Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   RTS hoce pretplatu i za automobile (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37614)

psionic 13-04-2011 02:16 AM

Re: RTS hoce pretplatu i za automobile

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 304043)
uzmimo i ovo u obzir, sta je sa onima koji ne slusaju radio(licno ja), za cega onda da placam.

Ovo je mozda i najveci argument zasto je ovo iracionalnan predlog zakona (nadam se da ga nikad nece usvojiti) Mislim, mogu ja da predlozim da javno pogubimo sve moje neistomisljenike sa foruma, ali ko ce to da prihvati ? :rotfl: Predlazu budale svasta, ne obazirite se na svakakve provokacije...

LACKY 13-04-2011 03:20 AM

Jedina greska je sto ovo ne predlazu budale! Ni ja na ne gledam RTS na TV-u, pa moram da placam pretplatu.

Bockie 13-04-2011 11:15 AM

Ne radi se ovde o tome da li treba da bude pretplate, vec o tome da su u pitanju idijotski iznosi. Sa druge strane, postoji pitanje naplativosti, pa je neko izgleda i to odmah uracunao jer je znao da dole juznije ne placaju ni struju a ne pretplatu...

Drugo, prekrsen je zakon, jer je neko rts-u dao moje podatke , a nije me pitao o tome i na kraju, ne postoji ugovor o tome da se obavezujem na placanje! Ne moze neko mandatno da naplacuje sta mu padne na pamet, bez mog pristanka i pod pretpostavkom da ima uslove da naplacuje...

Filip_ 13-04-2011 12:31 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 304034)
Da, radio sam i ja svasta u srednjoj skoli,... na fakultetu... ali imaj u vidu da jednom moras da se skrasis i da se od "omladinske zadruge" slabo moze obezbediti siguran prihod.

Da, to naravno.

cAAc 13-04-2011 01:50 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 304034)
Da, radio sam i ja svasta u srednjoj skoli,... na fakultetu... ali imaj u vidu da jednom moras da se skrasis i da se od "omladinske zadruge" slabo moze obezbediti siguran prihod.

pozdrav

bogi

problem je sto sad postoji gomila privatnih 'omladinskih zadruga' i uglavnom sve jace firme saradjuju sa njima i zaposljavaju ljude na par meseci ..a da ne pricam o tome koliki su njihovi procenti ..Sanse ovde da se dobije stalan posao sa pristojnom platom jednake su putovanju na mesec

psionic 13-04-2011 04:55 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 304044)
Ovo je mozda i najveci argument zasto je ovo iracionalnan predlog zakona (nadam se da ga nikad nece usvojiti) Mislim, mogu ja da predlozim da javno pogubimo sve moje neistomisljenike sa foruma, ali ko ce to da prihvati ? :rotfl: Predlazu budale svasta, ne obazirite se na svakakve provokacije...

Ustvari, povlacim rec... Zaboravljam da je RTS pretplata na krajnje debilski nacin zakacena za racun za struju, gledao ja TV ili ne. Ja i ne gledam TV, a pogotovo ne RTS. Mnogo moci drzi taj direktor RTSa u rukama, kad ovakvo nesto moze da sprovede u delo...
:(

DaBear 13-04-2011 07:10 PM

Quote:

Originally Posted by cAAc (Post 304074)
problem je sto sad postoji gomila privatnih 'omladinskih zadruga' i uglavnom sve jace firme saradjuju sa njima i zaposljavaju ljude na par meseci ..a da ne pricam o tome koliki su njihovi procenti ..Sanse ovde da se dobije stalan posao sa pristojnom platom jednake su putovanju na mesec

hehehe..ovde vec jako dugo nema "sigurnog posla" !!
A sto se tice omladine - skoro je objavljena "sokantna" vest da po svim vecim firmama ima jako mnogo omladinaca koji rade ZA DZABE !!! (work expirience - praksa)!! Pogotovu u media (TV / Film / Advertising / novine / fashion. itd)
RAdno vreme je ne retko 12-15 sati na dan, 6 pa i 7 dana nedeljno - za dzabe !! Cak nema ni "toplog obroka" ni para za prevoz !!!
Ali posto ima toliko mladih zeljnih bilo kakvog iskustva, moze im se. Ljudi rade i po vise od dve godine za dzabe..ne bi li nekako dobili neki posao u firmi kasnije..
To je prava ekspoloatacija.
Naravno, samo oni koji stanuju i jedu kod roditelja mogu ovo da rade - oni drugi, koji su iz unutrasnjosti - nemaju sanse, jer nema od cega da se izdrzavaju tih par godina.

