![]() |
Re: Online strajk protiv cenzure / copyrighta!! SOPA
Rapidshare, kao sto sam i mislio, radi k'o svajcarski sat ;)
|
Hah, sa ovim pokusavaju da pobede u jednoj bitci ne shvatajuci da je taj rat vec izgubljen. Vec odavno postoji princip "copy left" i slicni, gde sam autor nece zabraniti shareovanje i javno izvodjenje svojih dela. Na takav nacin ce biti u prednosti, jer ce njegovo delo lakse stici do velikog broja ljudi.
Taj sistem u manjoj meri funkcionise i danas (free download...), ali nema potrebe da se revolucionarno razvija jer je trenutna situacija ovakva, ali cim se zategne (ako se zategne), vrlo ce se lako aktivirati. U svakom slucaju bice vrlo zabavno posmatrati kako ce sve to na kraju izgledati. |
^ +1
Quote:
|
https://twitter.com/#!/search/realtime/http%3A%2F%2Fpastehtml.com%2Fview%2Fblakyjwbi.html
kada odete na ovu adresu i ako kliknete na pastehtml bicete hakeri :D |
Mislim da vetar duva uglavnom iz Holliwud-a. Te guzonje softverasi manje vise ne zanimaju. Stvar se vrti oko filmova, muzike i industrije igrica.
Onomad se digla tolika frka oko Pirat Bay-a, sudili im i jos kojesta! http://thepiratebay.org/ |
^ mislim da je najveci akcenat treba staviti na filmove...
@Mika Technika LOL :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
da smo mi slozni, pa da protestvujemo, tako sto im vise ne bi kupovali filmove i isli u bioskop na neko odredjeno vreme, da vidim onda reakciju te gamadi. |
Kidaju al nije to to... =>
http://www.dodaj.rs/t/2Q/dZ/2p7DJIhj/care-org.jpg Dal je ovo moguce ?! LOL elem, ni filmovi nisu kao shto su nekada bili... dosta pricha i ideja se reciklira... pa imaju premnoOoGoooo "promashaja"... Bar kako ja kapiram, nije poenta u tome shto oni ne zaradjuju nego u tome shto osecaju da moze josh... Pogledaj samo NBA lockout... i sve ce ti biti jasno... stim da se ovima ne isplati da shtrajkuju xe xe |
Quote:
Sad da im das fabriku koja proizvodi dolare,eure,funte,kurce,palce,da stampaju koliko god mogu i da ima das da stampaju danima,nedeljama,posle godinu dana bi rekli ima li jos !!!! :banghead: "I nemoj slucajno da neko skine sa interneta nesto sto smo mi napravili,jer odma saljemo FBI"...A da bar imaju da ponude kvalitet u vecini,nego maltene golo smece,pa da im je prosto. I tako je sa cijelim svijetom,pljackaju,otimaju,okupiraju,paraziti klasicni.Ma nek nam se napasu ...:rotfl: |
Quote:
Sent from my Desire HD using Tapatalk |
Quote:
|
Quote:
|
^ zadnjih 7-8 meseci je takav... ako ne i vishe ;)
Kada sam prichao s ortacima neshto na tu temu, doshli smo do zakljuchak da uvek jedan o tih "naj" servera je bio u takvom "modu" neko vreme... pa onda krene neki drugi a ovaj prekine kao da se dogovaraju... ;) |
Quote:
Sent from my Desire HD using Tapatalk |
Quote:
|
Quote:
|
|
Mislim da Mediafire nikada nije bio popularan toliko kao neki koji su sada vec "prestali" sa svojim aktivnostima...
hmmm kada se pomene Defcon ne mogu da se nesetim ove priche: <object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/U4oB28ksiIo?version=3&feature=player_detailpage">< param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/U4oB28ksiIo?version=3&feature=player_detailpage" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object> legenedarno!!! :) pa posle ovo: <object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/YDW7kobM6Ik?version=3&feature=player_detailpage">< param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/YDW7kobM6Ik?version=3&feature=player_detailpage" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></object> |
Jel neko mozda procitao detaljno google-ovu promenu politike privatnosti i uslova koriscenja?
