Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Kovrdzava (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40425)

nokash974 08-02-2012 09:37 AM

Re: Kovrdzava

Dobro...izgleda se Srbija toliko srozala- ja ne gledam tv ali ako ovakve pjesme budu hitovi onda laku noc Srbijo!:banghead: Sa sve helikopterima iz filma Rambo 4,samo cekam da izadje Anabela ili da nas napadu vanzemaljci....:rotfl:Gregoru dugujem reci-kada je neko renomirani master inzinjer kada dobije demo on kaze jer je eticki ovako-Ne mogu prihvatiti da radim ovo morate napraviti to bolje i tacka....Zato je muzika tu gdje je jer se svi kupuju,prodaju a gdje je muzika,ljubav,pjesma?Textovi pjesama kao da pisu ljudi sa posebnim potrebama jer su izgleda svi autori na literaturi Kurir eventualno press a estrada u bulji kvazi novinara koje postavlja db....Kao u proljece 91..E pa dosta je...ja cu ustati protiv toga i svojim glasom i radom i ako se ne promjeni nista sa zadovoljstvom otici odavde...jer je kvalitet zamenio mediokritet...

Znak 08-02-2012 09:51 AM

Quote:

Originally Posted by nokash974 (Post 322341)
i radom

Svaka čast. Mo?e li ne?to da se čuje?

Bockie 08-02-2012 11:43 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 322340)
Cilj pesme je da bude hit.

:banghead:
:kesa:

Pozdravi onda Saleta.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...el8fHXV-UPvJ06

Znak 08-02-2012 11:54 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 322354)
:banghead:
:kesa:

Pozdravi onda Saleta.

Nismo se razumeli - cilj ove Ilijine pesme je da bude hit, ne neke moje pesme.

nokash974 08-02-2012 02:19 PM

Ima starih radova dosta npr.Zeljko vasic poslednji album,mixao zajedno sa drugom...trenutno radim nesto cuces ali necu kaciti ovdje,kada izadje...:wink:...Moramo da objavimo to prvo...

nokash974 08-02-2012 02:22 PM

Npr.pjesma Kad si s njim...eto poslusaj to...moja je i pjesma i zajedno smo radili i mix i aranzman...

Znak 08-02-2012 05:02 PM

Quote:

Originally Posted by nokash974 (Post 322361)
Npr.pjesma Kad si s njim...eto poslusaj to...moja je i pjesma i zajedno smo radili i mix i aranzman...

Kako si nagrdio ovu Ilijinu pesmu, mislio sam da se bavi? nekom te?kom avangardom, nekim revolucionarnim porukama. Ali, OK, to je tvoj stav, ti verovatno vidi? neku su?tinsku razliku između Ilije i ?eljka Vasića.

Ja slabo pratim tu vrstu muzike, čak uop?te ne razlikujem pesme, aran?mane, pa ni boju glasa ?eljka Vasića, Sa?e Kovačevića, Vlade Georgieva, itd.

Zar niko nema hrabrosti da ka?e u tekstovima bar jednu reč a da nije u pitanju ono - momak i cura se vole u milion varijanti, ko je s kim, ko bi hteo da bude s kim, ko je sa onom drugom a misli o ovoj prvoj, ko će da pogleda drugu ako ova prva pogleda nekog trećeg, ko je na koga ljubomoran, ko kome neće da se vrati, ko za kim čezne pa potamani sve one ?to liče na nju, ko je koga slagao, ko je kome rekao istinu, ko će s kim ostati zauvek, ko od koga odlazi, ko se kome vraća, ko je koga prevario, ko je kome oprostio, ko koga voli...

Znamo da je ljubav bunar bez dna, dvadeset reči mo?e u milion kombinacija da se poređa. A s druge strane mo?da je i bolje dr?ati se toga, ako će poku?aj "anga?ovane" ili duhovite pesme proizvesti ne?to u stilu Sve je isto samo njega nema ili Ovo je zemlja mojih snova.

awacs 08-02-2012 06:12 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 322372)
Kako si nagrdio ovu Ilijinu pesmu, mislio sam da se bavi? nekom te?kom avangardom, nekim revolucionarnim porukama. Ali, OK, to je tvoj stav, ti verovatno vidi? neku su?tinsku razliku između Ilije i ?eljka Vasića.

Ja slabo pratim tu vrstu muzike, čak uop?te ne razlikujem pesme, aran?mane, pa ni boju glasa ?eljka Vasića, Sa?e Kovačevića, Vlade Georgieva, itd.

Vala i ja sam očekivao da nam čovek demonstrira tekstove koji su bolji od onih iz Kurira, a čuo sam samo du?e i svetlije reverbe i (fakat bolje spakovan) konfekcijski aran?man.

Inače ne pratim nijednu vrstu muzike mada se sa svim vrstama susrećem, ?to na radiju ?to u javnim prostorima. I po?to nove pop muzike ima toliiiko mnogo za očekivati je da većina te muzike bude čista konfekcija.

Pozdrav,

Vasa

nokash974 08-02-2012 08:22 PM

Polako drugari,bice-rekoh da su to stari radovi...radio sam i radim nesto duze vreme,cucete...ok?Nisam nagrdio Iliju samo sam pokusao da mu pomognem da zazvuci bolje...to je sve...veliki pozz za vas...:wink:

Znak 08-02-2012 08:44 PM

Quote:

Originally Posted by nokash974 (Post 322397)
Polako drugari,bice-rekoh da su to stari radovi...radio sam i radim nesto duze vreme,cucete...ok?Nisam nagrdio Iliju samo sam pokusao da mu pomognem da zazvuci bolje...to je sve...veliki pozz za vas...:wink:

Koja god da je vrsta muzike u pitanju, lepo je čuti da neko ne?to radi. A ako radi du?e vreme, tim bolje. Javi kad bude gotovo, preslu?aćemo s pa?njom.

darkstar 09-02-2012 02:48 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 322372)

Zar niko nema hrabrosti da ka?e u tekstovima bar jednu reč a da nije u pitanju ono - momak i cura se vole u milion varijanti, ko je s kim, ko bi hteo da bude s kim, ko je sa onom drugom a misli o ovoj prvoj, ko će da pogleda drugu ako ova prva pogleda nekog trećeg, ko je na koga ljubomoran, ko kome neće da se vrati, ko za kim čezne pa potamani sve one ?to liče na nju, ko je koga slagao, ko je kome rekao istinu, ko će s kim ostati zauvek, ko od koga odlazi, ko se kome vraća, ko je koga prevario, ko je kome oprostio, ko koga voli...

Ima hrabrosti . Evo pa poslusaj.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/HXeC5WUZakY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ttqWCWAWUGU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Znak 09-02-2012 06:01 PM

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 322466)
Ima hrabrosti .

Lepo.

soundman 10-02-2012 10:09 PM

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 322466)
Ima hrabrosti .

A ima i basa :)

Nemojte se uopste obazirati na postove gdina Znaka :) . Covek se zapravo ne bavi muzikom vec nekom grafickom delatnoscu.

Znak 10-02-2012 10:37 PM

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 322582)
A ima i basa :)

Nemojte se uopste obazirati na postove gdina Znaka :) . Covek se zapravo ne bavi muzikom vec nekom grafickom delatnoscu.

?ta to ima veze, i Mocart se bavio grafičkom delatno?ću - crtao note.

soundman 10-02-2012 11:34 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 322585)
?ta to ima veze, i Mocart se bavio grafičkom delatno?ću - crtao note.

Duhovito :) TO sto se nekad zvalo pisanje nota, sada se zove snimanje :)

Kad se budete ozbiljnije bavili muzikom, pricacemo :)

Znak 10-02-2012 11:48 PM

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 322588)

E ?teta, ja ba? volim da pričam s vama.
Ali da nije te konspiracije mo?da bih mogao da se busam kako se već i sad ozbiljnije i du?e od vas bavim muzikom. Ovako, ?ta ću ako se ispostavi da ste vi na primer Kornelije Kovač!

soundman 10-02-2012 11:51 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 322590)
E ?teta, ja ba? volim da pričam s vama.
Ali da nije te konspiracije mo?da bih mogao da se busam kako se već i sad ozbiljnije i du?e od vas bavim muzikom. Ovako, ?ta ću ako se ispostavi da ste vi na primer Kornelije Kovač!

Odlicna pretpostavka. Nisam on, ali smo slicno godiste.

Znak 10-02-2012 11:54 PM

Uh, a ja omladinac "68, vratit će se opet..."

Ni?ta, onda mi ostaje nada da se samo ozbiljnije bavim muzikom.

soundman 10-02-2012 11:55 PM

Divno. Nadam se da cete sada prestati sa terorom svog ukusa i nametanjem vase "istine". Da predahnemo malo.

awacs 10-02-2012 11:59 PM

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 322588)

Vidi(te) ovako Mr. Soundman: Znak je odavno objasnio koju muziku voli, u par navrata je poslao par zvukova sa muzikom koju trenutno radi, objasnio je od čega zarađuje za ?ivot... takoreći - čovek je uradio sve ono ?to Vi nikad niste.

I opet ću u prepisci sa Vama preći na drugo lice jednine: lično se sla?em sa većinom onoga ?to pi?e?, ali ipak ne bi bilo lo?e da u neko dogledno vreme objavi? ko si (recimo bar da nagovesti? svoj identitet u okviru svog Control Panel profila).

Pozdrav,

Vasa

soundman 11-02-2012 12:06 AM

Ma, mene najmanje zanima ko je ko. Samo pokusavam da zaustavim coveka u mentalnoj masturbaciji nad nama.

Barem dok ne nadjem ignore dugme.

awacs 11-02-2012 12:28 AM

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 322599)
Ma, mene najmanje zanima ko je ko. Samo pokusavam da zaustavim coveka u mentalnoj masturbaciji nad nama.

A za?to ti je toliko stalo da spreči? nekoga da u?iva u aktivnosti koju, ruku na srce, manje-vi?e svi sprovodimo na istom ovom mestu? ?ta sad, Znak ne sme da drka na javnom mestu a ti, DaBear, Surfer i ja smemo? I na osnovu čega bi po tvom mi?ljenju trebalo da se izdaju dozvole za javno samozadovoljavanje?

Pozdrav,

Vasa

soundman 11-02-2012 12:31 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 322600)
A za?to ti je toliko stalo da spreči? nekoga da u?iva u aktivnosti koju, ruku na srce, manje-vi?e svi sprovodimo na istom ovom mestu? ?ta sad, Znak ne sme da drka na javnom mestu a ti, DaBear, Surfer i ja smemo? I na osnovu čega bi po tvom mi?ljenju trebalo da se izdaju dozvole za javno samozadovoljavanje?

Pozdrav,

Vasa

Nisam primetio da ostali rade. Mozda ste u pravu.

Znak 11-02-2012 07:46 AM

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 322599)

Barem dok ne nadjem ignore dugme.

Da ne bismo prešli u fazu mentalnog seksa predlažem da se od sada ponašamo kao da to ignore dugme postoji i da je (uzajamno) aktivirano blagim pritiskom na levi taster miša.

Ilija Ilic 18-02-2012 04:13 PM

Quote:

Originally Posted by znak (Post 322611)
da ne bismo pre?li u fazu mentalnog seksa predla?em da se od sada pona?amo kao da to ignore dugme postoji i da je (uzajamno) aktivirano blagim pritiskom na levi taster mi?a.

:d

Ilija Ilic 18-02-2012 04:43 PM

Tesko ludilo nastaje ulaskom u debatu da nemam slicnosti ni po ispevavanju, sviranju, lupovima na ovoj i proslim pesmama sa Vladom, Zeljkom itd. Odustajem. Pink... Odustajem. Pozdrav Gregoru, ali i svima vama na pozitivnim kritikama i ponudama koje cu razmotriti!

alek019 23-02-2012 02:24 AM

Ovaj thread malo čudan po postovima, ali tako je,kako je. Meni se dopade ova pesmica.
Dakle da ne bude zabune, niti mislim da u ovoj pesmi treba gitare dodavati, niti mislim da bilo šta tu treba menjati, to bi trebalo da je stvar autora. Meni se dopalo i jedan od načina da "kažem" da mi se nešto svidja je i ovaj,kad uzmem gitau i zasviram "preko". Naravno ako to Iliji zasmeta iz bilo kojeg razloga, može da zatraži da neko od moderatora brisne ovaj link koji ću staviti ovde.
Znači meni se pesmica dopala, ja zasviro, zabeležio i ko želi može da to čuje.Zvuk verovatno nije dobar,standardno od mene, mada sad i moj Fast Track Pro počinje polako i da krcaka i da me nervira (prosuh malo kafe na njega pa me sad i on pod stare dane zeza, ali dok ne rikne skroz drugi neće da može).
Evo kovrdžava+gitara (trebalo bi da malo vuče na Sanatana stil svircanja, barem takav dojam ova pesmica ostavila na mene, sad koliko ja mogu da drmabuljam i da potrefim taj stil, diskutabilna stvar, pitaj Boga kada sam nešto od dotičnog zadnji put svirao). Gitare ima ovde malo previše ali kao što rekoh, ovo je jednostavno, pustim pesmicu i sviram uz nju, to me opušta, odmara i ne treba tu tražiti neku duboku misao a nekako i moj način da "kažem" da mi se nešto dopada.

Pozdrav i svako dobro.

http://www.box.com/s/pfhe9mru3f8l9xqxop3e

Arthur 23-02-2012 02:59 AM

ja se samo Vasi divim, i pitam se kako se stiže do tog Zen nivoa, da sa ovoliko strpljanja se bavim diskusijama sa ljudima koji su potpuno drugačijeg nivoa kvaliteta ličnosti pre svega. Nije da uvek podržavam, jer time neretko i razvlači nešto što je bespredmetno samo po sebi, ali svakako poštujem i dajem za pravo i ovakav pristup.

Ilija Ilic 25-02-2012 07:54 PM

Hvala Alek :wink: pozitivno!

All times are GMT +1. The time now is 03:35 AM.