Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Produkcija Elektronske Muzike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=112)
-   -   Skrillex - (relativno) Novo ime na sceni... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=38755)

Elf 20-08-2011 03:30 PM

Re: Skrillex - (relativno) Novo ime na sceni...

First Of The Year jebe!

Teshko je da se danas neko pojavi sam i da tako pokida...slazhem se sa Surferom.

ProkDu 20-08-2011 04:37 PM

^ FIRST OF THE YEAR (EQUINOX) - SKRILLEX

<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/TYYyMu3pzL4&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/TYYyMu3pzL4&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>

Benny Benassi - Cinema (Skrillex Remix)

<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/LaIZ0mUJzr0&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/LaIZ0mUJzr0&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>

Hey Sexy Lady - i SQUARE (Skrillex remix)

<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/FMdXOqq3WL4&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/FMdXOqq3WL4&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>

Solozabal 23-08-2011 04:36 PM

Svaki put se najezim kad gledam onaj spot od skrillexa, sa onom freaky djevojcicom.. horor brale

Rhino 23-08-2011 05:05 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 311196)
I dalje ne mogu prestati slu?ati koliko je dobar.
Jedno je sigurno.
NO CHANCE IN HELL da ovo mali radi sam.
Low end je apsolutno savr?enstvo.
Smiksano je i ispolirano do perfekcije.
Ovo radi netko tko hebeno dobro zna ?to radi.
Ne vjerujte u priče o Abletonu i laptopu:wink:

Prvi put slusam.. Ovo je neka ozbiljna ekipa ljudi koja kida, kakav laptop kakvi bakraci?

Surfer 13-09-2011 12:20 AM

Samo da javim da još uvijek slušam ovo od jutra do mraka:shock:

Zvuči za popizdit:shock:

Sad prvo sat vremena Skrillexa a onda prebacujem na Smooth jazz na Sky.FM kao protutežu da nemam noćne more:D

P.S.Obratite pažnju na tajminge instrumenata i efekata u aranžmanu koji su dovedeni do savršenstva.
U tom savršenstvu tajminga se krije jedna od tajni ove produkcije

AudioStorm 13-09-2011 12:33 AM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 312315)
P.S.Obratite pa?nju na tajminge instrumenata i efekata u aran?manu koji su dovedeni do savr?enstva.
U tom savr?enstvu tajminga se krije jedna od tajni ove produkcije

Bravo MAJSTORE ! Upravo mi je to proletjelo kroz glavu kad sam prvi put slusao ovo ludilo ....Znaci preozbiljno shvacen posao :D

Stvarno dere koliko je dobra produkcija i koliko je sve uradjeno do perfekcije.

DaBear 13-09-2011 11:06 AM

zasto UVEK svi misle da iza necega ili nekoga stoji "neki tim" ?
Ponekad stoji - nije da toga nema, ali ovde sigurno nema.
Ako ste malo pogledali njegov bio, on je vec od 2004 godine izdavao ploce i bio u bendovima (svirao gitaru i pevao) i radio velike turneje !!!
Alo? Momak je imao 16 godina dok je to radio !!!

Znaci - mnogo talentovan!!

Onno sto sam par puta rekao (pa i ovde na forumu) da se talentovani ljudi radjaju i vec sa 15-16 godina rade ozbiljno. Svi koji su "neke face" su u ovo vreme vec bili neko i nesto...

Poceti baviti se muzikom (i uciti kako sve to funkcionise) sa 20+ ili vise godina je gubljenje vremena. Dok se ovlada materijom, bice tu 27-28-ma godina, a to je vec mnogo za nekoga ko pocinje !!

alavuk 13-09-2011 11:52 AM

sa tim godistem skrecemo na jednu drugu temu a to je socijalni status , ja do svoje 18-e (98e) nisam mogao da si priustim kompjuter i to ne bi ni priustio da se nesto nije desilo u familiji (pozitivno) ...

Surfer 13-09-2011 12:35 PM

@Da Bear

Iza svakoga uspje?nog izvođača uvijek stoji tim.
Razlika je samo u tome da li su vidljivi ili ne.
Ovdje sam potpuno siguran da Skrillex to ne radi sam, govorim o miksu i finalnoj produkciji, jer je to potpuno nemoguće napraviti sa 23 godine i napraviti na laptopu kao ?to se priča u medijima.
Budimo realni.

Pa nisam ja od jučer.
Mislim da mogu dobro ocijeniti tko je ?ta napravio i sa čime.
Kućna radinost se čuje iz aviona isto kao ?to se čuju tisuće i tisuće dolara potro?ene na ove mikseve.

Ovakav zvuk ko?ta puno novaca i ne radi se kod kuće na Mac Booku,
nego u nekom hebenom studiju na savr?enom slu?anju sa puno skupog hardwera i to ne miksaju ?goljavi klinci od 23 godine nego debeli pedesotogodi?njaci..

