Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Napisite svoju zvucnu.... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20110)

rastaman 28-01-2010 02:08 PM

Re: Napisite svoju zvucnu....

Delta 1010 rack i RME multiface I

sira 28-01-2010 07:30 PM

Layla Echo 3G puno bolja kartica nego onaj ko je upotrebljava :D

kressa 28-01-2010 10:10 PM

U Prvom (master) racunaru mi se nalaze:

Sonic Core Pulsar 2
Sonic Core Pulsar 1
Sonic Core Pulsar SRB
2xUAD-1 sa skoro svim plugin-ovima
M-Audio ProFire 2626

U Drugom(Slave) racunaru mi je:
M-Audio ProFire 2626

Ceo koncept mi se zasniva na dva sistema:Scope i M-Audio
Prvi:Kada radim u Cubase 5,master Asio driver mi je Scope,a samim tim dve ProFire 2626 karte mi rade kao konverteri(2x8=16 kanala),a sa ostalom Pulsarovom optikom izlazim na RME ADI-8 pro i ADA 8000.Iz konvertera izlazim na 24 kanalni Soundcraft Ghost i 48 kanalnu MMK(Milan Kovinic) sabirnicu.

Drugi:Kada radim u ProTools-u M-Powered,master Asio driver mi je ProFire 2626,sa izlaskom na dva konvertera (RME i drugi ProFire 2626).

Postoji cak varijanta da mi na jednoj masini rade i Cubase i ProTools zajedno,istovremeno,sinhronizovani preko MTC-a,i to radi sasvim OK.

Mozda je nekom sve ovo malo komplikovano,ali meni se svidja.

djzmaj 30-01-2010 03:42 PM

Re: Napisi svoju zvucnu....

Evo, ja sam nov na ovom forumu pa ajde da se ponasam po pravilima... Prvi Thread je bio ovaj... Koristim Edirol M-16dx digitalni mixer pa samim tim i njegovu karticu.

Pozz svima!

Senior Torelli 05-06-2010 12:25 PM

Quote:

Originally Posted by korenjak (Post 177155)
Ma mislio sam ako neko nov dodje na forum (ko sto skoro bejah ja) da moze da vidi ko sta ima i obrati se privatnom porukom u vezi nekih pitanja ....konkretno tom clanu u vezi te karte....
Ja sam tako skoro sa nekim izrazgovarao o modelu koji sam izabrao....
To je ono pred samu kupovinu.....da se provere neke stvarcice iz prve ruke....

Aj koga ne mrzi nek napise....?

poz

Evo novajlije :)

Zapravo imam Pulsar 2 muzicku kartu i luna box sa 8 kanala to sve vezujem preko firewire-a ali imam sada i mixetu koju sam skoro kupio Soundcraft EFX8, koju zelim da prikopcam na ovo sve, odnosno ako je moguce da imam sve kontrole snimanja na mixeti (rucno), nemam pojma ni o virtuelnom Scope-ovom mixeru, ali mi to sad nije briga...

BRNNN 28-09-2010 06:42 PM

ja koristim KAMEN8 karticu ...jel cuo neko za nju?
ubija na mesto...

saleizkraja 07-12-2010 01:01 AM

I tako ja jutros izaso iz kuce sa smeskom nadajuci se da cu kupiti m box 2 mini, a vrati se kuci sa ni audio kotrol 1. .

nikolaivanic 07-12-2010 12:26 PM

Cao Anita)
radim slicnu vrstu muzike.. pa sam bio radoznao kako zvuci tvoja.. ne rade ti playeri, pogledaj sta se desava?
pozz Nikola
ps.
www.myspace.com/second_initiation

Shot 07-12-2010 04:53 PM

Quote:

Originally Posted by kressa (Post 270513)
Iz konvertera izlazim na 24 kanalni Soundcraft Ghost i 48 kanalnu MMK(Milan Kovinic) sabirnicu.
...
Mozda je nekom sve ovo malo komplikovano,ali meni se svidja.

Meni je super taj koncept setupa!
Probaj jo? ovo - spoji aux izlaze s Ghosta na input konvertere pa u scope-u mo?e? stavljati reverbove, delayeve i ostale efekte i vračati ih na pult preko nekog kanala. Dobro zvuči, ne tro?i cpu, izbjegava posjedovanje posebnih hardverskih reverba i nema nikakve latencije. A razlika je ako ?arafi? eq na pultu i to po?alje? zati mu reverb u odnosu na to da stavljas vst reverb i kasnije dry signal ?arafi? na pultu. Ja imam tako spojeno i super super je! Posebno s novim reverbovima u Scope 5...
:rotfl:

Wlad 21-12-2010 11:46 PM

RME RayDAT interfejs sa RME ADI-8 DS konverterom. Ljubi ga cale. :da:

All times are GMT +1. The time now is 11:26 PM.