Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   AMD Athlon II X4 640 3.0GHz 2MB (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42099)

Charm 09-09-2012 10:14 AM

Re: AMD Athlon II X4 640 3.0GHz 2MB

Ok ljudi u ponedeljak javljam utiske kad uzmem i sklopim sve :D

Sima Strahota 12-09-2012 04:06 PM

Pre ce biti da je problem brzina rama a ne kolicina. Naravno da ces da osetis boljitak sa vise memorije ali bolje je da uzmes DDR3 ako mozes to da sibnes na tvoju maticnu(u sta sumnjam).

edit: tek sad procitah celu raspravu nisam video da nisam bio na zadnjoj strani zanemari moj komentar.

moksha 15-09-2012 12:13 PM

Quote:

Originally Posted by Tranzit (Post 333098)
Sto ti mislis da ja pricam napamet to je vec tvoj problem, samo ti navodim cinjenice i nista vise. Na AMDu se ne moze cak ni pristojno raditi a o profesionalnom radu nema ni govora. Sto ti to ne mozes da prihvatis to je ponovo tvoj problem a to uopste nije razlog da na taj nacin korespondiras. AMD je jednostavno u ovom momentu vrlo daleko od dobrog, bar sto se tice audio rada. Ukoliko bas bides htio, mozemo i ti i ja postaviti slike testova a prepustam tebi da izaberes na koji nacin i odmah cemo vidjeti ko pise napamet. To moze da bude Cubase Test Song ili bilo sta sto izaberes, potpuno je nevazno. Tvrdim, bez obzira kakav test bio, da ce taj tvoj AMD biti bar 70% slabiji u tim testovima. A... da... i bez vrijedjanja, molim te.

@Diviner

Pisao sam ovaj post a da nisam pogledao tvoj posljednji, tako da se izvinjavam za ovo. Smatram i ja da jednom treba staviti tacku na ovo ali iskljucivo postavljanjem ovih testova tako da vise nece biti dvoumljenja i praznih prica a samim tim se i nece vise voditi ovakve sasvim bespotrebne rasprave.

Zanimljivo je da imam E7500, gigabyte plocu i 3GB Rama na 800 Mhz.
Planiram prelazak na buldozer X6 sa SSD-om....

Ono o cemu vi ne shvatate, jeste da JE x6 sasvim nova generacija procesora, a E7500 mene za sada zadovoljava sasvim. X6 koji ne moze nikako biti sporiji niti losiji od E7500. Razlozi mog prelaska na X6 su virtualizacija i odvajanje platformi, organizacija podataka. Pre E7500 imao sam AMD X2 3800+ zanimljivo je da je moj drugar dao silne pare za intela E6300 koji jeste radio brze ali za duplo vece pare. Kad kazem brze mislim da je njegov export bio 1 minut ranije uradjen. Ubedjen sam da AMD nudi vise za manje para, to je razlog prelaska, inace nisam pristalica bacanja para da bih imao visak resursa.
Radim elektronsku muziku u Cubaseu 5, E7500 jeste dobar procesor, ja iskreno ne znam kakvu vi to muziku pravite, pa vam treba jaci procesor, osim ako ne radite rewire 6 razlicitih softvera? Iskreno na E7500 nisam uspeo da pokrenem omnispehere, ali po specifikaciji koju on trazi, pretpostavljam da je problem u samom softveru ne u hw.

Tranzit 16-09-2012 03:22 PM

Eto na primjer, radim uzivo na 32 sampla (0,7ms) latence sa sve brdom otvorenih efekata i naravno realtime Bank i Program Change na Kontaktu sa 16 bankova i u svakom od njih po 128 instrumenata. Tu ce bilo koji AMD da se zablesavi u roku od par sekundi ako uopste i otvori takav projekat. Tek tolko da imas predstavu da ima sasvim razlicitih namjena jednog audio sistema.

All times are GMT +1. The time now is 08:06 PM.