![]() |
Re: Kucni studio
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
. . . . . . . . . . .koje to bude zanimalo. :D Quote:
Ovde smo da razmenjujemo iskustva, Nenad (NLP) i ja smo aktivni moderatori ovog podforuma, sto ukljucuje i odredjeni stepen urednistva, gde ako moze biti novog sadrzaja, ne stidim se da ga trazim od posetilaca (ali ne za sebe, ne cinis meni licno nikakvu uslugu), to je razlog zasto ja trazim slike od tebe, makar mi licno ne trebale :mrgreen: |
Sto ne radi ovaj "brzi odgovor"??
Pa dobro Boggy, kazes mi da ne trebam traziti mane u postu Nenadovom, ali ne mislim da je pametno sumnjati u neadekvatan tretman na osnovu jedne slike...ali OK, ne zatezem nista. Sto kazes nekad se translacija lako gubi u ovom cyberu.. :D Ok, idem da stavim onda temu sa linkom na taj site gdje sam dokumentovao izgradnju. Sva pitanja i kritike ( ne mogu trazitri konstruktivne, jer je konstrukcija davno zavrsena jeli..:D:D {Znaci mozete me "izresetati"}) dobro dosla. Gle duple zagrade..:rotfl: A inace, jel posjecujete ovaj studiotips.com ?? |
Quote:
Quote:
Sto se tice "resetanja", niko tebe nece resetati, jer ti se taj studio svidjao, ako se ista bude pisalo, pisace se zbog ostalih clanova i citalaca... ako to tebe ne bude zanimalo a ti preskaci "dosadne" delove gde diskutanti dave i gnjave :D :da: I mozda je bolje da linkujes slike direktno na rumski... malo po malo... link na drugi forum je diskusija na drugom forumu... ne ovde... kako god zelis, na kraju.... Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
http://prorecordingworkshop.lefora.com/ (isto "HiEnd" forum, nema anonimusa, obavezno ime i prezime clana, Thomas (Jouanjean) je moderator, ulaz je slobodan :D) |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Xhotadi, evo kao sto sam ti obecao, da vidis prilicno ozbiljan studio/reziju velicine tvog prostora. IZvini za kvalitet, skenirao sam je iz knjige. Znam da sva ova difuzija vjerovatno nije opcija za tebe, ali vjerovatno je bliza realizaciji nego iznajmljivanje/kupovina drugog prostora, ako vec svoj studio ozbiljno shvatas. Sretno :grin: http://i224.photobucket.com/albums/d...ffusion001.jpg |
samo vi razgovarajte :D da li ja da maknem ove sundjere u moj studio pa da radim tako sve kod ne nadjem malo vecu sobu
|
senadinfaze nikako neču da se samo kritikuje, nego da se konstruktivno komentira (ako se hoče...).
Ako je takav stav svih strana onda se sve razume za?to je kod nekog projekta do?lo do kompromisa koji nije najbolje ili naoptimalnije re?enje ili čak blesavo re?enje pa i to se de?ava. Jeste nije mi materinji jezik i ponekad razumijem kakvu stvar pogre?no, nisam zlonamjeran nego ako ba? govorimo striktno o akustici da se zna ?to i kako, koliko ide preko interneta... Svi studii koje sam pravio imaju neki kompromis, neki veči (da ih uop?te ne odobravam) a neki manje koji u sup?tini nisu ni značajni. Pratim koliko toliko sve te pomenute forume, zadnju godinu dve manje, jer se ni?ta pametno ne de?ava (odnosno se ?ire kriva re?enja), ni?ta ne vidim pametnog, sve?ijeg... osim nekih tu i tamo primjera na svakih recimo cca. 5 godina... |
Quote:
makni da, ničemu ne slu?e, ?to ne bi i neka "te?a" zavjesa. Pjene absorbuju samo visoke te nekoliko srednje a te nam trebaju (moraju da se kontroli?u po pameti...) a niske da se smire koliko ide. |
Slazem se Nenad..Sve si dobro rekao, a za nesporazum, mislim da nije bilo zbog jezika nego nisam ja shvatio kontekst sta si rekao onako generalno.
A odlicno pises jezik koji ti nije maternji :). Pozz |
Hvala.