I to je upravo za?to ovo zvuči tri svjetlosne godine bolje od svega ostalog iz sličnog ?anra.
Zato ?to je na ovo potro?eno novaca a na ono drugo nije.

Ostalo su priče koje lansiraju Ableton, Native Instruments i ekipa da bi mogli prodati klincima software pa da i oni zvuče isto ko Skrillex.:rolleyes:

Tako je i?la i priča kako su Red One i Lady Gaga napravili sve u kućnom studiju i sve ITB i postigli svjetski uspjeh.

I onda nakon tri godine izađe članak o tome da je cijela Gaga miksana u Sarm Studios, miksao je Robert Orton koji kao miksa ITB ali eto voli miksati ITB tako da sjedi uz SSL 4064G+ i samo ponekad upali Distressore ili Massenburg 8200 u iznimnim slučajevima ali inače samo koristi pluginove .:rolleyes:

Miksao bi on na slu?alice ali kad su već zvučnici tamo onda miksa na njih.:rolleyes:

DaBear 13-09-2011 01:16 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 312337)
@Da Bear

Iza svakoga uspje?nog izvođača uvijek stoji tim.
Razlika je samo u tome da li su vidljivi ili ne.
Ovdje sam potpuno siguran da Skrillex to ne radi sam, govorim o miksu i finalnoj produkciji, jer je to potpuno nemoguće napraviti sa 23 godine i napraviti na laptopu kao ?to se priča u medijima.
Budimo realni.

Pa nisam ja od jučer.
Mislim da mogu dobro ocijeniti tko je ?ta napravio i sa čime.
Kućna radinost se čuje iz aviona isto kao ?to se čuju tisuće i tisuće dolara potro?ene na ove mikseve.

Ovakav zvuk ko?ta puno novaca i ne radi se kod kuće na Mac Booku,
nego u nekom hebenom studiju na savr?enom slu?anju sa puno skupog hardwera i to ne miksaju ?goljavi klinci od 23 godine nego debeli pedesotogodi?njaci..

I to je upravo za?to ovo zvuči tri svjetlosne godine bolje od svega ostalog iz sličnog ?anra.
Zato ?to je na ovo potro?eno novaca a na ono drugo nije.

Ostalo su priče koje lansiraju Ableton, Native Instruments i ekipa da bi mogli prodati klincima software pa da i oni zvuče isto ko Skrillex.:rolleyes:

Tako je i?la i priča kako su Red One i Lady Gaga napravili sve u kućnom studiju i sve ITB i postigli svjetski uspjeh.

I onda nakon tri godine izađe članak o tome da je cijela Gaga miksana u Sarm Studios, miksao je Robert Orton koji kao miksa ITB ali eto voli miksati ITB tako da sjedi uz SSL 4064G+ i samo ponekad upali Distressore ili Massenburg 8200 u iznimnim slučajevima ali inače samo koristi pluginove .:rolleyes:

Miksao bi on na slu?alice ali kad su već zvučnici tamo onda miksa na njih.:rolleyes:

Pa koliko je puta bilo na Gearsltzu, likovi koji rade po raznim studijima su bili sokirani kad se pojavio Red One sa svojim laptopom i SVA muzika i ZVUKOVI izlaze iz tog lapotopa !!
A to da 50-godisnji snimatelji to miksuju - hahaha..e to bi voleo da vidim !
Kad sam svojevremeno radio u PWL, bio sam najstariji sa 25 godina !!! Klinci od 16-17 godina su snimali , miksali itd...OK, bilo je par "matoraca" da sve drze pod kontrolom (Pete Hammond - nocna smena . mixer), ali ne treba podcenjivati rano steceno znanje !

Skrillex (da se podsetimo) jos uvek nije zvezda svetskog glasa - iza koje bi trebalo da stoji tim. Gde je racunica? Ko placa taj tim ljudi iza njega ??

Danas SVE moze da se uradi - ako znas kako !! Neko nauci da radi dobro na laptopu - zato sto mu je to SVE STO IMA!! Uverio sam se na desetini primera kad su mi u studioio dosli klinci koji na PC-ju prave cuda !! Pa sve gledamo ODAKLE to izlazi !????

E sad sto MI ne znamo kako to da uradimo (ii nemamo vremena da probamo)to je druga prica, ALI ne treba da znaci da to nije tacno.

Moj ortak (Izraelac) je smiksao 3 Top 10 albuma na belom MacBook-u na slusalicama u Logicu !! (sedeci na sofi u dnevnom boravku studija !!) NIKO nije nista zamerio miksevima !!!

Everbeatz 13-09-2011 01:34 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 312342)
Moj ortak (Izraelac) je smiksao 3 Top 10 albuma na belom MacBook-u na slusalicama u Logicu !! (sedeci na sofi u dnevnom boravku studija !!) NIKO nije nista zamerio miksevima !!!

