![]() |
Re: Steinberg prestaje sa podrskom za VST 2
sto se ne bi kupio jedan externi CD snimac, i jebes onda daw sabiranja kakva su i to kako snima na hardisk ? msm jel to dozvoljeno? da se sve to zaobice, snimis realtime mix na cd i to je to
|
Quote:
A sto se tice eksternog snimaca, opet nema smisla to sto kazes, ti i dalje sabiras u programu, i njegov master saljes na eksterni snimac, sto je isto ITB mix. Ali i eksterni snimac ima smisla, jer kvalitetnije reze diskove (1x), sto se takodje cuje. Cak toliko, da su i moji klijenti primetili razliku. U svakom slucaju, polemika ITB ili OTB je besmislena, i na jedan i na drugi nacin mozes dobiti dobre rezultate, ali ITB miks uvek ima neku jednodimenzionalnost i plasticnost koja se prepoznaje. Nekome to smeta, nekom ne, neko cuje, neko ne, uglavnom, ovo je dovoljno veliki svet za svakoga. |
kako su ljudi celi zivot snimali mastere na DAT kao i ja u to vreme, i saljes dalje na rezanje CD.. ? svi su iz kompijutera ili magnetofona pustali da snime direkt na DAT, ili u ovom slucaju sto spominjem CD,, ? ok radis u 16bit u DAW i rezes ovamo direkt, ne znam za dalje ,tad nismo radili nista preko 16bit u DAW
|
Quote:
|
jest tako je , iz analognog mixera smo i snimali i tacno midi u klavijature, a one u taj mixer tako je! prvi pentium 2 kad smo uzeli smo direkt export u DAW, vise nam nije trebao dat, nemogu se setiti svega, dobro verovatno brkam, sorry :O
|
Znam da ovo nema veze sa sekvencerima, ali i u neku ruku ima. Ako se sve zasniva na nulama i jedinicama i nema razlike u sekvencerima, otkuda onda ova razlika medju programima, a isti semplovi su u pitanju -
http://youtu.be/HsoiUeWBad4 |
Quote:
Još kad bi proizvođači Daw-ova i njihovi programeri znali da im programi različito zvuče. Da im nekako pišemo, da ih obavestimo... Oni siroti jedini ostadoše neinformisani, misle da im programi identično zvuče, pa moraju da reklamiraju workflow, features i to. Umesto da kažu "Our DAW has superior sound" ili "Our DAW sounds more analog" :wink: EDIT Izvinjavam se u stvari vidim da sam možda radije trebao umesto tvog post-a da citiram ovo: Quote:
Nego ljudi probaju i nekad ne provere pan law u DAW-u plus različiti daw-ovi imaju različito rešen dithering pa dobiju različite fajlove. Ono što je subjektivno i podložno placebu je ljudski sluh i um a ne mašina i matematika. |
Quote:
I da, što se tiče razlike između realtime-a i bounce-a, ako postoji, to je bug. Sećam se da je bilo priče da je jedna verzija Cubase-a 4 imala neki problem sa offline bounce-om, na primer. Inače, osim ako neki plugin ne pravi problem, ili ako nema opciju da automatski upsaple-uje tokom offline bounce-a, nema razlike. (ne računajući to da naravno, modulacioni efekti reverbi itd neće u svakom prolazu isto da se ponašaju) Matemematički proces tokom realtime sabiranja i offline bounce-a je isti. |
Quote:
|
Quote:
|
meni je C5 sasvim dovoljan , razlog sto sam presao na C5 jeste vst3 tehnologija koja je zaceta sa c4 ako se ne varam , zvuk ko zvuk , jedino sto bi mogao da "Zamerim" programerima programa jeste efikasnost iskoriscenih resursa i mozda bolji headroom , ostalo sve zavisi od nasih audio kartica i uslova u kojima radimo ...
|
Quote:
|
Quote:
Licno, meni ni raniji Cubase nije imao 'los sound' E bas smo zapeli oko toga sabiranja jos jedared :) |
to sam i ja mislio, cak stavise bio ubedjen , dok nisam skocio sa 5 na 7, ima razlike i to istinske, a da li je to bas engine ili vec nesto trece, nije bitno, bitno je da 7 nije samo kozmeticka promena, bar kod mene
|
Quote:
I jedna mala digresija - gde da nabavim dongle? |
Ne, nisam nista uradio u c6.. dobio sam ga kada sam uzeo 7, tj.instalirao, jer melodyne zeza na 7. ceka se update, a melodyne nije update-ovan nekoliko godina .. ali iskustva u radu sa 6 nemam
|
Skynet nemoj mi zameriti ali se ipak neslazem sa tobom.ja imam 3daw na kompu i nemam nikakvih problema(sem novcanih i matorci me cimaju da se zenim).npr techno i minimal radim u abletonu(navika cudo),trance radim u cubasu,ambijent i chill out u studio onu.mozda zvucim kao neki freak zbog ovoga al jbg.i nikako nemogu reci,bolji je cubase od abletona ili obratno..svako radi onako kako misli da je najbolje..zar ne..
