![]() |
Re: Ima li upgrade pravog smisla u datoj situaciji?
Hehe, vrlo je moguće da Sonar negde "hvata krivine". :D
Nikola, evo proradio je i kod mene juče (i sa 32-bitnom verzijom i 64-bitnom). Kada sam probao demo pre neki dan, jednostavno nije hteo da radi. :) |
Ljudi, gde uopšte u BG-u (Srbiji) može da se kupi RME HDSP 9632? U Artistu kažu da kod njih nema već neko vreme, drugi ni ne drže na sajtovima .... :confused:
(Može i na PM.) |
1 Attachment(s)
Dakle, nema kod nas da se kupi HDSP 9632? Doooobro .... :grin:
Hajde da probamo ne?to drugo. Hajde da probamo da nađemo ma?inu koja mo?e da vozi novi projekat iz atačmenta (treba staviti audio fajlove na audio kanale i mo?da zameniti neki od sintova nekim drugim .... ako neko nema neki od ovih sintova, ili ga mrzi da instalira). Po mogućnosti, da ga potera opu?teno, sa relativno malim procesorskim zauzećem i latencom od 5ms ili manje. Moj sirotan kad se overklokuje na 3.0GHz i kad se latency postavi na 12ms (blago i povremeno pucketanje) ili čak i vi?e, mo?e ovo nekako da izgura, ali nije ba? veselo! Trebalo bi da jače ma?ine ovo mogu da izguraju bez problema, ali ako ima dobrovoljaca, hajde da ipak proverimo. |
Probao ja da skinem fajl, al ne ide :cry:
Mogu ja da otvorim pesmu i ubacim svoje wavove, ali nemam pojma sta si koristio u kontaktu, nije isto da li je 16 instrumenata u multiju ili 2... Sta si koristio za kontakt - koju banku ? Mogao si semplove da spakujes u folder zajedno sa ovim fajlom... E, da. Kao i predhodni i ovaj nema extenziju, zove se nesto testrumski_temp i treba na kraju da se doda .rar ili .zip. Meni nije frka da to uradim, al nisu svi ovde hakeri :rotfl: A sto se tice RMEa... Pa vrtelo se jedno sto puta bas ovo po oglasima na Rumskom... Sacekaj, mozda se pojavi jos koja... |
Quote:
(U životu nisam isključivao prikaz ekstenzija u Windows-u, tako da, moji fajlovi imaju ekstenzije. :D) Mogao sam da spakujem fajlove. ali moji neki bezvezni snimci gitare koje koristim ovde su po 50-60 Mega. Stvarno mi nije palo na pamet da je drugima ikakav problem da potrpaju nekakve Wav-ove na audio trake (ionako je sve maltene skroz utišano, tu su samo da povećaju opterećenje). Čas posla za uraditi, a time ne opterećujemo upload/download. E, sad ..... u Kontaktu je samo jedan Scarbee MM Bass (ti, ako ti bude malo, stavi i dva Galaxy klavira pride ili nešto još "gore" :D). To baš ne znam da li sam mogao da spakujem. :) Edit: A, za RME ..... nije valjda da smo ponovo došli do toga da najosnovniji PCI RME ne može da se kupi kod nas, regularno u radnji (msm, koliko znam, držali su ih ranije Artist i Sky Music)?! Pa, dobro, ako je tako, čekaću oglas. |
Nemam pojma kako je sad (dal ih ima/nema) mislim na RME liniju, a nesto mi je cudno da ih nema u citavom bgd.. Ja sam moj kupio u sky music regularno (dosta davno, priznajem). Probaj da kontaktiras par firmi, ne kosta te nista..
|
Ma, ne ko?ta me, naravno. Ali, čudi me da niko to na sajtu ne dr?i.
Osim ovoga ..... http://www.megamusic.rs/www/singleitem.php?id=1470 :D Razmi?ljam ovih dana ba? dosta o tome koliko moj siroti EMU "puca" sa latencom od 5ms kada opterećenje procesora pređe maltene 50%. RME koliko čujem i čitam ne puca i ne krcka ni na 90%, tako da to zvuči kao prava stvar! E sad, jedino ako RME sam po sebi ne opterećuje procesor vi?e nego EMU (u smislu recimo kad se i jedan i drugi podese na recimo 3ms), ali koliko znam nije tako. :confused: |
Zvao danas sve ranje koje su mi pale na pamet.
Nigde ništa. Edit: Fazon je zapravo što niko nije bio u fazonu, "E, nema sada, ali dobićemo sledećeg meseca/eventualno u maju", nego je bilo nešto tipa, "Mi to (više) ne držimo, i ko zna kada ćemo i kako ...." |
Pošto smo u ovoj temi spominjali Korg VST instrumente, samo da kažem da su se konačno pojavile 64-bitne verzije.
|
Jučer sam iz zajebancije u FL Studiu na integriranoj kartici i i7 3770k pokrenuo 5 x Diva (Divine postavka, default preset). Svaka traka je imala akord od 6 tonova. ?estu vi?e nije podnijela kartica. Opterećenje procesora je bilo cca 32%.
Kad mi se vrati MBox 2 pro, probat ću opet pa javim ako koga zanima. :wink: |
ako još uvek nisi našao 9632, javi mi se na private
|
Hvala, ali trenutno (zapravo, najverovatnije bar do proleće sledeće godine), kupovina 9632 nije više aktuelna. Istrošio sam se za komp (i koješta drugo), tako da sam po tom pitanju dekintiran.
Upgrade kompa mi je definitivno bio mnogo potrebniji. Za modelovanje i renderovanje uvek dobro dođe više resursa. Imam jednog prijatelja koji živi u Japanu, i jednom sam ga pitao (ili mi je jednostavno sam rekao), za one papirne zidove. Tipa, kakvu privatnost čovek može da ima sa papirnim zidovima? On mi je rekao (citiram), "well, they just decide that paper walls are privacy". Tako sam i ja isto "odlučio" :grin: da ne primećujem da Q6600 ne može baš da pogura bog zna koliko, i posle apgrejda sam prilično "progledao". :) Što se tiče mog amaterskog bavljenja muzikom, recimo da sam jako zadovoljan onim što mi je i7 doneo. Jeste greota da se ne koriste resursi procesora zbog toga što 0404 krene da puca kad procesorsko zauzeće dođe do (tipa) 47-48%, a latenca je 5ms. To u meni izaziva prirodnu želju da u računar stavim zaista pristojnu zvučnu karticu. Ali, i sa pola snage procesor može podosta, podosta, podosta da izgura. Naravno, u toj situaciju ima već puno stvari koje su uključene, pa nešto može da se privremeno isključi, pa da se sistem rastereti tako, a da se to i ne oseti previše. Za miksanje može da se digne latenca itd, tako da je za sada sve cool. |
All times are GMT +1. The time now is 10:18 PM. |