![]() |
Re: Zeljko Joksimovic uradio Pop - House (al' zamalo!!)
|
Quote:
Quote:
(Zeljkova pesma na iTunes-u nema rejting jer "nema dovoljno glasova" i nema komentare, upravo pogledao.). Bilo bi super da je taj clanak tacan, nemam nista protiv Zeljka, ali kakvi su ovo dodjavola tekstovi? Placeni? |
Quote:
|
Quote:
Bio sam "upleten" u par takvih bombasticnih clanaka ! ahahahahahaa da da...ljudi sirom sveta kupili pa slusaju...ahahaaaaaaaaa.. |
znaci svasta se radi u svetu tj. kod nas hahah, nisam znao auuu
|
Quote:
|
najbolje je bilo kad sam svojevremeno uradio 2 remiksa za neke Bob Marley pesme, kad su me neke nase novine pitale: "recite nam nesto o saradnji sa Bob Marlijem?" :shock::shock: :banghead:
obavesteni su do jaja !! |
mogao si da odgovoriš: pa... uh... to je bilo jedno nevidjeno iskustvo!
:D |
Quote:
Btw, ja sam mislio da je taj Telegraf neka ozbiljna novina, sudeci po imenu. Tek sad vidim da je to neki "portal" (Srbija i portali...) za kog pisu sve sami nepismeni idioti. Ne cudi me vise uopste cela prica o Zeljku i "ajTjunsu". |
|
Hahahaha....mislim.....seljaci
|
Quote:
|
Ko je u zivotu slusao samo Evroviziju (Beoviziju, Beosong...), Ilidzu i Split '78 - 85, poznajuci veliko stvaralastvo Sergeja Cetkovica, Leontine i Amadeusa, naravno da i ove pesmice Zeljka i slicnih zvuce fantasticno. Uostalom, ukusi su razliciti... Ko voli Coldplay, tesko da Zeljkova evrovizijska pozajmica moze da prodje. Ko slusa Muse ili Rammstein, tesko da moze da podnese ovakve zvuke. Samo, ipak na iTunes ima malo vise skidanja Muse od Zeljka. To mozda ne znaci nekom odusevljenom fanu odavde, ali u evropskim i svetskim razmerama... Nisu The Beatles i Kraftwerk slucajno uticajni bendovi (i mnogi drugi). Otvorite usi, pokrenite slusnu dekontaminaciju, pa ce i Moje i Vase 3 i Zeljko i ostali postati ono sto i jesu - lokalni herojcici i produkti lokalne stampice i novinarcica koji bi da se ogrebu za free klopu na promociji...
|
Nisam citao ostale komentare ali prepostavljam da je palo zesce pljuvanje po svakom osnovu... Ono sto meni najvise para usi ovde nije produkcija koliko tekstovi i nacin na koji su otpevane obe pesme. A sto se tice arr i produkcije skoro da mi je ok ,pa sad ako po vasem misljenju ne lici na Guetta-u ili ne znam koga vec ne znaci da nije dobro.... recimo da je to novi podstil u house muzici(takozvani srpski house) i ovako ih ima bezpotrebno puno.