Surferu je to tesko da poveruje, ali verovatno, vremenom....:)

Taj fetishizam opremom i milionsko-dolarskim okruzenjima i dalje postoji izgleda. Obavestenje - time's changed

Surfer 13-09-2011 02:40 PM

Quote:

Pa koliko je puta bilo na Gearsltzu, likovi koji rade po raznim studijima su bili sokirani kad se pojavio Red One sa svojim laptopom i SVA muzika i ZVUKOVI izlaze iz tog lapotopa !!

Alo, pa sad sam napisao da je sve miksano u Sarmu i da Red One nije niti vidio miks do trenutka kad mu ga je Orton poslao na preslu?avanje.
Kakve veze ima ?to su mu zvukovi sa laptopa?
Pa svima su.
Dakle Red One NE MIKSA, miksaju profesionalci za njega.

Quote:

A to da 50-godisnji snimatelji to miksuju - hahaha..e to bi voleo da vidim !
Kad sam svojevremeno radio u PWL, bio sam najstariji sa 25 godina !!! Klinci od 16-17 godina su snimali , miksali itd...OK, bilo je par "matoraca" da sve drze pod kontrolom (Pete Hammond - nocna smena . mixer), ali ne treba podcenjivati rano steceno znanje !

Daj molim te , kakvi sad klinci, oni eventualno mogu kuhat kavu u bilo kojem boljem studiju kao ?to sam je i ja kuhao kad sam radio u Cavernu u Amsterdamu sa svojih 23-24 godine, ili snimati trećerazredne izvođače kao ?to sam i ja radio sa 23.

Ajmo malo pogledati realno stvari.

Evo recimo Serban Ghenea koji miksa sve ?to postoji u TOP 40 ima 43 godine.
Jimmy Douglas koji ima 56 godina miksa sve ?to radi Timbaland,od Timberlake-a do Madonne pa miksa Kanye Westa, itd.
Robert Orton koji miksa Lady Gaga, Nicole Sherzinger,Iglesiasa itd ima 33 godine.
Tony Maserati koji miksa Black Eyed Peas, Beyonce,Lady gaga ima 47 godina.

Ma koji to klinac miksa bilo ?to relevantno?:rolleyes:
Daj mi SAMO JEDNO IME!
PUSTI PRIČU!!
Ovo su činjenice.

Quote:

Danas SVE moze da se uradi - ako znas kako !! Neko nauci da radi dobro na laptopu - zato sto mu je to SVE STO IMA!! Uverio sam se na desetini primera kad su mi u studioio dosli klinci koji na PC-ju prave cuda !! Pa sve gledamo ODAKLE to izlazi !????
E sad sto MI ne znamo kako to da uradimo (ii nemamo vremena da probamo)to je druga prica, ALI ne treba da znaci da to nije tacno.

Koji klinci prave čuda?
DAJ NEKO IME !
Meni nije neko čudo ako netko napravi ne?to suvislo.
Mo?da tebi je, nemam pojma.

Najjači producenti na svijetu imaju svi oko 40 godina.
David Guetta ima 45.
Dr Luke ima 40.
Timbaland ima 40.
Will i am 36.
Axwell, Eric Prydz imaju 35.

KAKVI KLINCI?
KAKVI LAPTOPI?
KAKVI BAKRAČI?

I sad odjednom nekakav klinac od 23 godine na svom laptopu radi na istom nivou kao ova gore navedena ekipa koja ?tovi?e čak i ne miksa to ?to producira nego miksaju profići za njih .
A Skrillex sa svoje 23 i svira i pjeva i producira i miksa i masterira.
Jo? je vjerovatno i sommelier sa istančanim okusom za vintage Bordeaux vina.
Ma daj molim te.
Pa jel stvarno ima netko da vjeruje u te nebuloze?

Quote:

Tvoj ortak Izraelac je pred tobom miksao?
Koliko godina ima?
Koje je to pjesme smiksao da čujemo pa da usporedimo koliko su dobri miksevi.

VELIKA razlika je između toga DA NITKO NIJE NI?TA ZAMJERIO MIKSU sa tim da je miks SAVR?EN i mo?e slu?iti kao referenca.
VELIKA.
Jer mi mo?emo smiksati pjesmu na Garmin uređaju za navigaciju da NITKO NI?TA NE ZAMJERI MIKSU.
:rolleyes:

awacs 13-09-2011 04:12 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 312350)
Evo recimo Serban Ghenea koji miksa sve što postoji u TOP 40 ima 43 godine.
Jimmy Douglas koji ima 56 godina miksa sve što radi Timbaland,od Timberlake-a do Madonne pa miksa Kanye Westa, itd.
Robert Orton koji miksa Lady Gaga, Nicole Sherzinger,Iglesiasa itd ima 33 godine.
Tony Maserati koji miksa Black Eyed Peas, Beyonce,Lady gaga ima 47 godina.

Ma koji to klinac miksa bilo što relevantno?:rolleyes:
Daj mi SAMO JEDNO IME!
PUSTI PRIČU!!
Ovo su činjenice.

Just a hint: Geoff Emerick je rođen 1946. Miksao je Revolver 1966.

