![]() |
Re: Wavesovi brandirani plugsi
Quote:
AAAHHH!!! :bounce2: Ja imao ver. 7.nesto... Sklonio na desktop, tehnikom "sila puta pajser"...! 18-minutni C5 start-up sada traje tricavih 15sec... :please: Fuck me sideways! I na putovanje ga nosim...! Ko je ovo, da ga izljubim:kissing:, rekao... Idem da trazim... Rhino bese... Aahhh... :dance: |
mogli druze hehe, ma ja pricam o 8, mozda nuendo nema te probleme, al cube5 ima, i pise tamo lepo da sam wavs shel8 makeo, sedmicu sam imao, al nisam znao za ovu foru, sad kad udjem u cubes samo ne koristim te vst3, nego samo ove standard i dobro opet, sve je bolje samo da cubes ne cita sto big bockie kaze 15 min sve po redu od njih, ovih 10-20sekundi srcu gode nema dalje :D bolje osmislim odma i projekat tj sta cu radit, dobijem neku volju :D
|
Ljudi, ne znam odakle taj problem sa sporim dizanjem sa VST3 waveshell-om.
Ja koristim VST3 Waves 8 pluginove i evo sad sam brojao koliko mi dugo traje startup Cubase-a, okruglo 10 sekundi, dakle sa sve VST3 waveshell-om i fabfilterima i sta ti ja znam (jer koristim sve sto moze ima VST3) Cubase mi se podigne za tacno 10 sekundi |
To vazi za nas dinosaursuse na XP win jan..
|
ljudi vi pricate a nemate pojma sto pričate!!
vst 3 se normalno ucitava samo sa cubase 5.12 updateom. taj waveshell nema smisla micati jer onda ih cubase ne vidi kao vst 3.nego vst 2 (normalno tek kad dll..ove locirate u određenom folderu) tj. mozete wavese odmah instalirati samo kao vst2 onda vam nece biti sortirani pod eq,vocal,bass itd nego samo pod waves ili kako vi nazovete folder. znaci za cubase 5 postoji update koji rijesava problem ucitavanja,a za nuendo 4 ne postoji (mislim postoji ali trenutno nije dostupan) |
Quote:
|
Quote:
...ma amebe matori...! ...aminokiseline...! :D |
Koja je razlika izmedju VST2 i VST3 tehnologije i zasto bih instalirao 3 umesto 2 ili obrnuto, koliko sam skapirao, tj kako vikipedia kaze, nema nikakve razlike, sem sto neki programi ne citaju vst3 kao sto je Ableton live
HVALA |
Quote:
@Tajsam: Naravno, uvek instaliram zadnji update bilo cega |
Quote:
Vidis.. Nikad mi nije palo na pamet da to moze bit do steinberga, vec mi je prva pomisao bila da je do 'power to the people' verzije wavesa... Uglavnom su se zalili korisnici xp-a, pa sam shodno tome tako i povezao. Mada meni je svejedno kad sam i onako na nuendu, sto ces? Navika heh.. |
ne zaboravite da vst3 podržava sidechain funkciju koju gubite ako ih sklonite...tj. možete je napraviti i sa vst2 ali dosta komplikovanijim zahvatom...
|
Quote:
|
za xp verovatno, ja sam na win7. aa update 5.12. pre sam uvek instalirao dok mi nije onaj crv usao u komp i sjebo 10god svega. na ovom sad instalirao ga, vidim sve radi, reko necu update, ma necu nista brate vise, sam daj program da nest pravim. nema veze, svi ostali vst3 ne zezaju sem waves, tako mogu bez njih ladno, vst2 su mi dovoljni, za sidechain ja koristim najvise kompresor i to od cubase koji mi je super i dosta. al glavno ima resenje za sve. to je dobro
|
Quote:
jel ti crv u 5.12 updateu sve shebo???istina kad update 5.12 preskeniram antivirusom,antivirus pronađe neko govno,ali meni to govno nije nista sjebalo. |
nije, nego to je nesto sto mi je uslo u komp dok sam spavao, i dok su torr radili, pisao sam ovde znaju vecina koji su citali. ne znam dal sta ima u update 5.12 od tih stvari al necu ga instal. ako kad bas nesto zapne pa ajde, a radi wavesa mrsko mi ga trazit.
a sto je najveca fora, osposobio sam sebi os x i log9, nema virusa i ne brinem vise.. tamo sam sad vecinom vremena,. a moram imati i cubes jbg ako mi se sta zezne nek stoji. nekako sve vise me tamo privlaci na os x, verovatno sto sam na ovim windowsima 10 god , pa dosadilo. al de. |
Quote:
ma sranje totalno.svi se furaju na to a meni to sranje. windows 7 64 nuendo 4 dobitna kombinacija:D i naravno nod 32 za ove pošasti |
ako dodje cub6 eto me i na 64x haha. za sad sve mi je vise mrsko postalo, dodje taj period. nekad ostavim muziku na mesec, odmorim od svih programa, i super. trazim jednostavnija resenja, sa sto manje plug i svega.
