![]() |
Quote:
Ipak bar ja bih mogao isto ovako napravit u melodyne a opet tvrdim da bih ovako napravio da imam TC Helicon :wink: i to za veoma kratko vreme , u tome je stvar .. Kada se sve lepo plati i kada je ozbiljan i veliki projekat naravno da ce se sto manje upotrebljavati vestacke stvari ali SandRob veruj mi da je to doslo do te mere da se jednostavno ne moze prepoznati da je masina u pitanju :roll: |
da, razumin... samo si se malo privari u procjeni moga iskustva.
muzikon se bavin odavno. sviran, ali sa produkcijon san poce krajem 2000. godine, kad san uze prvi pc i pulsara. iste godine, a mozda i slijedece mi je shot prvi put objasni sto je limiter. sad mozes znat koliko je bilo moje iskustvo. ;) nesto san prije toga radi sa atarijem, ali nista ozbiljno. nego, evo glavni glas od reklame (wav - 1.2mb), bas me zanima sto se moze dobit sa melodyne i heliconon. pazi, nista ne tvrdin... iako ti opet neko mora otpjevat kvalitetno osnovni glas. :? a kad ti vec otpjeva osnovni, izgubis jos malo vrimena i snimis backove. ne virujen bas ni da sa tim 'masinama' sve ide expresno. :? |
Ma ja stvarno nekako sumnjam da te sprave mogu napraviti dobru stvar (poslusah reklamu - Tanja je napredovala!! Bravo Sandro! Dobar si ucitelj.).... Dajte stvarno da netko proba!!!! Jako me zanima.
Ali, Sandricu, za "odgojiti" dobar back treba imati ipak vise vremena (i slobode :wink: ).... Ja sam pokusala od DIVA glasova promijeniti samo 1 ton odnosno cak poluton (bio je mol ja sam htijela u dur jer mi onako dionica nije odgovarala u pjesmi) i nije to bas zvucalo prirodno. Tome sam posvetila par minuta u Antares Auto Tune (znam da nije za to... ali ljudi POLUTON razlike!!!). Ovo me jako zanima jer bi mi pomoglo za takve stvari. Ali softwarski princip (preporucate Melodyn?!!) jer ja ne bi kupovala hardwer za to. I koji software preporucate za time stretch... ? |
Quote:
|
gde da upload-ujem "2glas" iz melodyne-a?
|
Ja jos uveki nemam Helicon-a ali sigurno da cu poslati primer kako on to radi kada dobijem ..
U melodyne mozes promeniti koliko hoces .. moze cak i za oktavu ali tada vec gubi smisao i prirodnu boju .. po mom iskustvu moze se ici najvise do kvarte a i kvinte a i tada je rizik od izoblicenja .. dakle za tercu moze bez problema da ostane fino .. Program kao program je bar meni veoma jednostavan iako se mnogi nisu snasli i odustali .. U njemu nema sta ne mozes .. moze sve .. od dizanja tonova glasa pa do najsitnijih detalja , blagih glisanda , peglanja , neprimetnih upada , jacine pojedinacnih wave delova (jer ih rastavlja u delove vokala koje prepozna kao posebne i tako mozes manipulisati svakim tonom posebno koji je otpevan mada ponekad zalepi i vise sve zavisi od samog uzdaha jer program tada odvaja , kada registruje pauzu u vokalu ...) |
Ko Melodyne?!?!?! daaaaa
I ne samo to nego za svaki poseban sempl pravi poseban algoritam tako da se za svaki glas dobijaju drugaciji rezultati kako ne bi sve zvucalo kopmpjuterski, polutonove i terce resava bez problema, 2 glas se ubacuje na drugi kanal i onda se igras, snimis sve u koji format hoces i odes na brijanje |
Znaci tako.
