![]() |
Re: RTS hoce pretplatu i za automobile
Quote:
|
Jedina greska je sto ovo ne predlazu budale! Ni ja na ne gledam RTS na TV-u, pa moram da placam pretplatu.
|
Ne radi se ovde o tome da li treba da bude pretplate, vec o tome da su u pitanju idijotski iznosi. Sa druge strane, postoji pitanje naplativosti, pa je neko izgleda i to odmah uracunao jer je znao da dole juznije ne placaju ni struju a ne pretplatu...
Drugo, prekrsen je zakon, jer je neko rts-u dao moje podatke , a nije me pitao o tome i na kraju, ne postoji ugovor o tome da se obavezujem na placanje! Ne moze neko mandatno da naplacuje sta mu padne na pamet, bez mog pristanka i pod pretpostavkom da ima uslove da naplacuje... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
:( |
Quote:
A sto se tice omladine - skoro je objavljena "sokantna" vest da po svim vecim firmama ima jako mnogo omladinaca koji rade ZA DZABE !!! (work expirience - praksa)!! Pogotovu u media (TV / Film / Advertising / novine / fashion. itd) RAdno vreme je ne retko 12-15 sati na dan, 6 pa i 7 dana nedeljno - za dzabe !! Cak nema ni "toplog obroka" ni para za prevoz !!! Ali posto ima toliko mladih zeljnih bilo kakvog iskustva, moze im se. Ljudi rade i po vise od dve godine za dzabe..ne bi li nekako dobili neki posao u firmi kasnije.. To je prava ekspoloatacija. Naravno, samo oni koji stanuju i jedu kod roditelja mogu ovo da rade - oni drugi, koji su iz unutrasnjosti - nemaju sanse, jer nema od cega da se izdrzavaju tih par godina. Jedna fashion kompanija (koja pravi lepe pare) od 50 zaposlenih ima 30 koji rade besplatno !!!!!!:( |
Quote:
Pa, dok ima fenomena koje hoće raditi besplatno treba ih musti ..... A, još dok vjeruju da će im to "otvoriti vrata" još bolje... Takve možeš musti koliko hoćeš. Svakih 6 mjeseci im dojaviš da je šef pričao o njima i da razmatra mogućnosti... Nakon 2 godine ih pošalješ kući i uzmeš nove fenomene... Exploitation do bola. Ja sam zagovornik teze da je puno bolje bolje besplatno ležati kod kuće nego besplatno raditi. Rad za 100 Eura mjesečno DA, ali besplatno niti 1 MINUTU |
Quote:
Slazem se, ali to je danas reality.... Evo procitajte ovo...od pre par nedelja !! http://www.mydaily.co.uk/2011/03/04/...ing-exploited/ |
"raditi" besplatno = uciti besplatno.. Za bilo koji ozbiljniji posao ce ti traziti iskustvo
|
Sposobnost rada pod pritiskom (jebace te ko stigne)
Sposobnost ispunjavanja kratkih rokova ("ovo za juce da uradis") Rad u dinamicno okruzenje... (taj mi je hit!) Mogucnost dobre zarade (Mogucnost? To je ono, "nes' videti bele pare, ako ne napravis nesto sto ni sami ne znaju kako...) ahaha... |
Quote:
Ako neko hoce iskustvo, neka nadje losije placeni posao - sve dok njegov gazda od njegovog rada dobija jednog dinara, treba da ga podeli sa radnikom! Niko na posao ne dolazi kao kompletni retard koji nista ne zna. Zato postoji razgovor za posao - (koji sada uglavnom sluzi da se vidi da li buduci zaposleni moze bez 3-4 mesecne plate) Ali nikako besplatno raditi. |
A sta je sa forom "placati da nesto naucis, a ne naucis nista": http://www.nlprogroup.com/
Dodji, plati debelo i postaces "IT ekspert" za 7 dana ili nauci kompletnu gramatiku engleskog za CETIRI DANA! Ova gLupa posluje ovde skoro deceniju i naivnim ljudima prodaje maglu! |
Quote:
Absofuckinglutely8-) |
Evo gde mi zivimo i kako se kod nas posluje...