Quote:

Najjači producenti na svijetu imaju svi oko 40 godina.
David Guetta ima 45.
Dr Luke ima 40.
Timbaland ima 40.
Will i am 36.
Axwell, Eric Prydz imaju 35.

Another hint: Steve Lillywhite je rođen 1955. Producirao je Petera Gabriela 1980.

Quote:

VELIKA razlika je između toga DA NITKO NIJE NIŠTA ZAMJERIO MIKSU sa tim da je miks SAVRŠEN i može služiti kao referenca.
VELIKA.

Što bi rekao Spinoza (parafraziram): savršen je onaj rezultat koji je identičan početnoj graditeljskoj ideji.

O referencama u pop muzici je besmisleno govoriti sa stanovišta snimatelja/producenta/miks efendije. Referentno je ono što je prošlo kod publike, bilo to "pismeno", "precizno u low end-u", "široko", "duboko" ili "visoko". A što se tiče prolaznosti u okviru samog esnafa, siguran sam da i sam znaš da je ponekad važnije imati dobru žvaku za klijenta nego dobre reference.

Pozdrav,

Vasa

Redding 13-09-2011 04:39 PM

Ja bih samo da se nadove?em na temu, ?to se Guette tiče, on ne radi ni?ta od te produkcije, niti ju je ikad radio, uvek je imao tim ljudi oko sebe koji su mu radili produkciju, počev?i od prvog albuma koji mu je radio Joachim Gerraud, pa nadalje (on čak nije imao ni kompjuter kad je njegov prvi album iza?ao 2001.), a ovaj zadnji mu je valjda radio Afrojack (koji btw ima 24 godine :D), mada ne znam koliko je to tačno. Uglavnom, nebitno, on je samo ime koje prodaje muziku i nastupa. A od mlađih producenata mi trenutno padaju na pamet Avicii (22 godine), Porter Robinson (18 godina), Madeon (16-17 godina) i gore navedeni Afrojack, pa guglajte ako vas ne?to vi?e zanima o njima :)

DaBear 13-09-2011 05:37 PM

Quote:

Originally Posted by Redding (Post 312355)
Ja bih samo da se nadove?em na temu, ?to se Guette tiče, on ne radi ni?ta od te produkcije, niti ju je ikad radio, uvek je imao tim ljudi oko sebe koji su mu radili produkciju, počev?i od prvog albuma koji mu je radio Joachim Gerraud, pa nadalje (on čak nije imao ni kompjuter kad je njegov prvi album iza?ao 2001.), a ovaj zadnji mu je valjda radio Afrojack (koji btw ima 24 godine :D), mada ne znam koliko je to tačno. Uglavnom, nebitno, on je samo ime koje prodaje muziku i nastupa. A od mlađih producenata mi trenutno padaju na pamet Avicii (22 godine), Porter Robinson (18 godina), Madeon (16-17 godina) i gore navedeni Afrojack, pa guglajte ako vas ne?to vi?e zanima o njima :)

pa Guetta radi pop! Za pop treba tim ljudi. Radi i on, ima svoj "input" u svemu, ali ne sedi on i vrti dugmice u studiju. Taj rad se delegira, kao i komponovanje...jedan snima, jedan miksa, dva tri pisu, cetrvri radi pevanje i jedan (Guetta?) sve to odobrava / kanalise...u pravom smeru.

Jeste, Afrojack, se sad kotira dobro, radi i on pop (Ne Yo zadnja pesma sa Pit Bullom)..

dogmeat 13-09-2011 08:27 PM

faking isti su!
http://a3.l3-images.myspacecdn.com/i...d7f09aae/l.jpg

Surfer 13-09-2011 09:36 PM

http://www.youtube.com/watch?v=kKi0WQx2kbg

Jedna od novijih stvari.

Opaki sound:shock:

Javite mi kad ovo smiksate na laptopu sa 23 godine8-):rolleyes:

Surfer 13-09-2011 09:53 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 312354)
Just a hint: Geoff Emerick je rođen 1946. Miksao je Revolver 1966.

Another hint: Steve Lillywhite je rođen 1955. Producirao je Petera Gabriela 1980.

?to bi rekao Spinoza (parafraziram): savr?en je onaj rezultat koji je identičan početnoj graditeljskoj ideji.

O referencama u pop muzici je besmisleno govoriti sa stanovi?ta snimatelja/producenta/miks efendije. Referentno je ono ?to je pro?lo kod publike, bilo to "pismeno", "precizno u low end-u", "?iroko", "duboko" ili "visoko". A ?to se tiče prolaznosti u okviru samog esnafa, siguran sam da i sam zna? da je ponekad va?nije imati dobru ?vaku za klijenta nego dobre reference.

Pozdrav,

Vasa

To je sve bilo prije 100 godina i radilo se na vrhunskoj opremi.