Jedna fashion kompanija (koja pravi lepe pare) od 50 zaposlenih ima 30 koji rade besplatno !!!!!!:(

Surfer 13-04-2011 07:35 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 304092)
hehehe..ovde vec jako dugo nema "sigurnog posla" !!
A sto se tice omladine - skoro je objavljena "sokantna" vest da po svim vecim firmama ima jako mnogo omladinaca koji rade ZA DZABE !!! (work expirience - praksa)!! Pogotovu u media (TV / Film / Advertising / novine / fashion. itd)
RAdno vreme je ne retko 12-15 sati na dan, 6 pa i 7 dana nedeljno - za dzabe !! Cak nema ni "toplog obroka" ni para za prevoz !!!
Ali posto ima toliko mladih zeljnih bilo kakvog iskustva, moze im se. Ljudi rade i po vise od dve godine za dzabe..ne bi li nekako dobili neki posao u firmi kasnije..
To je prava ekspoloatacija.
Naravno, samo oni koji stanuju i jedu kod roditelja mogu ovo da rade - oni drugi, koji su iz unutrasnjosti - nemaju sanse, jer nema od cega da se izdrzavaju tih par godina.

Jedna fashion kompanija (koja pravi lepe pare) od 50 zaposlenih ima 30 koji rade besplatno !!!!!!:(

Pa, dok ima fenomena koje hoće raditi besplatno treba ih musti .....

A, još dok vjeruju da će im to "otvoriti vrata" još bolje...

Takve možeš musti koliko hoćeš.

Svakih 6 mjeseci im dojaviš da je šef pričao o njima i da razmatra mogućnosti...

Nakon 2 godine ih pošalješ kući i uzmeš nove fenomene...

Exploitation do bola.

Ja sam zagovornik teze da je puno bolje bolje besplatno ležati kod kuće nego besplatno raditi.

Rad za 100 Eura mjesečno DA, ali besplatno niti 1 MINUTU

DaBear 13-04-2011 09:07 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 304096)
Pa, dok ima fenomena koje hoće raditi besplatno treba ih musti .....

A, jo? dok vjeruju da će im to "otvoriti vrata" jo? bolje...

Takve mo?e? musti koliko hoće?.

Svakih 6 mjeseci im dojavi? da je ?ef pričao o njima i da razmatra mogućnosti...

Nakon 2 godine ih po?alje? kući i uzme? nove fenomene...

Exploitation do bola.

Ja sam zagovornik teze da je puno bolje bolje besplatno le?ati kod kuće nego besplatno raditi.

Rad za 100 Eura mjesečno DA, ali besplatno niti 1 MINUTU

Slazem se, ali to je danas reality....

Evo procitajte ovo...od pre par nedelja !!

http://www.mydaily.co.uk/2011/03/04/...ing-exploited/

Matoree 13-04-2011 09:51 PM

"raditi" besplatno = uciti besplatno.. Za bilo koji ozbiljniji posao ce ti traziti iskustvo

Bockie 13-04-2011 10:14 PM

Sposobnost rada pod pritiskom (jebace te ko stigne)
Sposobnost ispunjavanja kratkih rokova ("ovo za juce da uradis")
Rad u dinamicno okruzenje... (taj mi je hit!)
Mogucnost dobre zarade (Mogucnost? To je ono, "nes' videti bele pare, ako ne napravis nesto sto ni sami ne znaju kako...)
ahaha...

psionic 15-04-2011 01:04 AM

Quote:

Originally Posted by Matoree (Post 304108)
"raditi" besplatno = uciti besplatno.. Za bilo koji ozbiljniji posao ce ti traziti iskustvo

Ovo je nova propagandna fora, koju su novopeceni biznismeni izmislili da izmuzu jos koju korist od besplatne radne snage! Kao - dodji da radis za mene, ukrades znanje i posle budes baja! A svi znamo - covek se uci dok je ziv - Znaci, uci i radi za dzabe celog veka :D :D :D

Ako neko hoce iskustvo, neka nadje losije placeni posao - sve dok njegov gazda od njegovog rada dobija jednog dinara, treba da ga podeli sa radnikom! Niko na posao ne dolazi kao kompletni retard koji nista ne zna. Zato postoji razgovor za posao - (koji sada uglavnom sluzi da se vidi da li buduci zaposleni moze bez 3-4 mesecne plate)
Ali nikako besplatno raditi.

