Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   kX drajveri <PODESAVANJA> (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8156)

MHz 02-02-2006 03:10 PM

Re: kX drajveri <PODESAVANJA>

Izgleda da nisi video post sto sam napisao pre tebe :). Sredio sam Full Duplex i sada sve funkcionise, jedini problem je to sto cujem vokal samo na levoj strani. Povezao sam sve kako si stavio na prvoj stranici i reinstalirao sam Cubase...

diviner 02-02-2006 03:25 PM

Quote:

Originally Posted by mhz021
Izgleda da nisi video post sto sam napisao pre tebe :). Sredio sam Full Duplex i sada sve funkcionise, jedini problem je to sto cujem vokal samo na levoj strani. Povezao sam sve kako si stavio na prvoj stranici i reinstalirao sam Cubase...

Da...izvini...Moracu da pogledam o cemu se radi. Vec mi se par njih zalilo na isti ili slican slucaj. Izgleda je problem na relaciji ka Cubase-u (odnosno ka novijoj verziji, jer u staroj sve sljaka bez problema) . Danas necu imati vremena...tek sutra.

MHz 02-02-2006 03:48 PM

Ok, kad budes mogao, nije frka! thnx

Dm7 11-08-2006 04:05 PM

Quote:

Originally Posted by lesha
koliko se secam, na creative cd-u se nalazi gm soundfont..
ucitaj ga u kx i to je to..

pozdrav svima
zakon forum :)

kako se to radi ako mozes malo objasniti....

alavuk 29-08-2006 09:24 PM

ovaj xmmm jedno mozda malo drugacije vezano za kx drajvere :)

jel je moguce sihnronizovati cubase sx2 sa cubase sx3 npr. preko live karte sa na npr. deltom1010 ? spdif (ako jeste moguce tako i kako)? ili neko pametnije resenje ?

alavuk 29-09-2006 10:52 PM

jos jedno pitanje zasto snimanje u sound forge-u ne radi ??? imam sve zive presete i nista ne radi ... !

diviner 29-09-2006 10:55 PM

Soundforge ne koristi ASIO...moras malo drugacije rutirati signal sa prologa...

alavuk 29-09-2006 11:08 PM

pa xmmm da znam al' kako ? :(

diviner 29-09-2006 11:16 PM

Ni ja ne znam napamet. Malo pregledaj help, pogledaj cemu sta sluzi, i skontaces...Ako ne, pomoci cu ti i napraviti ruting (moram potraziti soundforge, instalirati ga, igrati se, a to zahtjeva vremena kojeg imam malo). Poz

alavuk 30-09-2006 12:48 PM

1 Attachment(s)
e hvala na savetu i da pogledam i ja nekad help :] uspeo sam da odradim nazalost ima samo input a posto vase tj ja se nadam dj mixete imaju 2 out-a ovo nece biti problem ;] znaci nema samo reprodukciju snimljenog materijala ali se line in cuje sto je bitno i snima se :]

evo ispod je attachment sa kojim se mozete posluziti :]

Poz !

alavuk 05-10-2006 12:31 AM

samo da napomenem da ovaj dsp setting radi samo sa zadnjom verzijom kx drajvera 3538

diviner 05-10-2006 12:33 AM

Hvala sto si sa drugima podjelio znanje...to se trazi :)

alavuk 05-10-2006 12:50 AM

koliku "pamet" :) sam ovde procitao bio bi red da i ja nesto prilozim nazalost mislio sam da ovo radi i sa 3537 aktuelnom i trenutno zvanicnom verzijom uverio sam se danas kod ortaka koji mi se pozalio da mu ne radi posto ima 3537 i ja kao e pa nemas ac97 prozorce i kao cek mozda sam mu greskom posl'o kad cvrc nema tog modula ... probacu da "napisem" i dsp za 3537 al' mislim da nema svrhe posto 3538 je za mnoogo bolja verzija ako ne i konacna po mom nekom skromnom misljenju :] mada nadam se da cu do kraja godine prestati da se bavim live-om posto se planira upgrade na deltu lt dok ce mi live ostati kao drugi midi kontroler,naravno ljudi cine cuda sa kx dsp tj sdk pa prave raznorazne sinteve drum module i sl. :)

sashonz 08-12-2006 05:47 PM

Ljudi molim vas ako neko zna kako se podesavaju kx driveri za Logic audio neka mi nacrta. Skroz sam odlepio. Derem se u mikrofon i sve se lepo cuje, ali peakovi u Logicovoj mixeti nikako da se mrdnu.

Ovo je jedna od onih 'izvrsicu samoubistvo ako ovo ne namestim' situacija.

