Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Obavestenja (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=82)
-   -   NOVo::: od 15.10.2004 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9696)

SandRob 15-10-2004 09:33 PM

he, he :lol: a sto je ono 'napisa' na quote?
kurbe, capali ste me u djir (hoce rec 'zajebavat') he, he :lol: 8)

Nocni 15-10-2004 09:52 PM

Kada kliknem na 'pogledaj poruke od zadnje posjete', pa npr. na 3-cu stranicu nekog posta, otvara mi se uvijek prva stranica istog. Je li to neki bug ili sad to tako ide? Cini mi se da je prije odmah islo na odabranu stranicu.

Bilo bi prakticnije da se i prikaz brojeva stranica nekog posta nalazi pri vrhu, tako da se ne mora 'premotatavati' na dno.

Shot 16-10-2004 12:26 AM

khm...

lose...
jako lijepo izgleda ali uopce nije funkcionalno.

...premala slova

...preuska kolona "Teme"

...sve preusko!!!

...necitljivo

Super je ekipa i ne bih volio odustati od foruma, al stvarno je toliko naporan za citati da sam nakon 20-tak minuta totalno izgubio volju. Ne potkopavam nista sad, niti omalovazavam trud i inicijativu. Stvarno lijepo izgleda, ali nije upotrebljiv. Naljepio sam facu na 30 cm od monitora (19" na 1152x864) i izgubio oci...

dr.Ru 16-10-2004 01:46 AM

U pravu ste. Ono na cemu radim sada je:
1. skidanje belog okvira oko avatara
2. veci font slova
---------------------------
za sada sirina foruma mora ostati ovakva, jer ako promenim sirinu, menja se php kod, a slike (*.jpg, *.gif) ostaju isti, a to bi dovelo do kompletnog haosa. Znaci, moram kompletnu grafiku ponovo da radim. Ici ce i to, ali ne mogu bas toliko brzo. Racunajte na siri forum cim nas sajt bude proradio.
Hvala svima

dr.Ru 16-10-2004 02:20 AM

Quote:

Originally Posted by Shot
nije upotrebljiv. Naljepio sam facu na 30 cm od monitora (19" na 1152x864) i izgubio oci...

Mozda da instaliram standardni subSilver skin, koji inace ide uz phpBB? Neka to bude treci skin za izabrati. Pogledaj ovde kako on izgleda: http://www.phpbb.com/phpBB/
Sta mislis o tome?
Generalno, sad ide izrada sajta/portala..... Forum ce ga pratiti i u dizajnu, i to je sledeca faza dizajna skina za Forum.

Mogli 16-10-2004 03:13 AM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru
Quote:

nije upotrebljiv. Naljepio sam facu na 30 cm od monitora (19" na 1152x864) i izgubio oci...

Mozda da instaliram standardni subSilver skin, koji inace ide uz phpBB? Neka to bude treci skin za izabrati. Pogledaj ovde kako on izgleda: http://www.phpbb.com/phpBB/
Sta mislis o tome?
Generalno, sad ide izrada sajta/portala..... Forum ce ga pratiti i u dizajnu, i to je sledeca faza dizajna skina za Forum.

Taj treci skin je toliko koriscen na drugim forumima, da nije bas originalno resenje.

dr.Ru 16-10-2004 03:17 AM

Quote:

Originally Posted by Nocni
Kada kliknem na 'pogledaj poruke od zadnje posjete', pa npr. na 3-cu stranicu nekog posta, otvara mi se uvijek prva stranica istog. Je li to neki bug ili sad to tako ide?

Bug je u pitanju i pokusavam da pronadjem gde se krije greska u kodu.

puRe 16-10-2004 09:50 AM

onda da se stavi stari skin kao treci :?:

STUDIOTON 16-10-2004 09:51 AM

Quote:

Originally Posted by puRe

Uze mi rec iz usta

Pedja 16-10-2004 12:17 PM

Mozda sam malo naporan i dosadan ali bih ponovo pitao za koriscenje foruma offline. Ovo mi je radilo skoro godinu dana i mogao sam, a da nisam konektovan, lagano da citam teme koje sam predhodno posetio. Pre par meseci nesto se desilo :? i ta opcija vise nije moguca :( Ne znam da li je to do foruma ili nekih drugih stvari ali je po meni veoma korisna stvar.
Ovo sad nije prioritet, a ako bude vremena za ispravljanje ove greske to bi bilo veoma lepo :D

Starter* 16-10-2004 12:46 PM

Quote:

Mislim da bi to bilo najbolje..jer nekako smo navikli a i kao sto je neko rekao mislim da je stari skin bio unikatan...