LAMPASH 15-04-2011 03:18 AM

A sta je sa forom "placati da nesto naucis, a ne naucis nista": http://www.nlprogroup.com/
Dodji, plati debelo i postaces "IT ekspert" za 7 dana ili nauci kompletnu gramatiku engleskog za CETIRI DANA!
Ova gLupa posluje ovde skoro deceniju i naivnim ljudima prodaje maglu!

Surfer 15-04-2011 06:26 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 304178)
Ovo je nova propagandna fora, koju su novopeceni biznismeni izmislili da izmuzu jos koju korist od besplatne radne snage! Kao - dodji da radis za mene, ukrades znanje i posle budes baja! A svi znamo - covek se uci dok je ziv - Znaci, uci i radi za dzabe celog veka :D :D :D

Ako neko hoce iskustvo, neka nadje losije placeni posao - sve dok njegov gazda od njegovog rada dobija jednog dinara, treba da ga podeli sa radnikom! Niko na posao ne dolazi kao kompletni retard koji nista ne zna. Zato postoji razgovor za posao - (koji sada uglavnom sluzi da se vidi da li buduci zaposleni moze bez 3-4 mesecne plate)
Ali nikako besplatno raditi.

Absofuckinglutely8-)

Bockie 15-04-2011 10:15 AM

Evo gde mi zivimo i kako se kod nas posluje...
605.000,00 dinara (seststotinapethiljadadinara) za 350 megabajta protoka na mts. Mada je potpuni kreten na sta je to trosio, ali bez obzira, 6 soma evra brate...

http://www.b92.net/tehnopolis/koment...?nav_id=505429

DaBear 15-04-2011 12:22 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 304194)
605.000,00 dinara (seststotinapethiljadadinara) za 350 megabajta protoka na mts. Mada je potpuni kreten na sta je to trosio, ali bez obzira, 6 soma evra brate...

pa sta se cudis Bockie ????
To se i ovde desava, zena skoro uzela muze telefon da pogleda neke serije (naravno u roamingu) i stigo mu racun od ?6.000 !!!!!!
Poznato je da 3G dere....ja ga uopste ne kristim za internet na iPhone-u.
Bilo je besplatno prvih godinu dana - vise nije !
Cak je i WiFi (ako si u roamingu) skup !!!! (inace je dzabe ako si u UK)

Momak nije lepo procitao ugovor i cenovnik u raznim situacijama i varijantama (small print) i malo se opekao !!
I OVDE vacare puno na te "small pint" fore..dokle god ima ignorant & stupid people, bice shishanja!!!

Filip_ 15-04-2011 12:49 PM

Ja sam "ponosni" (citaj glupi :banghead:) korisnik Mts usb modem-a za internet, paket od 6 Gb...prekoracenje mi naplacuju 3 din. po MB-u, i tako Filip (citaj glupan) nabildovao racun 4500 din. u svojoj sobi skinuvsi par VST-jeva. Prosli mesec 3800...mada je pametnom i jedna dosta, ne vredi kod mene to...u Maju raskidam ugovor, mada i istice i prelazim na VIP koji dozvoljava prekoracenje besplatno.

P.S. - Fora je sto "merac" potrosenih megabajta na modem-u posle prelaska na drugi komp krece od "nule". Tako da moram da pamtim i sabiram na papirice, ceduljice samolepljive na frizider da lepim tipa:

"Hmmm draga oces mleka? Evo...(otvaram frizider, zatvaram, vidim ceduljku..)...oooo imamo jos 3 Mb-a za ovaj mesec odoh da proverim postu, oces i ti, imam za oboje."

jerryrain 15-04-2011 01:32 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 304198)
Cak je i WiFi (ako si u roamingu) skup !!!! (inace je dzabe ako si u UK)

Kakav WiFi roaming? nikad nisam cuo za tako nesto

wladymeer 15-04-2011 04:41 PM

Quote:

Budimo precizini, ipak je u pitanju protok u roamingu :D

Bockie 16-04-2011 11:33 AM

http://www.politika.rs/rubrike/Drust...esecno.sr.html

DaBear 16-04-2011 10:00 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 304246)

Bockie, neki dan si napisao da u Srbiji ima preko milion nezaposlenih, a u stvari (kako ovaj tvoj link kaze) ima pola miliona nezaposlenih (duplo manje)..

boggy 17-04-2011 02:28 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 304274)
Bockie, neki dan si napisao da u Srbiji ima preko milion nezaposlenih, a u stvari (kako ovaj tvoj link kaze) ima pola miliona nezaposlenih (duplo manje)..

