Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Sta koristite za narodnjake ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9717)

Anonymous 17-10-2004 09:45 PM

Quote:

Originally Posted by arados
Je li tko od Vas slusao Mostar Sevdah Reunion Band?

O da, da Mostar Sevdah Reunion, :o dobro, vrlo dobro, odlicno...

bumbar 17-10-2004 09:45 PM

:cry:

Pedja 17-10-2004 09:47 PM

Quote:

Originally Posted by bumbar
VIVA ROCK'N'ROLL :beer:

:beer:

Anonymous 17-10-2004 09:49 PM

Quote:

Originally Posted by bumbar
U mojoj Vladi bi te odmah postavio za ministra kulture. Dobio bi veliku limuzinu i neogranicen racun za reprezentaciju!

...a taj racun bi onda spiskao sa kolegama u prvoj kafani usput, uz neku
dobru pevaljku :D kilo rakije i dva kila pecenja, sto ti je zivot...

Momci presipamo iz supljeg u prazno :wink:

bumbar 17-10-2004 10:00 PM

:idea:

Anonymous 17-10-2004 10:02 PM

...pa da, to je inace razvojni put politickih rukovodilaca :!:

bumbar 17-10-2004 10:20 PM

:idea:

Anonymous 17-10-2004 10:34 PM

Evidentno je da su najveci konzumenti Turbo-Dzihad-Folka upravo politicari sto se lako da i zakljuciti na osnovu bledih i podbulih faca koje nas proganjaju sa TV ekrana na direktnim prenosima kojekakvih sednica i konferencija. Tacno lepo vidis da su doticni proteklu(e) noc(i) proveli u nekoj "krcmi u planini" pevajuci, lumpujuci, zderuci i locuci do iznemoglosti i to sve uz najnovije produkcije doticnog muzickog zanra :beer: :beer: i sve bi se to dalo i podneti da se ova omamljenost pesmom ne odrazava i na njihov visoko intelektualni rad a sve u ime naroda koji zajedno sa njima udara u istu tamburu i duva u istu zurlu uz Pink, Grand i ostale. Sto ti je zivot...

bumbar 17-10-2004 11:20 PM

8)

cevap 17-10-2004 11:54 PM

E shupci jedni nabijem vas na kurac, ko da vas je Bush pravio, pa vam "genetski" bolje pashu sva ona sranja kojim nas bombarduju iz Amerike! Bolje vam je vidjeti istetoviranog narkomana na sceni, nego kakvu dobru i rasnu ribu sa sisama do koljena! Pic*** li vam m****! :evil:

Anonymous 17-10-2004 11:57 PM

Evo dokaza iz prve ruke. Ovo ti je Turbo Dzihad Folk kultura :P

cevap 18-10-2004 12:02 AM

Majmune jedan, od muzike imash samo taj kompjuter i tonu piratskog softwera, hocesh da ti odrzim par lekcija iz harmonije! Niko vas nije vrijedjao, a nakacili ste se bez veze. Ljudi pitaju za savjet, a nashli se vi zajebavati nekoga! Treba da te bude sramota! Znash kad ce ti ovo biti zajednichki portal, za sve bivshe EX-YU drzave, NIKAD, a mozda ni tad! Sve dok budes rijech DIZHAD upotrebljavao u tom kontekstu, NIKAD! Sve dok je budala poput tebe, koji ismijavaju druge a sebe ne vide, nema od necheg zajednichkog nishta, niti ce biti !

Anonymous 18-10-2004 12:07 AM

Ako procitas malo pazljivije sta se i o cemu pricalo, zakljucices da si ti jedini koji je ovde vredjao. I sta si se uhvatio za taj Dzihad niko ga nije ni pomenuo drugacije nego u vec uobicajenom kontekstu naziva (Turbo Dzihad Folk) za taj mutantni muzicki pravac.

cevap 18-10-2004 12:10 AM

Ma daaaaa, ti si dijete iz epruvete, ti se jezish na zvuk akustichnog i josh etnichkog instrumenta, al ti zato elektronika ide bolje! I ti prichash u mutantima, eh, svashta cu josh chuti!

cevap 18-10-2004 12:12 AM

Moze li se ikako poceti razgovor o narodnjacima, da se ne nadje neko ko ce komentarisati i vuci razgovor u drugom smjeru! Trazili su ljudi savjet i pomoc, niko nije trazio tvoju ili nechiju viziju toga stila, prema tome prochitaj malo ranije postove, ne bi ni tebi shkodilo!