Mi ovdje pričamo o sada i pričamo o navodnim genijalcima od 20 godina koji sve miksaju na laptopu u Abletonu i Fruity loopsu

nikolaivanic 13-09-2011 11:29 PM

Mora da sam pao s'marsa...
Meni je to produkcijski.. sasvim na nivou solidnog, nista posebnog, laptop mixa .. adekvatnog ideji.
Kao muzika za slusanje?
Mislim da bi napredniji klinac koji zivi u muzicki obrazovanoj (= naslusanoj) porodici prevazisao taj nivo sa 14-16 godina.

(ne bih da spamujem.. but:
beogradsko/londonski duet
http://www.myspace.com/pandovisia
na laptopu, preko interneta... nije vrhunsko al ni nesto mnogo grdze...)
.. da, ima dobre monitore.. genelec ili sl..

DADDY Z 14-09-2011 04:36 AM

nije najbitnije koliko godina ima majstor koji ovo radi ali je sigurno to da ovo nije miks rađen samo na laptopu i slu?kama....evo npr. ne verujem da je ovde u?ao samo da bi se slikao za spot
http://i51.tinypic.com/2e0jkv5.png

DaBear 14-09-2011 07:24 AM

he he ,...samo sam cekao da neko ovo okachi !
Ako si primetio na pocetku videa je sa onim istetoviranim bubnjarem koji ima mega studio na gajbi...video je napravljen od sa handycam-om (neko je snimao sve vreme) Sigurno nisu dosli da se slikaju tu...mozda su slusali muziku?

Decko (kao sto sam kaze) non stop putuje, po celom svetu. I posecuje razne studije, kad stigne, ALI najveci deo vremena radi na laptopu u hotelskim sobama !
ITB rulez i sve vise je velikih faca koji potpuno rade ITB jer je mnogo mnogo zahvalnije / ekonomicnije / bolje / brze i sta vec...
Ne zaboravite da SVAKI studio kosta, dobri studiji kostaju puno para...a to sve treba da se plati od necega! U njegovoj muzici nema toliko para za to !! (i za tim iza njega!)

Moracu da odvojim vreme u uradim nesto slicno za neverne tome...:D

awacs 14-09-2011 09:13 AM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 312375)
To je sve bilo prije 100 godina i radilo se na vrhunskoj opremi.

Mi ovdje pričamo o sada i pričamo o navodnim genijalcima od 20 godina koji sve miksaju na laptopu u Abletonu i Fruity loopsu

Pa i pre 100 godina i danas, uvek je bilo talentovanih klinaca. Da li "mali" to radi sam ili ne? Vidim da je na svojim izdanjima potpisan kao "one man show". Sad, ako mu pripomažu neke zajebane baje, onda su to neki ljudi koji baš žele da ostanu anonimni. Ili Skrillex ima toliko para da plati njihovu anonimnost. Pa ti razmisli šta je od to dvoje u pitanju. A možda je i nešto treće :wink:

Što se tiče Abletona, FL, štatijaznamčega... Kao što kaže Vrač - današnjim "klincima" je ITB prirodno okruženje kao što je tebi Neve ili SSL. I normalno je da će oni iz njega uspeti da iscede više nego ti ili ja ili Vrač, pošto su mnogo dublje u tome i nemaju predrasude. Što bi rekli: "šta zna dete šta je 200 kila".

Pozdrav,

Vasa

Surfer 14-09-2011 09:56 AM

Ne, sve u redu. Vi smatrate da klinac od 23 godine najnormalnije može napraviti takvu produkciju na laptopu.
Ajde se sjetite što ste radili sa 23 godine i koliko ste znali o miksu i produkciji pa razmislite još jednom o tome.

Dajte vi sad meni recite zašto onda Lady Gaga i T-Pain miksaju u Germano studios na nekakvim zastarjelim tehnologijama i plaćaju 1000$ po danu
http://www.germanostudios.com/

Meni to nije jasno.:confused:

Pa koje su to budaletine umjesto da daju Skrillexu da im to smiksa na svom Mac booku:rolleyes:

Pa dajte ljudi, molim vas.
Stvarno niste u redu:D

P.S. Ona slika u studiju meni sve govori jer sam to i znao.
Ne znam kako ne čujete skupoću tih mikseva i ne shvaćate da nema nikakve šanse da se to napravi ITB.:)

Rhino 14-09-2011 11:30 AM

Nije sporno da li on sve ovo idejno i aranzerski radi u fl, ableton, logic ili cemu vec...

Ali da mixa u avionu, wc-u, hotelskoj sobi ili na kraju krajeva reziji sa plaginovima onako...

Everbeatz 14-09-2011 12:43 PM

Koliko znam, pesmu ne mixa SSL, Neve, outboard, itd nego ljudi. To je izgleda ovde nepoznata koncepcija posto vidim da se toliko insistira na "kojoj opremi i u kojem studiju je mixano". Sledece je pridavanje prevelike vaznosti samom procesu mixanja kao da je u tome otprilike 90% sounda iako je sasvim suprotno. Slicne predrasude vladaju i kad je mastering u pitanju - kao da je to deo gde ce sve da procveta.

