Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   zasto toliko para? sf11 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=48391)

Igor 31-08-2016 10:42 PM

Re: zasto toliko para? sf11

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 371826)
U kapitalizmu nema egzistencijalne sigurnosti koja dolazi vremenom kao posledica minulog rada.

Dobro. Onda, super. :rotfl:

Bockie 31-08-2016 11:39 PM

Ok, ajde evo malo lufta i sve, ima li još ko nešto na temu da kaže...

Prostodušan alat koji je lako shvatljiv širokoj populaciji... Ima sve ovo smisla što je izneto, zato je i Forum, da se diskutuje, nije "dnevnik"...:)

Da li je opravdana cena, da li postoji alternativa (s'obzirom na ciljnu grupu)...itd...

awacs 01-09-2016 03:17 PM

Quote:

Originally Posted by Bockie (Post 371828)
Da li je opravdana cena, da li postoji alternativa (s'obzirom na ciljnu grupu)...itd...

Da, ta prokleta cena :) Tržište će pokazati da li je opravdana i kolikom broju profesionalaca treba ono što SF11 nudi, a fakat nudi svašta.

Po drugi put gledajući karakteristike na papiru, čini mi se da im je ideja da SF bude premix okruženje za (1) zapise živih nastupa i (2) video postprodukciju. Ono, da (1) snimiš kanale, očistiš ih prilično ozbiljnim alatima od gluposti i preneseš ih u Samplitude ili (2) da očistiš dijalog prilično ozbiljnim alatima, postaviš atmosfere, muziku i efekte, pa sve tako sređeno uguraš u Sequoiu. Otprilike kao predsoblje Samplituda i Sequoie.

Nemam pojma, videćemo, ali u oba slučaja je besmisleno kupovati ga (ili ga „kupovati”, čekati apdejtovane krekove i štatijaznam, hehe) samo zarad seckanja i retuširanja nekog stereo događaja. Za sve to već postoji legalan besplatan program za koji svi već znaju, zove se Audacity. Ima škare, ljepilo, olovku i svakakve alate iz vremena SF4. WTF, ima čak i višekanalnu podršku. I instalacija mu je dvadeset puta manja :)

Pozdrav,

Vasa

Ghost Dog 01-09-2016 05:41 PM

Taj Audacity ima još nešto - noise koji unosi samiim tim što uradiš Save As.

Za mene lično, VEOMA neprivlačna karakteristika nekog audio softvera i više nego dovoljan razlog da ga se klonim.

awacs 01-09-2016 06:35 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Ghost Dog (Post 371840)
Taj Audacity ima još nešto - noise koji unosi samiim tim što uradiš Save As.

Ne unosi ništa, veruj mi. Kod njega je nekomforno što se pri eksportu ne nude opcije za sample rate i bit depth (kao kod SF), nego to mora da se uradi tokom editovanja (Edit > Preferences > Quality > Default Sample Rate / Default Sample Format). Kad tu izabereš sample rate i bit depth isti kao na ulaznom fajlu – nema nikakvih artefakata. Podešavanja za Real Time i High Quality konverziju možeš i da zanemariš, pošto konverzije neće ni biti. Provereno, probaj. Da je udobno – nije, ali radi. Opet, ako stalno radiš sa istim SR/BD i nije da nije udobno :)

Pozdrav,

Vasa

Ghost Dog 01-09-2016 08:27 PM

Prilično sam siguran da sam o tome vodio računa onomad kada sam ispitivao Audacity, ali, opet, budući da ti zapravo koristiš program, onda i znaš o čemu pričaš; sa druge strane, mrzi me da sad to proveravam (jednostavno, ne volim Audacity, i to je to :D :) pa onda ne bih ni da ga instaliram bez potrebe).

Kad se ukaže neka prilika, isprobaću. Čisto radi što boljeg razumevanja. :)

awacs 02-09-2016 11:51 AM

Quote:

Originally Posted by Ghost Dog (Post 371845)
budući da ti zapravo koristiš program, onda i znaš o čemu pričaš

Ma ne koristim ga. Ja ne izlazim iz Reapera, čak i ispravljam gličeve i seckam u njemu. Audacity sam instalirao samo da ga probam.

Inače, Audacity u eksportu nudi Wav 16 i 32 bit (FP), a za 24-bit eksport mora da se izabere "other uncompressed files", pa Signed 24-bit wav... mnogo ga iskomplikovaše.

Pozdrav,

Vasa

P.S. U prethodnom postu sam se nalupetao da se parametri za eksport definišu u samom projektu. Slepac.

Jan 02-09-2016 08:52 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 371855)
Ma ne koristim ga. Ja ne izlazim iz Reapera, čak i ispravljam gličeve i seckam u njemu. Audacity sam instalirao samo da ga probam.

.

Jel mislis na digitalne klickeve kao, u smislu kao clicks ? Ako da, kako bez olovcice? Otkrij na tajnu :D

awacs 02-09-2016 09:57 PM

Ma seljak sam. Maksimalno zumiram, pa secnem klip na tom mestu i razvučem fade out i fade in na rezu kroz par semplova. Ili uradim automatizaciju pre-fx envelope kroz par semplova :) Imam još par (na prvi pogled komplikovanih) rutina kojima ovde nije mesto, jer ovo ipak nije tema o Reaperu. Uglavnom se uvek nekako iščupam.

Pozdrav,

Vasa

branoy 07-11-2016 08:47 PM

sto kaze jedan lik na pijaca stranici

I Think 199$ Is Really Overpriced For Just An Eq (SurferEq).
Cockos Reaper $225
Cubase 8.5 Pro $514
Cakewalk Sonar Platinum $499
Ableton Live 9 Suite $749
Image Line Fl Studio $199/299
Avid Protools $599

All times are GMT +1. The time now is 08:31 AM.