![]() |
Re: Battery 4
Sory..sory...i opet sorry!:banghead:
Upravo sam zbog sile usporedio B3 i B4...trojka mi je davala cudne zvukove sa kikom i snerom..i ja instaliram 4 i ucitam Libary kad ONO drugi bubanj. Komplet promjenio sliku..i kad poceo podesavat razlika je dan i noc.:ups::grin: Radi se o Acoustik library-pop! Ako se kome da neka provjeri..ja sam iznenadjen! Znaci...ipak ne treba sudit na prvu ruku..treba pomno proucitnesto pa tek onda kritizirati!:da: Ja se zato i ispricavam..i necu vise to ciniti..mame mi!!:wink: |
Quote:
Ova verzija je namjenjena izvačenju para a ne značajnim promjenama. A što se tiče "boljeg" i "lošijeg" zvuka na današnjim samplerima (besplatnim i komercijalnim), poprilično sam uvjeren da se radi samo o placebo efektu ako su isti semplovi korišteni. |
Quote:
Probaj napravit usporedbu kao ?to sam predlo?io...ako si proćitao.! Ja bih i poslao uzorak ali znam da bi bilo ono kao to si ti malo pafarbao ili tako nekako. 8-) |
Quote:
Mozda se u Battery-ju 3 na tom cell-u nalaze jedni efekti, a ovde na 4, drugi. Sami efekti jesu bolji i prosireniji je izbor, sto je odlicno, ali ako uzmes potpuno suv cell, ako stavis kvalitet semplovanja na oba - high quality - uveren sam da ce oba dati potpuno isti zvuk. Ako poredis vec obojeni set, to je onda druga prica. Ocekujem i verujem da su efekti bolji u cetvorci. Ili su bar - drugaciji... |
Quote:
Naravno da sa probao isti cell i u trojci i u 4 podesit indemtićno i podesio sve parametre isto i kad drmne? napr. kik na suho osjeti se razlika (dodu?e mala) da je u 4 jaći i direktniji(??!) ALI kad poćinje? sa efektima u 4 razlika se drastično mjenja u korist 4. A to se naroćito osjeti u komplet batteriji kao ?to sam i napomenuo recimo "Pop kit" iz library B3 potpuno drugaćije zvući u 4..pa ćak i na suho.Probaj ako ikako mo?e?...JER i ja sam bio na poćetku ovog foruma na tvojoj strani...izgledalo mi samo u?minkavanje. Probaj!:da: |
Ma nisam nista potcenjivao, samo pokusavam da shvatim da li si testirao na pravi nacin i da li se razumemo oko cega diskutujemo...
Evo sad sam probao opet - A/B test - banka je Pop Kit Demo, totalno isto zvuci... Cak i po jacini. Aj okaci neki export ili nesto, mozda kod tebe stvarno ima neki drugi zvuk (bag ? los sempl ?)... |
Quote:
pa onda Filter itd...istu stvar napravi? sa 3 podesi? parametre kao i u 4 i....:lick: Poslat cu uzorak cim stignem. |
Quote:
A ionako mozes da stavis svoje plaginove na posebne izlaze, tako da nije toliko vazno to sto su ubacili bolje procesore... Msm - lepo od njih, ali da li vredi extra $$$ ? Naravno - ovo o $$$ se odnosi na neko virtualno trziste u nekoj virtualnoj zemlji gde je sve legalno, sve funkcionise na nivou drustva i tako dalje :banghead::rotfl: Definitivno vredi dodatnih par MB preko neta :da: |
Quote:
..a ja se ubijam da postavim link na soundcloud.com ..e sve nešto ne štima ..izgleda da me neki virusić j...e !:) |
Quote:
Ajd molim te objasni.. Pokusavam da instaliram na jednoj xp masini battery 4. Treba li da sa nekog drugog win7 kompa prekopiram te extractovane fajlove ili? |
Epizoda istog pisca kao u serialu NI Absynth.
Primijenjena likovna umjetnost. |
Quote:
|
Alfom imash pravo ali ipak absynth je sa onim bojama iz 1 dobar.(emotivno sam vezan za te boje).ljudi pa dobra je i 3,mora da se ima sve najnovije,ma svaki update..hehe..shala na stranu jel bash dosta zahtevnija od 3 i taj kompresor izgleda dosta ozbiljnije(da se ne troshi uzalud cpu,ja 3 upalim bar 5 i cpu miruje)
|
Quote:
NAKON TOGA UPDATE >DATA>OFFLINE>1D06A9E1>ABE085D9>Battery 4.exe> COPY U DIREKTORI BATTERY4 DLL FILEOVE COPIRATI ISTO U BATTERY DIR IZ DATE. a BATTERY.DLL U STEINBERG VSTPLUGIN |
aman nece da se pokrene instalacija zato sto je xp :)
|
Meni je uspjelo..