Ja tebe stvarno ne razumem, ako mislis da samo ke*jamo i kukamo, dodji lepo ovde da zivis i uveri se sam kako je, pa budi malo komican sam sebi. :)

pozdrav

bogi

Bockie 17-04-2011 02:41 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 304274)

E moj cika Zoki, isto sam tako pominjao REZIMSKU STATISTIKU koja se vodi iskljucivo podacima sa BIRO-a... Nije to MOJ link... Mos' misliti koliko je kad im ovoliko dozvoljavaju da priznaju....!!!!
Sto??
Pa nije valjda MMF zasrao naopako???

Ja sam ostao bez posla i NA PAMET mi ne pada da se prijavim na biro...!
(u okolnostima kakve imam, pa kad dodjem do narodne kuhinje, onda mozda da...)

Evo cika Boggy kaze isto.... Sto si jos uvek tamo ako je ovde lepo???
Sto si uopste isao????? Aj seti se.... ...pa pomnozi sa 10...

Nije da se ovde neko takmici u nesreci, ali brate, pretera ga...
Pa ljudi ovde sanjaju tvoje probleme... Sto bi se reklo, "cuti i sutaj se u dupe"...!

psionic 17-04-2011 07:55 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 304284)
Nije da se ovde neko takmici u nesreci, ali brate, pretera ga...
Pa ljudi ovde sanjaju tvoje probleme... Sto bi se reklo, "cuti i sutaj se u dupe"...!

Eh, sto'no nas narod veli, a narod je mudar - svakome je svoja muka najteza :)

DaBear 26-04-2011 11:38 PM

evo i primera da se i u Nemackoj radi za male pare ...i to mnogo ljudi !!!!!

Iza nemačkog ekonomskog čuda – milioni radnika na mini poslovima

FoNet | 26. 04. 2011. - 23:44h | Foto: AFP-Ilustracija | Komentara: 0

BON - Iza nemačkog ekonomskog čuda stoji sedam miliona radnika na mini poslovima, kojima su često uskraćena osnovna prava. Nemačka privreda raste zahvaljujući velikom broju najamnih radnika i mini poslova, prenosi Dojče vele.

Radnik koji za hleb zarađuje mini poslovima, radi samo određeni broj sati u mesecu i ne sme mesečno da zaradi više od 400 evra, da bi bio oslobođen plaćanja poreza i socijalnih doprinosa. Radi se uglavnom o poslovima u trgovini, ugostiteljstvu, zdravstvu i čistoći.

U Nemačkoj danas radi oko sedam miliona radnika na mini poslovima i zahvaljujući njima država cveta.

Stručnjaci sa Univerziteta Duisburg-Esen, koji su sproveli istraživanje o mini poslovima, ne dele euforiju i ističu da su radnicima često uskraćena osnovna prava.

Kao primer navode trgovce u nemačkoj pokrajini Saskoj koji su svojim mini radnicima plaćali samo polovinu standardne tarife, bez novčane naknade za vreme godišnjeg odmora ili za vreme bolovanja.

Bockie 27-04-2011 12:35 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 304726)
evo i primera da se i u Nemackoj radi za male pare ...i to mnogo ljudi !!!!!

Iza nemačkog ekonomskog čuda – milioni radnika na mini poslovima

FoNet | 26. 04. 2011. - 23:44h | Foto: AFP-Ilustracija | Komentara: 0

BON - Iza nemačkog ekonomskog čuda stoji sedam miliona radnika na mini poslovima, kojima su često uskraćena osnovna prava. Nemačka privreda raste zahvaljujući velikom broju najamnih radnika i mini poslova, prenosi Dojče vele.

