![]() |
Re: Paypal (ne)dolazi u Srbiju | Rezime
Paypal odlazi iz Hrvatske :shock::shock::shock:
|
Ako sam dobro razumeo, ne ukidaju transakcije sa Hrvatskom nego lokalni razvojni tim.
Pozdrav, Vasa |
Može se otvoriti paypal nalog iz Srbije legalno , od juče, mada koliko će to da traje videćemo.
Sada ima drugi problem. Kupovao sam nešto ovih dana na ebuy.co.uk od tipa koji je iz USA. Sve sam platio, i stvarčicu i poštarinu (poštarina bila $49) ali posle par dana dobijem mail da se ništa ne može poslati iz USA ovamo, u njihovoj pošti blokirali. Vratili mi novac, i to nije bio problem ali sada eto i ovo. Jel još neko imao ovakve probleme? |
Za sada iz Srbije mo?e? samo da ?alje? novac, ne mo?e? da prima?, zapravo ne mo?e? novac koji ti je na PayPal nalogu da prebaci? na svoj račun u banci.
|
Quote:
Ovo je samo za kupovinu..stavis neku kintu za sitne narudzbe..a kad dodje prodaja - otom potom ! |
Quote:
|
Pa tako je i namenjeno.
Ti možeš primiti novac na svoj nalog, ali on je tamo "zarobljen" i možeš ga se osloboditi samo ako kupiš nešto. To je za početak tako, neki kažu da bi PayPal uzeo novac od nas pa onda da nam dozvoli da možemo isti i da primimo, ali to je budalaština, PayPal zarađuje na procentu od transakcije, a i mi smo mnogo mali pa smo malo i nebitni za te tokove. Verujem da je to neko od početnih ograničenja. Nadam se da će to uskoro rešiti, pa onda lagano i PayPal Master Card, koja je za sada dostupna samo u USA. Sad nema razloga da se nema legalan software... :D |
Quote:
|
Quote:
|
Oni imaju nesto sto se zove "balance" i tu stoji novac koji je u nicijoj zoni. Ne mozes da ga prebacis na svoj racun ali mozes da ga trosis (valjda). Dakle kad bi primao novac, on bi legao na balance.
|
Hmm, ajde da napišem i ovo jer mi liči da ljudima nije baš najjasnije kako ovo funkcioniše.
Posle registracije prijavljuete svoju karticu i kada prodje verifikacija (oni skinu neki mali iznos para i traže da ima javite koliko su vam para skinuli, na taj način potvrdjujete da je kartica vaša, ovo je ovako ako nisu nešto promenili, bilo davno kada sam ja ovu verifikaciju prolazio) vi možete kupovati. Da bi ste kupovali ne treba da novac postoji na paypal nalogu. Onog trenutka kada nešto treba da platite novac će biti skinut sa vaše kartice, dakle sa vašeg računa u banci (naravno ako sredstava ima), biće prebačen na vaš paypal nalog i odmah prosledjen dalje. Možete biti mirni jer je trgovina i plaćanje ovim servisom zaista bezbedna stvar. Ako i dodje do situacije da se trgovina ne obavi iz nekog razloga pa treba novac da vam se vrati, opet radi automatizam. Novac če biti vraćen na vaš paypal nalog i odmah prebačen nazad na vašu karticu, mada naše banke nisu tako brze u ovom slučaju pa će potrajati 5-6 dana dok ne vidite novac na vašem računu. KOd paypala je sve opet na 0. Za sada ako zaradjujete pa počnete da primate novac na paypal nalog isti nećete moći prebaciti na svoju karticu t.j. u vašu banku ali ga možete utrošiti da nešto platite što želite. Ako imate deo para na paypal nalogu i platite nešto što košta više, oni uzimaju prvo novac sa vašeg naloga koliko ima a ostatak skidaju sa vašeg računa (opet ako tamo ima para). Ja koristim banca intesu, tamo imam devizni račun i visa internet. Kada želim nešto kupiti pristupim banci, prebacim novac sa deviznog računa na račun koji je povezan sa visa internet karticom, na mreži tada izaberem plaćanje paypal-om, potvrdim da se sa plaćanjem slažem i oni odrade ostatak. Tako da na kartici u banci imam vrlo malo para 1-2 eura, na paypal-računu 0. Tako da je sve bezbedno. |
Ne ne, nema uplata, druga strana koja zeli da uplati izlazi poruka da trenutno na srpski paypal nije moguce uplatiti novac .. u balance u nasem slucaju sada moze samo da se nadje novac od refundiranja koji se prebacuje nazad na karticu svakog prvog u mesecu .. Dakle nikakvo primanje novca pa ni u balance nije moguce
http://img542.imageshack.us/img542/8...30410at907.png |
1 Attachment(s)
Novac se odmah vraća na karticu, ne treba čekati nakakav poseban datum, onog trenutka kada vam neko novac vrati on ide nazad na karticu.
|
e pa da, prepun sam racuna jer ja i prodajem tj. dobijam novac, pa mi je to u balance .. ali da, tako je refund odmah ide na karticu, znaci na balance ne moze nista :) .. htedoh da dodam, da ako zelis odmah da skines sa balance na karticu 5% uzima fee, dok ako sacekas do prvog u mesecu taj fee je manji valjda 3.x%
Ali o tome cemo vec kada dodje vreme i omoguce primanje novca |
Quote:
|
Osim ako nije neki specijalan tretman za nas, stvari bi trebale da budu vrlo jednostavne.
Balance je zapravo stanje na računu, pojavljuje se u nekoliko valuta, koliko zapravo mi odredimo tamo. Za sada ne može niko da nam šalje nmovac, već možemo samo mi da uploadujemo neku sumu na svoj PayPal nalog, a ta se suma pojavljuje kao balance, što je i logično jer je to novo stanje na našem PayPal računu, recimo $10. Problem je što gore postoji TAB samo za Send Money, ne postoji Receive Money ili Merchant Services za kreiranje Buy Now dugmića i ostalih pomagala za online prodaju, takođe ne postoji Withdraw, pa se novac koji stigne gore ne može povući na račun u banci, već samo trošiti na internetu. Evo kako izgleda regularni PayPal nalog sa svim opcijama otključanim: http://s7.postimg.org/re0o27l47/image.jpg A evo kako izgleda ovaj koji je za sada dostupan za Srbiju: http://s18.postimg.org/n4zw7ymlx/image.jpg I ovo je nešto, za sada samo kupovina, pa videćemo koliko će trajati dok nam ne dozvole i ostalo... |
Quote:
Nikakav"upload funds" ne postoji , niti bilo sta moze da se ima kao balance, za sada .. |
Citao sam negde da kada se stigne do opcije chekout nece da prihvati...jel neko nesto kupio preko ebay-a sa nalogom iz srb?
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2 |
Paypal i Ebay iskustvo
Imam otvoren paypal nalog od pro?le godine (otvoren preko BiH na moju adresu iz Srbije i preko 'Male Krsne' (Virtual Visa)).
Obavio prvu prodaju preko ebay-a pro?log meseca. Odmah po zavr?etku prodaje i uplate, legle pare na paypal. 105$ + 20$ po?tarina. PayPal odmah skinuo -$5.18. Ostatak novca stoji kao 'pending' na paypalu. Početkom ovog meseca mi sti?e mail od ebay-a, invoice na 12.90$. WTF!!! Posle razgovora sa njihovim customer support-om, dobijam odgovor, 10% su mi uzeli kao proviziju za prodaju (12.50$) i 40 centi za pokretanje aukcije. 10%!!! Jo? uvek čekam da mi 'oslobode' novac. Čim me paypal pusti da mogu da uradim 'Withdraw' (trenutno stanje je 0.0$), za prebacivanje 110$ na Visu će mi uzeti 5$. Za 105$ prodat item. oduzeto od toga: 5.18$ + 12.90$ + 5$ = 23.08$ = 22% od celokupnog iznosa prodatog predmeta Lepo neko napisa na početku threada 'internacionalni monetarni teroristi'!!! Inače brza po?ta iz Srbije (EMS) za Nemačku ide preko DHL-a. Stiglo za nedelju dana na sever ?vabije. Za 3 dana je paket bio na nemačkoj uvoznoj carini. |
da, ubijaju .. i ja sam prodavao i takodje dok dobijem kesh na ruke , ispadne da je bolje da sam prodao komsiji :)
stim sto ako prodajes kao pravno lice, tj. kao prodavnica.. druga prica.. mnogo povoljnije |
ko sto rekoh davno..ja sam preturio par 'iljada preko mog PayPala,,,bila malo frka na pocetku dok su pustili prve pare a posle sve bilo do jaja. Ovde (UK) PayPal i eBay procenat na male sume izadje oko 10%..(PayPal oko 3% i eBay 7% odprilike)
Pare na tekuci racun se prebacuju instant i nema nikakvo placanje zbog toga... Izgleda ovako "na sitno" deru nove markete kad krenu... Inace ja na eBay oglasavam iskljucivo kad su besplatni oglasi (obicno svake 2 nedelje za weekend) inace se nakupi tu za oglasavanje, pogotovo ako stalno re-list... |
|
Peđa (WTFjeans) kod novog Ministra privrede Radulovića (4-ti dan od postavljenja na ministarsko mesto, petak 6.sept.2013.) i za?to je jedan poreski obaveznik manje u Srbiji.
Quote:
http://diling.me/nakon-sastanka-sa-m.../#.Ui2ef9JkNBl |
All times are GMT +1. The time now is 06:35 PM. |