Mogli 18-10-2004 12:12 AM

Quote:

Originally Posted by cevap
Majmune jedan, od muzike imash samo taj kompjuter i tonu piratskog softwera, hocesh da ti odrzim par lekcija iz harmonije! Niko vas nije vrijedjao, a nakacili ste se bez veze. Ljudi pitaju za savjet, a nashli se vi zajebavati nekoga! Treba da te bude sramota! Znash kad ce ti ovo biti zajednichki portal, za sve bivshe EX-YU drzave, NIKAD, a mozda ni tad! Sve dok budes rijech DIZHAD upotrebljavao u tom kontekstu, NIKAD! Sve dok je budala poput tebe, koji ismijavaju druge a sebe ne vide, nema od necheg zajednichkog nishta, niti ce biti !

Ajde se malo kontrolisi covece! Ako zelis ovakav recnik upotrebljavati pogresio si forum!

DULE 18-10-2004 12:14 AM

muzika je muzika(osim ako nije destriktivna tipa rap i sl)
ja sam ponosan na narodnu muziku sa podrucja ex ju i slusam je i praktikujem

nemam nista protiv rock-a, koji je produkt sa zapada(England, U.S.A) ali mi se malo gade pojedinci koji se dice sa tim rockom, kopiraju vec izmisljeno a u dusi vole nasu narodnu muziku...

end of quote.

Anonymous 18-10-2004 12:14 AM

@ Cevap
Vidis da ne pazis sta se pise. Nisam rekao da se bilo na sta jezim ali se stvarno grozim tipova koji nastupaju kao ti ovde. Prvo vredjas i psujes a onda tvrdis da bi nam odrzao lekciju iz harmonije a pri tom nemas pojma kakvih sve ljudi ovde ima :idea:

cevap 18-10-2004 12:14 AM

Moze, da se kontrolishem, naravno da hocu, kad bude i on normalno prichao, ovo preseravanje mi je vishe na vrh glave. Ljudi nisu doshli ovdje da se svadjaju, ali je nekome izgleda u cilju da ovaj forum "ochisti" od narodnjaka. E pa lijepo, nece biti problema, samo bi bilo dobro, da na pocetnoj stranici napishete da narodnjaci nisu dobro doshli. Ja taj naslov ne vidjeh, a da jesam, ne bih se ni uchlanio ovdje!

cevap 18-10-2004 12:15 AM

Quote:

Originally Posted by tonalino
Vidis da ne pazis sta se pise. Nisam rekao da se bilo na sta jezim ali se stvarno grozim tipova koji nastupaju kao ti ovde. Prvo vredjas i psujes a onda tvrdis da bi nam odrzao lekciju iz harmonije a pri tom nemas pojma kakvih sve ljudi ovde ima :idea:

Ne VAMA da drzim lekciju, mislio sam na TEBE!

Anonymous 18-10-2004 12:16 AM

...pa ti se jedini svadjas ovde :!: :!: :!: i to poprilicno prostacki.

X-Dreamer 18-10-2004 12:23 AM

Hmmmmmmm;mislim da je svestranost vrlina.

cevap 18-10-2004 12:23 AM

Slushaj , de da skratimo malo ovu zajebanciju! Niko ne treba da napada druge, zato shto se oni bave drugom muzikom, koliko god to tvojim ushima ne prijalo. Cim se pocne ovakva pricha, svadja je neizbjezna! Ljudi traze savjet, e ako im ne mozete pomoci, nemojte ni provocirati, osim bash ako nije cist, i prijatan humor, ali ako je onakav poput vashih postova, ono nije u redu! Dokle svega ti! Ja bih ti mogao hiljadu stvari reci protiv onoga cime se ti bavish, ali ja poshtujem tvoj izbor, i od mene to necesh chuti. Imash pravo da radish shta hoces, al trebash i drugima dati isto to pravo!

Anonymous 18-10-2004 12:29 AM

@ Cevap
Ko je uopste ovde tebi osporio bilo kakvo pravo. Procitaj malo sta si ti natrabunjao. Sta sam ja tebi toliko skrivio da mi psujes majku pa da me nazivas majmunom itd. Znas li ti da se za takve reci ruzne stvari rade. Ti si taj koji ne postuje moje misljenje o muzici a ne obrnuto. Ja nijednom nisam pomenuo muzicare koji se bave tom muzikom. Nemas pojma sta je ko napisao, izgleda.

cevap 18-10-2004 12:31 AM

Ma daaaaaaaaj!

alen 18-10-2004 12:33 AM

Za sve one koji se 'ponose' svojim narodom

http://www.rtvpink.com/forum/index.php

Zbog vas 'pravih rodoljuba' srpska IZVORNA NARODNA muzika je
otisla u zaborav.

cevap 18-10-2004 12:36 AM

Ako si ovo meni uputio, e stvarno ne mogu izdrzati a da se slatko ne nasmijem! :lol:

Anonymous 18-10-2004 12:37 AM

Kad vidim rec Pink odmah mi nije dobro. Ovaj link nisi trebao da stavljas, necu moci mirno da spavam. :twisted:

cevap 18-10-2004 12:38 AM

Jel sad vidish? Ko koga provocira? Pa ti brate navalio na narodnjake i sve sto ima bilo kakvu vezu s tim! Poslije se pravish kao lud! cccccccc

Anonymous 18-10-2004 12:43 AM

Nisam ja navalio na narodnjake nego na Pink. A ti ako smatras da su narodnjaci Pink onda imas ozbiljan problem, ja ti ne mogu pomoci.

cevap 18-10-2004 12:46 AM

Moj ozbiljan problem je sto dodjoh na ovaj forum, gubljenje vremena!!!

