![]() |
Re: Control room problem s podom
Da dodam,koliko sam ja ovako laicki ukapirao,treba obratiti i paznju na simetriju.Ono sto se slozi u sobi sa desne strane,trebalo bi biti kao u ogledalu sa leve strane.Bez obzira gde se niz prekine.
pozz! |
Simetrija vazi kao i za sve u reziji, da!
Samo sto mi nije bash 100% jasno kako da uspostavim tu simetriju? Pratim niz ka desnoj recimo strani od sredine prednjeg zida jel? I onda vozim, vozim po sablonu i gdje odlucim da stanem - tu stanem.. Ostalo mirror? Ili vozim po sablonu na obije strane? |
Quote:
Quote:
|
Jeste simetrija da!!!
Primjer; ako imate sa leve strane od spreda do zadnjeg zida (letve postavljene vertikalno npr.) isto neka bude sa desne strane od spreda do zadnjeg zida. Gdje se sekvenca prekine zbog gabarita i slično, neka se jednostavno prekine... i opet treba voditi brigu oko leve i desne strane/simetrija. |
Da, difuzor je pogresan, potrebno je neke letvice ukloniti a neke ne... procitaj ponovo postove.
pozdrav bogi |
Quote:
Vidish, vidish :D Nisam razmisljao da ih vozis na 2 strane sablona A/B-B/A.. A kad bolje razmislis, onda vidis da nisi ni razmisljao.:D |
I imam josh 1 fenomenalno pitanje. :D (posto se kanim i ja igrat sa letvicama kod mene kad zavrsim sva ova ludila od poslova, i posle odem na odmor jelte) :)
Cloudovi gore? Kako s njima? Od pocetka pa dokle stignu letvice? Sa sredine idem na desno recimo opet, ili kako? |
Opet ne razmi?lja?:)
Ili od sredine clouda na levo i desno zrcalno sekvenca ... ili od sprednje strane clouda do zadnje jedan deo te sekvence, bez simetrije ispred nazad. |
Razmisljam ovog puta. Ali za svaki slucaj i pitam :)
|
1 Attachment(s)
Quote:
Uh malo sam zakompicirao valjda cete razumjeti... Prostorija mi je isto neuobicajena prije svega dole su plocice sto nevalja, evo slika, e jos bi mi recimo trebao raspored ono 0 1 1 1 to sam svatio i ispravicu onaj sto sam uprskao nije mi problem.....a raspored nemogu imati dok nemam mjeru kolko mi ukupno treba letvica ili ja tu grijesim ima sablon kako ide 111000110 pisem napamet pa dokle dodjes stim da napavis tako i na suprotnoj strani... sorry za boggy!! |
Quote:
Moja prva i pogre?na razmi?ljanja o postavljanju bin difuzora na cloud su ovdje, ta ispravna ne?to poslije, onako kako ti je NLP napisao ... |
Quote:
Po Boggyjevoj tablici to je ova, http://www.rumski.com/forum/showpost...1&postcount=11 |
1 Attachment(s)
Evo me opet, malo nadolazim, ka?em ja meni treba malo vi?e:D
pa sve lijepo pise 1 udri letvicu 0 nemoj i tako dalje.......a meni bi problem uhhh.... slika mozda malo vara nisu letvice krive kako izgleda na slici :wink: Evo drugari ..pa vidit dali je ok.. |
Quote:
Ok je sad pozdrav bogi |
1 Attachment(s)
Evo kako stigne lova tako se tuku letvice,
|
Samo rokaj :D ... izgleda fino ....
|
uh koliko jos tu posla ima al' polako najgor ih je piliti pa hoblati hebemu......a ako odem na more osta poso kod kuce:confused:
A nema veze i tako radim za du?u .... koliko sam se puta opalio u palac :confused: kada zakivam ... |
Vidim nije ti lako,ali samo da pitam posto ne vidim na fotkama, da li ostavljas neki prostor i koliki izmedju letvica temo gde idu jedna do druge.
pozz |
Teoretski, prostor izmedju letvica ne bi trebao da postoji, tako da ?to manje, to bolje
|
Ne gdje pise 111 znaci tri letvice jedna do druge i nema prostora nikakvoga, nije valjda da sam pogrijesio:banghead:
|
Quote:
pozz |
Sa razmikom se dostigne da tamu gdje su jedna poleg druge (npr. 1111) da mo?e da zvuk lak?e da ide i u absorber izza a da se preterano ne remeti sekvenca i da ostane premosurazmerna (ili kako se ka?e) se stavlja onda zazor i gdje nema letvica (npr. 0000).
|
Grado, kako god, radiće i jedno i drugo. Izbor zavisi od ?irine letvice. Ako su ?ire onda bih ostavljao razmak, ako su u?e onda ne bih. Bez razmaka bi trebalo da je donekle kvalitetnija difuzija sa manje aliasinga, a sa razmakom bolja apsorpcija
|
Quote:
znaci letvica siroka 4,5 mm od nje odmaknem tri duzine letvice, te tri ,0,0,0, + 2cm sto cini razmak u nulama, neznam koliko sam bio jasan malo sam zakomplicirao:confused: |
Ako vec nisi stavljao razmak izmedju letvica gde je jedna do druge,onda ne treba ni tamo gde nema letvica uracunavati neki zazor....pozz
|
Quote:
a 4.5mm je verovatno 4.5cm 0.5mm je ok razmak, nece plafon da padne zbog toga... sto rece neko gore. pozdrav bogi |
boggy upravu si napravio sam gresku u pisanju...
|
All times are GMT +1. The time now is 12:07 AM. |