Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Sandrovo obecanje... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8545)

Eon 16-01-2004 02:37 PM

pogledaj da li ti je ukljucen always on top...mozda je to...ne znam sta bi moglo biti...Asio 2 je standard koji mislim da najbolje razgovara sa steinbergom...spaja se isto kao i svaki drugi ASIO

SandRob 16-01-2004 02:56 PM

asio2 ima direkt monitoring i to je jedina razlika. ja volin namistit monitoring kako meni odgovara, zato koristin obicni asio.

SandRob 16-01-2004 03:02 PM

Quote:

Originally Posted by Mogli
Meni u SFP uopste ne rade Sempleri, vec se cuje zujanje, a ni onaj reverb master pro, sto mi je bas zao.

rade ti samo individualni izlazi od semplera. master out ti nece radit. zato ti je najbolje zaboravit pulsarove samplere. imas kontakt, halion, speedsoft vsampler, sample tank... oni su puno prakticniji. nece ti radit ni masterverb pro, kao ni transcient designer. cak i ako imas licencu za te neke devicese, sa flekom ti nece radit. zato ja ne koristin fleku. :roll:

pulsar 2 16-01-2004 08:08 PM

Sandro,

Mogu ti rec da sam usao u stos projektovanja. Upotrebljavam tvoj projekt. Probao sam snimit Master i na WavLab i na SX-u spojivsi Main Mix mixete 1632 na Asio dest. Uspeo sam, ali...

...Ali ja ne bih bio majka problema ako bi sve isao glatko...

Prilikom snimanja Mastera fale MIDI instrumenti koji dolaze od mog sintesajzera. Ja lijepo sve cujem na monitore prilikom plejbeka, pritisnem record za snimanje ali kada zavrsim snimak - nema MIDI???

I u Wav Lab i u Cubase SX- isto : snimaju se samo VST-i. Zasto mi se to
desava ?

SandRob 16-01-2004 08:30 PM

malo bolje pogledaj. sigurno nesto nisi dobro spoji. pretpostavljan da ti vanjski instrumenti ulaze u sfp preko adat sourcea? on ti mora bit ukjucen u pulsarov mixer, na kanalima mora bit ukjuceno dugme "mix" to je ono zeleno(kad je ukjuceno)/sivo(kad je iskjuceno).

posalji mi tvoj projekt i ja cu ti rec di je greska?!

pulsar 2 16-01-2004 09:03 PM

Sandro,

Nisam znao kako da posaljem ovdje moj projekt pa sam poslao na tvoj e-mail : remix@posluh.hr
Interesanto je i jos nesto, nemam signal ni u Master kanalu (Audio 1 Stereo In 1+In 2 out : BUS 1) u Cubase SX-u, a imam signal u mixer 1632 u Master kanal (ch 1). A taj signal u mixer ulazi bas od BUS 1 (!!!????)

Hajde da vidimo sta ces pronaci ??

SandRob 17-01-2004 09:52 AM

evo gledan tvoj projekt i vidin dosta nelogicnosti. imas otvorenih buseva koji nicemu ne sluze i neke nelogicne spojeve.
ajde, idemo zajedno napravit projekt, samo mi reci:

koji sequncer koristis?
koje vanjske sintove koristis?
kako spajas mikrofon(e) u konpjuter?

pulsar 2 17-01-2004 12:42 PM

1) Koristim Cubase SX verzija 1.xx

2) Od vanjskih sintova koristim GEM S3 turbo

3) Mikrofon Rode NTK je spojen u preamp Focusrite Voice Master Pro, a on u A16 konverter na In 16 ( ADAT B 8). A16 je Master namijesten na 48000 kHz a Pulsar je Slave. Prijatnije mi je povezati mikrofon u A16 nego direktno u Pulsar, kao prvo zbog meterbridza u A16, i drugo, ko zna, mozda ce mi nekad zatrebati spojit nesto...

Mogli 17-01-2004 12:48 PM

Napravio sam istovetan projekat kao ti Sandro, podesio sve parametre i javio mi se problem kod WaveLaba-a. Naime, kad namestim u njemu u prozoru - Records\Properties - da to bude stereo 24bit, onda dobijam jak sum, a desni kanal je stalno u crvenom. Taj sum nestane kad stavim na 24bit Alt. Ne znam koja je razlika izmedju te dve alternative? Interesuje me jos da li ti ceo projekat radi na 96000Hz?

p.s. Evo, sad sam video kad promenim Hz, ukljucim 96000, pa se vratim na 41000, onda nestane sum? Da nije problem do verzije WaveLab-a?
Imam istovetni problem sa XTC. Uvek je bio u izoblicenju.