@Alavuk ne pokreces 4.0.1 apdejt, vec desni klik/explore i iskopiras stvari iz pomenutih foldera tog update-a u maticni battery4 folder i u vstplugins folder. |
ok mada mislim da ni obicna instalacija nece da se instalira ... sdad imam nesto vremena pa cu ovde na ovom net kompu da isprobam to ...
|
radu bageru ! :D
|
wooow , ovi interni efekti (transient,compresor i saturacija) bas ustedjuju vreme ...
|
Re: Battery 4.1.1?
Update 4.1.1..dali je itko probao..i kakva su poboljšanja ispravke ..stabilnost.?
|
Nece da mi radi verzija 4.1.2 a ni jedna ranije u Cubase 7.5.
Standalone radi ali u CB ima neku VSTBridge gresku. da li jos neko ima ovakav problem. Win7 64. |
Meni radi 4.0.1 ali u Cubase 7.0.7
|
Probaću onda 4.0.1.
Sent from my GT-N7100 |
1 Attachment(s)
Nece ni ta verzija isti problem.
|
4.12-64 (pre neki dan uradio update) win764 , C7.5.10 64 .. radi bez problema
|
Neće ni taj 4.12 ista poruka + vst bridge problem.
Sent from my GT-N7100 |
1 Attachment(s)
Hmm.. ko zna sta je.. sve radi normalno .. mozda da vratis backup ..
|
Vratiću. Mada nisam imao 4 instalirano do sada. Bila je trojka.
Sent from my GT-N7100 |
Ako ne radi probati ovo..
Ići na: REGEDIT > My Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Native Instruments\Kontakt 5 SNO treba imati reg broj..ako nema? SNO onda ga izradi? i upi?e? reg_sz ....sr.br koji ima? na Standalone verziji. Mislim da sam razumljiv:wink: I trebalo bi da radi. |
Probaću. Mada mislim da je do cubase-a neka gre?ka. Obrisao sam sve putanje ka vst i fx instr. I sada učita jedva battery ali opet nije stabilan. Koči i jako je spor u odnosu na standardne.
Sent from my GT-N7100 |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Kod mene isto radi bez problema kako vidite.
|
...:confused::confused: neznam u chemu ti je problem ali ocito da je!
Meni radi update 4.1.2 i na W7 i na XP cak mi se cini da na XP-tici nekako pitkije...nije za vjerovat al kad sam se pokusao prebacit na W7 doziveo sam hrpu negativnosti...bukvalno hrpu (da ne nabrajam)..tako da sam opet u sigurnom okruženju XP-a...i plovim dalje!:D |
Meni je win 7 64 već du?e vreme. Ima tu dosta stvari koje se moraju poklopiti. Po meni je jako bitna ploča i cipset.
Sent from my GT-N7100 |
Treba uvek imati pri ruci dobar program za deinstaliranje, tipa Your Unin-staller.
|
koliko god mi je mrsko bilo preci na win7 64 bit-a sa xp-a , sve radi kako treba ...i mrzim sto cu ovo reci ali win7 je podosta stabilniji os od xp-a ...
|
Quote:
Ima ih cela kolona...zadnja mi je na "Your Uninstaleru"..kad briše iz registra ne pokazuje mi da mogu skrolat prema dolje već te opcije i nema?? I to ista stvar na dva odvojena compa.:banghead: |
BATTERY 4 je postao sastavni deo svakog mog aranzmana. Jednostavno, moze sve sto mi padne na pamet. Svaka cast NI!
|
Kad sam presao sa 98ice na Xp progledao sam, kad sam presao sa XP-a na Win7 progledao sam jos vise... Pre 3 i po godine sam instalirao Win x64, djubrio, instaliravao, deinstaliravao, svasta radio radi kao sat !
|
4 Attachment(s)
Dobro bi mi dosla mala pomoc, mada ja mislim da je ovo bug.
Naime imam midi sekvencu gde je na noti C hihat, a na sledecoj C# cymbal, dodelio sam prvom padu gde je hihat voice grupu 1 i stavio voices 1 a drugom pad grupu 2 i stavio voices 1, zelim da sve svira monofono ali da chokuje samo sebe unutar voice grupe, cymbal da chokuje sam sebe, i hihat da chokuje za slucaj da postoji neki rep ili tail. Medjutim, kad pustim plej baguje, i ako sam odvojio voice grupe i dalje ova dva pada choke-uju jedan drugog. Evo slika da vam bude jasno Pomozite za ime Boga :D EDIT: Otkrio sam problem, na Voice Groups postoji prva opcija odabira koja se zove KIT, ona mora da bude makar onoliko koliko ima padova ako necete da se note chokuju medjusobno, to je globalni voicing celog kita. Eto problem resen :D EDIT: Nisam siguran da li se sve vidi, ali je na prvoj slici prvi pad na Voice grupi 1 a drugi je na Voice grupi 2, oba su voices 1 jer zelim da cokuju sami sebe unutar svoje voice grupe |
All times are GMT +1. The time now is 02:34 AM. |