![]() |
Re: Logic Pro X
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Atari 1040ST i Logic v1.7... beat that! 8-) Taj spajk o kome priča? je jo? jedna od stvari na koju se masovno ?ale. Moguće da sa svojom ma?inom ima? vi?e sreće od ostalih... A za ono hendlovanje grafike, gaina i relativnog gaina - nisi me ubedio... :wink: Nisi to ni probao, je l' da?:rolleyes: |
Na kraju ce cubase 7 biti softver godine :)
|
Quote:
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2 |
Quote:
Sve u svemu,uredno nastavi sa exploatisanjem dragog nam DAW-a kao sto si i dosad i videces...bas je gusht sad! ;) pozz |
Quote:
|
Ostajem na 10.6.8 i Logic 9.1.8 jos sledece 4 godine...
|
Radi 9.1.8 i na 10.7.4 ;-)
|
Quote:
Ono ?to me zanima je: kada selektuje? audio region, u njegovom "Inspector box-u" (gore levo) ima? i polje "gain". Prati? me? Kada menja? vrednost tog gaina, waveform menja ili ne menja prikaz? Takodje, ako selektuje? nekoliko audio regiona (od kojih jedan ima gorepomenuti Gain npr. +2 dB, drugi -3 dB, treći -7 dB, itd.) i u Inspectoru (koji verovatno u tom slučaju prikazuje zvezdicu, jer su različite vrednosti) povuče? Gain za +2 dB, da li su NOVE vrednosti +4, -1 i -5 dB, ili je sva tri audio regiona "poravnao" na +2 dB? Kad se već uhvatih tog prokletog Gaina - da li su povećali rezoluciju, odnosno da li u Inspectoru postoje manji koraci od 1 dB? 'Ajde proveri, pa javi... |
1 Attachment(s)
Takvu su glupost napravili da prosto ne mogu da verujem .. na mbpro 13 ne vidi se ceo program .. ne vidim kompletan workflow, a ne moze da se "smanji" da bude na 13ici od ivice do ivice .. neverovatno kakav promasaj :mad:
screen je u full size |
A full screen mode?
|
postavio sam screen koji je u full pa pogledaj .. ni ovako ni onako .. moram da pomeram program da bi video sve.. Kakav propust :banghead:
|
jaoooo :banghead:
Svejedno full screen mode u logicu (kojim vole da se hvale na svim fotkama) ionako nije koristan ako cepas precice (esc+...) haha, odmah si escapeovan :banghead: hahah |
Quote:
|
nope , ne radi /?/
|
Bar su fejderi lepi... ba? izgledaju "pro".:rolleyes:
|
pa sta bi ti hteo za 199$ :nosepick:
|
Pojma nemam, ja sam najvise vremena proveo radeci na ver 8, a jako malo na 9. Osmica mi je omogucavala da uradim sta god mi je trebalo.
Ovo je bas kako Ogi kaze, update za mladje, sa eye candy GUI (meni licno malo pretamno deluje). Klasicna lozana na nove verzije i update-ove iako se ne secam da je nesto falilo songovima koji si bili radjeni cak i na ver 5 :) |
Vec krecu glasine kako X bolje zvuci od 9 :D
Trebalo je samo da se skoncentrisu na performanse i da moooozda malo dorade UI... Meni je najfunkcionalniji bio Logic pro 7, pre nego sto su presli na ovaj glupi UI look u 8 i 9 verziji... |
Quote:
:D8-) Ne znam kako da vam opisem osecaj ali , i dalje je to Logic ali nemam taj osecaj kada ga upalim - Kao da je neki Studio One sa ogromnim ikonama i menijima ili slicno. Inace, po meni je GUI losiji nego prethodni. 8-ica i 9-ka sa onom svetlo-tamno sivom kombinacijom izgleda mnogo bolje , isto tako i manje naguzvano... Probajte prebaciti screenset, videcete da za Logic X treba vremena da sve iscrta dok je na 10.6.8 i Logic 9 sve instant. Nikada nisam probao 7 ali korisnici kazu da je imao najbrzi odziv. |
Ruzniji GUI nisam video odavno. Odabrali su g*vno boju. Bravo Apple
|
Quote:
Pravo da ti kazem.ja sam to slabo i koristio,tako da meni to nesto i ne smeta.. Inace,stabilnost je i dalje vrx vrxova i jedina stvar koju izgleda nisu jos resili je da kad posle restarta pustas arr,opet bar dvaput iskoci da ne moze da "prati" al posle je sve kul... :wink: |
Dobro je kad bar neko ima da je zadovoljan :wink:
|
Quote:
|
Quote:
Logic je, na?alost, prestao da bude ozbiljan učesnik DAW scene. Nisu ti "propusti" u programu ne?to za čime ne postoji potreba korisnika, ili ne?to ?to je prekomplikovano za implementaciju. Steinberg ODAVNO ima (do skoro mi je bilo te?ko da, kao zakleti Lod?ikovac, to priznam) gomilu pristupačnijih protokola i alatki koje ubrzavaju workflow, svi ostali (uključujući i Digital Performer, koji je va?io za ubedljivo najsporiji i najneintuitivniji DAW) su te neke "obične" stvari uveli bez ikakve pompe i predstavljanja kao "breaktrough" pobolj?anja. Ova prepotentna ?gadija predstavlja NOVU VERZIJU, ne čak ni apdejt, posle 4 (ČETIRI, za ove sa jeftinijim kartama :grin: ) godine, sa na?minkanom grafikom i MIDI FX-ovima?! :banghead: Bez "32bit plug-in compatibility"?! :banghead: Bez mogućnosti da memori?e? Channel Strip sa kompletnim rutingom?! :banghead: Sa fensi fejderima i ugradjenim EZ Drummer-om?! :banghead: Cela dana?nja muzika se vrti u ~2 dB, a najmanji korak za brze korekcije gaina je 1 (JEDAN!) dB?! :banghead: Ako otvori? Kontakt sa 16 outputa, rodi? mečku da naredja? Aux-e da mo?e? da miksa? (bubanj, npr) kao čovek (i to ne mo?e? da napravi? kao preset)?! :banghead: Mislim da je (kao ?to su mnogi nagadjali) trebalo da naprave LogicX samo kao aplikaciju za iOS telefone i tablete, bez podr?ke za Android. Taman da omladina ima čime da se zabavlja dok čeka prevoz do ?kole, umesto da igra "Angry Birds"... |
skontah ja da nesto ne stima cim je 200$....