|
Jednom mi je na nekom demo snimku legao onaj Masserati channel strip na vokal, da stvarno nije imalo potrebe snimati/mixati ponovo. Mada ih obicno ne koristim, ali kazem, desi se da legnu savrseno nekad negde :)
|
Bas slusam neke svoje stare snimke iz studija O, kod Slavije, i primecujem gustinu zvuka, iako je stari snimak i dosta unisten na kaseti. Na jednoj istoj opremi, dve razlicite pesme su me snimala dvojica snimatelja. Jedan je bio Cvele, Bajagin basista, a drugi Vlada Negovanovic, tada Cukicev gitarista. Cvele je to napravio mekse, a Vlada tvrdje, ali ni jedan vst reverb nema tu gustinu zvuka, bar za mene. Uostalom, ni ne znam zasto sve to zvuci nekako drugacije i toplije. Koristim samo Waves u masteringu i Fab-ov limiter, ali Kramer Tape Stereo me uopste ni ne podseca na taj zvuk ili ne znam da ga namestim.:(
|
Quote:
Skinite visoke na svom snimku i dobicete "toplinu" Ako vi ne umete da dobijete toplinu, platite nekoga ko to ume. Nemojte konstantno svoje neznanje i neiskustvo pravdati nekom opremom koju trenutno ne posedujete. |
Moje misljenje je da svi mi jos uvek ucimo kako se mixa 100% digital. Opet ponavljam da je digital 'prazna tabla' i nema nikakvih farbi koje bi po defaultu neki DAW dodavao u poredjenju sa mixanjem na analognim konzolama i kanalima koji idu direktno s trake.
Neko zna i moze da mixa ITB jer mu je jasan taj princip i dodavanje farbi u mixu, mada je bolji/laksi pristup da je sam snimak vec do te mere obojen da kad 'pretrpi' digitalizaciju ima sve potrebno da legne u mix. Tu dolazimo do toga da je snimanje/postavka i izbor mikrofona/preampa, eventualno nekog outboard-a i sam performans nesto sto je najbitnije tj. ulaganje u front end. Koliko primecujem, ljudi to uglavnom zanemaruju i ne pridaju veliku vaznost tome stoga opterecenje sa sabirnicama i masteringom kao neka najvaznija resenja za njihove mixeve, a iskreno to su delovi kompletnog procesa koji i ne daju preveliki skok u samom kvalitetu mixeva. Plugovi su sve bolji i pocinju da daju te 'neuhvatljive karakteristike' analognog procesiranja, ali, po meni, treba dobro prouciti osnovne principe audio engineeringa u smislu 'kako se nekad radilo' da bi ITB mixanje dalo rezultate koji se i ocekuju... Dodao bi i da u danasnje vreme postoji neraskidiva veza izmedju analog/digital i treba poznavati prednosti i nedostatke ponaosob da bi stvari funkcionisale |
amin!
|
Quote:
A u medjuvremenu, evo ti dobar link - http://forum.burek.com/burek-blablao...c-carstvo-b82/ |
Quote:
A ako posle toliko godina citanja navedenih ajkula koji su prenosili svoje znanje vi i dalje mislite to sto pisete, onda treba da se zapitate zasto posle ovolikih godina niste napredovali. I zaista to sto sam napisao ne treba da pobudi vase emocije poput ljutnje, nego prosto da vas usmeri da ucite vise, a da iznosite izjave bez argumenata manje. Ako vas nesto zbunjuje, iznesite to u obliku pitanja, a ne u obliku izjave, pri tome neosnovano aludirajuci na stvari koje nemaju nikakve veze sa vasim problemom. Mozda tada pokrenete konstruktivnu raspravu i dodjete jednom za svagda do resenja problema koji vas muci. edit: U medjuvremenu bacite oko na ono sto je gdin Everlast napisao. Lepo je sroceno i mislim da vam moze za pocetak dosta pomoci. |
Quote:
http://www.rumski.com/forum/showpost...8&postcount=18 Iskreno, ako si toliko mator da se sećaš Studija "O" iz vremena kad su tamo bili Studiomaster (valjda Series II) mikser i Fostex (16ch 1/2") magnetofon čudi me da pišeš to što pišeš. Takođe, ako je to zvuk koji želiš, OBE sprave danas možeš da kupiš za manje od 1000€ (sa kablovima). Da ne bude zabune, NEMAM nijednu od tih sprava (na lično zadovoljstvo), niti te upućujem na nekog konkretnog prodavca. Još iskrenije, ne razumem zašto se toliko (inače pametnih) ljudi loži na brendirane/"endorsovane" emulacije/simulacije aparata i "all in one" emulacije/simulacije tuđeg načina rada (to je valjda smisao ove teme)? Oduvek sam mislio da je fora da nađeš svoj način rada i da prilagođavaš opremu sebi, a ne obratno. I da je fora da kupuješ gitaru koja tebi dobro leži u ruci, a ne onu koja dobro leži tvom omiljenom gitaristi (ili nedajbože zato što je komad iz "signature series"). I sve tako dalje... To su tvoje pesme, i neće ih miksati Eddie Kramer nego ti. Pozdrav, Vasa P.S. Soundman fakat voli da se izražava onako "s visine". Nemam pojma ko je čovek (i ja bih voleo da saznam) pa sam ga i u privatnoj poruci zamolio da se predstavi, makar da napiše nešto o sebi u svom profilu. |
Ja nikad nisam ni prosao pored magnotofona haha, ali svidja mi se na nekim stvarima sta ovaj waves MPX radi. Nekad mi zazvuci kao karton na nekom materijalu ,kao da mu je taj headbump na 15 ips na oko 400-500 hz a ne znantno nize (oko koliko je freq. inace head bump na razlicitim brzinama okvirno?), i onda imam potrebu da oduzimam tu neku frekvenciju i ponekad se sve raspadne, i kazem do djavola i skinem ga.