Surfer, tvoja koncepcija o tome da je "neko" sve ljude ubedio u to da se, kad je ITB u pitanju, ne moze nista fakticki uraditi. Znaci, ljudi su pogresnog uverenja da je kompletan softver sarena laza na cemu ne moze maltene nista da se uradi. Zasto ne preispitas sebe da li je tebe neko ubedio da jedino gde moze "nesto" da se uradi je studio gde su ulozeni milioni? Mislim da je to koncepcija koja ne pije vode jer dokaza je, u danasnje vreme, na svakom cosku... Negde mi je i jasan takav stav, jer neko ko je potrosio tolike pare na izgradnju studija (koje licno i sam volim da vidim) tesko prihvata da postoji i alternativa koja moze dati iste rezultate jer su glavni faktor uvek bili ljudi, a ne sprave i budzeti.

DaBear 14-09-2011 03:44 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 312405)
Ne, sve u redu. Vi smatrate da klinac od 23 godine najnormalnije mo?e napraviti takvu produkciju na laptopu.
Ajde se sjetite ?to ste radili sa 23 godine i koliko ste znali o miksu i produkciji pa razmislite jo? jednom o tome.

Dajte vi sad meni recite za?to onda Lady Gaga i T-Pain miksaju u Germano studios na nekakvim zastarjelim tehnologijama i plaćaju 1000$ po danu
http://www.germanostudios.com/

Meni to nije jasno.:confused:

Pa koje su to budaletine umjesto da daju Skrillexu da im to smiksa na svom Mac booku:rolleyes:

Pa dajte ljudi, molim vas.
Stvarno niste u redu:D

P.S. Ona slika u studiju meni sve govori jer sam to i znao.
Ne znam kako ne čujete skupoću tih mikseva i ne shvaćate da nema nikakve ?anse da se to napravi ITB.:)

Ja sam samo nekoliko puta video velika imena (Mariah Carey, Beyonce, Neptunes)da dolaze u studio u kome sam bio / imao sobu...
Te velike zvezde idu u velike studije UGLAVNOM zbog velikih zvucnika i popratnih prostorija jer imaju tonu ljudi koja dolazi sa njima !!! Bude nekad na jednog pevaca i po 15 onih koji se "keshaju" !!!
Nikome od njih nije bitno dal je SSL / laptop ili sta vec...njima $1000 ne znaci nista jer ionako nece u tom studiju provoditi mesece kao sto se pre radilo!

A ovo za godine...he he danasnje generacije razvaljuju!
Moja kcerka je sa 4 godine znala da se uloguje na internet ! Sad (sa 9 godina) razbija kako brzo kuca na kompjuteru, surfuje, googla, radi u Garage Bandu (!), poznaje Word, Excel...iPhone / iPad zmurecki radi sa njim...a pomalo kapira i Pro Tools...ehej! 9 godina !!!!!! Zna SVE Top40 artiste, sve pesme i sve lyrics...i moze da pogodi (bez greske) sta ce da bude Top 5 !!
Oni sad vec u skoli imaju IT, pa ti vidi !!

Ja sam sa 9 godina vukao kutiju od cipela sa kanapom po ulici !!!!

boggy 14-09-2011 03:46 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 312427)
............

I lozio si se da je "kamion"... :da:

awacs 14-09-2011 03:49 PM

Quote:

Ne, sve u redu. Vi smatrate da klinac od 23 godine najnormalnije može napraviti takvu produkciju na laptopu.
Ajde se sjetite što ste radili sa 23 godine i koliko ste znali o miksu i produkciji pa razmislite još jednom o tome.

Kad bi odjednom sve ljudske pameti pobegle opet bi svako od nas za svojom potrčao. Pa ti je teško da poveruješ da neko može da napravi "referentan" miks sa svoje 23 godine. Meni deda pričao kako, kad je svojevremeno služio vojsku (odmah posle Prvog svetskog rata), neki lik iz njegove čete uopšte nije želeo da poveruje da postoji lađa od gvožđa.

Pozdrav,

Vasa

DaBear 14-09-2011 04:03 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 312429)
Meni deda pričao kako, kad je svojevremeno slu?io vojsku (odmah posle Prvog svetskog rata), neki lik iz njegove čete uop?te nije ?eleo da poveruje da postoji lađa od gvo?đa.

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Hahha..ma naravno SVE MOZE ! ("Samo furuna od drveta nemoze" !!!)

Surfer 14-09-2011 04:33 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 312429)
Kad bi odjednom sve ljudske pameti pobegle opet bi svako od nas za svojom potrčao. Pa ti je te?ko da poveruje? da neko mo?e da napravi "referentan" miks sa svoje 23 godine. Meni deda pričao kako, kad je svojevremeno slu?io vojsku (odmah posle Prvog svetskog rata), neki lik iz njegove čete uop?te nije ?eleo da poveruje da postoji lađa od gvo?đa.

