![]() |
Re: AMD Athlon II X4 640 3.0GHz 2MB
Ok ljudi u ponedeljak javljam utiske kad uzmem i sklopim sve :D
|
Pre ce biti da je problem brzina rama a ne kolicina. Naravno da ces da osetis boljitak sa vise memorije ali bolje je da uzmes DDR3 ako mozes to da sibnes na tvoju maticnu(u sta sumnjam).
edit: tek sad procitah celu raspravu nisam video da nisam bio na zadnjoj strani zanemari moj komentar. |
Quote:
Planiram prelazak na buldozer X6 sa SSD-om.... Ono o cemu vi ne shvatate, jeste da JE x6 sasvim nova generacija procesora, a E7500 mene za sada zadovoljava sasvim. X6 koji ne moze nikako biti sporiji niti losiji od E7500. Razlozi mog prelaska na X6 su virtualizacija i odvajanje platformi, organizacija podataka. Pre E7500 imao sam AMD X2 3800+ zanimljivo je da je moj drugar dao silne pare za intela E6300 koji jeste radio brze ali za duplo vece pare. Kad kazem brze mislim da je njegov export bio 1 minut ranije uradjen. Ubedjen sam da AMD nudi vise za manje para, to je razlog prelaska, inace nisam pristalica bacanja para da bih imao visak resursa. Radim elektronsku muziku u Cubaseu 5, E7500 jeste dobar procesor, ja iskreno ne znam kakvu vi to muziku pravite, pa vam treba jaci procesor, osim ako ne radite rewire 6 razlicitih softvera? Iskreno na E7500 nisam uspeo da pokrenem omnispehere, ali po specifikaciji koju on trazi, pretpostavljam da je problem u samom softveru ne u hw. |
Eto na primjer, radim uzivo na 32 sampla (0,7ms) latence sa sve brdom otvorenih efekata i naravno realtime Bank i Program Change na Kontaktu sa 16 bankova i u svakom od njih po 128 instrumenata. Tu ce bilo koji AMD da se zablesavi u roku od par sekundi ako uopste i otvori takav projekat. Tek tolko da imas predstavu da ima sasvim razlicitih namjena jednog audio sistema.
|
All times are GMT +1. The time now is 08:06 PM. |