![]() |
ja san ga vec kupi. :roll:
poslali su mi serijski broj, ja san in vrati onaj request. sad cekan da mi posaju key. 8) |
Konacno stigao powercore .. prvo sam se uplasio kada sam video koliko je to cudo(vece od pulsara :roll: )
Zaista istina SandRob Megaverb mu je strava , koliku sirinu daje i kako to lepo upija .. nemam reci .. ali isto tako moram priznati da sam se vise odusevio UAD-om nego Powercore-om iako sam powercore platio duplo vise nego UAD-a koji ima puno vise plugova(uskoro cu uzeti sve plugove koji mi fale) Sve u svemu ove dve sprave su cudo i nije mi zao ni jedan jedini eur koji sam dao .. Komotnost se odmah oseca kao i kvalitet samih aranzmana i produkcije , jos samo malo bolje da upoznam sve ove plugove i to je to .. |
BTW u Artistu su dobili UAD studio pack 800 eura :shock:
|
Quote:
450 eur ti je osnovno pakovanje .. a imas oko 7 plugova da dokupis po 120 eur to je 840 eur + 450=1290 eur .. Znaci ovo od 800 eur je jeftino :wink: |
Da ali ne verujem da izadje isto ako kupujes posebno mali pack pa dokupljujes i odmah studio pack, mora neka cenovna razlika postojati ili ne?
|
Quote:
Sve ostalo dobijes komplet za 800 eur |
Najbolje plugove mi je Jadro dao zajedno sa karticom tako da meni ostaje da kupim samo ovaj Pultec pro koji kosta nesto vise od 50-tak eura .. i to je to sto se mene tice ..
A kupio sam ovaj POwercoreElement a nisam hteo full verziju zato sto to full je razlika samo u jednom plug-u - X3(X5) , a smatrao sam da mi nije neophodan jer samo zbog njega kosta duplo vise odnosno nekih 950 eur |
Quote:
|
koliko UAD vuce efekata bez opterecenja procesora
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
kupi jos taj pultec pro. isplati se. vidit ces sto radi od vokala ;) ... i ako mozes fairchild. a to si dobro ucini sto nisi uze tu skuplju varijantu. ja ni ovaj x3 ne koristin a kamoli 5. ;) meni je to genijalno jer napokon iman ono sto ocekujen. dakle, kad treba mixat glas zna se. ide jedan deeser (po potrebi), pultec pro i la2a. nema vise trazenja i experimentiranja 'just set it and forget it' :roll: jos na to stavin neki efekt, ovisno o produkciji i to je to. inace na glasu (a i inace) vise volin classic nego megareverb, a u zadnje vrime koristin pulsarov timeworks p-100 - on je pooosebna prica. :lol: na bubnju koristin 1176 kad hocu masniji zvuk, a fairchild kad hocu vise naglasit akcente. u zadnje vrime na bubanj najvise volin stavit uadov realverb-pro (nisu ni uadovi reverbi za bacit :mrgreen: ) i to je upravo zvuk koji zelin. dakle, nema smisla trazit jeku koja ce zvucat 'bolje' - 'set it and foget it'. :wink: |
pa zar je tolika razlika u odnosu na recimo pulsarove efekte??
