![]() |
Re: Letnji hit!
Prema tome - izuzetak potvrdjuje pravilo :D
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Najbolje bi bilo da razmisljamo u pravcu kako sve sto nije "hit" nije ni za pomena a diviti se i padati u orgazmicke grceve necemu sto je odgledalo nekoliko miliona ljudi(?) a nema veze sa muzikom,realno. Quote:
Sve se pretvorilo u jedan gad dejm hjudz POSAO !!!!!!! Quote:
<object style="height: 390px; width: 640px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/WwFaFsu3Ky8?version=3"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/WwFaFsu3Ky8?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></object> Ovo ima tricavih 5 000 viewa?!????Ima li smisla da se govori o ovoj dvojici u spotu??Najveci showman i najveci sportista svih vremena zajedno,i?Po toj matematici ni prelazna ocjena. Quote:
Quote:
A ima veze sa muzikom koliko i ja sa piramidama u Gizi :D Quote:
|
Quote:
?to se tiče vlastitih neuspeha: ja svoje neuspehe pripisujem sebi, a uspehe srećnom sticaju okolnosti. To me već tridesetak godina uspe?no čuva od opasnosti da sebe shvatim preozbiljno. Pozdrav, Vasa |
awac tj mista vaso , ja se ne bi ""navukao" kao dete od 7-8 godina na onu pesmu izgleda da nismo sami od skipaca koju sam gledao na svakih pola sata 45 minuta na onom nekada lepom trecem kanalu ... tako da ti i delca se latitle gitara i mikrofona umesto da mrmorite na netu i televizijama :)))) mozda bi nam rambo dao najbolji odgovor sta je hit i kako se "namirise"
|
koja jadna pjesma...sve na isti ku...!
kad se sjetim 90-ih i booma muzičkih pravaca ovo danas je zaista jedna velika nula.Na ?ta smo spali ovih godina... |
Quote:
I Škripac i Familija su se uglavnom obraćali ljudima koji nisu imali računare i nisu međusobno razmenjivali 64k demoe i tracker-based fajlove. Takoreći - nekim sasvim prosečnim ljudima za to vreme u Srbiji. A lično mi je bilo super da gledam Kaličaninovu top listu u kojoj su mesta od bila označena od 1010 do 0001. A da je 3K bio odličan kanal - jeste. Imao si i pop/rock i electro/techno i negde pred kraj postojanja su bili u stanju da naprave emisije sa živim nastupima u studiju (i da to zvuči prihvatljivo). Šteta što više nema tako eklektičnih kanala. Gitara u ruke - samo kad mi se hoće :) Izborio sam se za to da ne moram da sviram za pare, a i dosadilo mi je. Pozdrav, Vasa |
e boze...uvek ista prica cimo okacim nesto i skrenem paznju na neku pesmu!:mad:
Odma' krene ISTA PRICA !!! Sve sto imam da izjavim je : DA SU VRATA SVIH PORTALA (INTERNET / TV/ RADIO / NOVINE) OTVORENA SVIMA (KO USPE DA SE PROVUCE PORED ONOG CIKE NA ULAZU...he he ) I DA SVI SLOBODNO MOZETE DA POKUSATE DA PROMENITE I EDUKUJETE SIROKE NARODNE MASE O KVALITETU MUZIKE I STA U STVARI TREBA DA SLUSAJU !! ALAT JE TU (KOMPJUTERI I SOFTWERI) SVI SMO ISTI (MANJE VISE)...STA SE CEKA? GDE SU GROUND-BREAKING-TREND-SETTING PRODUKCIJE IZ NASIH KRAJEVA OD NASIH PRODUCENATA???????? A PRICE TIPA "MUZIKA / POSAO / PARE" (GRRRR!) - PA I BEATLES SU SVIRALI ZA PARE!!!!!! SIGURNO NISU BILI PRI CRVENOM KRSTU?? 99% Ljudi koji sviraju kod nas su jos uvek u mentalitetu gitarijada od pre 25 godina..svi su nekim svojim pricama i tripovima, slusaju jedne iste kasete i ploce od pre 30 godina i ne kapiraju da se svet (malo) promenio u medjuvremenu... |
Quote:
btw ona stvar sto sam zakacio ima malo miliona vjuova al kad sam je kacio isla je na fashion TV-u i malopre aj reko da se okacim na rumski da zdraknem odgovore na pitanja ... a fashion TV u spavacoj sobi i krene ista ta stvar u tom momentu :shock: cisto jedna statistika hita koji nema 10 milijona vjuova.. mislim mozda nisam jasan al verovatnoca 1 u milijun znaci nesto EditA: Quote:
|
Quote:
|
Quote:
http://www.youtube.com/watch?v=QXgMhnI3QOI |
Quote:
A sta ce mi prijati za dve tri godine - ko zna?? Ja generalno nista starije od 2-3 godine nemogu vise da slusam...ali to sam ja! |
Kapiram da je postojalo vreme kad je ovo "radilo". Danas bi ležalo samo tezga bendovima da sviraju dok se skupljaju ljudi.
