Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Stigao Waves NLS (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41151)

Jan 17-04-2012 10:13 PM

Re: Stigao Waves NLS

Evo sad sam probao na neki hiphop beat NLS, znači najprostija varijanta beat-a sample + kick + snare + hihat + bass. Pa?ljivo sam level mečovao kanale, koristio sam Spike-a, nema ničega od efekata na kanalima, osim markbassa na bas "gitari", pa ako ?elite da čujete ?ta je iza?lo ili vas smaram?

Drive je na kanalima i?ao od 6 pa do maksimuma na jednom kanalu, drive na busu 3.5 čini mi se. Mogu jo? da napravim nekoliko varijanti jo? da jače pritisnem. Jel zainteresovan neko da kačim?

OFF 17-04-2012 11:09 PM

naravno.....kakav je tvoj dojam? vredi li se j.. sa tim?

alavuk 17-04-2012 11:20 PM

kaci kaci inace ces da mi platis racun za fontele tj net :P inace waves-ovi mi rade samo kako vst3 ... vama ?

Jan 17-04-2012 11:34 PM

@Off: Pojma nemam, nisam pametan, više mi se sviđa stripbuss, okačiću i njegovu solid state emulaciju sad nakon ovoga

@Alavuxčić :D Brate, meni se vide i vst3, i vst2, ali koliko sam ja upucen VST3 potiskuju vst2 pluginove u Cubase-u, tako da ako ne želiš vst3 skloni waveshell iz common files/vst3.

Sad ću i stripbuss da postavim odmah isto ovo samo da namestim u Cubase-u.

Može jos drajva da se da na ovom primeru ali zvuči ogavno po meni

evo ga:

http://www.sendspace.com/file/7bacvc

I da, na svim NLS channelsima je drive negde oko 6ice, jedino je na basu 9 i svi su poslati na istu vca grupu kao i nls bus koji je na masteru!

Na prvom primeru je bus drajvovan na +4 i cela vca grupa za +1

A na drugom, već sam zaboravio :D, ali je bus mislim +6 a cela vca grupa + 5.

alavuk 17-04-2012 11:45 PM

radi ! :)

Jan 17-04-2012 11:53 PM

E sad, ovo je stripbus:

http://www.sendspace.com/file/nlcsxq

Ali sam upravo saznao da je ovo modelovana neka ADT konzola, ali ima i emulaciju za SSL 4000, pa ću sad i nju postaviti.

Tu sam stavio channel offset na -12 to je najmanji na kanalima, najmanja kolorizacija, ima i gain blabla, ali se nisam prčio sa njima... I vrlo malo saturacije na njegovom bus pluginu. Plus sam stavio crosstalk na LO, default je ni?ta, ima LO, MID, HIGH, LO aligned, Mid aligned, High aligned.

Jan 18-04-2012 12:09 AM

Evo i stripbussovog ?atro ssl-a

http://www.sendspace.com/file/8h06gu

Jan 18-04-2012 02:30 PM

Jel preslušao neko? Čuje li neko neku razliku među fajlovima, mislim definitivno je ima (po meni je mizerna), ali kako utiče na zvuk po vama?

Danas ću staviti neve i emi

DADDY Z 18-04-2012 08:25 PM

posle više slušanja,mogu samo da kažem da mi se svaki sviđa (ima svoj fazon)...treba se igrati sa ovim malo duže da bi se došlo do najboljeg rezultata...

kissellii 19-04-2012 09:10 AM

Nije mi jasna ta interakcija izmedju kanala tj ono sto sam nasao u dokumentu koji ide uz plag je :

1. As a virtual summing box or summing console: The NLS Channel is inserted on the last insert of the DAW audio tracks, like a direct out routed to an analog console. The NLS Buss is placed on the first insert of the master track (or any other buss), just as the stereo return would be routed from the analog console back to the DAW.
NLS Channel components open different modeled presets for each instance. However, if a channel instance is duplicated, the same model will be duplicated as well. Therefore, we recommend that each NLS Channel instance is opened directly from your DAW drop-down menu, or using the shortcuts described below.

ovo mi donekle objasnjava nesto sto ne bi nazvao interakcijom vec specificnim muljanjem ili gresim?

Na kakvu prokletu interakciju izmedju kanala se misli?

I koliko sam razumeo Jana u plugin insertovan kao poslednji u svakom kanalu mora da ulazi signal koji peakuje do nule?