|
Kasnim, ne stizem, ali ne mogu da propustim da domlatim
Uzdati se u ovog lika i njemu slicne da treba da edukuju populaciju sta je dobro a sta nije je totalni non sense, ti sablonski trendy slager izvodjaci, iako uvek prisutni, su beletristika muzike koja se primarno dovija najnizem ciniocu - 99% show biznis 1% umetnost. Ne sporim da znaju znanje, da imaju opremu - samo nisu gladni toga da ostave trag vec da obezbede sebi materijalno blagostanje te im je produkt takav kakav je, prazan, dosadan, prezvakan. I ako vec pricate o nekakvom house pokusaju, Karleusa (koja je takodje prolazni materijal naravno) je to mnogo ranije >zapljunula<, neki faithless fazon recimo.... To sto ona druga strana ne dobija dovoljno prostora nema veze sa tezgarosima, medijskim kucama, satorima i prasicima - ima veze sa onima koji bi to mogli da sprece a ne sprecavaju tj ne prate da li postoji balans. Na srecu, i Darkwood Dub i Partibrejkersi i Goribor i manekeni Bigza i ko zna ko jos stignu nekako do usiju koje su zeljne da cuju i prenesu aktivnom mozgu koji preispituje, uziva. Srecom sada postoji internet mada su generacije koje su stasavale 90' ih osakacene. |
Baš volite da opletete. Što bi DaBear reko "'al zamalo" da nasekirate Željka. Na stranu POP HOUSE, trt,mrt ili ostali muzički pravci i krivci, pesmica se širokim narodnim masama dopada (dal na žalost ili ne,al tako je). Dal je možda stvarno samo on lud a ostali zbunjeni, ko će ga znati. Činjenično stanje je da ulicom omladina pevuši ovu pesmicu. Ima on njuha da stvori svoju muziku koja ima pristalice i od toga može lepo da živi i ko se muzikom bavi ili želi da se bavi i da je komercijalizuje eto, bar može od njega da uči. Možda se nekome (brojka možda velika) ovo ne svidja što kažem ali učite od njega, možda vam se posreći. Verujem da posle ako opet neko počne da pljuje po vama kad izučite zanat i postanete drugi Željko to neće da vam smeta, imaćete dovoljno parica da njima zapušite sebi uši i da vas ne zanima mnogo što neki mlate po vama jer toga uvek ima i biće.
Još da se samo Željko seti da sa Karleušom udje u duet, to bi tek bilo ludilo, mrak (valjda sam potrefio ove mladalačke izraze). |
Kaooo ferariiiii!!!...
|
Ovako se to radi .. i jos jedan domaci za pljuvace :rotfl:
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/5tjfr3in-1Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Quote:
Necu da ulazim u to sto je ovo vez 1000000 prezvakani mediteranski / balkanski sablon pop...mladi Zdravko Colic sound-a-like... To je nasa muzika i ne treba sad menjati po svaku cenu.... |
Quote:
|
Uh...sm58 nikad bolje nije zvučao...:wink::D
|
Quote:
Ma meni je smešno kad neko ko je u duši narodnjak i njegovo prirodno stanje svesti je "narodnjačko" pokušava da se oproba u različitim pravcima i pritom se trudi da zazvuči svetski... Prva verzija a la Guetta /totalno bezveze i nespojivo/ pa ovaj drugi deo acoustic verzije u "gospel"-u... :da: Mada vidim da njega isti ti natural narodnjaci doživljavaju kao idola i puštaju tečnost na sve njegovo. Od njegovih stvari koje sam čuo jedino mi se sviđa "Lejla", mada tu je aranžman bio presudan... e sad ne znam ko je radio isti ali ako je mr.Armonika :harmonikas: onda bravissimo... |
"Lejla" zvuci fantasticno zato sto ju je otpevao fantastican vokal! Taj covek (mislim na Mata-Harija) bi mogao sam sa gitarom da izadje na scenu i otpeva tu pesmu i opet bi zvucala perfektno.
Bolja je ova "acoustic" verzija. Cudi me da se opet stavljaju semplovani gudaci... to je bas steta... |
Quote:
ali moram priznati da ova verzija ima vishe smisla od one originalne |
Pljujete jednog od najvecih autora na Balkanu.Tipicno za nas.
|
Quote:
Aj sad se lepo izvini i bice ti oprosteno :wink: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Budite bolji izvolte..:grin:
Ova tema od svog nastanka pretenduje da zavrsi kao sto je sada zavrsila :D http://cdn1.iconfinder.com/data/icon...s/512/lock.png |
Tema je odavno bila za lock, pa koristim priliku da ovim postom samo zahvalim Ivanu sto je on to ucinio :) .
|
All times are GMT +1. The time now is 05:23 AM. |