605.000,00 dinara (seststotinapethiljadadinara) za 350 megabajta protoka na mts. Mada je potpuni kreten na sta je to trosio, ali bez obzira, 6 soma evra brate... http://www.b92.net/tehnopolis/koment...?nav_id=505429 |
Quote:
To se i ovde desava, zena skoro uzela muze telefon da pogleda neke serije (naravno u roamingu) i stigo mu racun od ?6.000 !!!!!! Poznato je da 3G dere....ja ga uopste ne kristim za internet na iPhone-u. Bilo je besplatno prvih godinu dana - vise nije ! Cak je i WiFi (ako si u roamingu) skup !!!! (inace je dzabe ako si u UK) Momak nije lepo procitao ugovor i cenovnik u raznim situacijama i varijantama (small print) i malo se opekao !! I OVDE vacare puno na te "small pint" fore..dokle god ima ignorant & stupid people, bice shishanja!!! |
Ja sam "ponosni" (citaj glupi :banghead:) korisnik Mts usb modem-a za internet, paket od 6 Gb...prekoracenje mi naplacuju 3 din. po MB-u, i tako Filip (citaj glupan) nabildovao racun 4500 din. u svojoj sobi skinuvsi par VST-jeva. Prosli mesec 3800...mada je pametnom i jedna dosta, ne vredi kod mene to...u Maju raskidam ugovor, mada i istice i prelazim na VIP koji dozvoljava prekoracenje besplatno.
P.S. - Fora je sto "merac" potrosenih megabajta na modem-u posle prelaska na drugi komp krece od "nule". Tako da moram da pamtim i sabiram na papirice, ceduljice samolepljive na frizider da lepim tipa: "Hmmm draga oces mleka? Evo...(otvaram frizider, zatvaram, vidim ceduljku..)...oooo imamo jos 3 Mb-a za ovaj mesec odoh da proverim postu, oces i ti, imam za oboje." |
Quote:
|
Quote:
|
|
Quote:
|
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Sto?? Pa nije valjda MMF zasrao naopako??? Ja sam ostao bez posla i NA PAMET mi ne pada da se prijavim na biro...! (u okolnostima kakve imam, pa kad dodjem do narodne kuhinje, onda mozda da...) Evo cika Boggy kaze isto.... Sto si jos uvek tamo ako je ovde lepo??? Sto si uopste isao????? Aj seti se.... ...pa pomnozi sa 10... Nije da se ovde neko takmici u nesreci, ali brate, pretera ga... Pa ljudi ovde sanjaju tvoje probleme... Sto bi se reklo, "cuti i sutaj se u dupe"...! |
Quote:
|
evo i primera da se i u Nemackoj radi za male pare ...i to mnogo ljudi !!!!!
Iza nemačkog ekonomskog čuda – milioni radnika na mini poslovima FoNet | 26. 04. 2011. - 23:44h | Foto: AFP-Ilustracija | Komentara: 0 BON - Iza nemačkog ekonomskog čuda stoji sedam miliona radnika na mini poslovima, kojima su često uskraćena osnovna prava. Nemačka privreda raste zahvaljujući velikom broju najamnih radnika i mini poslova, prenosi Dojče vele. Radnik koji za hleb zarađuje mini poslovima, radi samo određeni broj sati u mesecu i ne sme mesečno da zaradi više od 400 evra, da bi bio oslobođen plaćanja poreza i socijalnih doprinosa. Radi se uglavnom o poslovima u trgovini, ugostiteljstvu, zdravstvu i čistoći. U Nemačkoj danas radi oko sedam miliona radnika na mini poslovima i zahvaljujući njima država cveta. Stručnjaci sa Univerziteta Duisburg-Esen, koji su sproveli istraživanje o mini poslovima, ne dele euforiju i ističu da su radnicima često uskraćena osnovna prava. Kao primer navode trgovce u nemačkoj pokrajini Saskoj koji su svojim mini radnicima plaćali samo polovinu standardne tarife, bez novčane naknade za vreme godišnjeg odmora ili za vreme bolovanja. |
Quote:
Znam sta je bilo kad su zadnji put pukli... Dobro, "mini poslovi"... Ovde nema ni mikro poslovi... !!! |
Quote:
|
pa ovde kao imas radno vreme ali ga nemas ..na poslu si dok ti ne kazu da mozes da ides ..i to naravno niko ne plati ..cak je to postalo toliko normalno da ako odes kuci po isteku radnog vremena momentalno postajes kandidat za otkaz(plus si i bezobrazan ,nevaspitan i.t.d.) ,a hvala bogu uvek se nadje neka beda koja ce da te zameni i za iste pare da radi duplo radno vreme
|
Quote:
|
Quote:
|
Pa evo, danas je evro 99 dinara !!! ( u bankama 98 i nize...)
Sve cene su projektovane na 110 kada je u januaru evro skakao na 107...i od onda dodatno rastu (jer "je skocilo gorivo,struja,sve skace pa sto da ne,raja cuti)...Niko ne vraca cene nazad...!!! Kazu, kao rodbina salje pred Uskrs evro svojima pa ga ima viska... eheheh...:D... Pa zar i Nova godina i Bozic i sveci u januaru nisu razlog za isto...??? Ma... ...gluposti... |
Ništa čudno - uvek je tako bilo - sećam se u jednom periodu kad je euro bio oko 80, pa je naglo pao na 74, niko nije menjao cene. Kad je posle skočio na 85, odmah je usledila korekcija.