Shot 16-10-2004 01:02 PM

Ma to sa starim skinom je najbolje. Ne zbog izgleda nego zbog funkcionalnosti. Onaj silver skin izgleda dobro, vec milion puta vidjeno, ali nije stvar uopce u bojama. Kad odes na taj link sa sliver skinom, izgleda dobro prvenstveno zato sto je sve pregledno. Pa koliki je tamo stupac sa temama, a kako je ovdje uzak! Mislim da rastezanje cijelog foruma mora biti prioritet. Nece to rijesiti nikakvi skinovi (osim vracanja na original). Ionako vec sad ima tamni i svijetli skin pa si ljudi mogu birati koji koncept im se vise svidja. Ostalo su samo estetski detalji, hoce li biti bijelo ili silver. Ja znam za sebe da cu se ionako drzati tamnijeg skina!

Mogli 16-10-2004 01:23 PM

Mislim da nema mestu dramatizovanju. Ovo izgleda odlicno i super radi! Potrebno je samo malo doterati neki detalj, poput velicine slova i to je to!! Ni beli okvir oko avatara nije nikakva prepreka. Sajt izgleda svetski, dovoljno pregledan i sveze deluje.Sve pohvale Rumskom i ekipi oko ovoga od mene!!
Ja sam zadovoljan, ali svakako postujem i tudje misljenje.

Eon 16-10-2004 01:42 PM

meni je ovo odlicno, crni je bolji od belog i svaka cast rumski

ANITA 16-10-2004 02:06 PM

Quote:

Mooooolim vas, vratite stari skin!!!!!! Sve staro.... :cry:
Vise nismo u istoj dimenziji, ovo mi je cudno i sitno, a bijeli podsjeca na druge forume... koji su samo forumi a ovaj to nije.

ANITA 16-10-2004 02:09 PM

Quote:

Ma to sa starim skinom je najbolje. Kad odes na taj link sa sliver skinom, izgleda dobro prvenstveno zato sto je sve pregledno. Pa koliki je tamo stupac sa temama, a kako je ovdje uzak! Mislim da rastezanje cijelog foruma mora biti prioritet. Nece to rijesiti nikakvi skinovi (osim vracanja na original). Ja znam za sebe da cu se ionako drzati tamnijeg skina!

Tocno tako! :D

presvega 16-10-2004 02:09 PM

pohvale i od mene 8) 8)

ridge 16-10-2004 02:46 PM

Beli je lakse citljiv od crnog zato sto je mali font

dr.Ru 16-10-2004 02:54 PM

Odluceno onda. Prijatelji, kao treci skin vracamo stari nas skin. Ja to danas ne mogu da uradim, jer imam neke druge obaveze. Mogu tek sutra....
PuRe, ako si danas slobodan, instaliraj zoneCopper (valjda se tako zvao).... ako ne, ja cu sutra.....
pa nek svako bira po svom ukusu, uvazavajuci sve sve drage prijatelje i saradnike.

I dalje ostaje: klik na "profil" i izbor odgovarajuceg skina za sve.
Pozdrav

Starter* 16-10-2004 02:56 PM

DA al te ozraci bela boja... :D

SandRob 16-10-2004 04:52 PM

meni slova jesu 'mala', ali mi nisu premala za citat. svejedno, bilo bi bolje da su za jedan broj veca.

inace je meni ovaj izgled super. ja san se vec skroz navika... vise san i zaboravi kako je stari izgleda. :wink:

ridge 16-10-2004 05:48 PM

Quote:

Originally Posted by Starter*
DA al te ozraci bela boja... :D

:kesa: imam masku za glavu

puRe 16-10-2004 06:14 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
meni slova jesu 'mala', ali mi nisu premala za citat. svejedno, bilo bi bolje da su za jedan broj veca.

inace je meni ovaj izgled super. ja san se vec skroz navika... vise san i zaboravi kako je stari izgleda. :wink:

evo, posto je tvoj predlog bio najsmisleniji, svi fontovi na obe teme su povecani za jedan ;)

SandRob 16-10-2004 06:34 PM

Quote:

Quote:

evo, posto je tvoj predlog bio najsmisleniji, svi fontovi na obe teme su povecani za jedan ;)

nisu od 'quote' :roll:

ANITA 16-10-2004 06:41 PM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru
Odluceno onda. Prijatelji, kao treci skin vracamo stari nas skin. Ja to danas ne mogu da uradim, jer imam neke druge obaveze. Mogu tek sutra....
PuRe, ako si danas slobodan, instaliraj zoneCopper (valjda se tako zvao).... ako ne, ja cu sutra.....
pa nek svako bira po svom ukusu, uvazavajuci sve sve drage prijatelje i saradnike.

I dalje ostaje: klik na "profil" i izbor odgovarajuceg skina za sve.
Pozdrav

Odlicno. :D

Inace, naravno sve ostalo je za pohvalu!!

puRe 16-10-2004 10:06 PM

Quote:

Quote:

Quote:

nisu od 'quote' :roll:

:banghead:

SandRob 16-10-2004 10:45 PM

a moze li se na ovaj novi crni skin stavit relativna sirina (u postocima), naprimjer ko sto je na planet-z. i tamo pise da je 'powered by phpBB'!?

dr.Ru 17-10-2004 02:08 AM

Quote:

a moze li se na ovaj novi crni skin stavit relativna sirina (u postocima), naprimjer ko sto je na planet-z. i tamo pise da je 'powered by phpBB'!?

teorijski da, ali u praksi ne. Evo zasto:
planet z ima samo jedan *.jpg i to u logotipu samog foruma. Njemu nije bitna sirina php tabele. Kod nas je obrnuta situacija, te prvo moramo odraditi sirinu tabele, pa tek na osnovu nje uraditi slicice kako bi se sve uklopilo.

Ipak, sa postavljanjem naseg novog sajta, modifikovacemo i sam Forum, pa ce sve doci na svoje mesto

ridge 20-10-2004 01:29 AM

Ovaj meni ne svetle sve teme u kojima ima novih poruka ? Ne znam dal je samo kod mene al eto..

Eon 22-10-2004 02:52 PM

ja nemam stari skin u profilu?

dr.Ru 22-10-2004 05:53 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
ja nemam stari skin u profilu?

nije jos postavljen. radimo na skinu za portal u koji cemo ugraditi Forum... tada ce sve biti zavrseno. Ocekujte uskoro

Eon 22-10-2004 05:57 PM

ok ceka se :wink:

ANITA 22-10-2004 07:10 PM

Ja sam se vec privikla..... :D

ANITA 22-10-2004 07:22 PM

A zasto vise nema opcije da oznacim temu kao procitanu? Ili ja to ne vidim?

Pedja 22-10-2004 09:18 PM

Kod mene ne radi opcija kad neka tema ima vise strana a ja hocu npr. da odem odmah na trecu stranu.......uvek me postavi na prvu tj. pocetnu stranu :?

dr.Ru 22-10-2004 10:27 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA
A zasto vise nema opcije da oznacim temu kao procitanu? Ili ja to ne vidim?

Ima, pri dnu sa desne strane.

Za Pedju: bug je bio u pitanju.... ispravljen je
Kod mene sada radi sve OK

Nocni 22-10-2004 10:33 PM

Quote:

Originally Posted by Pedja
Kod mene ne radi opcija kad neka tema ima vise strana a ja hocu npr. da odem odmah na trecu stranu.......uvek me postavi na prvu tj. pocetnu stranu :?

U I-Exploreru radi ok, u Operi ne radi.

SandRob 23-10-2004 12:56 PM

ima jos jedna stvar koja mi se ne svidja. to je ono na dnu 'ko je na forumu' :?
bilo bi lipse i bolje da smo svi napisani istom bojom i istima slovima?

Eon 23-10-2004 01:25 PM

Quote:

ima jos jedna stvar koja mi se ne svidja. to je ono na dnu 'ko je na forumu' :?
bilo bi lipse i bolje da smo svi napisani istom bojom i istima slovima?

mislis nesto kao ravnopravnost 8)

pa moja malenkost takodje zeli da smo svi isti bez rasizma i ostalih blagodeti :twisted:

TOLJAGA 23-10-2004 02:27 PM

Hmmm... DA. :da:

All times are GMT +1. The time now is 06:45 PM.