|
Quote:
http://www.google.co.uk/policies/privacy/preview/ Iskreno, mislim da je sve to odavno (možda i oduvek) postojalo u Google-ovoj praksi, samo su sad našli za shodno da to skupe na jedno mesto. Čisto da posle na sudu ne bi bilo: "Jao izvin'te, nisam se snašao, ona 'politika privatnosti' je rasuta na sve strane". Pozdrav, Vasa |
a sto je potpisana ACTA to niko ne spominje :rolleyes:
to je nesto slicno kao sopa samo za evropu...ali doduse nije toliko inkvizitorska kao sopa, vec ima neke pojedinosti koje su realno i za ocekivati u civilizovanom drustvu... a poljaci istrcali na ulice u znak protesta8-) |
Poljaci su istrchali pre potpisivanja tj da bi blokirali potpisivanje...
...al samo su se dzabe srmzavali... :( Ista pricha samo druga skracenica... Imash klipove bash na ovoj temi... strana 4 |
Quote:
|
Verujem da je Google oduvek to radio, samo sto sada tim podacima moze da pristupi mnogo veci broj ljudi sa razlicitim namerama citaj - kojekakve drzavne sluzbe i ostala nadzorna gamad ovog sveta.
Pre nekoliko godina sam video naslov jednog clanka u novinama koji je glasio " Internet pamti SVE!!! " i tek tada sam shvatio sta to zaista znaci :banghead: Razmislite koliko ste samo ostavili podataka o sebi po kojekakvim sajtovima tokom godina i sve ce vam biti jasno. Tako da ovo sto Google radi i nije tako strasno :rolleyes: |
Quote:
Postoji prica,ne znam koliko je tacna,da je 11.09. Google odbio da omoguci pristup svojim nalozima svim USA bezbjedonosnim sluzbama. Da li je zaista tako,veliko je pitanje...mislim,naravno da se jako bitne informacije po "njih" ne mogu sakriti,maltene i Google je "njihov" na kraju krajeva,ali ono sto je bitnije,kakve podatke smo ostavljali,nista posebno i od nekog vitalnog znacaja. "Nista posebno i od nekog vitalnog znacaja" :confused: |
hmmm maaa "zenske fore"...
Kontam da sigurno ispuchuje ono shto im kokretno traze, e sad dal im se isporuchuje sve na "dnevnoj bazi" nisam bash siguran jer to je ipak previshe podataka... (a i shta ce s`njima?) al da mozda ima neke filtere za odredjene stvari... moguce... al opet hmm previshe je to podataka... ako ti neshto treba - postoji vreme i mesto zove se FB. Tamo i onako svi uredno popunjavaju "prazna polja" ;) |
Ma dobro to,sve to stoji,ali sta ce bre kome stotine miliona podataka o ne znam ti ni ja kakvim ljudima?!?Zar ne mislis da je to pretrpavanje ionako prepunih baza ??
Ne znam jednu stvar,a strasno mi je interesantna... Za sve postoji log.Znaci svuda ostaju tragovi,ko je surfovao,koliko se zadrzavao,sta je posjecivao itd...e sad,ako se nalozi kreiraju sa nekih externih tacaka tipa bilo koji wi-fi pristup ili pripejd internet ili tako slicni protokoli da li tu postoji trag?Da li se moze saznati sadrzaji poruka i ko im je pristupao ako ne postoji standardni log kod svog provajdera? (ip preko kog se kacis na mrezu,ADSL i ostalo) MIslim da ovdje ne postoji sansa za tragovima i da se na tako neke slicne zahvate ostaje "anoniman" :D Ne,malo pausalna ocjena ali da li neko zna nesto vise o ovome...Sta mislis Haxli? |
Quote:
|
Za Facebook valjda znate da nikada nista ne brise, iako kliknete na "delete"... samo ga skloni.
