![]() |
Re: DAW - Optimizacija WinXP-a !
jel to znaci da AMD ne podrzava HT?
|
imas vec prve dual core procesore, tako da ht vise nije toliko zanimljiv..
|
Evo ba? ću poslu?ati sandra da isključim straničnu memoriju, po?to imam 4 gb. Nisam to do sada isključivao.
|
Quote:
|
Mnogo dobro radi. Sad kad sam isključio straničnu memoriju (page file) stičem utisak da radi puno brže.
|
Uradio sam skoro sve ovo dole navedeno i prepolovilo mi je performance. Hvala! ALI, vise mi ne radi search na internom hubu na dc++ :(
moze li neko da mi kaze u cemu je problem? Quote:
|
ako se radi o sbb hub-u sad je search time oko 80 sec. i postoji neki problem sa cvoristem kod ownera hub-a (mislim da je bezanija u piptanju) pa dosta ljud poispada skoro pa stalno ...
nego ja imam problem sa mnogo svchostova upaljenih , ne znam koje da poiskljucujem jer mi vuce cpu kad sam online i upaljen mi je npr. bs player pa slika koci ... |
Jeste sbb, ali nema veze sa time. Ispravka: ne radi mi search ni download uopste u dc++ na bilo kom serveru! Zna li neko koju od ovih opcija za optimizovanje XP-a treba da "vratim" ?
Hvala unapred! |
vrati svchostove u services-u da budu aktivni i jel si share-ovao 20gb za sbb hub ?
|
ja imam shareovano oko 80gb muzike :)
|
cim osposobim makinu eto me da posrcem sta ima dobrog :]]] jel ti je ovaj nick tamo ? meni je ovaj ... vidimo se za koji dan na elite hub-u :]]]
|
Bez veze je sto na Elite Hub mogu samo korisnici SBB-a.
|
Quote:
I ne samo Elite Hub... ima tri hub-a... Elite, Novi Sad i Nis... Ali, koliko znam, hub-ovima se moze pristupiti samo iz Bg-a, Nisa i Novog Sada... Barem je tako bilo ranije... |
Znam sve o cemu se radi. Kad sam u BG imam ga na SBB-u, ali kad sam uNS nemam, posto nisam na SBB-u. Neznam zasto samo korisnici SBB-a mogu, zato sto nema nikakvih povoljnisti (manje skidanje MB ili vremena)...
|
Quote:
Dakle, ako recimo imas paket 256\128 kb\s, lokal (hub-ovi) ti radi na 512\384 kb\s potpuno odvojeno. To je za flat rate pakete ultra povoljno, jer se download ne obrachunava i dodje kao poklon preko brzine ka netu koju vec imas... i to duplo brze... pa recimo sa Huba skidas film, a net ti i dalje radi skroz normalno... Sad, stvarno je steta sto je to zatvoreno u okvire SBB-a... |
Da to je ok. Ja obicno uzimam neki pripejd paket od 2mb. I to mi radi extra, posto brdo stvari downloadujem sa neta. Uzeo sam prosli mesec FLAT 512, extra mi je bilo sporo. Download sa neta je bio oko 35-50k. A ovako mi je oko 250k.
|
Eh... pa ako koristis 2mb, onda je 512 stvarno sporo...:cool:
|
samo da ispravim dekija , brzina u lokalu tj hub-u ti je 3x veca od kupljenog home flat rate paketa
|
Quote:
klala mi se zvuchna sa grafichkom.. to je zajebano.. :) edit: sad sam video da je ovo 6a strana.. jbg.. :) |
Evo mene s problemom, sve sam tuniral, al mi mrezna vise ne radi, a prije tuniranja je normalno radila...u cemu je problem?
"Unable to browse the network The network is not present or not started" ??? Help ljudi |
iskljucio si neki od servisa od kojih mrezna zavisi..
|
Quote:
|
sledeci put uradi ghost..
|
Quote:
|
Ili True Image.
|
Quote:
u pitanju je backup sistemske particije, tako da ne moras ponovo sve da instaliras, vec zavrsis posao za nekoliko minuta. |
Quote:
|
Pitanje! Koja je verzija XP Windowsa stabilnija za DAW. Sp1 ili Sp2?
|
nijedna :D
ukoliko pazis i ne instaliras sve i svasta, onda ce ti bilo koja biti stabilna. |
Ja sam imao velikih problema sa SP1, odnosno sa Sonarom na WIN XP SP1, stalno mi je padao...Sa SP2 nemam tih problema:)...
|
Ma ja cu morat radit reinstalaciju jednog stroja. Pa se ne mogu odluciti a ni skupiti prave savjete koje da Windowse i Koji Cubase da stavim. Stabilnost mi je najbitnija.:ups:
|
Quote:
|
Ja imam sp2 i Cubase SX3 i nisam do sad imao problema...
|
Quote:
|
I ja isto, XP sp2 i SX 3, i lepo radi sa izmenama sa ovog tread-a, mada se desava i da zaglupi, jednom u mesec-dva dana...
|
probaj xp sp3 jer su u njemu vec implementirane do sad sve izdane zakrpe i hotfix-ovi. na forumima kazu da nije nesto kao brzi i blabla ali sam sebi instalirao i na "glavni" komp i na DAW i na laptop-DAW i primjecuje se razlika na bolje.u stabilnosti ali i brzini. jedino nisam uspjesno uradio "olaksavanje" uklanjanjem komponenata u softveru za to (nlite) ali cu se pozabavit ovih dana. uglavnom, zadovoljan sam i to samo "standardnim" prilagodjavanjem.
|
sp3 jos nije zvanicno izasao, a taj sp3 sto ti pominjes nikako ne bih preporucio.
|
Quote:
|
ne znam ljudi al sam jako zadovoljan a nemam neke mrcine od kompova. radim u abletonu tako da vrtim fini broj vst i vsti i zadovoljniji sam od sp2, malo ali ipak zamjetno iako mi je i on bio odlican
|
Quote:
Nemoguce je to, mora clean install a u nekim slucajevima pomaze repair. |
All times are GMT +1. The time now is 01:31 PM. |