|
Quote:
zato je najbolje imat svo troje i koristit ono sto najvise volis. :roll: prednost uad-a i powercorea je sto imas sve u nuendu, a pulsarova sto imas odlican routhig koji je dusu da kod trackinga, monitoringa... a imas i originalne synthove, nenadjebivi psy-q, transcient designer, modular, optimaster (ko voli), jaako dobar masterverb-pro... sad se suska da uad pravi novi reverb. pazi, oni vec imaju dva vrhunska a ovaj treci po svoj logici mora bit 'kraj svita' da bi uopce imalo smisla izbacivat ga. :idea: pulsar je sad opet sjeba svih sa ovim timeworksovim p-100. za taj reverb stvaaarno nema alternative. a tip koji ga je napravi najavljuje nova iznenadjenja. :roll: sto se powercorea tice, ko sto san vec reka, samo da izbacu jedan la2a uadove kvalitete i ja bi bi presritan. :mrgreen: naravno, ovo je sve subjektivno, ali je dobro razminit iskustva. :wink: |
http://www.kvartetgorgonzola.com/purgatorio/utroba.jpg
powercore je duzi, pulsar je deblji, a uad je mali ali tehnicar ;) |
Da Sandro naravno poslusah te i u zadnjoj pesmi koju sam snimao ubacih i pultec pro(iskoristio sam 14 slobodnih dana koriscenja :lol: ) i LA2A comp. i stravicno je .. sa pultecom mozes dobiti boju kakvu zelis , tako je kako da se izrazim .. masno .. nekako to sto radi pultec upija sama produkcija .. do sada sam sve i strasta radio da dodjem do tog sound-a a vidis sada sa pultecom sve moze .. i sto je najbitnije veoma lako .. nema nista sto ne bi trebalo da ima .. uad-ovi plugovi se sastoje od samo par klizaca i to je ono pravo .. nema klizac kao recimo na nekim native efektima koji ne sluzi nicemu .. vrtis gore-dole i ne cujes nikakve promene , kod uad-a je sve zaista profi uradjeno , a i plugovi su vizuelno isti kao i isti njihovi hardverski .. nemam reci , strava je ..
|
Auu , ja sam mislio da je jedino kod mene haos u kucistu , tu smo negde
P.S. Ja nemam vise mesta u PCI slotove .. sve popunjeno .. 1 Slot - USB 2 slot - EMU 1010 3 slot - EMU 0202 4 slot - UAD 1 5 slot - Powercore 6 slot - Radeon 9200 :wink: :D |
opet se sve svodi na sve, nema veze jedno po jedno pa cu dogurati donekle.
|
@ SandRob
Cambridge Plug-In Nesto mi do sada nisi uopste spomenuo ovaj .. demo je iskoricen tako da ne nisam mogao probati?? Vredi li ovo kupiti? |
cambridge!?
odlican je, ali mislin da ti nije neophodan. imas onaj sonalksisov eq, a meni takodjer jako dobro zvuce i ona dva voxengoa curve i onaj drugi dinamicki, a ima ih jos... |
danas odradih pesmu i toliko sam koristio pultec-pro da sam zauzeo ceo UAD i pomislih .. eh da mi je jos jedan :wink:
Sadro , kad cemo kupovati jos uadica :twisted: :lol: P.S. Sad mi je jasno zasto neko ima potrebe za cak 4 UAD-a u racunaru , ovo sto ova sprava radi u produkciji je neverovatno :roll: |
eto! eto! jesan ti reka. :roll:
ja sad opreman doma dva apartmana i neman love ali cim nesto kapne kupujen jos jedan mic, preamp i jos jedan uad. :) |
http://www.uaudio.com/news/releases/plate140.html
http://www.uaudio.com/NewFiles/Plate-140-cover.jpg USKORO 3.7 verzija sa ovim novih plugom .. Sandro , cuvaj lovu za ovo :lol: |
a ja san bas neki dan uze ovo i radi 'kraj svita'. 8)
http://www.sonictimeworks.com/images/products/P-100.jpg a neznan. provat cemo ga, pa cemo vidit. ma ne sumnjan da je vrhunski efekt, jer u protivnon ne vidin smisla da uad izbacuje reverb pored ona dva. :roll: |
Hehe .. ja definitivno izbacujem iz upotrebe skoro sve native efekte ..
eee.. jedino ne mogu bez waves-a . Znaci UAD , POWERCORE i NARAVNO WAVES :wink: i naravno jos nekoliko native plugova koji su mi k'srcu :D |
Quote:
za razliku od njih, voxengo, sonalksis, kjaerhus, nomad factory, psp, spinaudio... stalno izbacuju nove fantasticne spravice i nove poboljsane verzije. |
Waves ima fenomenalne stvari... Ja u svakom mixu iskoristim Q paragraphic eq, rcomp, c4 itd... ima tu dosta stvari zbog kojih ih vredi koristiti. ;)
|
http://www.uaudio.com/NewFiles/Plate-140-cover.jpg
"Currently the new Plate 140 is in beta and we anticipate that it along with the new v3.7 drivers will be released by the end of November." USKORO .. :D :D |
ja san jucer uplati drugog uada i odma san plati pola ovog reverba, jer pluginove kupujen zajedno sa prijateljem - popola.