|
[QUOTE=Ogi;348651]
Bez "32bit plug-in compatibility"?! :banghead: Vreme je da pocne da se koristi memorija koju smo kupili i da se batali 32bita. Ako otvoriš Kontakt sa 16 outputa, rodiš mečku da naredjaš Aux-e da možeš da miksaš (bubanj, npr) kao čovek (i to ne možeš da napraviš kao preset)?! :banghead: Moze,kao Track Stack...i vec sam napravio par komada (bas za bubanj). :wink: Mada je moglo i ranije samo na drugi nacin a to je da uvezes iz drugog projekta i da biras sta uvozis i kako...mada je Track Stack brza varijanta! |
Super je ta priča "vreme je da se koristi memorija, 32 bita su pro?lost". Aplikacija radi u 64-bitnom okru?enju, a to je jedino bitno za iskori?ćenje memorije o kojoj priča? - plug-inovi sa time nemaju veze. Opet se vraćam na priču o korisnicima, da li je aplikacija namenjena ljubiteljima (amaterima) ili profesionalcima (ljudima koji od toga ?ive).
Logic, iz verzije u verziju, mi oduzima sve vi?e vremena... i to za proste zadatke, koji se podrazumevaju u svim ostalim programima. ?teta... |
Ima samo jedna boljka,al to nema veze sa X-om,problem datira jos od 9-ke a to je da mi par Waves plugova rusi Logic (Redd,Kramer PIE itd..). :mad:
A za ono sto rade ti plugovi su prilicno specificni i korisni,inace bi me bolelo uvo. Tih problema nema u VST ili RTAS,proveravao sam! Aj ako je neko imao i uspeo da resi taj problem,bio bih zahvalan na resenju... ;) Verzija OSX-a je 10.8.4 i poslednji Waves. Tnx p.s. Jos jedan OGROMAN plus za "X",kada ti zakuca zbog npr neceg takvog Logic,napravljen je novi AutoSave koji pamti sekund pre pucanja sve kako je bilo. Tako da.. No More Fear... :) |
Ja recimo nikad nisam imao problema sa Waves plagovima. I "onim" i regularnim. Koju verziju koristis?
|
Quote:
Sad sam malo izguglao da Nvidia graficke imaju neki zajeb sa Waves-om u Logicu i kao,alternativa je da se predje na integrisanu grafiku ako je 64-bitna (a moja jeste),al nesto mi se to ne radi...nadam se da ima neko drugo resenje... :rolleyes: |
Neka mi neko sad da savjet, da li uzeti ovaj X, ili nabaviti 9.11? Bitna napomena, na PC cu staviti Mac OS kao second boot, i tu ce ici Logic.
|
Ovo ispada kao sa Final Cut X-om...svi su odlepili koliko su ga pretvorili u neki soft za početnike u odnosu na FCP 7.
Meni je iskreno ?ao ?to čitam ovako lo?e kritike. :( Do daljnjeg se ne mrdam sa 9.1.8. |
Quote:
Jbg. zao mi je sto ti ne mogu pomoci :( |
Quote:
nije bilo nikakvog "razdvajanja firme na Cubase i Logic": Notator i Creator nemaju veze sa CuBaseom tj. sa firmom Steinberg. C-Lab je napravio Creator, zatim Notator. Razdvajanje je bilo unutar C-Lab-a: programeri C-Lab-a su oformili Emagic i izbacili Notator Logic baziran na kodu Logica... |
hmm . zasto mi nema nista od efekata instaliranih u logic pro x?
waves v9r11, soundtoys4.0.2, lexicon ni jedan nece, :( pa sta cu onda ovde koristit? sta radi, ? od milion efekata nemam nist |
nasao sam nesto isprobacu kasnije, odoh radit, ako ko ima vremena nek isproba
http://www.macprovideo.com/hub/logic...in-logic-pro-x |
Quote:
|
Predji druze na Studio One, tamo ima sve i radi sve.
|
Quote:
Logic ne prepoznaje ni VST, ni RTAS pluginove. Trebaju ti ili AU verzije pluginova, ili npr. ovo: VST to Audio Units Adapter http://www.fxpansion.com Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 09:44 PM. |