Ali na nekim siljatim vokalima mi lepo radi 7.5 ips sa MPX-a. Zaokrugli ih, bez da koristim EQ da skidam visoke itd... |
Quote:
|
Quote:
|
brandirani plugini , vise brandirani neg plugini.
|
treba nam jedan ovakav soundman ovde, jer ja od onih brandiranih nis nisam naucio, sve je to jezik koji ja ne razumem, treba neko ovakav konkretan, koji ce ti reci to je to!! ako zna, a verujem da zna, poz:P (msm lajk mi se sto pise)
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
Danas bar ima? kompresora na tone (pa i Urei i Valley People) u softverskim verzijama. Mo?da rade malo drugačije od hardverskih originala, ali zato ljudi danas rade mnogo drugačije. Zato sam onomad pominjao workflow (tojest razliku između nekad i sad). I evo par stvari koje nisam pomenuo: Recimo, "nekad" si gomilu stvari usnimavao sa kompresijom, ?to će reći da si u startu svirao/pevao kroz kompresor, pa si morao da svira?/peva? interaktivno sa njim. To je prosto bila tehnička neminovnost, po?to si (1) hteo da ?to vi?e odvoji? koristan signal od ?u?tanja trake, a i (2) nisi raspolagao neograničenim brojem kompresora u miksu. Prosto, veliki broj odluka si morao da donese? već tokom samog usnimavanja, i praktično si tokom celog snimanja radio neku vrstu miksa. Trudio si se da ti odnosi u slu?anju budu ?to realniji, da bi odmah znao kako se neki instrument koji usnimava? pona?a u sklopu celine, po?to kasnije nisi imao ba? puno manevarskog prostora. Zato me čudi ?to "gustinu" pripisuje? čisto tehničkom aspektu stvari kad se već seća? "onog" vremena. Danas se skoro sve odluke o zvuku ostavljaju za miks, a tu je jako lako izgubiti kontrolu nad događajem. Pozdrav, Vasa P.S. Quote:
|
Dinam'ka ba'..!
Danas nema kanala a da na njemu nije po tri-cet'ri i vise necega...pa onda i duplo i troduplo više kanala za "istu" stvar... A "tada", što zbog ograničenja, što zbog tadašnje filozofije je bilo dosta manje, ali življih, ne zadavljenih kanala u mixu... Možda je to ono što je "masnije"... :wink: |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
Pozdrav, Vasa |
ev jedno pitanje ne vezano za temu, tu ste svi pa ce bit i kratak odgovor, na brzinu, sta je bolje?
1. uzmes npr 8 Vsti traka, i sve su na 0db, i uradis neke tragove, svi bacaju preko 0db al limiter je na masteru naravno, ili 2. sve te kanale smanjiti na minus 20db, i kasnije na glavnom master kanalu staviti maximizer limiter i to i napucat do 0db.?? cisto to za sabiranje, digitalizaciju? jel onda bolje dise komp i sabire kad je sve tise? a ne svi kanali u piku, ili onda ima vise prostora za jos kanala i za prodornost u mixu ? |
Pa, to su dva različita pristupa i sumnjam da ima "boljeg"... Takvi su - kakvi su.
Lično, mix dr?im u rasponu (bar se trudim da tako od prilike bude) izmedju -10 i -5 db, pa posle dodajem pre svega na uvo koliko treba "dotezanja" , obično oko 4-5-6 db, jer mi nekako ti end limiteri i to, najlepse rade u tom rasponu. Sve preko ili ispod mi se obično ne dopada... |
samo navedite o kakvim decibelima pricate. dBFS?
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 07:58 AM. |