Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Test Sabiranja (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18855)

STUDIOTON 22-08-2007 11:16 PM

Re: Test Sabiranja

auuu sta sam ja propustio .. secam se Maxe da si mi poslao link ali ja nisam ni gledao! Nisi mi rekao OBAVEZNO pogledaj:banghead: .. vec sat vremena citam .. ali nije sad fora :banghead:

sasaristic 28-08-2007 11:27 PM

Nesto mi je stvarno cudno sa ovim ITB mixevima ...bar bi Logic i Nuendo trebali fazno da se poniste....+ ovaj prostor koji na PT HD dominira.
Pa nemoguce da su samo traku sa reverbom Nuendo i Logic toliko zamaskirali ....

RetroMan 29-08-2007 07:40 AM

Quote:

Originally Posted by sasaristic (Post 167227)
Pa nemoguce da su samo traku sa reverbom Nuendo i Logic toliko zamaskirali ....

I Pro Tools LE, koji je, u sustini, identican sa TDM verzijom, samo sto TDM verzija ima neke dodatne funkcije (surround, ADC...), i sad na jednom ima reverb, a na drugom ga nema :confused:

RM

sasaristic 29-08-2007 08:24 AM

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 167235)
I Pro Tools LE, koji je, u sustini, identican sa TDM verzijom, samo sto TDM verzija ima neke dodatne funkcije (surround, ADC...), i sad na jednom ima reverb, a na drugom ga nema :confused:

RM

Ma znam...ali po ovim primerima TDM je superioran u odnosu na native....

RetroMan 29-08-2007 08:36 AM

Quote:

Originally Posted by sasaristic (Post 167238)
ali po ovim primerima TDM je superioran u odnosu na native....

Sto je suprotno od onog sto tvrde najjaci svetski snimatelji/producenti. Naime PT LE zvuci BOLJE od TDM verzije posto LE radi sa floating point aritmetikom, koja je superiornija od fixed point aritmetike sa kojom radi TDM verzija PT (razlika u kvalitetu je bila znacajna u vreme originalnog TDMa, a sa TDM2 je uveden double precizion fixed point, tako da su sad razlike prakticno samo teoretske).

RM

Max 29-08-2007 11:19 AM

Ma dajte ljudi ..... nemojte se smarati ..... da je to tako prstali bi svi forumi , a svi programeri bi izgubili posao ...... a i jako brzo bi se pojavile sabirnice koje " imitiraju " npr Neve sabir .... tako sto pojacaju ili utisaju reverbe ... ili pomeraju klavire po panorami :)

Pozdrav

kejkz 29-08-2007 12:05 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 167246)
Ma dajte ljudi ..... nemojte se smarati ..... da je to tako prstali bi svi forumi , a svi programeri bi izgubili posao ...... a i jako brzo bi se pojavile sabirnice koje " imitiraju " npr Neve sabir .... tako sto pojacaju ili utisaju reverbe ... ili pomeraju klavire po panorami :)

Pozdrav

:rotfl: :rotfl:

sasaristic 29-08-2007 01:48 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 167246)

Pozdrav

Hehe ...a kako ce da znaju na kom je kanalu reverb?:):):)

Trenutno mi je jedan PT HD pri ruci....moram da proverim da li ce da se ponisti sa Nuendom.

Max 29-08-2007 01:51 PM

Quote:

Originally Posted by sasaristic (Post 167264)
Hehe ...a kako ce da znaju na kom je kanalu reverb?:):):)

..... eeeeeeee ..... brajko .... Neve je to !!! :D

Pozdrav

sasaristic 31-08-2007 07:12 PM

Kao sto sam i mislio...nesto opasno ne stima kod ovog ITB sabiranja...danas sam uradio jedan summing na PT HD-u i Nuendu....16 stereo kanala....
i konacan skor je da su sabiranja identicna...sa okretanjem faza na jednom od njih , rezultat je potpuna tisina.
Mogu da se kladim da bi se isto desilo i da je Logic ili PT Le u pitanju.

All times are GMT +1. The time now is 04:54 PM.