Evo dokaza od juce: Nesto sam publikovao na Facebook ali sam nacrtao pogresan slope na crtezu (6dB/oct umesto 12dB/oct)... te sam 6dB/oct "obrisao", odnosno ovu dole: http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...18542573_n.jpg A evo je nova slika (12dB/oct): http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...29021912_n.jpg Obe su sada hostovane na facebook, samo su slinkovane na Rumski. Eto... banalan primer da internet stvarno pamti sve, cak i ono sto bi voleli da zaboravi... znaci... nije samo logovanje aktivnosti... sto je i lako i jeftino... pamti i fajlove. |
Anti ACTA peticija
http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread |
@AudioStorm
Naravno da jeste, tu se slazem... zato sam i rekao da "sigurno" isporuchuju za odredjene tj ono shto im traze. Za ostale je vec znak pitanja... mada... bolje sve to imati i skloniti, pa koristiti ako zatreba... Naravno da uvek ima podataka koji nikome nece da sluze ali uvek moze da se nadje i ono shto ce da se "okrene" (ili ode) na bash onu prichu koja je potrebna... ;) Drugi deo je odgovoiro Moritz :) @boggy Pa FB je valjda isporuchivao podatke nekoj americhkoj agenciji... bilo je neke priche o tome... To je razlog zashto je anonymous hteo/pokushavao da naudi njima... valjda zbog te saradnje... Polovinom proshle godine... tako nesto... nisam dalje pratio shta je bilo... :( Hvala za link... mada sam ja idalje za to "papir na sto, olovku u ruke!" |
ovaj google postraje gori od fb, ako je fb ikad bio ispred njih po ne(privatnosti)
kapiram da ste svi procitali, ali ako ima onih koji nisu, evo: http://www.google.rs/policies/privacy/preview/ |
Quote:
Gmail je servis koji je napravljen da bude razlog mnogima da pocnu da ga koriste, i kojesta drugo, pracenje aktivnosti doprinosi efikasnijem plasiranju reklama, ... sve je to poslovni model koji je jasan od pocetka... samo je stvar navike korisnika da je to apsolutno moguce i da se upravo desava dok mi ovo pisemo... Ne kazem da neko ima razloga da cita moju postu na gmail, ali treba biti svestan da je to mouce ako ustreba... internet nikada nije bio anoniman, niti moze biti... btw. |
ma jasno je to meni odavno, i to ne samo za google, vec za sve, ali oni sebi dozvoljavaju da kompletno sve accounte(yt,android,gmail kao i pretrage search-a itd.) prate, i da ih vezuju za tebe kao jednog korisnika itd. pa nije ovo fejs, znaci sad svi koji su koristili usluge u fazonu ko vas je*e ili se povinujte ili obrisite accounte!!! o tome ja pricam, hteo ne hteo moras!!! kakva je to politika? a kao ovamo se bore protiv SOPA itd. Da, bore se ali za svoje dupe.
|
Quote:
od interneta si "osiguran" samo ako ga ignorises i ne koristis. Inace sluzi za razmenu informacija, i nista nije cudno ako nekoliko mocnih firmi zeli da trguje informacijama... razlog za to im daju sami korisnici... e sad, stvar je njihovog izbora da li na to pristaju ili ne, jedino je naivno ocekivati da ce google ili facebook biti "moralni" te ce samo korisnicima davati besplatne servise, a nista zauzvrat nece da traze... |
Quote:
a na yt sam se ulogovao pre nego je google uzeo taj servis, i ne ostavljaju opciju da odbijes takvu aktivnost, ili ako bi neko napravio g+ momentalno bi bio prosledjivan ostalim g+ prijateljima hteo ne hteo, malo morbidno, cak i serach(dobro tu je bingi ostali, ali ipak, bolest). |
Quote:
Ako si ocekivao da je youtube narodni server za besplatnu razmenu video klipova... jbg... :rolleyes: Quote:
EDIT: gmail nije uveden bez razloga... myspace je zamenio facebook, i moze biti i drugih drustvenih mreza... ali nije lako zameniti email nalog na koga su svi koji ti pisu navikli... perfidno zar ne? |
Generalno sve je to manje vishe bilo poznato, bash kao shto boggy... tako da tu nema nishta chudno...
Ali sve dok ne budu trazli lichnu kartu na uvid, nishta nas ne sprechava da "laziramo svoje podatke"... bar one osnove... ;) Shto se tiche yt, imao si opciju da spojish naloge ili da ih razdvojish... i ta opcija je bila dostupna do polovine proshle godine... sad ne zna kako je... Shto se tiche g+ hmm nisam primeto da shalji svima ako postanesh aktivna... niti ja dobijam da je neko od mojih "prijatelja" postao aktivan... Nije da mi se svidja to grupisanje, al ne vidim nishta shto mogu da uradim povodom toga... |
All times are GMT +1. The time now is 05:57 PM. |