inace san ja prezadovoljan timeworksovim reverbom p-100 koji je, sudeci po specifikacijama, napravljen na isti princip ko ovaj uadov p-140. jedina mana timeworksovog plate-a je sto se na pulsara moze otvorit samo jedan. :? bas me zanima koliko ce ih se moc otvorit kod uad-a i hoce li (ako ga optimaliziraju) bit kvalitetan ko p-100. :?: |
Quote:
Sandro , znas li da sam takodje zadovoljan i sa Poco-om .. Iz svih prica ocekivao sam iskoristljiv u potpunosti samo megaverb ali vidis drugaciji su moji utisci .. nista lose ne mislim o njegovom kompresoru i ostalim plugovima , ja sam ih u potpunosti iskoristio u aranzmanu i fino rade .. Od mene sve hvale pre svega UAD-u pa Powercore-u .. P.S. Ljudi , nemojte nimalo sumnjati u ove DSP sisteme , meni je trebalo 2 godine da skupim snage da kupim DSP kartu i to prvo pa musko -UAD .. odmah posle sam kupio i Powercore i razmisljam o jos jednom UAD-u .. |
a zasto ne cw? posli uada jos uzmes pulsar i miran si ;)
evo, ja bas sad radin plocu za meri cetinic. nemos virovat koliko bolje njoj na glasu zvuci timeworksov p-100 nego tc classic ili megaverb. jednostavno nema jeke koja se moze mirit sa timeworks p-100... za sad... a di su drugi izvrsni efekti, synthovi... i mogucnosti koje cw daje. :roll: nego, citaj obavezno manuale za uadove efekte jer su svi oni vjerna simulacija hardwarea. ja san izludjiva sa 1176ln. prvo sto mu vu-metar laze za popizdit. a onda im je recimo attack skroz nelogican - sto veci broj okrenes to je attack brzi. mene je to izludjivalo. okrecem ga i mislin da smanjujen a cujen zvuk ko da se attack povecava i obratno. tako je i na originalnom urei-u, dok je recimo kod tc simulacije napravljeno obrnuto i logicno. onda, recimo, povecavan ratio a gain reduction mi se na vu-metru smanjuje. za izludit. tamo san im na uadovom forumu popkusa dokazat da to ne radi kako treba i prvo su mi rekli da san popizdi a na kraju su priznali da iman pravo ali kao da je i vu-metar originalnog 1176 'erratic'. :wink: |
Sandro , ma nema sanse da uzimam CW .. kao prvo EMU ne bih ni lud menjao za CW kada je u pitanju recording a za routing mislim da mi je sve ovo sasvim dovoljno .. 8)
|
a sto fali cw-u za recording?
|
Quote:
Ti ne znas jer nisi probao ali predpostavljas sta fali .. isto i ja .. nisam probao i ne znam samo tumacim druga razmisljanja i donosim zakljucke .. a CW nije ni malo jeftin da bi se moglo kupovati i probati .. LIcno ne bih menjao EMU ni za 2 LUNE .. definitivno .. Za pulsara mozda .. ali glava za glavu :D :D :D |
promini bi ti brzo misljenje, ne boj se, kad bi se docepa balansiranog pulsara, pa da jos mozes u projekt stavit jedan p-100 ili neki divlji synth ili psyq, vinco, transcient designer, modular...