|
Quote:
e odavno se nisam ovako nasmejao :grin: |
Samo se ti smej ali ziva istina..aj manje vishe za kesh ali za zenidbu uzas..odoh off..
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
au, bre Dule, zar nije lakse bilo da kazes to sto ti tvrdis nije tacno .. nego da drzis cas iz psihologije :D niko se ovde ne vredja, pogotovu ne ja, sto bih se uvredio, sto neko misli drugacije .. ma ne, sve je u redu :beer: , jos samo fali da se pojavi neki avidovac sa pricom o matematici protools-a pa da imamo sve predmete ovde :rotfl:
|
Negde Dusan oce da kaze da sva ta prica oko razlike, koje realno nema, krece oko ovakvih subjektivnih dozivljaja - postujes to na forumu, postane javno iznesena informacija, krene polemisanje, itd. Nakon odredjenog vremena neciji dozivljaj krece da postaje cinjenica. Kao i ta prica oko 'rezolucije' u digitalnom audio npr. Ili 'topline' analogije'. Ili da je C7 zvucno bolji od C5...mislim na Citroen:D
Svi ti audio mitovi krecu od interneta, realno Da li je Steinberg negde oficijelno izneo informaciju da je audio engine u C7 bolji i unapredjeniji nego u ver 5? Ili opet mlatimo praznu slamu:) |
Ili smo mi sve bolji i bolji pa nam je tesko da prihvatimo to kao cinjenicu pa uspeh pripisujemo masinama i softveru :)
|
Quote:
Da li je Steinberg negde oficijelno izneo informaciju da je audio engine u C7 bolji i unapredjeniji nego u ver 5? :) Bez ikakve potrebe da podjebavam ili tako nesto..iskreno i nisam neki preterani fan 'digitalne komunikacije' jer se lako pogresno protumaci ono sto covek napise |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ne znam odgovor na tvoje pitanje, nije mi padalo na pamet da trazim pisani dokaz :) ali lako cemo saznati, obicno se javi Helge, technical manager koji je cesto na forumu i odgovara na pitanja https://www.steinberg.net/forum/view...?f=181&t=47168 |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Dakle, i ako nisam jos uvek probao 7icu, i razmisljam da li da je kupim, jer uveliko postajem Reaperovac, ono zbog cega bih je kupio je:
1. navika, jer radim na Steinbergu vise od 10 godina 2. Novi mikser 3. Built in efekti, channel strip itd, deluje ozbiljno |
Ja iskreno nisam primjetio nikakvu razliku između dvojke i trojke tak da mi je svejedno.
|
I na steinberg forumu se opasno zakuvalo po ovom pitanju, :) :) popularne li teme u svetu :)
|
Ja mislim ako bi mi svi ovde sa foruma sa steinberg foruma svi bili u jenoj sobi da se u roku 2 minuta posvadljai mozda cak i potukli.Ali da sacekmo prvo za neki dan novi update cubase 7.0.6 pa da vidimo dalje sta je bolje ili nije bolje.
|
A ne nema potrebe za nasiljem(mislim na fizicki obracun)..sigurno bi doshlo do rasprave..
|
Ne idu navijacke grupe bez nasilja nikako,nije to to.Mora malo da zavarnici ponekad,cisto da se zna :)
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Da pogledamo ovako - sta u stvari moze da se unapredi po pitanju 'audio engine' : - frequency/transient response - koji je savrsen u svakom programu - linearno od 0hz - 20k - phase response - savrsen, linearan - distorzija, THD - 0% u svakom programu - summing - odavno dokazano da tu nema problema Digitalni fader tj fader u svakom DAWu ima te karakteristike, 0% nekog karaktera, ne dodaje apsolutno nista, transparentno - ulaz = izlaz Jedina stvar koju mogu da implementiraju je da radi dithering prilikom svake promene bita, to radi PT dithered mixer i Samplitude - i cak posle toga sound nece biti nesto preznacajno bolji. |
All times are GMT +1. The time now is 05:58 AM. |