Pozdrav,

Vasa

Isto kao ?to mi je u početku bilo te?ko povjerovati da Petar Pan mo?e letjeti, nisam nikad vjerovao svemu ?to pi?e u novinama pa mi je sad isto tako te?ko povjerovati da Skrillex miksa sam.

Po?to sam imao priliku naslu?ati se i raditi na top opremi i asistirati top miks in?enjerima, naučio sam donekle razliku između dobrog i vrhunskog.

?ta ja znam, mo?da sam preskeptičan od rođenja.

Znam samo jedno, istrenirano uho mo?e vrlo lako čuti razlike između nečega ITB i nečega ?to je rađeno na top opremi.

Ima jedan dobar primjer koji je recentan a to je album od Avril Lavigne na kojem su miksevi od Serbana ITB i CLA na SSL-u.

I jedan i drugi su vrhunski in?enjeri.
Ali brate mili razlika u miksevima se čuje iz aviona.
Serbanovi su čista plastika, CLA miks je 3D.

Ne mo?e se to uopće uspoređivati.

A ja NE VJERUJEM da SKrillex mo?e ITB ili OTB napraviti takav miks.
Jer takve stvari se uče godinama

DaBear 14-09-2011 04:45 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 312434)

A ja NE VJERUJEM da SKrillex mo?e ITB ili OTB napraviti takav miks.
Jer takve stvari se uče godinama

Neverujem ni ja, zato sto Skrillex radi i miksa SAMO svoju muziku. Razradio je SVOJ SOUND i sve vreme cepa to!
Dok Serban i CLA itd...jedan dan miksaju rock, drugi dan hip hop, treci dan pop dance, cetvrti dan gitare itd....za to treba iskustvo i godine.

Skrillexova muzika je cela sintetizovana i MNOGO je lakse napraviti bolji miks od toga nego od zivih instrumenata (ili mesavine).

Poslusaj Fergie's (BEP) album Dutchess...vrhunska ekipa radila i miksala..sve mega do mege...nesto je ITB, nesto OTB, razlike izmedju pesama su minimalne !!
Svako je radio u svom elementu i opet sve zvuci uniformno !!

nikolaivanic 15-09-2011 08:02 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 312427)
.......

:rotfl:

istina, glavna fora je bila da nadjemo karbit, ispisamo se na njega u rupu u zemlji... poklopimo busnom konzervom... prinesemo sibicu
BOOOOMMMMM, konzerva leti do 3eg sprata :grin:

Sada sa 23 mozes da biras, os da sviras na laptopu ili daljinski pilotiras hebenim dronom i nekom hebes kevu na 5000km...

Kakve to veze ima sa Skrillexom?
Nikakve, al ne moze da skodi... ;)

awacs 15-09-2011 01:22 PM

Quote:

Ne, sve u redu. Vi smatrate da klinac od 23 godine najnormalnije mo?e napraviti takvu produkciju na laptopu.
Ajde se sjetite ?to ste radili sa 23 godine i koliko ste znali o miksu i produkciji pa razmislite jo? jednom o tome.

Nije va?no ?ta sam ja (ili ?ta si ti) radio sa 23 godine. Za razliku od tebe ja verujem da su dana?nji 23-godi?njaci pismeniji od nas u tim godinama, samim tim ?to raspola?u nekim natalo?enim civilizacijskim iskustvom koje kombinuju sa svojim ličnim iskustvima. I smatram normalnim to ?to ih boli dupe da tumače "hi end outboard" kao nekakva bo?anstva kojima treba da se mole da bi skrenuli pa?nju na svoj talenat. Njima je Urei 1176 mitolo?ko biće isto koliko i tebi Zevs. I kao ?to ti ne prinosi? ?rtve Zevsu da bi smiksao pesmu, tako ni oni ne moraju da se klanjaju 1176-ici.

?to se Skrillexa tiče - jebe mi se za to na čemu je miksao (valjda se sla?emo da je IPAK on miksao, po?to ga jo? uvek niko nije tu?io zbog la?nih tvrdnji). Ako je miksao ITB - veliki je car i had?ija, ako je miksao OTB - veliki je car i had?ija. Ako je miksao OTB, a priča da je miksao ITB - veliki je političar. Kako god da okrene? - veliki je, a tek mu je 23.

Pozdrav,

Vasa

yoloko 16-09-2011 01:47 AM

a i šta da miksa kad je sve već toliko osušio i lišio dinamike,
sve sirena za sirenom, pistavi glasici, pravog basa ponegde, aranžman mu je takođe maksimalno pojednostavljen, jako malo preklapanja, komplikacija,
sve je dosta što se miksa tiče linearno i onako funkcionalno u sred srede

e sad, ono što me daleko više od miksa oduševljava su tematski paterni i način na koji ih slaže u aranžmanu

ne koristim ableton ali predpostavljam da je za baš takav sekvencing on pogodan

Surfer 16-09-2011 01:01 PM

Samo ću dati još jedan argument mojem mišljenju da on to sam sigurno ne miksa na laptopu a to je slijedeće.
Ne odustajem:D

Ovdje su četiri pjesme.
Poslušajte ih dobro.
Pjesme 1 i 2 su izdane 2010. a pjesme 3 i 4 su izdane 2011.