SandRob 17-01-2004 01:07 PM

Quote:

Originally Posted by pulsar 2
1) Koristim Cubase SX verzija 1.xx

2) Od vanjskih sintova koristim GEM S3 turbo

3) Mikrofon Rode NTK je spojen u preamp Focusrite Voice Master Pro, a on u A16 konverter na In 16 ( ADAT B 8). A16 je Master namijesten na 48000 kHz a Pulsar je Slave. Prijatnije mi je povezati mikrofon u A16 nego direktno u Pulsar, kao prvo zbog meterbridza u A16, i drugo, ko zna, mozda ce mi nekad zatrebati spojit nesto...

ima li sanse da predjes na nuendo 2.xx ili na zadnju verziju sx-a?
nuendo bi bilo bolje, tako da ti mogu poslat i kompaktibilni nuendo projekt.

Quote:

Originally Posted by Mogly
Napravio sam istovetan projekat kao ti Sandro, podesio sve parametre i javio mi se problem kod WaveLaba-a. Naime, kad namestim u njemu u prozoru - Records\Properties - da to bude stereo 24bit, onda dobijam jak sum, a desni kanal je stalno u crvenom. Taj sum nestane kad stavim na 24bit Alt. Ne znam koja je razlika izmedju te dve alternative? Interesuje me jos da li ti ceo projekat radi na 96000Hz?

neman pojma zasto se to dogadja na 24bit-a. i ja koristin alt, jer se to i meni dogadja.
ja radin na 44.1khz.

pulsar 2 17-01-2004 02:02 PM

Pa, koja je zadnja verzija SX-a ? Dali je 2.01 ? Pa, mogu. Ali zar je neka velika razlika ? Dali SX verzija ima neku ulogu u kreiranju SFP projekta ?

Mogu ako je potrebno prec i na Nuendo, ali ne znam dali se mogu snac, bojim se da ces morati jos puno pitanja da mi odgovoris poslije za nuendo. Ako si voljan, OK. Dali pesme koje sam aranzirao u SX mogu ucitavat u Nuendo ?

Pedja 17-01-2004 02:18 PM

Quote:

Mogu ako je potrebno prec i na Nuendo, ali ne znam dali se mogu snac, bojim se da ces morati jos puno pitanja da mi odgovoris poslije za nuendo. Ako si voljan, OK. Dali pesme koje sam aranzirao u SX mogu ucitavat u Nuendo ?

Da ti odgovorim ja dok se Sandro ne javi :wink:
SX i Nuendo su ti potpuno kompatibilni i vrlo slicni. Ono sto uradis u SX-u mozes nastaviti u Nuendu i obratno. Ako si se navikao na SX onda neces imati problema sa Nuendom posto, kazem, veoma su slicni (isti im je otac :) ).Instaliraj Nuendo dok se Sandro ne javi :wink:
Pozdrav

Mogli 17-01-2004 02:44 PM

Poslusaj Pedju i instaliraj Nuendo. Posle ces biti srecan.

pulsar 2 17-01-2004 02:48 PM

A koja je zadnja verzija Nuenda ?? I ima li neprilika kao sa sto je imao moj SX sa MIDI emulated kanale, Midi port enabler i slicne stvari... ?

Mogli 17-01-2004 03:01 PM

Ja koristim 2.01 jer nisam nabavio zadnju 2.1. Nisam primetio nikakve probleme.

SandRob 17-01-2004 03:17 PM

Quote:

Ja koristim 2.01 jer nisam nabavio zadnju 2.1. Nisam primetio nikakve probleme.

ima dosta razlika u verzijama. osim toga nece sa 2.01 nece moc otvorit projekt napravljen u 2.1, koji mu posaljem.

Quote:

A koja je zadnja verzija Nuenda ?? I ima li neprilika kao sa sto je imao moj SX sa MIDI emulated kanale, Midi port enabler i slicne stvari... ?

u mene je verzija 2.1.0 build 10. mislin da je to zadnja, ali nisan siguran. problemi sa emulated chanels su isti kao kod sx-a, ali se jednako i rjesavaju, ne brini.

pulsar 2 18-01-2004 11:18 AM

Sandro,

Na zalost nemam Nuendo 2.1.0 nego verziju 2.0.1

Proverio sam da nemam mozda Cubase SX najnovu verziju, ali ne...imam verz. 2.0. Tako da preostaje jedino da popravljamo "nelogicnosti" na postojecem SFP projektu sa postojecim SX 1.xx. Na primer kako da smanjimo broj nepotrebnih BUS-eva, i kako da napokon dobijem MIDI instrumente na Masteru koji snimim na WavLab ili Cubase SX.