Zna? konstruktivno se je do sada izkazalo da en ide pa je skor uvijek destruktivno, ako pripomogne? toj materiji veoma bih bio sretan, i Boggy i ja ponekad več skretamo i reagujemo ponekad netaktno. |
Quote:
Snimanje bubnja nema apsolutno nikakve dodirne tacke sa akustickim merenjima osim sto se u oba slucaja koriste (nekakvi) mikrofoni. |
Quote:
|
sad cujem nekako vokal nizak S se cuje mnogo mislim da cu moci sad bolji miks da uradim ili gresim
|
Quote:
Sad kada si poskidao, pocni da pravis difuzore kao na onoj crno-bijeloj slici. :) |
Quote:
Pre difuzora mu barem trebaju "super chunk" bass trapovi u uglovima kao kod tebe na slici, jer kasnije nece imati gde da stavi apsorbere kada ima difuzore. U tako maloj sobi ce mu trebati difuzori, ali kasnije. Ova soba na slici dole definitivno radi: http://akmedia.digidesign.com/digizi..._dzn_22386.jpg Ali se moze primetiti da u uglovima ima (iza polycylindric difuzora) i modex plate apsorbere (niskofrekventni "wideband" apsorberi)... a soba je neuporedivo veca i difuzori su izuzetno duboki... njihova apsorpcija ide jako nisko. Tako realizovano, to moze da radi, ali samo u velikoj sobi... u maloj ne, jer su sobne interferencije daleko vise izrazene nego u velikoj sobi, zbog vece blizine samih prepreka (manji je pad interferencija zbog rastojanja) Drzi se svojih iskustava, kada ih vec imas :D mani knjige sa "naprednim" idejama... :wink: EDIT: Neko moje "pravilo" je da iza difuzora mora biti bass trap koji barem radi ispod najnize frekvencije koja se difuzuje. To mora u maloj sobi jer nema mesta za natezanje "da li difuzori ili apsorberi", jer mora i jedno i drugo i to na istim povrsinama. |
Quote:
zve idem rucno ono na edit ma -3db ,ako mozete tu automatizaciju malo bolje da mi objasnite kako ide,ja probao malo on bas uzima vreme da sa misom nacrtas pa spusta jedan po jedan ,imali bolja opcija |
dali treba cjelu sobu sa difuzerima , a po coskovima da stavim bass trapove te koje imam, mislim na one dje mi je mikrofon te da iskoristim kao bass trapove
|
Quote:
Time dobijas sobu koja ima relativno dobro sredjen bass, dostupno ti je da to napravis bez preteranog znanja, a soba ne bude na kraju zagluvljena jer mu letvice vrate energiju visokih frekvencija nazad u sobu, u vidu difuznog zvucnog polja, koja ti treba da bi se osecao prijatnije i da bi imao bolju translaciju miksa. Eto, to je ukratko ono sto smo vec radili nekoliko puta na forumu, ali, priznajem, to je zakopano u dugackim threadovima i treba dosta citati da bi se razumelo. Sve ove teme su vec na sticky, i bice ti lakse da razumes i moci ces da postavljas bolja pitanja ako imas neko predznanje. http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28239 http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22682 http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36590 http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40164 |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Quote:
Razlike u osetljivosti odziva dva mikrofona su takodje irelevantne, posto se u sobi ne meri apsolutni SPL odnosno buka ili nivo zvuka, nego samo impulsni odziv, pa se od njega generisu ostale analize. ....a ja ti na to odgovorio: To sto si napisao bi bilo slicno necijoj izjavi da je sasvim svejedno koji ce se mikrofoni koristiti kao room majkovi pri snimanju bubnja. Pozzzzz |
Quote:
Quote:
|
4 Attachment(s)
vidim da neki to rade i od stiropora,dali su bitne dimenzije koliko treba da ima tih greda na koliko da se odrezu i tako to . i koliko bi takvi difuzera trebao da pravim za moju sobu
|
1 Attachment(s)
E, za ONU sobu poručili SSL od zida do zida, pa koliko kanala stane...
Ima još par fotki na http://www.blackbirdstudio.com (pa "Studios", pa "Studio C"... ne radi direktan link). Pozdrav, Vasa |
Quote:
Tako da zavese verovatno sklone samo za slikanje :banghead: |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
A mogli bi da stave jos jedan ovakav ali da ga okrenu naopako i okace na plafon. |
Quote:
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
Quote:
Evo prilazem odzive od dva primerka ECM8000 (moj + kolege sa Rumskog) plus moj M30 |
I moj Behringer je dobar i bez kalibracije a star je preko 4 godine.
Ne ka?em da mo?da da nisu ne?to počeli recimo da ?tede kod proizvodnje i slično. Kako god kalibracija ne ?teti i re?uje problem. |
Quote:
Tako se u pocetku slicno i moj ECM ponasao....jel ovo "slikano" u skorije vreme?....ako nije, probajte ponovo. |
aauu ono sto ja pitam niko ne vidi
|
Quote:
ostavi difuzore za posle... |
Bolje upotrebljavaj naravne materijale ako ?to je drvo, kamen ako ima? para te iskustva...
Nema univerzalnog odgovora. To je stvar zami?ljenog akustičkog dizajna, priporučenega vremena odjeke po standardima ako se ih mari itd. ... od svega toga je odvisna povr?ina, koje difuzore, koja dizajnirana frekvencija... daj malo čitaj molim te, ima? na izvolte: http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42121 Quote:
|
Tako je.
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:53 AM. |