2010.

1.http://www.youtube.com/watch?v=Mxwr2...eature=related

2.http://www.youtube.com/watch?v=Z9BKR...feature=relmfu

2011.

3.http://www.youtube.com/watch?v=kKi0WQx2kbg

4.http://www.youtube.com/watch?v=TYYyM...eature=related

Da li vi čujete kakva je to enormna razlika u zvuku između pjesama 1 i 2 i pjesama 3 i 4?

Dakle, u roku od samo jedne godine je Skrillex postao genije miksa jer svakome tko čuje na oba uha je jasno da pjesme 3 i 4 zvuče 38 puta bolje i skuplje u svakom pogledu dok su prve dvije čisti bedroom ITB sound koji se čuje iz aviona i koji može dobiti bilo tko.

Ovaj sound iz 3 i 4 ne možete dobiti bez da ste vrhunski mikser, na vrhunskoj opremi u vrhunskom studiju.
Make no mistake about that

yoloko 16-09-2011 01:30 PM

a poslu?aj mu produkciju iz 2009. Gypsyhook EP
http://www.youtube.com/watch?v=pjUzpewZ0rg
i??
jednostavno dečko radi, napreduje, uči softwer...
između 2010 i 2011, dečko je verovatno prestao sam da radi mastering, tako zvuči

a ?to se miksa tiče, za?to isključuje? mogućnost da trake izvozi u stemovima + mastering studio mu sigurno daje smernice ?ta treba isparviti, ?to je od ogromne pomoći

i opet ka?em nema ovde dinamike uop?te, ovo se jedva slu?a koliko je sve neprirodno, ali stvarno, tako da o kakvim miks postignućima govorimo

DaBear 16-09-2011 02:48 PM

jeste - ima razlike. ALI i ja kad radim demo na brzinu..i meni tako zvuci !
Vrlo je moguce da su to neki demo snimci...takodje nekad losa konverzija (uglavnom od pre godinu i vise) Youtube zna da poskida reverb (?) i efekte...cuo sam na par stvari koje sam svojevremeno stavljao...

Drugo, za godinu dana moze da se uznapreduje...MNOGO !
Nekad se ljudi zaslepe sa "raw" zvukom, kao, nece da im bude "izproducirano" pa posle shvate da i nije neka fora ! (video mnogo takvih primera)

a trece (i najvaznije) sound sa pesama 3 i 4 MOZE da se dobije ITB bez hardware-a i skupih mikseta. Samo je lepo smiksano, pazljivo i detaljno (kako inace treba da se miksa!)

vidim...moracu da okacim neki primer uskoro..:D

awacs 16-09-2011 04:29 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 312552)
Drugo, za godinu dana moze da se uznapreduje...MNOGO !

Za godinu dana... onaj uvek isti tip zvuka za koji se Skrillex zakačio (pčelinjak/osinjak)... ako radi? kao DJ (pu?ta? razne, pa i svoje numere na raznim sistemima po klubovima) ukapira? ?ta kako radi. Pa "kod kuće" koriguje? patcheve za sutra?nji nastup. Posle 20 događaja već ti je potpuno jasno u kom pravcu treba da se kreće?. Samo ti treba malo sluha i pameti.

Sad mi prosto dođe ?ao ?to nemam 23 godine, makar bio glup kao onomad, samo da mi je ova sada?nja low-end oprema umesto onda?njeg hi-enda. Ili to ba? i nema veze sa opremom, jebemliga :wink:

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 312552)
vidim...moracu da okacim neki primer uskoro..:D

?ta ima ti da kači? kad nema? 23 godine :wink:

Pozdrav,

Vasa

Surfer 16-09-2011 05:49 PM

Hehehe, ajde Da Bear sad kad si se već usosio:D

Ja te nisam tjerao:wink:

Budi svjestan da te neću ?tediti:D

E, da , a ako ima netko od mlađih, neka nam napravi ne?to da zvuči barem blizu Skrillexa ja ću biti demantiran, iznenađen i uvređen:D

DaBear 16-09-2011 06:57 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 312565)
Hehehe, ajde Da Bear sad kad si se već usosio:D

Ja te nisam tjerao:wink:

Budi svjestan da te neću ?tediti:D

E, da , a ako ima netko od mlađih, neka nam napravi ne?to da zvuči barem blizu Skrillexa ja ću biti demantiran, iznenađen i uvređen:D

imacu sad malo vremena, pa cu da probam nesto...u ovoj svirci 90% se vrti oko synth patcheva i efekata !! Samo to da iskopam...

All times are GMT +1. The time now is 04:55 AM.