U momentu kada nadjem Nuendo 2.1.0 build 10, precicu na taj sekvencer.

puRe 18-01-2004 11:46 AM

Quote:

Sandro,

Na zalost nemam Nuendo 2.1.0 nego verziju 2.0.1

Proverio sam da nemam mozda Cubase SX najnovu verziju, ali ne...imam verz. 2.0. Tako da preostaje jedino da popravljamo "nelogicnosti" na postojecem SFP projektu sa postojecim SX 1.xx. Na primer kako da smanjimo broj nepotrebnih BUS-eva, i kako da napokon dobijem MIDI instrumente na Masteru koji snimim na WavLab ili Cubase SX.

U momentu kada nadjem Nuendo 2.1.0 build 10, precicu na taj sekvencer.

Pa samo skini update sa sajta i crack i to je to...

pulsar 2 20-01-2004 03:33 PM

Skinuo sam danas update 2.1.0_10, ali prilikom instaliranja trazi mi NAME i SERIAL NUMBER nuenda. Dobro, nisam uspeo instalirat kada procitah da prvo treba skidat update 2.1.0 pa poslije 2.0.1_10.

Nego, Sandro, hajde dok ja sredim ove stvari pomogni mi da doteram taj moj projekt sto sam ti poslao.

Znaci tu je problem sto fali MIDI signal u MASTERU i kako reducirati "visak" BUS-eva .

SandRob 20-01-2004 03:38 PM

sve cemo sredit, samo ja prvo moran kod sebe sredit neke stvari. sori :)

pulsar 2 21-01-2004 09:00 PM

Probao sam hiljadu nacina da "UBACIM" MIDI instrumente sa mog sintesajzera na MASTER, ali dzaba... Da nije mozda resenje da MIDI vezu na SFP projektu:

Pulsar -------->Sequencer
Sequencer -------> Pulsar

ubacim na mikseru STS 1632 ??? Kako ?

Pomognite, ako Boga znate, jer ovo jer mi je ovo vec postalo zamarajuce...

Pedja 21-01-2004 10:08 PM

Quote:

Ehh, ja sam takodje nov sa Lunom i mislim da sam neke stvari provalio i ukapirao ali i meni nije jasno kako MIDI da prebacim u audio. Uspelo mi je da snimim u Sound Forge ali u samom Cubase-u mi ne ide?

idekius 22-01-2004 04:48 AM

Ehh, ja sam takodje nov sa Lunom i mislim da sam neke stvari provalio i ukapirao ali i meni nije jasno kako MIDI da prebacim u audio. Uspelo mi je da snimim u Sound Forge ali u samom Cubase-u mi ne ide?[/quote]

Vezes Asio destination na Mix out na mixeru i soliras midi traku koju hoces da snimis.

idekius 22-01-2004 04:49 AM

Quote:

Originally Posted by Pedja
Quote:

Ehh, ja sam takodje nov sa Lunom i mislim da sam neke stvari provalio i ukapirao ali i meni nije jasno kako MIDI da prebacim u audio. Uspelo mi je da snimim u Sound Forge ali u samom Cubase-u mi ne ide?

Vezes Asio destination na Mix out na mixeru i soliras midi traku koju hoces da snimis.

SandRob 22-01-2004 09:14 AM

drugovi, ja mislin da vi misate kruske i jabuke.
ako vam midi instrumenti sviraju i cujete ih na monitorima, to znaci da su midi veze spojene kako treba i tu vise nemate sto minjat.
dakle, midi se spaja:
pulsar/luna midi source -> seq. destination
seq. source -> pulsar/luna midi destination
na ovaj nacin midi informacije idu iz master kyborda u kompjuter, onda dalje u sx/nuendo, a iz njega ponovo preko midi izlaza iz konpjutera u vanjski synth.

e sad bi trebalo objasnit sto je midi a sto audio, ali bojim se da ja to necu najstrucnije napravit. u svakemu slucaju to nije isto. midi nije zvuk i nemoze ga se spajat u asio, mixer, wave dest i sl. midi je samo lanac informacija prema synthu koje mu kazu koje note ce svirat, kojim velocitijem, di ce nota pocet, a di zavrsit i sl.
:!: midi nije zvuk :!:
da bi ste snimali zvuk koji dolazi iz syntha morate njegove audio izlaze spojit u pulsara/lunu a ne u vanjski mixer ili pojacalo!!!
ako audio izlaze iz syntha spojite na pulsarov stereo audio ulaz, onda ce njegov zvuk u sfp ulazit kroz pulsar/luna audio source. da bi ga snimili u cubase spojit ce te:
pulsar/luna audio source -> asio destination
za snimanje u wavelab spojit ce te:
pulsar/luna audio source -> wave destination

ako su vam pulsarovi/lunini audio inovi zauzeti, onda mozete spojit izlaze iz synthova u nekakav adat interface ili a16. u ovom slucaju zvuk iz syntha ide preko adat sourcea i za snimanje u cubase treba spojit

adat source -> asio za cubase
adat source -> wave destination
za wavelab

eto, nadan se da van je sad jasnije. ako nije idemo zajedno napravit projekt!?

