![]() |
Quote:
|
Re: Opet taj mastering...
Quote:
|
Quote:
http://www.stefanobrondi.com/manuals.html :wink: |
Quote:
...kurciN..korcula... ...misliN da je postupak malo koNplicirani ...(posto on nema gramaticki neispravne..) Mozda za tebe nije gramatika mala i velika slova ili mesto M=N ali u u skolama je to bilo daleko veca greska nego ije/je, Eto vidis govorimo narjecju koje JA postujem jer u mom zavicaju se govori napr.."bijele lijepe mlijeke" i jos puno i puno "cudnih" rijeci .. makar i ja bih mogao se praviti pametan pa da recimo pitam sta je to napr "koNpliciran" ilti malo gramatike sta je to "korcula" koja je to stvar "tedija spalato" .Ako deli? packe mora? malo biti i ....ma pustimo to. Znam da sam jako jako slab u gramatici kao i u matematici ali VOLIM ovaj forum jer stvarno uzivam UCITI i samo uciti iz njega pa ako mogu i nesto dati..! OPROSTI, OPROSTI SANDRO sto sam tebe upleo u to ali znas moram nekako se obraniti jer "zvincic" je stvarno neobjektivan a i sam nezna gramatiku pa mu preporucam neka malo pogleda"Word translator" pa ce vidjet interesantne kombinacije sa IJE.Napr imas SVIJETSKI i SVJETSKI. Sta li bi tek njima uradio Zvincic! A evo i njegov vid demokracije..."poradi malo na koristenju kvacica i je/ije kombinacijama i ne dozvoli da te poNJese ponovo " znaci dok ne naucim "njegovu"gramatiku moram paziti da me ne ponese tako mi on naredjuje. :idea: :?: :?: |
Quote:
nije ni cudo da je toliko nepismenih na ovim prostorima... |
E i ti Zvincicu zapeo za gramatiku i pravopis. Ako cujes da se negdje moze zamjeniti 5 iz razlikovanja ? i ? za -2 iz masteringa javi mi, rado bih mijenjao. :)
|
Quote:
mastera! A moja razmisljanja o masteru otisla u drugi plan a ja i dalje neznam ni ? /? a jos manje masterirati ispravno samo nakucavam i nakucavam.Ali jos sam ipak samo mladji punoljetnik!?? :twisted: :wink: :wink: I dalje se necu truditi oko pravopisa samo..daj boze da nesto naucim u toj muzici...! :roll: |
Ljudi, cujte pesmu od Lionel Richie - Do Ya (duet with Daniel Bindingfeld), i mozete odmah upasti u depresiju! Nema efekata,(ili mi se cini) sve suvo, a lepo...nemam reci! Cujte stvar!
|
Quote:
|
Hajde da ne otvaram novu temu trazit cu ovde savjete..slozio sam par taktova i malo se igram(vjezbam) i experimentisem..Interesuje me kakav je bubanj,sta mu fali,bas..itd
http://edo.kljuc.info/test1.mp3 http://edo.kljuc.info/test.wav |
Quote:
|
Evo Milose i mp3...nije velik fajl.. :wink:
|
Ok. Upravo ga skidam ...
|
Zid, evo mojih sugestija:
-fali cvrstina, srednji opseg bi ti tu pomogao. Pokusaj da na dobos stavis Quadra Fuzz, pa dodaj donje srednje. Quadra Fuzz j... kevu kao "podebljavac" nekih instrumenata, mnogo bolje od EQ. -mnogo svetao i tanak dobos -gitara bi mogla biti malo cvrsca, kao i noga, ali sto se noge tice to je stvar ukusa. Cini mi se da ti noga tacku baca malo vise na levo. -lepo obojena gitara, lep efekat. Stvar obecava! Samo napred! |
Hvala na savjetima...nastavljam sa radom pa se cujemo.. :wink:
|
Naprotiv! Kompresor upotrebljavaj sto vise u miksu. Moj subjektivni stav. Izbegavaj previse EQ.
|
Neka koristi koliko mu cega streba ali da bude obazriv, ne mozes reci treba malo reverba jer mu je mozda mix suv pa ga treba produbiti.
Zid, koristi kompresore na svakom kanalu ako vidis peakove, ako zelis da istaknes neki instrument slobodno spusti treshold pa ga malo zakucaj sa ratiom i pojacaj gain, zvuk ce ti biti u usima a ne u monitorima. Samo sto ce ti dinamika spasti na jad i bedu ali nema veze, imaces moderan mix. |
Subjektivni stavovi u neapstrakciji kakva je muzicka produkcija odn. rad sa opipljivim alatima?????????
|
daj bre ljudi manite se jednom tog masteringa i ostavite taj posao profesionalcima: http://www.geocities.com/pro_deuce05/index.html . 19 dolara za pesmu - jebiga sve ima svoju cenu
|
mada ako se malo nabedjus sa tipom verovatno bi mogo i da padne dogovor tipa mastering celog albuma za dve gajbe jelena :)))
|
Quote:
|
:rotfl:
|
Quote:
btw. probaj da zamislis kakav bi to bio master nakon dvije gajbe :D |
hahahaha :rotfl: