![]() |
Re: Ima li neki Plug -Ins
Quote:
|
Premestio sam ovaj thread ovde, jer nema veze sa softverom, vec filosofskim aspektom muzike, zvuka, univerzuma i svega ostalog...
|
Quote:
E zato trazim ima li neki plug da ja to sve lijepo preskocim ,da ga furnem na master i da sve lijepo legne! :) |
Quote:
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/bY4UFEZFRpg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
L is for LOUDER!!!! :D
|
Quote:
Vidim da si ovu tehniku primjenio na tvoju poslednju traku,odlicno je :) |
Quote:
|
:D
A sto se tice malo ozbiljnijeg stava prema pitanju OP (pretspostavimo da je ozbiljno :) ) Waves RBass je jedan od plugina koji instantno mijenja bass na bolje. A za master buss, UAD Pultec pro dobro "ozivi" mix, ali preseti se trebaju malo "cackati", pogotovo kod srednjih i niskih. |
Evo ja cu ti pomoci, stavi : Waves MV2 na master, i probudi trek.
Nemas puno sta da cackas, dva fadera i to je to. Sent from randomblame ROM: JellyTime(JellyBean 4.1.2) on Desire HD |
Ja skin'o narodnu furman,ali mi puca kad pustim nogu i bas,valjda zbog istih freq ,pa podigne pojacanje za oktavu nize....:rotfl:
|
"Je li, sinovac, gde ti stoji ono dugme za "super""?:banghead:
|
Quote:
|
Sta ce ti headroom, to vise nikome ne treba :)
|
Quote:
Ja pokusavam da ti sa sto manje okretanja dugmica(i razumevanja toga svega) pomognem, a ti razmisljas o headroom-u(ne znam da li headroom jos radi techno). :D Sent from randomblame ROM: JellyTime(JellyBean 4.1.2) on Desire HD |
Quote:
|
Quote:
Sent from randomblame ROM: JellyTime(JellyBean 4.1.2) on Desire HD |
Miko,nadam se da sam kulturan?:wink:
Evo stavljeno mv2 i vintage warmer2,zvuci malo bistrije i toplije na prvo slusanje,saidchain koji sam napravio izmedju kik-a i bass-a ne zvuci vise kao prije nema filing koji sam dobio finim stelovanjem,nemoze ni imati jer ide kompresija na kompresiju,headroom je dva do 3 puta manji nego bez tih plagova,sta ce da se desi kad posaljem trake na master pa ih tamo opet razvuku ili sabiju nekim multibandom? Kad bih ja radio mastering nekako bih ga upotrijebio,ali neznam kakav ce da ima efekat postavljanje nekih vrsta kompresora jedan iza drugoga na master kanalu posle krajnjeg masterovanja trake? |
Kad god ide kompresor na kick ili bass, mora odmah posle njih da ide i neki eq da se nadomesti bass koji kompresor pojede, a ako je jos i jaka kompresija, onda cak moze i da se stavi low air, ili rbass sa sve eq-om. Eto vidis da ipak moras nesto da naucis, ne moze samo dva dugmeta i udri misko :)
priicali smo o plugovima koji idu na master,a to sto ide na kanal od kik-a i bass-a je vec nastelovano da zvuci kako treba,ja sam konkretno pitao za problem koji se javlja posle said chain (ducking) kompresije,tu nema problema sa "pojedenim" bass-om nego plugovi koje si mi sugerisao su u stvari jedne vrste kompresora koje "izvuku" onaj dio zvuka koji je bio potisnut ducking-om!E sad da ponovo pitam ,jos me zanima kad stavimo par kompresora na master kanal oni znacajno uticu na dinamiku cijelog mixa,koliko je to dobro ,jer posle toga ja traku saljem na mastering a ona je vec "slijepljena" na oko naprimjer pik -6 db a tek treba da se obradjuje nekim kompresorom limiterom,sta se desava od takvog signala koji se "slijepi" pa se posle ponovo nesto chupa iz njega i pojacava?
Nije mi jos jasno kad si vec pomenuo kako moze eq nadomjestiti frekvencije vec uklonjene kompresorom ,jer one vise ne postoje u toj kolicini da bi se mogle povratiti,mislim da tako mozemo dobiti potpuno drugaciji zvuk ili vise "smeca" u low endu? |
...
|
Pa jednostavno ne 'pumpaj' master ako ces da saljes trake na mastering, nema smisla...
A sto se tice 'nadomjestavanja' posle kompa sve zavisi od slucaja do slucaja, tj sto u kom slucaju zelis da postignes... Nekad cu ic eq/comp/comp/eq recimo, nekad nesto deveto. Mozda zvuci passe i 100 puta izgovoreno, ali pravilo je da nema univerzalnog pravila... |
Quote:
Prije bih napravio taj npr. kik ili bass da zvuce kako treba i kompresovao ih toliko da ne izgube nista od frekvencija koje bih morao posle da dodajem,to je "moc navike" kao sto rece jednom Shaban :grin: |
Quote:
Quote:
Quote:
uglavnom hvala na trudu :wink: |
Quote:
e to je vec konkretniji odgovor :)
svako ima neki svoj nacin,ja naprimjer generiram kik i bass sa vsti i potrudim se da sve zvuci vec tu najbolje sto moze,posle ih posaljem na grupu i tu ide samo multiband i eq samo zbog rezanja niskih i eventualno visokih frekvencija,nikako ne dodajem sa eq-om nista. Mozda oduzmem neku frekvenciju na bass-u koja je dominantna na kiku ili obrnuto posto u zavisnosti od trake koju radim ili kik ili bass nose energiju koja gruva.. Inace radim elektronsku muziku |
Quote:
aaauh dosta zezanja,ja radim u Fl I u Cubase ali kad pocnem u Fl tu i zavrsim,isto tako i u Cubase..Nikad nisam primjetio da mi nesto bolje izadje iz Cubase-a ili iz Fl-a,mislim da je to sve jedno te isto.Jedino sto je rad u Fl brzi jer je sve na jedan klik oci mi bolje odmaraju na onoj sivoj boji ,piano mi je pregledniji i ima neke plug ine koje Cubase nema a esencijalni su za mene :)Cubase koristim kad se smorim od Fl-a da malo promijenim ambijent i kad saradjujem sa nekim ko u njega radi !
|
Malo cimanja nije na odmet :)
Ne mixam ja u cubase-u zbog zvuka, vec zbog mixera, to je jedino sto mi smeta u fl-u, i automatizacija, da popi*dis! Inace sve ostalo rula, pregledno, za kratko vreme do hiljade rezultata i ideja itd. Sent from randomblame ROM: JellyTime(JellyBean 4.1.2) on Desire HD |
All times are GMT +1. The time now is 10:20 AM. |