Ni privatni sektor nije ništa bolji, gazdarica digla kiriju kad je euro bio pao i nije se setila da je kasnije barem vrati :) A euro pada sigurno zbog Cecine investicije :D |
... ili euro "pada" zato sto bi neko da ga kupuje na veliko....
pozdrav bogi |
Predlazem gledanje filma "weight of chains" ima ga na piratskom zalivu,veoma lepo objasnjava sta gde i kako je doslo do ovoga,uz naravno obavezno zeitgeist stivo :rolleyes::rolleyes:
|
Prosecna plata u Srbiji niza i od minimalca u Hr...!
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/2...-u---Hrvatskoj |
|
Sad im je to sa sajtovima vec preshlo u naviku...
|
Quote:
Nije. Uvek je tako bilo. To su vec matore fore i najmanja je steta od njih. Samo je sad tek nekome sinulo da pocne da to objavljuje...:wink: A gde su "prave", ozbiljne kradje....?!? Ovo je boranija... |
********** Član 81
Vlasnici radio i TV prijemnika imaju obavezu plaćanja radio-televizijske pretplate javnim radiodifuznim servisima, u skladu sa ovim zakonom. Vlasnici radio i TV prijemnika plaćaju jedinstvenu radio-televizijsku pretplatu u istom iznosu na celoj teritoriji Republike Srbije. Radio-televizijska pretplata (u daljem tekstu: pretplata) se plaća na radio i televizijske prijemnike (u daljem tekstu: prijemnik) po domaćinstvu i na prijemnike koji su povezani sa kolektivnim antenama ili priključeni na kablovski sistem. Domaćinstvo, vlasnik dva ili vi?e prijemnika, izuzev prijemnika u motornom vozilu, plaća pretplatu samo za jedan radio ili televizijski prijemnik na istoj adresi. Hoteli i moteli plaćaju pretplatu na svakih deset soba opremljenih televizijskim ili radio prijemnikom, a svako drugo pravno lice, vlasnik televizijskog prijemnika, plaća pretplatu na svakih 20 zaposlenih koji su u stanju da primaju program. Obaveza plaćanja pretplate nastaje od prvog dana narednog meseca od dana nabavke prijemnika. Sva fizička i pravna lica koja su vlasnici prijemnika du?ni su da prijave nabavku prijemnika republičkoj ustanovi javnog radiodifuznog servisa, a sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine i pokrajinskoj ustanovi javnog radiodifuznog servisa. Obaveza prijavljivanja prijemnika ili prijavljivanja promene adrese ili sedi?ta vlasnika prijemnika, nastaje u roku od 15 dana od dana pribavljanja, odnosno nastanka promene. U slučaju otu?enja prijemnika, raniji vlasnik prijemnika je obavezan da plaća pretplatu za sve vreme dok taj prijemnik ne odjavi, uz izjavu da ne poseduje drugi prijemnik. **************************************** Znaci...niko ne placa tu pretplatu zato sto gleda rts nego samo zato sto poseduje radio ili tv aparat, ne mora ni da ga upali, dovoljno je da ga ima i mora da placa pretplatu... ... a sto se tice placanja te pretplate za automobile... oni koji imaju dozvolu malo duze setice se da je to vec postojalo ali samo nekih godinu dana pa su ukinuli... i tada su ljudi poceli da vade muziku iz kola pre nego sto odu na tehnicki ali... hehe... opet su morali da plate jer je objasnjenje bilo da mozes da imas muziku u kolima a to sto nemas to je tvoja stvar... Sledece je ovaj veoma zagadjen vazduh koji ce oni nekim cudima da preciscavaju i onda ce jednostavno morati da naplacuju i potrosnju tog cistog vazduha i emitovanje stetnog co2... plucima... tako da cemo i mi jednog dana licno ici na godisnji tehnicki pregled gde ce nam meriti kapacitet pluca da bi videli koliko trosimo vazduha i zagadjujemo okolinu... a deca ce da idu 2 puta godisnje na tehnicki jer brzo povecavaju kapacitet pluca... ... i za sve naravno postoji komentar - :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: |
^ vec odavno ochekujum to za vazduh... :(
@Big Bockie Daaa, upravu si! Al nekako mi lakshe kada ne znam... ;) |
All times are GMT +1. The time now is 06:24 AM. |