Pedja 22-01-2004 10:15 AM

Quote:

Originally Posted by sandrob
:!: midi nije zvuk :!:

Pa dobro :oops: , znam da midi nije zvuk ali tako kazem da bi objasno (malo sam cudno i ovo objasnio :shock: :lol: )

Posle ovih vasih objasnjenja i pojasnjenja mislim da je sve jasno :wink:
Hvala za pomoc!

Pedja 22-01-2004 01:46 PM

Pomalo sam brzao i zato nisam video ono sto treba, a zato mi nije ni radilo :oops:
Postavim 24 Bit Wave Destination na izlaz Mixera i ocekujem da mi snima u Cubase-u :oops:
Vidim gde sam gresio :wink:

Eon 22-01-2004 02:22 PM

mosez i Asio destination pa ces isto snimati..ja preko wave destinationa snimam u wavelab ali princip je isti...
midi je protokol koji salje samo note tj. udarac prsta u dirku klavijature ili bilo cega drugog

SandRob 22-01-2004 02:27 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
mosez i Asio destination pa ces isto snimati..ja preko wave destinationa snimam u wavelab ali princip je isti...
midi je protokol koji salje samo note tj. udarac prsta u dirku klavijature ili bilo cega drugog

:shock: valjda od dirke klavijature prema "necem drugom" ;)

Eon 22-01-2004 02:31 PM

Sandro znas sta sam mislio :wink: naravno od klavijatur negde a moze i sa kompa u klavijaturu ako imas touch screen 8)

Pedja 22-01-2004 02:36 PM

Quote:

Originally Posted by Eon

Jasno mi je sve :wink: Kao sto rekoh malo sam brzao pa nisam video neke stvari :roll:

Mogli 22-01-2004 02:36 PM

Znaci, kad te neko lupi sakom po ruci dok sviras, to je - midi. To mi zena svakodnevno radi. Sad sam ukapirao.

Pedja 22-01-2004 02:38 PM

Quote:

Znaci, kad te neko lupi sakom po ruci dok sviras, to je - midi. To mi zena svakodnevno radi. Sad sam ukapirao.

:rotfl: Meni kad odem na forum :lol:

Mogli 22-01-2004 02:43 PM

A kad ti poklopac klavira padne na prste to je controller - afertouch.

pulsar 2 22-01-2004 04:53 PM

Povezao sam kako si rekao Sandro : ADAT source na ASIO. I zamisli.....USPELO JE (kazem "zamisli" jer ja sam majka nevolja). Svirao sam jedan midi instrument na prvom kanalu i poslije sam isti snimio na audio stereo kanalu, ali cujem da volumen nije isti kao na originalnom midi kanalu... nesto je slabiji...

PS. Sandro, budi ljubazan, "doteraj" moj projekt prema onome sto si objasnio gore, jer znam da cu ja nesto dirati sto ne treba, pa mi posalji. Eto na primer mikrofon sam povezao na 8 kanal ADAT B, a izlaze iz Sinta na 1 i 2 kanal ADATA.

SandRob 22-01-2004 06:36 PM

evo ti projekt

sad ti iz prvog asio izlaza ide master od sx-a
kroz druga dva saljes aux-send u pulsarove reverbe
a cetvrti mono izlaz ti je bus preko kojega ces slusat ono sto snimas na microfon. znaci, kanal u sx-u na koji snimas vokal ces, dok snimas, routhat na taj mono bus a kad zavrsis snimanje onda ces ga usmjerit u mix (glavni bus).
btw: sx bi ga treba automatski skuzit mono bus i cim kreiras mono audio kanal on bi treba bit automatski routhan na taj mono bus)

kroz prva dva kanala od adat source ti ulazi synth, a kroz osmi ti ulazi mikrofon. ti kanali kroz direct out-e od stm 1632 ulaze u asio.
prvadva asio destinationa ti sluze da snimas synth a na treci asio destination snimas mikrofon.
btw: prema ovome moras i u sx-u kreirat input chanells.
btw2: u aux sekciji od stm1632 ti je insertiran jedan reverb koji ti sluzi kod monitoringa tako da pjevac ima malo jeke u slusalicama. taj reverb ne ulazi u snimak.
btw3: sad vanjski synth vise nemoj ukjucivat u vanjski mixer! ukjuci ga samo u adat interface!!

eto, to je najosnovnije. meni nije problem napravit projekt, ali to moras ti cinit sam za sebe ovisno o tvomjim zeljama i nacinu rada. to i je ono najbolje kod pulsara. ja zaista malo koristin pulsarove devicese, ali ovaj routhing daje fantasticne mogucnosti. ako se te mogucnosti ne koriste, onda je bolje uzet za manju lovu neku drugu karticu.

All times are GMT +1. The time now is 03:01 PM.