Anonymous 18-10-2004 12:48 AM

Niko te ne tera da i ostanes. Demokratija :idea:

Mogli 18-10-2004 12:56 AM

Quote:

Originally Posted by cevap
Moze, da se kontrolishem, naravno da hocu, kad bude i on normalno prichao, ovo preseravanje mi je vishe na vrh glave. Ljudi nisu doshli ovdje da se svadjaju, ali je nekome izgleda u cilju da ovaj forum "ochisti" od narodnjaka. E pa lijepo, nece biti problema, samo bi bilo dobro, da na pocetnoj stranici napishete da narodnjaci nisu dobro doshli. Ja taj naslov ne vidjeh, a da jesam, ne bih se ni uchlanio ovdje!

To je tvoj proizvoljni sud. Ja sam ponosan na ovaj forum i na ljude koji su tu i ubedjen sam da niko od njih nema nista protiv narodne muzike i ljudi koji je slusaju i stvaraju. Zasto bi jedan Sting koristio etno motive da oni nisu interesantni i kvalitetni? A bas sto se tice zabavne muzike, nju su po mojoj definiciji ubili izopaceni muzicki kriticari forsirajuci ortodoksnu avangradnu muziku po svim medijima i na taj nacin su oterali normalne slusaoce da se okrenu iskljucivo narodnoj muzici i svim njenim pravcima.
Zamislite jednu obicnu, prosecnu familiju koja na okupu gleda televiziju. Na jednom programu je Nada Obric i Sinan Sakic, a na drugom grupa Direktori i Disciplina Kicme. Nema sanse da se program nece okrenuti na broj - 1!!! Preziruci rock, pop, dance, tehno i sve ostale lepe i melodicne pravce zabavne muzike, iskompleksirani muzicki urednici su oterali raju u zagrljaj iskljucivo narodne muzike odakle se tesko vraca na sredinu, kojoj ja tezim. Volim svaku dobru pesmu u kojoj mogu da prepoznam iskreni osecaj pevaca. Ne mogu da ostanem hladan na pesmu Kemala Malovcica - Moj zivot je rusevina, a ni na pesmu Feel od Robbie Williamsa, a ni na pesmu Love Bites od Def Leppard, a posebno na pesmu Because I Love You od Mark Oh Meets D.R!!! U drugacije misljenje me niko ne moze ubediti. Muzika rusi sve granice, sve nacije i podelu po boji koze i zato se ne boj za ovaj forum.

SandRob 18-10-2004 01:07 AM

Quote:

Originally Posted by alen
Za sve one koji se 'ponose' svojim narodom

http://www.rtvpink.com/forum/index.php

Zbog vas 'pravih rodoljuba' srpska IZVORNA NARODNA muzika je
otisla u zaborav.

rumski, evo ti rjesenja kako zadrzat header a stavit relativnu sirinu foruma. ;)

nego, ja mislin da se ne treba nikomu rugat, iako mislin da ode to nikomu nije bila namjera iako je tako ispalo.... jebiga, krene zajebancija, pa stvar izmakne kontroli.
zato nan se nebi bilo zgorega svima malo kontrolirat i promislit prije nego nesto napisemo.

bdv: sad mi pada na pamet sto mi je prica jedan iskusni kolega sto ima studijo u sarajevu. on kaze da kad zove 'jazzere' i 'rockere' u studio da ne znaju svirat nista, a kad angazira 'narodnjake' da sviraju sve. ;)

DULE 18-10-2004 01:11 AM

ja sam "narodnjak", sviram dosta i od pop, "zabavne" i sl
ali "zabavnjaci bas ne izvode lako"narodne" kompozicije?

X-Dreamer 18-10-2004 01:44 AM

Pa nije prvi put da neki topic ode skroz u ljevo.
A sto se tice toga da narodnjaci znaju da sviraju,pa naravno,pa oni najvise i tezgare.

bumbar 18-10-2004 02:00 AM

:wink:

DULE 18-10-2004 02:54 AM

kakve veze ima ethnicity sa ovim o cemu se raspravlja? zabavna ili narodna?

bumbar 18-10-2004 03:16 AM

:wink:

DULE 18-10-2004 03:38 AM

aha, nisam vidio, sorry!

All times are GMT +1. The time now is 02:12 PM.