo kilometara mora da se predje u muzici.Pozz

All times are GMT +1. The time now is 03:53 PM.