![]() |
Re: Plugini vs Impulsi?
Quote:
Koga je briga kako neki reverb zvuči u solo modu? Radi se samo u tome da neki instrument bude bli?i ili dalji i da neki ambijent bude manji ili veći, kako god i čime god to postigao. Uz po?tovanje velikih i ozbiljnih firmi koje su pravile vremenske ma?ine (Lexicon, AMS, EMT...), vreme se promenilo. Nekada su i ozbiljni studiji imali po jedan ili dva ozbiljna reverba i dva ili tri ozbiljna dileja. Danas svako mo?e da ima koliko god hoće čega god hoće, i to na svakom kanalu! Tvrdim da danas sa dva neka dva ?glupa? reverba i par glupih dileja mo?e da se dobije isti utisak dubine miksa kao i sa ?ozbiljnim? firmiranim vremenskim ma?inama. Sve se vrti oko estetike, potreba i strpljenja, a ne oko mogućnosti. Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
?to se reverba tiče, zanima me kako se pona?a u miksu, a ne sam po sebi. I va?nije mi je da reverbom, dilejom, čime god po?aljem neki instrument dalje ili ga privučem bli?e, nego da čujem ?signature sound? ovog ili onog algoritma i konvertora. To je bilo va?no osamdesetih godina pro?log veka, koje su srećom odavno istrulile u sanduku :thumbsup: Pozdrav, Vasa |
Quote:
Osnovno ?to sam pročitao za reverbe, kada sam čitao prvi puta, je bilo : insert reverb, send dilej. Ali ... Plagini daju taj komfor da se mo?e eksperimentisati. Dva reverba za redom? Dilej pa reverb? Reverb pa dilej pa reverb? Sve mo?e! Sada nema naročitih ograničenja. Samo da se dobije rezultat. Ali, brate, hard lexikon je Leksikon (i sl.). :) |
Quote:
EDIT: Takodje sa svim mikserima sa kojima sam se ja susreo su imali samo klasican solo, ali evo nasao sam ovaj post gde si ti postavio pitanje D. Vuckovicu, gde on pominje Ameka koji ima Solo in front: http://rumski.com/forum/showpost.php...2&postcount=11 |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Pozdrav |
Ja samo znam da je dobar reverb "gust" i da se to odmah cuje.
|
Neobično mi je kad ljudi (sa raznih strana) govore da reverb impulsi uzimaju dosta resursa. Kod mene je slučaj da koriste isto ili manje resursa od pluginova. :confused:
Mo?da to ovisi o convolveru? Altiverb po mom sjećanju tra?i dosta resursa ali takav slučaj nisam primjetio kod drugih koje sam isprobao. |
Altiverb je super, 6 koristim uvek za impulse sto se tice windowsa.
|
All times are GMT +1. The time now is 09:12 PM. |