![]() |
Quote:
Sto god novo da kupis to je neizbjezno.. U ovoj ili onoj mjeri jbg.. Dt990 beyer predstavlja kao otvoreni tip 'mixing' sluski i sigurno je 'manji' bas nego na dt770 iz kojih to nema dje da 'pobjegne'... Sent from my iPhone using Tapatalk |
Re: Odabir slu?alica za monitoring
Quote:
|
Da ne otvaram novu temu, malo sam isčitao postove unazad pa rekoh da proverim kakvo je stanje danas na tržištu.
Hteo bih da kupim neke best-buy slušalice za monitoring (mixing kao primarni faktor) pa sam naleteo da se spominje Yamaha RH-5ma kao zgodno rešenje, ali je post iz 2014te... jel se nešto dogodilo u medjuvremenu na ovom tržištu u tom nižem cenovnom rangu? Vidim i da je AKG K240 u tom cenovnom rangu, pa, ako može neka pomoć oko preporuke, hvala unapred. Vidim da takodje jako hvale Superlux seriju, i znam da postoji HD681F (F = flat) serija i evo nekog grafikona na koji sam naleteo pa me zanima da li uopšte ove slušalice ulaze u isti rang ili je u pitanju hi-fi: https://heartbeatdistributors.com/wp...ncy_hd681F.png |
Ukoliko ti trebaju slusalice za mix, onda bi bilo najbolje da potrazis neki od open modela. Neka najhvaljenija varijanta su hd650 ili hd600 (ja sam narucio hd650 pa mogu da ti kazem nesto vise tek kada mi stignu).
Ako si tanak sa budzetom pogledaj Philips SHP9500, procitao sam hvalospeve na njihov racun. Pokusavao sam da ih nadjem u Srbistanu ali nisam uspeo. Ako neko zna gde mogu da ih nabavim neka javi. One su u nekom cenovnom rangu 50-70$. Imam Superlux HD681B i to su ti potpuno iste sluske kao i Presonus HD7. Presonus od kineza kupuje slusalice na veliko, brendira ih i prodaje duplo skuplje. Licno sam uporedjivao ova dva modela i nema nikakve razlike. Na Aliexpressu sam ih platio 26$. Ove sluske lepo zvuce i kul su za usnimavanje ali ne deluju mi kao sluske dobre za miks. Imaju za moj ukus previse visokih. Ima na netu uputstva kako mogu da se moduju ali nisam se zezao sa tim. AKG K240 su ipak bolje od Superluxa i ja ih jako volim ali je pitanje koliko su one dobre za miks... Mali off topic> Inace kinezi imaju par in ear modela koji su neverovatno dobri za smesne pare i meni je izgleda postao fetis da probavam kineske slusalice :) KZ ZN1 : (moje omiljene) dva drajvera, za ljude koji ne vole prejake visoke KZ ZS1 iste kao ZN1 samo imaju onu gumu da mogu da se pricvrste oko uveta KZ ATE: za moj ukus previse basa ali neko i to voli KZ ZST: (danas mi stigle) imaju malo izrazenije visoke od ZN1 ali prvi utisci su odlicni. kabl im se skida. Eto, nadam se da sam barem malo pomogao. |
K712 su trenutno na ekstra snizenju na thomann-u, koristim ih vec skoro 2 godine i prezadovoljan sam, jako su prijatne za rad i udobne na glavi. Nemaju onaj hi fi zvuk sto se moze cuti npr kod beyerdynamic-a i presonusa. Dosta puta mi se desavalo da umislim da miksam na zvucnicima, totalno zaboravim da su mi na glavi :)
|
Predlažem da poslušaš Grado Labs.
Sent from my iPad using Tapatalk |
Pozdrav svima, u potrazi sam za nekim slušalicama za mix prvenstveno.
Pročitao sam prijašnje postove ali su malo zastarjeli pa mi treba friškijih informacija. Dakle, cijenom do max 250E, po mogučnosti bez potrebe za pojačalom, nešto sa dobrim omjerom cijena/kvalitet. |
Quote:
Stvar je kao i kod monitora, licno se mora poslusati vec razradjeni par. Ali moja situacija je sledeca: Licno jurim AKG K-701 ili "naslednika" K-712 Pro posto zaista nude lep "pregled" kompletne zvucne slike izuzev bas niskih koje su uvek za'ebane na sluskama. ATH-M50(x) koriscene za monitoring u poslednjem studiju gde sam ucio zanat i zaista, za te pare takodje izuzetne, mada meni licno malo vise zamorne (u mom slucaju posle 2 sata koriscenja morala je kraca pauza da se napravi). Dodatak: Nisam bas ispratio, niti probao modele posle 2017. tako da samo delimicno moze da ti znaci moj post, ali rekoh da odgovorim :) Pozz. |
All times are GMT +1. The time now is 06:52 AM. |