Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Windows 7 64bit i Cubase 5 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40243)

Mika Technika 21-01-2012 06:24 AM

Re: Cubase 5 64bit pitanje HITNO!

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 320697)

@MikaTehnika
32bitni drajveri ne rade NIKAKO na 64bitnom OSu. Nekad proizvodjac samo napise "Windows 7, XP, Vista..." ne naglasavajuci da li je 32bit (x86) ili nije. To znaci da u paketu ima drajvera za sve varijante OSa.
Ono sto te mozda buni je to da je neki kontrolni panel ili mikser tvog interfejsa 32bitni - NPR UADovi plaginovi su svi 32bitni, a u stvari je sam drajver 64bit. Power Core, takodje.

ma meni je skroz jasno da ne mogu da rade, zato me i cudilo da je radilo , a vidish to sto kazes, uopste mi nije palo na pamet :grin::ups:

tajsam 21-01-2012 02:37 PM

Quote:

Nista... Nema sanse da proradi stabilno. Po forumima citam da ljudima puca sa omnisferom, trilijanom, kontaktom... Govorim o verziji 1.3
Takodje, ne puca sam Cubase, vec poizbacuje gomilu prozorcica Auxhost error sa najrazlicitijim porukama o gresci - nekad je onaj dispatcher opcode 15, to kao ima da se klikne ako izbaci, ali ostale su ko zna sta... Tada projekat prestane da radi i sejvovanje projekta napravi razdrndani sejv, dok Cubase i dalje radi...

E sad - Da li najnovije inkarnacije tih plaginova prave frku, da li je sam jBridge (razbijen od grupe pomalo sumnjivog hakerskog "skilla"), nemam pojma.

Moracu da se vratim korak unazad i stavim taj 1.2 i da pobrisem najnovije NI plaginove, pa da vidim sta se desava. Mozda mogu da upotrebim varijante sa 8 outa i 16 outa. Mrzi me da prckam po instalacijama :banghead:

Sve ovo zato sto covek kod koga radim ne zeli da predje sa Cubasea na nesto drugo, sto bih ja odma' uradio. Poenta je da puca samo Cubase i jBridge

Cubase: 5.1.2 AiR
Cubase proces: 700-800 MB
jBridge: 1.3 ASSiGN
Superfetch: iskljucen
Core Parking: iskljuceno
Podesavanja za jBridge: ??? Sta vise da kliknem, majku mu...

Sve u svemu, da otklonim sumnju, verovatno sutra ili prekosutra (cim nabavim platnu karticu) idem da ga pazarim! Pa nek ide zivot za 15 evra! Aktuelna verzija je 1.4, pa da vidimo sta kaze. Naravno - postujem rezultat ovde.

@Nemanja
Superfetch je proces koji prikuplja podatke o aktivnosti korisnika - koji su najcesce pokretani programi, sta se najcesce radi sa kompjuterom i trudi se da bude korak ispred, tj iskeshira te programe u RAM i onda ih brzinom munje startuje - bar je to ideja :) Free RAM je neiskorisceni potencijal po recima Bilija Gejtsa... A Superfetch proces ga koristi na ovaj nacin. U sedmici to jos kako-tako radi, dok je u ranijim verzijama (Vista OS) izazivalo da se hard bukvalno ne gasi :banghead: Mozda je razlog bio sto sam tad imao manje RAMa, nemam pojma, nije ni vazno...

@MikaTehnika
32bitni drajveri ne rade NIKAKO na 64bitnom OSu. Nekad proizvodjac samo napise "Windows 7, XP, Vista..." ne naglasavajuci da li je 32bit (x86) ili nije. To znaci da u paketu ima drajvera za sve varijante OSa.
Ono sto te mozda buni je to da je neki kontrolni panel ili mikser tvog interfejsa 32bitni - NPR UADovi plaginovi su svi 32bitni, a u stvari je sam drajver 64bit. Power Core, takodje.

ajde probaj instalirati nuendo 4 antony gr portable i jbridge 1.2

Nemania 21-01-2012 02:46 PM

A da li se u Sonar mogu ucitati VSTi i VST ?

awacs 21-01-2012 02:59 PM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 320736)
A da li se u Sonar mogu ucitati VSTi i VST ?

Aj' kad te već mrzi da pita? Mr. Googla :wink::

http://www.blades85.com/usingvstis.htm

Pozdrav,

Vasa

diviner 21-01-2012 10:49 PM

Quote:

Nista... Nema sanse da proradi stabilno. Po forumima citam da ljudima puca sa omnisferom, trilijanom, kontaktom... Govorim o verziji 1.3
Takodje, ne puca sam Cubase, vec poizbacuje gomilu prozorcica Auxhost error sa najrazlicitijim porukama o gresci - nekad je onaj dispatcher opcode 15, to kao ima da se klikne ako izbaci, ali ostale su ko zna sta... Tada projekat prestane da radi i sejvovanje projekta napravi razdrndani sejv, dok Cubase i dalje radi...

E sad - Da li najnovije inkarnacije tih plaginova prave frku, da li je sam jBridge (razbijen od grupe pomalo sumnjivog hakerskog "skilla"), nemam pojma.

Pozdrav Darko!

Uz ruDAW ste dobili nas "ruWin7" sistem sa 1.2 jBridgeom, i u njemu bi moralo sve da radi stabilno (znam da si ti odradio update, sa najboljom namjerom naravno, pa te molim da uradis bekap postojeceg sistema preko Norton Ghost i vratis onaj moj sistem, pa javis kako radi...uz uslov naravno da jos neki novi instrument ili plugin ne pravi sranje...u tom slucaju izbaci sve te nove plugine iz odgovarajucih foldera). Govorim, trebalo bi, jer sam licno radio u toj nasoj win7 64bit konfiguraciji neke svoje pjesmice i sve je radilo satima stabilno (u pjesmi imam i omnisphere, i kontakt, i BFD itd itd), tako da je veoma lako moguce da nova 1.3 verzija pravi problem. Probaj pa javi (imas i telefon ako zatreba, tu sam) , a ja uskoro kada budem isao za BG nosim novu verziju kompletnog sistema!

psionic 22-01-2012 09:56 AM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 320787)
Pozdrav Darko!

Uz ruDAW ste dobili nas "ruWin7" sistem sa 1.2 jBridgeom, i u njemu bi moralo sve da radi stabilno (znam da si ti odradio update, sa najboljom namjerom naravno, pa te molim da uradis bekap postojeceg sistema preko Norton Ghost i vratis onaj moj sistem, pa javis kako radi...uz uslov naravno da jos neki novi instrument ili plugin ne pravi sranje...u tom slucaju izbaci sve te nove plugine iz odgovarajucih foldera). Govorim, trebalo bi, jer sam licno radio u toj nasoj win7 64bit konfiguraciji neke svoje pjesmice i sve je radilo satima stabilno (u pjesmi imam i omnisphere, i kontakt, i BFD itd itd), tako da je veoma lako moguce da nova 1.3 verzija pravi problem. Probaj pa javi (imas i telefon ako zatreba, tu sam) , a ja uskoro kada budem isao za BG nosim novu verziju kompletnog sistema!

Ma znam, to je sve radilo ok, nego smo hteli te neke nove banke za Kontakt da isprobamo, sto je uzrokovalo da pojurim Kontakt 5, pa je pocelo da kuka kako ne moze 64 outs, pa je to izazvalo update na 1.3 i to je zapocelo sve probleme. Prvo bih ja uzeo taj 1.4 official, pa ako ne bude htelo da radi ni tako, uvek mogu da se vratim na ghost bekap. Cekam da odem do Zorana da uplatim na karticu za internet, pa javljam sta se desava. Skoro sam 100% siguran da je do 1.3 jBridgea.

EDIT: E da, sam sistem nisam dirao uopste, sem sto sam proverio superfetch servis i core parking... Samo je fkin jbridge i kontakt 5 novost... Bio sam u iskusenju da instaliram SP1, ali nisam :D

Nemania 22-01-2012 11:02 AM

A kada bih imao originalni cubase 5 (64 bita) i instalirao x64 vst i vsti? Sve bi radilo normalno i nebi bilo potrebe za JBridge?

U koliko bi se ipak nasao neki 32bitni plug, on bi vukao osnovna 2-3 giga rama, dok bi 64 bitni mogli da iskoriste onaj ostatak do 16gb? Ispravite me ako gresim?

psionic 22-01-2012 11:30 AM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 320811)
A kada bih imao originalni cubase 5 (64 bita) i instalirao x64 vst i vsti? Sve bi radilo normalno i nebi bilo potrebe za JBridge?

U koliko bi se ipak nasao neki 32bitni plug, on bi vukao osnovna 2-3 giga rama, dok bi 64 bitni mogli da iskoriste onaj ostatak do 16gb? Ispravite me ako gresim?

Originalni Cubase 5 64bit ima neki svoj bitbridge. Radili bi 32bit plaginovi, ali po belosvetskim forumima preferiraju koriscenje jBrdigea. Ne znam kako sada stvari stoje, tj da li je updateovan i taj Cubaseov da radi super stabilno, ali opet, sve zavisi od toga sta se koristi od plaginova i tako dalje... Na kraju krajeva, ne mogu da naprave toliko stabilan program, koliko ovi sto prave plaginove mogu da ga sjebu :rotfl:

Haxli 22-01-2012 11:30 AM

Koliko sam ja upucen u tematiku, upravo tako...

edit:
Koliko ja kapiram, generalni problem "trenutnog vremena" je shto softver zaostaje za harderom...
Retko shta iskorishtava maximalno ono shto imamo...
I upravo to shto psionic kaze, uvek ce neshto da se nadje da "kochi" na neki nachin...
a dok se sve ne sredi, procice josh dosta vremena...
Mozda greshim, iznosim svoje mishljenje...

sorry za off:
forum se zestoko "kochi" zadnjih 20min :(

diviner 22-01-2012 01:44 PM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 320811)

Odgovorio ti je psionic, ali i ja da dodam: zasada nema smisla koristiti 64bitni host, jer native podrzanih plugova ima (barem u sferi samplebased instrumenata) malo, veoma malo (citaj veoma malo narodnih). Osim naravno Sonar (koji opet koristi jbridge, pa zato lijepo i radi) i jos nekih varijanti, ali ko jos koristi nesto sem Cubenda, i protoolsa npr?!...

Nemania 22-01-2012 07:13 PM

Da li su "narodne" verzije AVID protools 9 hd 9.0, 9.2, 9.3 (za MAC OS intel) 64 bitne???
A i ako nisu da li operativni sistem Mac osx lion 10.7 i neki od ovih verzija prootools-a mogu videti celokupnu ram memoriju?

Ako neko radi na MAc os i u protools, molio bih da napise nesto..

tajsam 23-01-2012 05:30 PM

evo ja sam testirao jbridge 1.2 i 1.3.
loadao sam sranja u memoriju maximalno koliko sam mogao skoro 12 giga.trilian,omnisphere,kontakt itd.Istina 1.3 izbacuje gresku nako odredenog vremena.a 1.2 verzija radi stabilno.pustio sam projekt od 12 giga da vrti preko noci i nema greske.jedino 1.2 verzija neradi sa kontakt 64 out,a to nam i netreba.host je nuendo 4.3.

ZNACI NUENDO 4.3 AND JBRIDGE 1.2 WAY TO GO!!!!!!!!

diviner 23-01-2012 07:46 PM

Ma radi i C5 5.1 bez problema!

psionic 26-01-2012 05:07 AM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 320953)

Tako je... Samo, uklanjanje 64-out kontakta nije ba? samo brisanje .dll fajla, ali je i dalje jednostavno. Malo ?ongliranja fajlovima i radi kao i pre, tj kao sat !

Najzad Kontakt 5 i Abbey Road Drummer na RuDAWu sa 1.2 jBridgeom... Ura.

Jo? uvek čekam da mi stigne jBridge 1.4, čisto zbog neke buduće kompatibilnosti, ali 1.3 ASSiGN, zaobići u ?irokom luku!

soundman 26-01-2012 07:13 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 321235)
Tako je... Samo, uklanjanje 64-out kontakta nije ba? samo brisanje .dll fajla, ali je i dalje jednostavno. Malo ?ongliranja fajlovima i radi kao i pre, tj kao sat !

Najzad Kontakt 5 i Abbey Road Drummer na RuDAWu sa 1.2 jBridgeom... Ura.

Zamolio bih vas da pojasnite kako se ovo radi, vrlo sam zainteresovan.

Nemania 26-01-2012 08:40 AM

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 321237)
zamolio bih vas da pojasnite kako se ovo radi, vrlo sam zainteresovan.

+1

Jan 26-01-2012 09:07 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 321235)
ali 1.3 ASSiGN, zaobići u ?irokom luku!

Zbog cega, jel nesto nije u redu sa instalacijom?

Haxli 26-01-2012 09:56 AM

Koliko sam skapirao s predhodne strane, pravi problem tj baguje se... ne radi kako treba...

tajsam 26-01-2012 12:50 PM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 320953)

ali cubase kad napunis max memorije pod njegov proces se sruši,a nuendo ti jednostavno neda da otvoris vise plugsa.eto u tome je razlika.
(u mome slučaju)

psionic 26-01-2012 07:28 PM

E, pa da elaboriram na temu jBridgea :)

Ovako:
Pojavila se veca kolicina banki koje rade samo na kontaktu 5 (i najnovijem 4.2.4), a oba ta plagina nisu dobro podrzana u smislu toga da imaju 64 outa, a jBrdige 1.2 podrzava samo 34. Verzija jBridgea koja podrzava vise kanala je 1.3, ali ona koja kruzi netom je krajnje bagovita.

Kako naterati jB 1.2 da lepo radi sa K5 ?
Najlogicnije resenje bi bilo obrisati kontakt5.dll u instalaciji samog Kontakta i ostaviti samo kontakt5_8out.dll. To nije moguce, jer brisanjem kontakt5.dll nece raditi ni ostale verzije. Redosled radnji je sledeci:

Dakle, prvo se instalira Kontakt 5 u svoj 64 bit folder - npr VST64/NI/Kontakt
Posle toga se pokrene jBridge i bridzuje se sve u npr folder jBVST. Posle toga treba uci u jBVST i obrisati tamo fajlove kontakt5.dll i kontakt5.txt. U VST64/NI/Kontakt folderu, treba brisati samo kontakt5.jbridge. To je to. Koristiti samo Kontakt 8out i Kontakt 16out.

Rekao sam da cu naravno cim dodjem do jB 1.4 napisati kako radi, ali nikako da se to desi :banghead:

Cubase 5 moze da napuni citavih 2.9 GB (probao juce), mozda i vise (do 3.2 cini mi se, ranije sam to probavao) pod 64bit Windowsima, koristeci 32bit plaginove i to bez jBridgea. Dakle prednost 64bit sistema je u memoriji, pa makar cela Cubase kombinacija bila cisto 32bitna. Molim ovo na sticky, jer se cesto povlace dezinformacije kako win64 ne valja i ne radi i sl !

diviner 26-01-2012 09:31 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 321277)
E, pa da elaboriram na temu jBridgea :)

Ovako:
Pojavila se veca kolicina banki koje rade samo na kontaktu 5 (i najnovijem 4.2.4), a oba ta plagina nisu dobro podrzana u smislu toga da imaju 64 outa, a jBrdige 1.2 podrzava samo 34. Verzija jBridgea koja podrzava vise kanala je 1.3, ali ona koja kruzi netom je krajnje bagovita.

Kako naterati jB 1.2 da lepo radi sa K5 ?
Najlogicnije resenje bi bilo obrisati kontakt5.dll u instalaciji samog Kontakta i ostaviti samo kontakt5_8out.dll. To nije moguce, jer brisanjem kontakt5.dll nece raditi ni ostale verzije. Redosled radnji je sledeci:

Dakle, prvo se instalira Kontakt 5 u svoj 64 bit folder - npr VST64/NI/Kontakt
Posle toga se pokrene jBridge i bridzuje se sve u npr folder jBVST. Posle toga treba uci u jBVST i obrisati tamo fajlove kontakt5.dll i kontakt5.txt. U VST64/NI/Kontakt folderu, treba brisati samo kontakt5.jbridge. To je to. Koristiti samo Kontakt 8out i Kontakt 16out.

Rekao sam da cu naravno cim dodjem do jB 1.4 napisati kako radi, ali nikako da se to desi :banghead:

Cubase 5 moze da napuni citavih 2.9 GB (probao juce), mozda i vise (do 3.2 cini mi se, ranije sam to probavao) pod 64bit Windowsima, koristeci 32bit plaginove i to bez jBridgea. Dakle prednost 64bit sistema je u memoriji, pa makar cela Cubase kombinacija bila cisto 32bitna. Molim ovo na sticky, jer se cesto povlace dezinformacije kako win64 ne valja i ne radi i sl !

A mozda da malo dotjeras post pa da stoji kao nova tema (pa zatim stavis kao sticky). Ovako ima previse razgovora, a tek na kraju zakljucak ?

diviner 17-03-2012 02:22 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 321277)

Da li si probao 1.4 verziju ? I koji to novi instrumenti zahtjevaju Konakt 5 ili 4.2.4 ?

radijator1 28-03-2012 05:06 PM

I ja imam 12 giga i nista.Cekamo cubase 6,narodnu.Pozz

Nemania 28-03-2012 05:23 PM

Re: Windows 7 64bit i Cubase 5

Ipak moze..Evo vec neko vreme imam win7 64 i cubase 5 i preko Jbridge 1.2 to radi onako fino, ne bas idealno ali..radi. Desi se da neki plagovi nisu kompaktibilni sa Jbridge-om, tako da ne idu preko njega pa koriste osnovu od 3 giga rama. Meni je dovoljno da cak i samo kontakt player radi preko Jbriga jer u principu koristim najvise njegovih farbi. i on mi najvise vuce memorije.. Desi se poneki "crash" ali sta je tu je.. A sto se tice Cubase 6 n verzije, mislim da nece ni izlaziti valjana verzija..Ja licno cekam da prodje malo vremena i da cena originala padne pa cu nabaviti sebi original..ako se do tada ne predomislim i ne predjem na iMac i protools (takodje original). :)

radijator1 28-03-2012 05:49 PM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 326003)
Ipak moze..Evo vec neko vreme imam win7 64 i cubase 5 i preko Jbridge 1.2 to radi onako fino, ne bas idealno ali..radi. Desi se da neki plagovi nisu kompaktibilni sa Jbridge-om, tako da ne idu preko njega pa koriste osnovu od 3 giga rama. Meni je dovoljno da cak i samo kontakt player radi preko Jbriga jer u principu koristim najvise njegovih farbi. i on mi najvise vuce memorije.. Desi se poneki "crash" ali sta je tu je.. A sto se tice Cubase 6 n verzije, mislim da nece ni izlaziti valjana verzija..Ja licno cekam da prodje malo vremena i da cena originala padne pa cu nabaviti sebi original..ako se do tada ne predomislim i ne predjem na iMac i protools (takodje original). :)

Ma radi i neradi.Mislim da mi je ovo poslednji PC i da je nekima od nas vec vrijeme da predjemo na Mac

roza 01-09-2012 04:47 PM

Da li moze ovo ( Jbridge ) da se primeni na xp?

Khan 01-09-2012 05:18 PM

Da, naravno. Ali memorijska ogranicenja XP-a ostaju ista...

diviner 01-09-2012 05:25 PM

Mozda je mislio na 64bitni xp... U teoriji na 64bitnom xpu bi jBridge radio posao!

roza 01-09-2012 07:33 PM

Mislio sam na 32-bitni, posto kontam i Cubase je 32-bitni pa reko da s tim programom iskoristim 6Gb rama sto imam.

Khan 01-09-2012 08:10 PM

Teoretski, mogao bi , mozda da nateras 64bit pluginove da koriste do ~ 4Gb RAM-a, jedini nacin da uposlis svih 6 GB je da instaliras 64bit sistem.

Jbridge ne moze da natera cubase da vidi memoriju koju ne vidi OS.

roza 02-09-2012 08:45 AM

Da li je potrebno posle instalacije Win 7 ultimatum instalirati service pack 1? Mislim jel ima potrebe za tim i za update online?

Khan 02-09-2012 10:26 AM

Dobro pitanje. Moja preporuka je da se instaliraju iskljucuvo update-i drivera i oni potrebni za ispravljanje hardware bug-ova, (ukoliko ih imas na svojoj konfiguraciji) nakon cega je najbolje zabraniti automatski update.
SP1 (SpywareProfessional1)ima puno korisnih stvari u sebi, od kojih skoro nista nema veze sa DAW-om, tako da je za izbegavanje. Glomazan je, a efekat koji ima na makinu je slican vadjenju veceg dela memorije i downgrade-u CPU-a. Skandalozno usporavanje.

diviner 02-09-2012 10:41 AM

Nikada ne raditi update, osim ako nije preko potreban...

Ako sve radi, pravilo je da nista niposto ne diras!

roza 10-09-2012 12:33 PM

Malo off

Da li ovih "problema" ima na Osx i na logic-u? tj. da li je maximalna iskorivost rama sto se muzicke produkcije tice?

diviner 10-09-2012 01:20 PM

Ista je situacija i sa OSX. Moras da koristis 64bitni mod (snow leopard) kao i 64bitni sikvencer (sto logic jeste) kao i 64bitni instrument (plugin) i tada problema nema. Medjutim svaki stariji instrument ce morati da radi preko internog bridgera koji bas ne radi sjajno, tako da ogranicenje od 4GB svakako postoji...

Za novije instrumente tipa Stylus RMX, Omnisphere i slicne, kojih ima u 64bitnom modu za OSX, nema problema!

Pojavio se jBridge za OSX pa cemo bas ovih dana probati kako radi...

psionic 23-10-2012 08:16 PM

Evo da zaokruzimo ovaj thread :)
Odavno koristim jBridge legalnu verziju 1.5 i sve radi kao podmazano.
Nema vise pucanja.

Znaci rezime: 64bit Windows, jBridge i Cubase - cak i 32bitni, mozete da iskoristite sav RAM koji imate, s tim sto svaki pojedinacni 32bit proces (Cubase* 32bit na primer u Task Manageru) ne sme da predje 2.5 do 3 GB. Pa ako se i desi da u ovom slucaju dodje do pucanja - najverovatnije je Cubase32bit proces premasio svoj limit.

psionic 23-10-2012 08:27 PM

Quote:

Originally Posted by Khan (Post 332978)
Dobro pitanje. Moja preporuka je da se instaliraju iskljucuvo update-i drivera i oni potrebni za ispravljanje hardware bug-ova, (ukoliko ih imas na svojoj konfiguraciji) nakon cega je najbolje zabraniti automatski update.
SP1 (SpywareProfessional1)ima puno korisnih stvari u sebi, od kojih skoro nista nema veze sa DAW-om, tako da je za izbegavanje. Glomazan je, a efekat koji ima na makinu je slican vadjenju veceg dela memorije i downgrade-u CPU-a. Skandalozno usporavanje.

Ja nisam imao ovaj problem na svojoj masini. Upravo suprotno.
Ali meni je onlajn apdejt aktivan non stop. Verujem da je inicijalna verzija SPa izbacena sa gomilom novih - bagovitih stvari, ali od onda je dosta proslo i hotfixevi su u medjuvremenu to sanirali. Licno mi ni sam SP1 nije toliko lose radio, ne vidim da se ista usporilo ili promenilo u mom DAW windowsu.
Ono sto mene tera da apdejtujem je to sto kad otvorim neki hotfix, vidim da su reseni neki problemi sa na primer memory leakovima, compatibility issues, performance issues i tome slicno.

Pitanje je samo da li vredi rizikovati naizgled stabilnu masinu, radi eventualnog poboljsanja ? Mnogi ljudi, od kojih neki uopste ne vole da zalaze "iza prozora", nece preuzeti taj rizik. Ja kazem - i ne treba, ako sve radi zadovoljavajuce, a ne spadate u entuzijaste.

Mali OFF:
Ja kapiram da nije moguce da covek napravi nesto savrseno, pa ga onda upropastava vremenom. Da je tako, isli bi smo od svemirskih brodova prema zivotu u pecini. Mislim da evolucija ide u drugom smeru. Ono sto je sputava je covekovo ropstvo onome na sta je navikao i cime je ovladao. Nekada su ljudi, masine unistavali i lomili - na pocetku industrijske evolucije, misleci da ce im plugovima i lopatama ici znatno bolje, ali su vremenom naucili da se koriste, sada su masine sastavni deo zivota.

Sa druge strane, u audio svetu sve to nekako naopako ide (lampe najbolje, tranzistori sr*nje, digitalni skupi konvertori sa -200dB SNR su tek shit neopevani), pa me i ovakvi stavovi uopste ne cude :D

Khan 23-10-2012 09:34 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 336133)
Mali OFF:
Ja kapiram da nije moguce da covek napravi nesto savrseno, pa ga onda upropastava vremenom. Da je tako, isli bi smo od svemirskih brodova prema zivotu u pecini.

Previse vremena provodis u studiju, ako izadjes napolje i osmotris, videces da se upravo to i desava na globalnom planu!:D

tomycrosound 08-11-2012 01:38 PM

offtopic:
a windows 8??

Khan 13-11-2012 10:00 AM

Quote:

Originally Posted by tomycrosound (Post 337079)
offtopic:
a windows 8??

Pa i nije ti neki off-topic!:D

Bio je thread o windows 8, ali je nestao prilikom poslednjeg bug-ovanja servera, a ja sam se smorio da ponovim poduzi post...
Ukratko, topic je definitivno ISTI. Sve sta vazi za W7, vazi i za W8, zato sto su...isti!
W8 donosi novi user interface koji ce neki mrzeti, neki voleti, vrlo zgodno za touch screen, ko ima, ali pod haubom je W7 engine, 'skinovan' u windows mobile 7 temu, pa se neko setio da nam to proda kao W8... (jedan od razloga sto ga dele za 20.e ako imas leg. sedmicu.)
Sve ovo nije ni tako lose, zato sto sve radi potpuno isto i nece jos neko vreme morati zbog mahinacija iz Micro$ofta da se menja kompletan hardware i software!

Evo mojih 5 cnt:

BAD:

x Podesavanja su sakrivena i razbacana po celom sistemu, ne bi li se broj 'naprednih' korisnika bez micro$oft sertifikata smanjio.

x Interface i istiskivanje koncepta desktop-a su uzasni ako se nema touch screen.

x Ideja o manicnom mahanju i gestikuliranju mi se takodje nesvidja, previse lici na epi-napad, a mentalno zdravlje u nasim krajevima je svejedno nagrizeno, odavno...

GOOD:

x Radi odlicno i stabilno. Par optimizacija (za w7) i kao stvoren za DAW.

x Nije mnogo zahtevniji za memoriju i radi sa istim driverima.

x Windows to go! je mega hit, kome treba, napokon je moguce instalirati W na USB disk ili flash drive (USB 3, zbog brzine). Ovo se ranije moglo izhakovati, ali je u sedmici bilo potpuno zakljucano i niko nije uspeo da je razbije. Lepo je sto su sami shvatili da je ovo dovoljno korisno da treba da bude -feature.

All times are GMT +1. The time now is 02:28 PM.