Idem ga odmah potraziti! :D |
bivsi veleoposlanik hrvaske nobilo je isa u skolu sa jednin mojin poznanikon koji mi je prica kakav je ovaj bio u skoli. kad bi mu profesor matematike da zadatak ovaj je 2 ure prica o njemu, ali ga nije zna rijesit. he, he... politicar. :wink:
pustimo price, da cujemo te sprave. i necu samo drugi glas nego zbor smiksan u prostoru. ;) ma ove dane san radi jos neke zanimljive backove. zanimljive bas zato sto su sve pjevali amateri. 4 osobe koje nikad u zivotu nisu bili u studiju. ne znan koliko ima smisla to uploadat. ako nekoga zanima mogu?! to je 'zbor' sa muskim i zenskim glasovima. tu bi isto bilo zanimljivo cut masine?! :roll: @ prokdu: mos zviznut meni na emajl a ja cu stavit na download. :idea: |
evo jos jedan zadatak za melodine i helicon:
1. isproducirano sve (mp3 - 230kb) 2. isproduciran zbor (mp3 - 340kb) 3. goli glas (wav - 840kb) napominjen da ovo nije profesionalna pjevacica, nego meni susida sto stoji 50 metara od mene. :roll: eto, mozete isproducirat samo zbor ili napravit neki remix, dodat bubanj, neki aranzman i sto van sune, ali me prvenstveno zanima sto ce uradit helicon i melodine. :!: :?: |
upravo sam ti poslao na e-mail (sa tvog homepage-a).
|
|
Sandro, sutra cu ti na mail poslati neke demoe od helicona sto ja imam na cd-u a ovo moram procackati malo sto si ti poslao u melodine-u
|
Quote:
|
Quote:
neznan zasto, ali sad mi pada na pamet ona scena iz 'davitelj protiv davitelja' kad oni inspektor rece 'izvanredan djus!! gde ste ga kupiili?!' a onda udje u ormar umisto da izaje kroz vrata. :lol: |
Quote:
|
Quote:
|
Melodyne je kralj i stvarno odradi posao za male pare.Poslusao sam ove reklamice i volio bih pustiti to nekom laiku,tj obicnom slusaocu da vidim hoce li primjetiti razliku izmedju prirodnog glasa i glasa uradjenog sa ovim mocnim spravicama.Mi svi kao tezimo da sve to bude sto prirodnije a danasnji aranzmani mi sve vise lice na muziku iz video igrica i izgleda da sto je pjesma vise izoblicena to je bolja.Sve su to nijanse i nema velike razlike.Razlika je samo u novcu.
|
Quote:
edit : poslacu sandru danas one glasove odradjene od strane mene u melodine-u pa nek on okaci |
Quote:
pustimo price, da cujemo rezultate, ali ne njihove demo snimke nego kucnu radinost :!: :?: :roll: bdv: ovaj demo od helicona zvuci dosta dobro, samo ne znan dobije li se uz helicona i ovaj pjevac!? :P ja bi radije pjevacicu, ako moze. e, onda bi spravu nekomu pokloni, a zeni bi da da mi otpjeva glas po glas. :twisted: |
Quote:
|
Quote:
|
Eeeee i ja bih rado pjevacicu... :rotfl:
|
Quote:
cekamo sa nestrpljenjem nove glasove :D |
'danas' je sve do 24.00 :roll:
|
jos malo
|
hm, zar to sa tim spravama nije 'brzi nacin' :P :angel:
|
Quote:
|
Quote:
da nije mozda neka greska u pitanju?! ja san ocekiva da ces napravit zbor u melodineu, a ovo nije ni drugi glas nego unisono?! :? |
cekaj mozda ja to ne znam da uradim kako treba, reci mi osnovu za zbor?
koliko glasova itd...?? doduse na brzinu sam i radio, ajde javi EDIT: E tek sada vidim da sam ti poslao pogresan fajl, poslacu ti sutra ujutro ovaj da ne palim sada druge racunare |
Quote:
Koja spika!! :roll: :lol: :roll: |
Quote:
Mozda se to moze sa dugotrajnijom zaje******* sredit... ali ovo ne zvuci dobro. Doduse, ni ova pjevacica nije bas neki primjer za igranje pa jos cudnije zvuci u melodyn-u... ne znam..... |
Quote:
Uradio sam dva fajla jedan sa efektima a drugi dvoglas i nazvao ih u razlici jednog slova "h", bez provokacija... @Anita pa normalno da ne moze kao pravi glas da odradi ali meni je odgovarajuce samo kad bi jos znao kako rutirati iz melodinea kanale moglo bi puno bolje |
Quote:
dakle, postupak je slijedeci, ako se dobro sjecan: u folderu od melodinea bi treba bit jedan file melodine bridge.dll kojega se samo pribaci u default vstplugins folder. e, onda se otvori prvo nuendo, pa melodine. onda te melodine pita kako hoces sinkronizirat melodine sa nuendom i ti odaberes melodyne bridge (jos nudi rewire) i onda se u insert audio kanala, kojega se hoce tretirat melodineom, insertira taj melodine bridge i u njemu se asocira na kanal u melodineu. ako san dobro zapanti, moze se tako istovremeno 8 melodine bridgeova insertirat za 8 kanala u melodineu. i sve radi 'realtime' i moze se normalno mixat ili selektivno renderezirat ko wav u nuendu. nadan se da je to to, a ako nesto nisan dobro reka, neka me se ispravi i dopuni. :roll: bdv: eone, dobi san tvoj 'zbor', ali neznan koliko ima smisla ga stavit na download? mozda je bolje da se jos svi malo poigramo sa melodineom da vidimo sto stvarno moze (ako moze), jer dosadasnji rezultati nisu bas nesto?! :? |
hvala Sandro!!!