AAAAA:banghead:

Dm7 12-12-2006 12:50 AM

pozdav ljudi

korisim program guitar rig 2 i dosta mi je zbunjujuce ono input, output pa odabir kx drivera(ima ih do 15) e sad, koju kombinaciju trebam izabrati, ful sam pocetnik pa eto ako mi netko moze pomoci.

hvala

alavuk 27-12-2006 06:34 PM

trebalo bi onu default 0/1 in i out , mada mozes i microsoft wave mapper ako sljaka ... elem isprobavaj svaku kombinaciju , nadam se da imas dsp settings sa kojoj povezujes i rutujes zvuk , ako nemas procesljaj ovu temu od samog
starta , ima nas par koji smo napravili neke settings-e

i da jel ti je guitar rig standalone ili vst ? ako sviras kroz vst onda ne bi trebalo da bude problem

poz

Dm7 05-09-2007 10:02 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 140593)
trebalo bi onu default 0/1 in i out , mada mozes i microsoft wave mapper ako sljaka ... elem isprobavaj svaku kombinaciju , nadam se da imas dsp settings sa kojoj povezujes i rutujes zvuk , ako nemas procesljaj ovu temu od samog
starta , ima nas par koji smo napravili neke settings-e

i da jel ti je guitar rig standalone ili vst ? ako sviras kroz vst onda ne bi trebalo da bude problem

poz

uh koliko me nije bilo ovdje :-(
hvala kompa
guitar rig je standalone, s obzirom da mi je kartica stara krama fakat super radi
e sad jel moze na brzinu neki odgovor koju da karticu ubodem?
svi pricaju o nekoj emu0404
znam da ovo nije dio foruma gdje se to pita
jako me zanima program reason, snimanje gitare u komp, semplovi i tako to...
pozdrav

alavuk 06-09-2007 06:26 AM

ma uzmi m-audio seriju audiophile ili delta

Tazman 14-11-2007 06:52 PM

jel moze neko da mi objasni kako da na sound blaster live-u dobijem dva audio autputa ? tipa da na jedan zakacim zvucnike a na drugi sluske i da mogu iz kx menagera da zasebno kontrolisem nivo za jedan i za drugi ? u ovom thredu nisam naso objasnjenje a na kx-ovom sajtu u tutorijalu za to nikako nece da mi otvori slike ( a na njima je svo objasnjenje..)

alen 15-11-2007 04:05 PM

Zar po defaultu nije tako?Imas podesavanje jacine i frontalnih i zadnjih
zvucnika,tj. i prvog i drugog stereo izlaza.

Tazman 17-11-2007 11:42 AM

pa kod mene nije, meni je audio output samo na jednom izlazu, onom zelenom, drugom po redu gledano sa leva na desno, u bilo koji drugi output da ubodem zvucnike nista se necuje, drndao sam se do besvesti sa kx-om i sa windows podesavanjima ali nikako nemogu da dobijem audio ni na cemu drugom sem na tom zelenom out-u...

alen 19-11-2007 12:21 PM

Audigy i Live imaju 8 internih Wave outa i mislim da je po defaultu Wave 2,3 poslat na zadnji izlaz.Probaj u winampu recimo kao izlaz staviti Kx wave 2,3 i probaj onda zadnji izlaz.Neke aplikacije kao Traktor ti daju mogucnost da recimo master posaljes na wave 0,1,sto je u default KX setovanju frontalni izlaz a headphones out na wave 2,3,zadnji izlaz i tu mozes ubosti sluske.Pored zelenog imas i crni,ako se dobro secam.To je zadnji izlaz.Ja sam u njega stekao sluske a u zeleni zvucnike.U kx mixeru imas sa leve strane ikonice za
podesavanja svake sekcije.Druga od gore bi trebala da bude IN,OUTS pa tu imas podesavanja jacine i prednjeg i zadnjeg izlaza.
E sad da bi ti isto svirao i prednji i zadnji izaz mozes se igrati u DSP setovanju.Zaboravio sam nazive modula ali pokusacu ti po secanju objasniti.Na levoj strani imas interni izlazni modul(8 wave outa ili 16 asio kanala u zavisnosti sta aktivna aplikacija koristi kao izlazni driver).Wave 0,1 izlaz,prvi od gore spoji sa glavnim izlaznim modulom(nalazice ti se skroz desno na ekranu) na front out,pa zatim dupliraj vezu i na rear out(wave 0 na front l i rear l wave 1 na front r i rear r).Tada ce ti signal za prvog Wave kanala(ili ASIO kanala 1,2) biti poslat i na prednji i na zadnji analogni izlaz.
Prostudiraj malo DSP setings i module koje mozes koristiti,KX je stvarno
jako fleksibilan driver sistem,narocito internog rutiranja(8 wave,16 asio kanala),jako slican Creamware Scope platformama i imas jako velikih mogucnosti,narocito uzimajuci u obzir da to ipak nije profesionalna kartica.
E sad,svaka verzija kartice je imala neke svoje tripove,nisu svakoj odgovarala
ista podesavanja.Jedina na kojoj mi je KX besprekorno funkcionisao je bila Audigy 2.

crazy milojko 18-12-2008 03:40 AM

poz
evo ucinicu i poslednji pokusaj da namestim sb live value (ct 4670) da radi ili uzimam line6 ux2 ili emu 0404
na win98 mi je ta kartica radila perfektno sa aps drajverima i samo 8ms kasnjenja
koristim zadnje kx drajvere 3541 i nikako da proradi line in
zna li neko resenje ?

All times are GMT +1. The time now is 11:12 PM.