Mada, i dalje su mi Rumuni bolji nego ovi letnji hitovi :D |
Quote:
ovo ovde nikad ne bi proslo niti ce ! A zasto? Ovde nema toliko dokone dece koja ce da glasaju i skidaju tu stvar preko svog iphone.Verujem i da je preko blam da se pusti ovo ako imas 14+ ,a to sto je mladja publika preko najaktivnija i sto su im roditelji pootvarali itunes naloge ne govori nista o kvalitetu same pesme (u stvari govori)..da li se prodaje i da li se mlate pare ..to sigurno da .. |
Pa ovo nije ni pravljeno za srpsko već za UK tržište. Zna DaBear šta priča kad spominje zvukove harmonike, taj isti zvuk je ovde na snazi već 40 godina :D
Kupovali bi i ovde da može da se kupuje - i to u oba smisla - da nam je dozvoljeno i da nam standard dozvoljava. Ili misliš da Ekrema niko ne bi kupio? ;) |
Quote:
Koji li je ovo stadijum....:confused: :) |
Quote:
|
Quote:
Naravno da se izgled cele price podrazumeva u svakom slucaju... A mozda i ne ( pozvao bih se na MEGA-SEGA HIT - Vladimir Daničić - Jedina Si Ti Rođena Za Mene :rotfl: ) Prvo - postoje slucajevi kada pesma unese nesto novo u postojeci sablon i sama postane sablon - tada minimalna reklama (sta je uopste minimalna - yt, malo TVa mozda...) uspe da je izgura, ljudi je traze po radijima i pesma postane - hit Drugo - osrednja pesma - tako reci cist sablon - nagruvan, svakih 5 minuta na radiju i TVu, jer je autor/ka platio/la i dobar spot, izgled i opet - hit Trece - pesma ne mora da bude dobra, ne mora ni da bude kvaliteta sablona, moze nesto sasvim ispod proseka, pevacica ne mora ni da zna da peva, ali zato pevaljka izgleda za sve pare i mesa i sta znam sta radi sa publikom (dakle scenski nastup uzivo) i nastane - hit (?) Dok po crnoj gori "poznate face sa pinka" imaju po par ljudi - ona napuni diskoteku do zadnjeg mesta. Po nemackama i svajcarskama uzima para da se ukenj*s... Opet malo reklame, da ljudi vide (malo TV, YT) Kako to objasnjavate ?! Pesma mora da bude nesto od ova tri slucaja, ali moraju da je ljudi cuju/vide nekako... Ne sme da bude nista mnogo ispod proseka, ne sme da bude vec sto puta izrabljena tema i mora da ima ciljnu grupu koja cini vecinu. Sta vredi dobar metal bend kad 1. Sve metal pesme prosecnom laiku zvce DZDZDZ 2. Malo ljudi ce ga slusati (vrlo uzana ciljna grupa, bez banke u dzepu) 3. Mnogo je napadan... Metal sam uzeo samo kao primer. Pustite vi filozofiju intelligent drum&base, jazz za akademije i akademske rasprave o harmonijama... Smejte se vi Ekremu, ali on je bio dugo ocekivano osvezenje i razbijanje monotonije - kakvo-takvo, znaci deset puta veci shok od tamo neke Lady Gage i pre toga Katy Perry, a bogami i Karleuse - kad smo kod folkera :D Covek je objasnio svima :rotfl: Rezime: Narod bre 'oce zabavu, a ne dobar mix i sta ti ja znam sta... |
Quote:
|
Quote:
Odakle ti tako glupe ideje padaju na pamet??????!! Ako si ti "cool" i slusas "cool" muziku, to nema veze sa ovim i onim i sa nama i njima !! Charts se (od kad postoje) zasnivaju SAMO na prodaji...ne na glasanju sa iPhona ili cega vec.. @ Psionic - pa naravno da bi vas odrali od paradajeza, jer nebi ste mogli da "iznesete" pesmu, sto se kaze. Nemoze to svako...ok? @ Big Bockie & Znak - nikakva zajebancija....stvarno mi je dosadno da slusam nesto od pre 3 / 5 /10 / 20 godina...KAD SLUSAM ! Inace, odradio sam svoje "slusanje" kolekcije od 5,000+ (kupljenih) CD-a i 3,000+ kupljenog vinila...(koja mi sada zauzima puno mesta u sobi, BTW) |
nije ni bilo reci o kul muzici koju ja slusam ili koliko sam ja kul nego koliko ovo nije kul vecini 14+ populacije ,a popularnost i prodaju ne osporavam ..kao sto rekoh tu mozda svako deseto dete nema itunes nalog i 1 dolar im dodje ko nama 1 dinar.
Mala cena za gledanje u poster po ceo dan i pevanje iste. ..ja da slusam tu muziku ne bi slusao nista starije od mesec dana.Kao i ovaj 'americki' ds ,ne slusam nista starije od 5 dana ..mozda ako slucajno propustim nesto u medjuvremenu a pare ..pa uzeo je vise onaj ko se slusa 20 zadnjih godina nego ovaj sto se slusa 2 meseca |
Dabear, kako znaš da ne bih izneo pesmu, ne znaš ti kako ja pevam. Svoju odvratnu fizičku pojavu bih zasenio talentom - kao Ekrem... Ali čekaj, i to je već provaljeno :)
|
Quote:
KOLIKO NJIH POZANAJES IZ TE POPULACIJE 9da bi mogao da doneses takav zakljucak ? ? ? ? ? milion, dva klinaca ?? Niko ovde nema para za bacanje na iTunes "nalogu" . Svi klinci imaju dzeparac i paze kako ga trose... a nismo UOPSTE pricali ko uzima koliko para, sad , pre itd... Pricali smo o pesmi koja je No.1 Hit OVE NEDELJE (sve ti je u ovoj recenici) http://www.bbc.co.uk/radio1/chart/singles |
Quote:
sta je tvoja poenta??? ja sam svoju rekao ..tebe nikako da shvatim |
Quote:
Ja sam stavio link i rekao kako je ovo No.1 u UK i da je napravio profesionalni kompozitor (sa velikim pedigreom) i da je odlicno odradjen posao (i da se vidi, jer je veliki hit) Nisam NIKOGA pitao sta misle o pesmi, itd..(jer sam unapred znao sta ce se desiti) A ti si poceo da pricas kako je blam, kako je ovo,kako je ono...kako ti znas sta mladjarija slusa i kupuje koliki im je dzeparac i koliko trose na iTunes itd..i ko koliko para zaradjuje, stare pesme , nove pesme, itd itd...???? |
Quote:
|
Quote:
...a da li je svetski mega hit ili nije, vreme ce pokazati.. Kad neko zabode No.1 taj se zadrzi u Top 40 najmanje 3-4 meseca...a taj UK No.1 MNOGO pomogne za ostatak Evrope i sveta... |
pa znam tako sto imam super moci ..a i ako je fresh poludeo te od 15 16 onda ovo tesko da moze da bude za starije ali i glupo je da se ubedjujemo kad ne mozemo da se ubedimo
|
mali update...
pesma i dalje No.1 u uk (2 nedelje)... prodato 192.000 komada (sto CD sto download singlova) za tih dve nedelje... idemo dalje ! |
All times are GMT +1. The time now is 12:51 AM. |