Radnik koji za hleb zarađuje mini poslovima, radi samo određeni broj sati u mesecu i ne sme mesečno da zaradi više od 400 evra, da bi bio oslobođen plaćanja poreza i socijalnih doprinosa. Radi se uglavnom o poslovima u trgovini, ugostiteljstvu, zdravstvu i čistoći.

U Nemačkoj danas radi oko sedam miliona radnika na mini poslovima i zahvaljujući njima država cveta.

Stručnjaci sa Univerziteta Duisburg-Esen, koji su sproveli istraživanje o mini poslovima, ne dele euforiju i ističu da su radnicima često uskraćena osnovna prava.

Kao primer navode trgovce u nemačkoj pokrajini Saskoj koji su svojim mini radnicima plaćali samo polovinu standardne tarife, bez novčane naknade za vreme godišnjeg odmora ili za vreme bolovanja.

Nemacko ekonomsko cudo??? Nisu propali pa je to cudo???

Znam sta je bilo kad su zadnji put pukli...

Dobro, "mini poslovi"... Ovde nema ni mikro poslovi... !!!

wladymeer 27-04-2011 01:30 AM

Quote:

U prevodu, rade mini poslove upola radnog vremena ili kraće a ostatak su slobodni da rade šta god požele? Zvuči kao savršeno za muzičare - zarade siguricu za egzistenciju a onda preko toga navataju svirke :D

cAAc 27-04-2011 10:30 AM

pa ovde kao imas radno vreme ali ga nemas ..na poslu si dok ti ne kazu da mozes da ides ..i to naravno niko ne plati ..cak je to postalo toliko normalno da ako odes kuci po isteku radnog vremena momentalno postajes kandidat za otkaz(plus si i bezobrazan ,nevaspitan i.t.d.) ,a hvala bogu uvek se nadje neka beda koja ce da te zameni i za iste pare da radi duplo radno vreme

DaBear 27-04-2011 11:34 AM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 304735)
U prevodu, rade mini poslove upola radnog vremena ili kraće a ostatak su slobodni da rade ?ta god po?ele? Zvuči kao savr?eno za muzičare - zarade siguricu za egzistenciju a onda preko toga navataju svirke :D

da....za egzistenciju mozda u Srbiji, ali u Nemackoj - nema sanse sa ?400 mesecno...:(

AudioStorm 27-04-2011 11:57 PM

Quote:

Originally Posted by cAAc (Post 304752)
pa ovde kao imas radno vreme ali ga nemas ..na poslu si dok ti ne kazu da mozes da ides ..i to naravno niko ne plati ..cak je to postalo toliko normalno da ako odes kuci po isteku radnog vremena momentalno postajes kandidat za otkaz(plus si i bezobrazan ,nevaspitan i.t.d.) ,a hvala bogu uvek se nadje neka beda koja ce da te zameni i za iste pare da radi duplo radno vreme

Apsolutno,ovo je formula danasnjih prilika na trzistu rada!

Bockie 28-04-2011 03:57 PM

Pa evo, danas je evro 99 dinara !!! ( u bankama 98 i nize...)
Sve cene su projektovane na 110 kada je u januaru evro skakao na 107...i od onda dodatno rastu (jer "je skocilo gorivo,struja,sve skace pa sto da ne,raja cuti)...Niko ne vraca cene nazad...!!!
Kazu, kao rodbina salje pred Uskrs evro svojima pa ga ima viska... eheheh...:D...
Pa zar i Nova godina i Bozic i sveci u januaru nisu razlog za isto...???

Ma... ...gluposti...

wladymeer 28-04-2011 05:25 PM

Ništa čudno - uvek je tako bilo - sećam se u jednom periodu kad je euro bio oko 80, pa je naglo pao na 74, niko nije menjao cene. Kad je posle skočio na 85, odmah je usledila korekcija.

Ni privatni sektor nije ništa bolji, gazdarica digla kiriju kad je euro bio pao i nije se setila da je kasnije barem vrati :)

A euro pada sigurno zbog Cecine investicije :D

boggy 28-04-2011 07:31 PM

... ili euro "pada" zato sto bi neko da ga kupuje na veliko....

pozdrav

bogi

Treger 13-05-2011 03:46 AM

Predlazem gledanje filma "weight of chains" ima ga na piratskom zalivu,veoma lepo objasnjava sta gde i kako je doslo do ovoga,uz naravno obavezno zeitgeist stivo :rolleyes::rolleyes:

Bockie 17-05-2011 12:11 PM

Prosecna plata u Srbiji niza i od minimalca u Hr...!