Ja sam samouk, razumite ako pitam nesto cudnovato :)

Jan 19-04-2012 11:59 AM

Quote:

Originally Posted by kissellii (Post 327334)

I koliko sam razumeo Jana u plugin insertovan kao poslednji u svakom kanalu mora da ulazi signal koji peakuje do nule?

Ne, ne mora i ne treba da ulazi signal koji peakuje do nule, ali a jedino sa tako hot signalima cujem znacajnu razliku

Heavy Jerk 24-04-2012 06:11 PM

Nije ni poenta da se odmah po insertovanju plaga na kanal cuje jasna razlika, kao npr. kod Decapitatora ili Devil Loc-a i slicnih.
Poenta je da se od pocetka miksuje u NLS, jer se na taj nacin dolazi brze do zeljenih rezultata. Suma vise instanci ovog plaga daje taj neki 'nedigitalni' karakter, i jednostavno ti manje treba eq-a i kompresije na trakama u mixu. Zato i IMO nema svrhe da samo tutnete ovaj plag na gotov miks.

Licno nalazim da drive dugme ne treba skoro uopste dirati (izuzev ako se zeli tretirati kao efekat), i da treba uci sa oko ~0 dBVU ('simuliranih' 0dBVU, sto je -18dBFS RMS u mom slucaju) u plag. Kao i kod MPX/Kramer master tape plaga, nije isto ako se udje sa npr. -18 dBFS u NLS, i kad se udje sa -10 dBFS pa se drive steluje da daje -18dBFS signal. Zato sve nivoe treba srediti pre NLS.
Imajte na umu da metar na NLS nije VU iako tako izgleda, vec obican peak full scale metar, tako da gadjajte da vam peak-ovi ne idu iznad -6 (prosecno oko -12) dBFS.
Naravno, pritom koristite i usi :)

Ja ga ponekad koristim tako sto ga printujem na sve trake, pa ih re-importujem u projekat i nastavim sa daljom obradom, mada mi uglavnom kampuje kao zadnji pre-fader insert na traci.

loscolorados 26-04-2012 01:54 PM

vst je zami?ljen tako da je razlika suptilna na jednom kanalu, ali kada ga stavi? na ba? sve i to prije miksa, kick, bass, snare, hi hat, bass ,vocal, gitare, grupe..... i kad ih sve bypassa? trebao bi tek onda stvoriti osjetnu razliku, ?to se po meni ?uje i bez driva, sva tri rade razli?ito.
e sad je sam pitanje jer se to tebi svi?a.

probaj ga stavit prvi na sve kanale u miksu, i grupe, i na master. i na to napravit miks. probaj level ma?ovat

i provjeri razliku: nadam se da ju ?uje?, e sad dali ti se svi?a:)

loscolorados 26-04-2012 02:05 PM

ma da je sumnjivo, ?to nisu stavili auto gain, kao kod kramer tape, tamo mi se to ba? svi

MUzzY 29-04-2012 10:23 PM

Meni se NLS jako dopao.
Definitvno treba da ide na pocetak lanca. Sa takvim pristupom jako je sleican prilaz miksanju kao na Harison mixbus-u. Tj. slican "analogom" putu.
Drive itekako ima efekta i audibilan je ali onaj prvi "wow, radi" utisak pada u vodu kad skontas koliko unisti tranzijente. Odlican je na bas-u i pomaze da bude "topliji" ali na nekim drugim elementima ume drasticno da unisti zvuk.
Neve mi se zasad najvise dopao, pogotovo za master bus zbog nacina na koji mu "drive" radi. SSL je jako agresivan i po mom misljenju nije bas veran oreginalu (bar ne onom u Pinku).
Mike kanal br. 12 mi se dopao za kick trake generalno :)

Mogli 16-05-2012 09:46 AM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 327927)
Meni se NLS jako dopao.
Definitvno treba da ide na pocetak lanca. :)

A ovde drugacije pise?...:confused:

1. As a virtual summing box or summing console: The NLS Channel is inserted on the last insert of the DAW audio tracks, like a direct out routed to an analog console. The NLS Buss is placed on the first insert of the master track (or any other buss), just as the stereo return would be routed from the analog console back to the DAW.

loscolorados 18-05-2012 10:45 AM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 328635)
A ovde drugacije pise?...:confused:

2. To simulate console preamp coloration: The NLS Channel is placed on the first insert
of your DAW audio tracks, and the NLS Buss can then be inserted at any point on the
buss or master track.

All times are GMT +1. The time now is 03:41 PM.