Nije nista to sto sam uradio iskreno. Mislio sam da sada kada dodjem na forum bice kritika koliko hoces ali sam se pripremio za to jer je melodine jak program u kojem se sve ono sto sam ja uradio moze bar 70 % bolje uraditi zasto? Primetio si verovatno da u njemu imas play algoritam u kojima moze do atoma da menjas sve u glasu pa i kolicinu vibrata, visinu note jacinu glasa, dvoglas, troglas itd, ijos neke stvari za koje ne znam ni cemu sluze. Pazi ja nisam neki vokalista, mozda sam 5 puta radio neke vokale jer se ne bavim takvim pravcem muzike ali mi se to svidja. Evo sada gledam u melodinu pod play algoritam imas Edit amplitude svakog glasa ili tona koji je proizveden iz ljudskih usta, pitch, time, Pa pod Edit definition je ludnica, sve otpevano ti prikaze po notama, moze se sve poslati u midi, imas sensivity separation itd. da sada ne gnjavim. Jebote pa garantujem da se moze uraditi odlican back kada ibi sedeo citav dan i zajebavao se. Ne kazem da je otpevano otpevano ali ako nemas resurse onda dobro dodje. |
SA melodyne-om se moze mnogo uraditi .. praviti terce i viseglasje i to ali ga ja za to ne koristim .. Upravo zbog zajebancije oko obrade novih vokala iz njega da bi se dobilo sto manje izoblicenja jer opet to je softwer i u tome najbolji jer ne postoji slicna konkurencija ..
E poceli smo oko TC Helicon-a iza kojeg stojim a ne Melodyne-a .. Ono sto se moze uraditi sa helicon-om je 90% verno zivom pevanju .. veliki znalac moze osetiti da je to masina a kada se sve ukomponuje u aranzman nista se ne primecuje .. Evo jucer radih pesmu u kojoj treba mnogo vokala i to sve prateci i radio sam sa covekom celi dan da bih na kraju koliko sam bio zadovoljan sve pobrisao , pocupao sebi kosu i legao da spavam .. Dakle ja ovde pricam o pravi koja ne gresi(kao sto mogu pevaci) i koja je 100% precizna u pevanju koje isprogramiras .. evo jos uvek cekam spravu da stigne a cim se pojavi postavljam deo pesme u kojoj cu koristiti pa iz prve ruke da cujete .. Na sajtu TC-a mozete popuniti podatke i na kucnu adresu potpuno besplatno salju demonstracioni CD u kojem su obradjene 10 melodija sa svim mogucnostima sprave .. za neverovatnih 5 dana ja sam to dobio i poslusao i to je ono sto sam mislio da jeste .. Dakle preporucujem idite i narucite CD .. http://www.riksmusic.com/tc_electron...uintet-lrg.jpg |
Na tom CD-u su lijepo prikazali u tih 10 pjesama mogucnosti, samo me cudi odabir 'pjevaca' koji pjevaju osnovni glas pomalo falsh. Mozda je to pjevanje moderno, ili ja imam fals uho :).
|
Quote:
Dakle prvi primeri su kako je kada je lose a odmah posle kako zvuci kada se naprave sve korekcije pomocu sprave .. P.S. Obrati paznju |
Priznajem nisam do kraja poslusao skoro niti jednu pjesmu. Znaci oni su namjerno odabrali takve pjevace. Evo idem ponovo preslusati, na popravni :).
|
cekaj ja imam cd na kojemu je 12 pesama od voiceworks-a i quinteta u kombinaciji
|
All times are GMT +1. The time now is 01:28 PM. |