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/2...-u---Hrvatskoj

cAAc 17-05-2011 09:02 PM

izvrsno

ovo je jos ludje http://www.pressonline.rs/sr/vesti/v...7i+portal.html

Haxli 18-05-2011 12:31 AM

Sad im je to sa sajtovima vec preshlo u naviku...

Bockie 18-05-2011 09:07 AM

Quote:

Originally Posted by Haxli (Post 306299)
Sad im je to sa sajtovima vec preshlo u naviku...

Nije.
Uvek je tako bilo.
To su vec matore fore i najmanja je steta od njih.
Samo je sad tek nekome sinulo da pocne da to objavljuje...:wink:
A gde su "prave", ozbiljne kradje....?!? Ovo je boranija...

"7" 18-05-2011 09:21 AM

********** Član 81
Vlasnici radio i TV prijemnika imaju obavezu plaćanja radio-televizijske pretplate javnim
radiodifuznim servisima, u skladu sa ovim zakonom.
Vlasnici radio i TV prijemnika plaćaju jedinstvenu radio-televizijsku pretplatu u istom iznosu
na celoj teritoriji Republike Srbije.
Radio-televizijska pretplata (u daljem tekstu: pretplata) se plaća na radio i televizijske
prijemnike (u daljem tekstu: prijemnik) po domaćinstvu i na prijemnike koji su povezani sa
kolektivnim antenama ili priključeni na kablovski sistem.
Domaćinstvo, vlasnik dva ili vi?e prijemnika, izuzev prijemnika u motornom vozilu, plaća
pretplatu samo za jedan radio ili televizijski prijemnik na istoj adresi.
Hoteli i moteli plaćaju pretplatu na svakih deset soba opremljenih televizijskim ili radio
prijemnikom, a svako drugo pravno lice, vlasnik televizijskog prijemnika, plaća pretplatu na
svakih 20 zaposlenih koji su u stanju da primaju program.
Obaveza plaćanja pretplate nastaje od prvog dana narednog meseca od dana nabavke
prijemnika.
Sva fizička i pravna lica koja su vlasnici prijemnika du?ni su da prijave nabavku prijemnika
republičkoj ustanovi javnog radiodifuznog servisa, a sa teritorije Autonomne pokrajine
Vojvodine i pokrajinskoj ustanovi javnog radiodifuznog servisa.
Obaveza prijavljivanja prijemnika ili prijavljivanja promene adrese ili sedi?ta vlasnika
prijemnika, nastaje u roku od 15 dana od dana pribavljanja, odnosno nastanka promene.
U slučaju otu?enja prijemnika, raniji vlasnik prijemnika je obavezan da plaća pretplatu za sve
vreme dok taj prijemnik ne odjavi, uz izjavu da ne poseduje drugi prijemnik.

Znaci...niko ne placa tu pretplatu zato sto gleda rts nego samo zato sto poseduje radio ili tv aparat, ne mora ni da ga upali, dovoljno je da ga ima i mora da placa pretplatu...

... a sto se tice placanja te pretplate za automobile... oni koji imaju dozvolu malo duze setice se da je to vec postojalo ali samo nekih godinu dana pa su ukinuli... i tada su ljudi poceli da vade muziku iz kola pre nego sto odu na tehnicki ali... hehe... opet su morali da plate jer je objasnjenje bilo da mozes da imas muziku u kolima a to sto nemas to je tvoja stvar...

Sledece je ovaj veoma zagadjen vazduh koji ce oni nekim cudima da preciscavaju i onda ce jednostavno morati da naplacuju i potrosnju tog cistog vazduha i emitovanje stetnog co2... plucima... tako da cemo i mi jednog dana licno ici na godisnji tehnicki pregled gde ce nam meriti kapacitet pluca da bi videli koliko trosimo vazduha i zagadjujemo okolinu... a deca ce da idu 2 puta godisnje na tehnicki jer brzo povecavaju kapacitet pluca...

... i za sve naravno postoji komentar - :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead:

Haxli 18-05-2011 12:18 PM

^ vec odavno ochekujum to za vazduh... :(

@Big Bockie
Daaa, upravu si!
Al nekako mi lakshe kada ne znam... ;)

All times are GMT +1. The time now is 06:24 AM.