a ko tebi brani uz emu (ako ti je bas drag) uzet jedan pulsar xtc, pa ga koristit ko uad i poco?! :wink: posto je sad uopce pulsar xtc?! |
Quote:
P-100 cemo sada imati kod uad-a a sto se tice tih gore sto si pomenuo ne bih ni koristio .. sta ce mi divlji synth na pulsaru kada imam neukroceni Ultra Focus 8) .. Ne samo da su CW bezobrasni vec i drski :evil: Svakom drugom nesto ne radi , pa nemoj mi reci da su svi glupi i ne znaju podesiti .. pa znas li sa ovim covekom koji mi oprema studio da on kada ode tamo to je more CW kartica na servisu .. pa sta treba da je mazim i pazim kao da je beba .. ma idi bre .. A moram reci nesto , to se ne odnosi ni na koga sa ovog foruma vec na mnoge ljude i moje poznanike privatno .. Znas svi su kupili pulsara i kazu ako hoces nesto ozbiljno da radis i ako usopte imas studio moras imati pulsara , studio nije studio bez pulsara i ostale prazne price .. znas svi su oni podavali u to vreme i do 2000 maraka za pulsara a od toga su samo imali ponos da ga poseduju i nista vise .. Licno mislim i tvrdim da pored danasnjih DSP sistema CW i pulsara ne da ne treba kupovati vec ako imati tih 1000 eur za CW onda bolje razmislite o jos dodatnih 200 eur i kupite RME Fireface800 i to jos pored i UAD-a i Powercore-a i videcete sta znaci dobar ulog .. Ulaganje u CW karte je danas praksa samo po preporuci tipa: Kupi CW i neces se pokajati .. ali situacija je izgleda drugacija: Svi se pokaju u 90% slucajeva imajuci u vidu pre svega CENU i trenutnu konkurenciju koja IDE DALJE i ne ostaje na istom mestu kao sto je CW .. CW pre 10 godina mozda , ali sada NIKAKO .. Lepo je sve to imati Sandro i ne kazem da je CW los , ali kazem da samo lud SADA moze kupiti pulsara ili scope-a pored svega sto se moze kupiti za te pare .. zar ne mislis tako? |
Da je pulsar 500 eur mada i to je mnogo pa ajde da covek u cuti ..
Hehe , a evo i jos jedne istine .. poznajem coveka koji vec godinu dana prodaje svog pulsara (koliko je zadovoljan) i ne moze ga prodati :lol: |
Quote:
|
Quote:
nekad su cw synthovi i sampleri bili jaci od kompletnog native svita... o modular systemu da ne govorin. stari moj, u to vrime kad su oni kupili pulsara mogli su na njega otvorit 11 masterverbova, a ti sa najjacin konpjuteron na svitu nisi moga otvorit nego samo jedan wavesov rverb, pa se ti misli. a danas, kad za cpu-om mozes otvorit 11 i vise (optimaliziranih) reverbova, na pulsaru mozes otvorit samo jedan (p-100) ali vrijedan - reverb iza kojega se mogu sakrit svi softwarevski reverbi :P , a cisto sumnjan da ce ga i uad sa p-140 nadmasit, iako ja nebi ima nista protiv. :wink: a ja ti tvrdim da pulsar radi savrseno i da ga vecina amtera ne zna ni instalirat a kamoli koristit na pravi nacin, isto ko sto ne znaju koristit ni nuendo. osim toga, nekad je jako bilo bitno koji chipset koristit za pulsara i tu je bilo najvise problema, narocito sa amd procesorima i via chipsetom. ja san svoj pulsar svojevremeno plati 2700 maraka. danas vjerojatno (zbog predrasuda) nebi da tu lovu, ali kad je vec tu teeeesko da bi ga minja za neku drugu karticu. nije to zbog love. neki dan san proda emulatorov sempler za 500? a ja san ga, zajedno sa zvukovima, hardom, jaz driveom, skazi cd romom i dodatnom memorijom, bi plati 10000 maraka. sto se cw-a tice, on ce se morat razvit i izbacit nesto novo ako misli opstat, a sto se mene tice, samo mi je bitno da mi ovaj moj pozivi sto duze, a nastavi li timeworks izbacivat ovako kvalitetne efekte, reci tvomu prijatelju da cu ja kupit njegov pulsar ;) ti nisi svijestan koliko ima kvalitetnih devicesa za pulsara a i njegov hardware, koliko god da je 'zastari', u pro svijetu jos nije odbacen. pogledaj! ovo je izbaceno prije par dana a bazirano je na prahistorijskom cw harwareu ;) |
ja nisam spreman dati 1000 eur za pulsara , ko jeste neka izvoli :wink:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:22 AM. |